Am văzut poza cu “poziția karmică a României”…

…și mi-am adus aminte de ceva. Nu de unde am pus cheia de la walletul cu 800 bitcoi, terminați cu prostiile, ci de ceva ce nu ați citit pe nicăieri pe tema asta. Că tot îmi explica VIM cum stă treaba cu învățământul, eu par cam neinformat așa…

Nenea ăla din mijloc, Ovidiu Dragoș Argeșanu, ține niște seminarii. Seminariile astea sunt promovare pe grupurile de cadre didactice ca fiind ceva lejer la care să mergi, asculți niște bullshituri, la final primești o diplomă de participare, diplomă pe care o atașezi la dosar, că iată, ești un cadru didactic interesat să se perfecționeze. Ce seminarii ține puteți afla pe gugăl.

Bun. Unde să fie problema? La aberațiile lu’ nenea? La interesul cadrelor didactice în karma și numerologie? La acceptarea a așa ceva ca și curs de perfecționare? La Ministerul Educației? La inspectorii numiți politic care acceptă așa ceva sau se fac că nu văd?

 

pozitia-karmica-a-romaniei

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

 1. chiar au duamnele alea din piața Progresul ce sa ii învețe pe profesiei?

  00
 2. Bivolaru a reușit să strângă mai mulți oameni, dându-le să bea urina. Deci, problema e la Argeșanu ca nu strange atâția!!

  Dacă a fost finanțat prin programe gen investește în oameni, cred ca știm toți unde este problema. Cine nu stie să-l întrebe pe profu tiktok

  00
 3. Romanii sunt fascinant de fascinanti de misticismul asta stupid. Daca nu-s cu delir mistic ( adica hiper-religiosi ) sunt cu gandirea magica ( tarot, karme, chakre, ingeri )
  Am fost recent la un seminar pt anxietate, ce mi-au auzit urechile , m-am speriat. Eu speram la solutii concrete pt anxietate, am gasit „praf de stele” si gandire magica
  Oamenii sunt tristi, nu au sens, succesul profesional, financiar, nu rezolva lipsa de autenticitate generata de copilaria reprimata, de asta escroci ca sus numitii prospera

  10
  • e bine că ai înțeles despre ce e articolul.

  • Ciudat ca din toata planeta asta mare numai romanii sunt asa…

   00
  • @sab, posibil să nu fie cea mai populara opinie dar… Trăgând linie, primul pas l-ai facut! Ai mers la un astfel de seminar. Mai departe, e ca la doctor! Îl cauti pe ala care iti da dreptate (de exemplu ala care spune că merge și o tigara în timpul sarcinii, ca e mai rău să te lasi dintr-odată. Și nu glumesc, am văzut cazuri)

   Acum mult timp, o persoană foarte draga mie, a avut niște probleme de sănătate. La pachet, pentru mine, a venit și cu o cădere psihologică asamenatoare celei pe care o ai. Aveam de ales între ajutor specializat și Mambo Jumbo… Am mers pe prima varianta, a trecut! Momentan… Sunt conștient ca, deși sunt destul de puternic dpdv psihologic, n-am nevoie decât de un factor declanșator! Câți sunt în aceeași situație? Din ce în ce mai mulți…
   As alege vreodată varianta aleasă de tine? Categoric NU!

   00
  • Poate greșesc, dar la un seminar nu cred că ai reuși să îți rezolvi problema, nici dacă ar fi cel mai bun psiholog in sală. La psiholog mergi pentru ședințe față în față.

   Dacă unu care are un seminar, pentru care cere taxa de 100 de lei, susține că rezolvă probleme, atunci zic că e prea frumos și prea ieftin! Cât e o ședință la psiholog?
   Ori face un mare dar pentru participanți ori nu.

   Dacă ai timp, vezi ce recomandă Wim Hof, măcar poți urmări clipuri gratis, mă rog te costă timp. Nu face altceva decât să prezinte tehnici de respirație, adică Pranayama.

   Tipa din dreapta, Hara, zice câteva lucruri pe care le știu și eu de la unii din domeniu de mai mult timp, Rusia va invada Ucraina, România va fi ok, P va primi sau își va face un cadou (glonț). Nu o urmăresc, nu știu istoricul ei și nu pot zice dacă e o persoană credibilă.

   Scriu cu reținere despre subiect, e un domeniu divers și are cel puțin un Dascălu al spiritualității, misticismului etc, dar ce domeniu nu are cel puțin un Dascălu al său?! Domeniul e unul controversat numai după nume, dar oameni care lucrează în domeniu sunt prezenți în structurile oricărei țări, aduc un aport util.

   Nu mai scriu că deja sunt cel puțin bizar și probabil mesajul nici nu va mai fi publicat.

   00
 4. Exista, inclusiv la stat, obligația ca angajatorul sa ofere cursuri de formare profesionala permanent.

  Nu știu la Ministerul Educatiei, însă la alt minister, direcțiile locale au independenta de alege cine face cursurile astea anual. Continutul este complet irelevant, titlul conteaza sa aibă o oarecare legatura cu domeniul. Bineinteles, organizatorul cursului este o ruda/obligație politica sau măcar joaca rolul de intermediar care ia o căruță de bani. Nu, cursul nu se va numi oficial „Karma neamului”, ci va avea o denumire alambicata de genul „Metode moderne adaptate contextului, pentru gestiunea riscului de…”

  Spun ca de fapt cursurile nu contează, fiindcă desfășurarea are loc cam asa: un weekend la mare/munte cu familia, sâmbătă sau duminica se organizeaza o ora, maxim doua de „curs” intr-o sala, toti primesc o diploma.

  Fiindca cautam vinovați, pot spune ca toți sunt vinovați: ministerul ca nu controlează unde se duc banii, șeful direcției locale pentru nepotism, bugetarii alaturi de familiile lor fiindca participa la sarada asta sub forma de mita cu cazare și haleala.

  Pe scurt, coruptie generalizata. Dacă faci gat, reclami ceva, ajungi intr-un subsol la împachetat hârtii.

  00
  • Eronat, cursurile se țin în zile lucrătoare și se fac poze zilnic cursanților (la începutul zilei și la finalul ei). Evident, cu condică de prezență semnată cu pixul la venire și la plecare.
   Când te scutură băieții pentru fals și uz de fals parcă nu îți mai pasă ca domnu’ consilier de la primărie a fost prea mahmur să coboare la curs.
   Singura manevră posibilă este să aduci încă o persoană în cameră (de regulă au 2 paturi) pentru care cursantul plătește din buzunar diferența, idem pt masă dacă vrea.

   00
  • Bravo, ai descris o parte din capitalismul original din romanica…si ma judecai pe mine ca nu prea as lupta contra invadatorilor sa apar ‘neamul meu cel romanesc’…pt astia sa lupti, sa mori ? Pai ei sunt la fel de rusi ca rusii…

   00
  • Eu nu am judecat pe nimeni, am zis doar ca daca e de razbel, mai bine plânge mama lui Ivan, decât sa planga mama.

   Daca e sa apar ceva, imi apar propria casa si propria familie. Daca ai fetisuri bizare cu nevasta violata si copilul făcut bucăți, treaba ta.

   00
 5. „cadru didactic interesat să se perfecționeze” DING! DING! pleonasm detected (in 90% din cazuri)

  00
 6. Nea ăla din mijloc e tata lu’ Smiley? Sigur sigur tre’sa fie….

  00
 7. La o privire din avion, pe diagonala, arata poster pentru seminar dedicat femeilor „independente si pline de bani”. Cu subtitlu „love guru va invata cum sa gasiti un sugar daddy dupa incheierea carierei”.

  00
 8. pozitia karmica capra exista?

  00
 9. Sunt o groaza de frustrati si netratati psihic care se dau in vant dupa asemenea aberatii,eu tocmai,m-aa duce la o reuniune,as filma si apoi l-as intreba pe minstrul invatamantului ce parere are.

  00
 10. Esti sigur ca nu faci o confuzie ? Parca Anatol Basarab tinea cursuri la cadre didactice.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube