Vara, bere rece (p)

Cel puțin pe timpul zilei, când e căldura mare. Mai la o terasă, mai la un meci, mai la umbră, mai la soare, berea după bere e plăcere.

Mi-am luat niște sticle de ceva tare și aromat, că am impresia că am lăsat-o pe ultima fără dop și s-a evaporat (that’s my story and i stick to it), dar pe vremea asta nu prea merge tăria. Ziua. Când e soare și cald. Seara merge orice. Dar când e cald tăria se absoarbe mai greu în organism, care e ocupat cu ținut corpul la o temperatură rezonabilă.

Așa. Am cumpărat bere de câteva ori de pe eMAG, că îmi veneau la ușă și că aveau preț bun, plus, profit de Genius, de obicei Becks sau Carlsberg când nu e Ciucaș pe stoc, au venit mereu ok.

Voi ce beri ați mai băut în ultima vreme? Chestii exotice? IPA?

Despre bere e și episodul din Alconnaisseur:

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Berea buna e berea multa.

    00
  2. Corona rullz.

    00
    • Si eu mai beau Corona cand nu mai au bere la bar.

      00
    • vorba bancului

      Se întâlnesc reprezentanții făbricilor de bere Becks, Heineken, Carlsberg si Guinness.
      Fiecare comanda o bere.
      Cel de la Becks o bere Becks, cel de la Heineken o bere Heineken, cel de la
      Carlsberg o bere Carlsberg, iar cel de la Guinness, spre uimirea celorlalți, cere o Coca-Cola.
      Cei trei întreabă nedumeriți:
      – Tu nu bei bere?
      – Pai, dacă voi nu beți bere, atunci nici eu nu beau!

      00
    • bancul ăla e mai vechi ca Statele Unite.

  3. Acasa Kozel, Pilsner Urqeull sau Zlatny Bazant sau Bucegi la sticla.
    La terasa blonda la draft. Daca nu au la draft, Heineken sau Timisoreana.

    00
    • Adevarul e ca Pilsner Urquell e bere „grea” – ai nevoie de carne pe langa ea (merge tare bine cu gulas)

      00
    • Kozel Cerny e lux!
      Pe langa Pilsner, mai beau Policka, Krkonos si Poutnik – bune la draft si la sticla

      00
  4. Suceava. Bermas Suceava. Au 3 sortimente, în ordinea prețului Bermas, Suceava, Căliman, Solca.

    00
  5. Stiti vreun magazin (online sau nu) care accepta si returnarea sticlelor? M-am cam saturat sa car sticle pline de la magazin acasa si apoi sticle goale de acasa la punctul de colectare aflat la 2 km de mine (multe multumiri primariei, ca a desfiintat marea majoritate a punctelor de colectare)

    00
  6. HAB și Transylvania Amber Delight, ambele produse de același producător.
    Iar dacă TNR ar scoate berea lor și la 33 cl aș bea și mai multă.

    00
  7. NOU
    #15

    Doar IPA! …cam de la orice brand.
    In schimb nu suport berea fara alcool, mai bine beau apa…..rece.

    00
    • Nu pot sa nu observ cum berea fara alcool a devenit din ce in ce mai buna.
      Acum cativa ani (mai multi) era o singura bere fara alcool in Romania: schlossgold, si aia era doar fara alcool. Avea gust a o zeama ciudata.

      In ultimii ani insa, berile fara alcool de la producatori renumiti sunt din ce in ce mai bune. Am baut Leffe fara alcool (blonda si bruna), IPA fara alcool si chiar sunt baubile.

      10
    • Incearca Stella NA

      00
  8. Vara doar clasice:
    Efes Draft (la sticla care arata ca un butoias), verificat sa fie Made in Turkey;
    Mythos grecesc;
    Krusovice blonda;
    Uneori Pilsner Urquell daca am chef de ceva mai amar;

    Cand se mai racoreste merge si un stout sau un porter.

    00
  9. duvel tripel hop citra

    00
  10. Pilsner Urquell sau Radeberger, găsibile mai peste tot.
    Berliner Kindl mai răruț, la Kaufland sau Metro.
    Licher, pe la magazinele speciale de alcoale și beri.
    Vorbesc despre București. Le prefer în ordinea inversă, dar le-am pus după cît de comod e să le cumperi.

    00
  11. Acasa beau berea facuta de mine, de obicei din categoriile IPA, saison, pale ale, ceva ciudatenii cu coriandru si anason. In concediu a mers bine Estrella iar la terasele din Cluj am incercat de toate, ultimele amintiri: Barlog (ipa dezamagire), Hophead (little d stiu baietii meserie), Clusa (amber spalatura de butoaie), clasicul Grolsch si Peroni.
    Era o vreme cand eram fan Silva Albastra Pale Ale, cred ca am baut prea mult si m-am saturat.
    Tuborg, Carlsberg, Heineken incerc sa le evit.

    00
    • Are careva idee ce s-a intamplat cu Silva blonda si Pale Ale? Ca in afara de Silva neagra n-am mai vazut nimic nicaieri.

      00
  12. Nefiltrata de la orice brand romanesc.
    Cea mai buna nefiltrata am baut-o insa in Germania, la draft (Paulaner cred)

    00
    • Paulaner a fost prima nefiltrata pe care am baut-o vreodata, la fostul restaurant La Brace Sinaia, acum vreo 15 ani. Mi-a placut maxim dar parca nu ma tine sa beau zi de zi Paulaner.

      00
  13. Tot pe bere și eu și încerc diverse beri vara asta pt ca s-a deschis un magazin cu 100 de beri pe lângă mine. Pana acum nu pot sa spun ca m-a dat pe spate ceva de acolo insa tot încerc, e o placere :))

    00
  14. Ciucas, Neumarkt, Ursus Retro sau Holsten. Nu e clasament, dar intai ma uit dupa astea daca le au. Din pacate, in multe locatii lipsesc primele doua pe motiv ca-s ieftine si nu le beau asa multi.
    Cea mai buna bere e aia rece si, neaparat, la 0,5 l pentru ca alea de 0,33 l mi se par pentru femei. Cateodata, ma mai bag si la cate o Timisoreana nepasteurizata. Daca merg la Lidl imi iau pentru acasa un bax de 8 Perlenbacher si, chiar acum, in timp ce scriu comentariul asta am una desfacuta langa mine. E cald la Oradea. ;)

    00
    • Alea de 0.33 sunt pentru cei care nu vor sa li se incalzeasca zeama. Su crede-ma ca duc 20 d alea lejer si nici pizda nu am

      00
    • Berea se incalzeste?!? Cat timp iti ia sa bei una de 0,5 l? Sau stai peste o ora la o bere?

      00
  15. O Ciuc fără alcool cu gust de lămâie și lime (acum 2 seri), pt că sunt o doamnă minusculă, căreia nu-i place să bea alcool de una singură și căreia de fapt nu-i place berea.

    Berea care mi-a plăcut mie cel mai mult (din puținele pe care le-am băut) a fost o nefiltrată la terasa fabricii de bere din Cluj. Aș fi băut până explodam.

    00
  16. Skol au scos o bere blonda bunicica, Ciucas e buna cand ti-e sete foarte tare si e cald, Birra Moretti Siliciana (aia din import, Birra Moretti facuta in Ro de Heineken e doar un heineken mai bun) Chisinau, Peroni (import), Mythos.

    00
  17. STEAM Stout de la Lidl, extra extra cold, in halba brumata.

    00
  18. NOU
    #32

    Csiki sor bruna, ursus negru, silva neagra si o nea iancu din cand in cand de variatie.

    00
  19. IPA, toate aleurile nu ma atrag. Helles, Weizen, Pils (nemtesti sau cehesti). Ce marci, cine mai știe, ca se găsesc sute, dar Augustiner Edelstoff is the best.

    00
  20. NOU
    #34

    Silva neagră

    00
  21. Berea blonda nu ma mai inbuneste asa tare.. Dar de regula la terasa, gratar :haineken, paulaner, stella. In rest silva bruna, zaganu bruna, weihenstephaner vitus sau korbinian ( e dementiala si se găsește din ce in ce mai greu),fullers golden pride,cam orice bere belgiana, genul de bere pe care o bei inainte de somn si nu necesita 2,3,4 sticle . Acuma cateva zile am baut bere la pet dupa multi anii 😅😅 culmea ca are accelasi gust light si nu te amețește.

    00
  22. Incearca bere Noah faca gasesti e foarte bun, hoppy. E o bere din Mures.

    00
  23. Am intrat doar să vă atrag atenția asupra titlului și conceptului, da? Bere rece. Vara. Mulțumesc.

  24. Nu sunt pretentios. Imi placea Mythos la halba in Grecia si Cipru. Smucker e o bere locala din Frankfurt si mi-a placut si inca vreo doua marci dar le-am uitat. Gosser prin Austria. In Belgia Stella si Jupiler. Budweiser prin UK. In Romania am bar exact peate drum si cumpar de obicei Bergenbier ca are la rece mereu ( se vinde si de-aia au la rece).
    Am fost si raman fan Peroni.
    Parca o lege nescrisa spune ca Belgia e regina berilor din lume si ca Germania le-a furat titlul.
    Stiu un bar in Belgia cu toate sortimentele lor de bere. Am fost sa le incerc pe toate dar n-am reusit.

    00
  25. Am gasit in sfarsit Hofbrau Weisse si la noi, au adus in Carrefour, un pic piperat la aproape 12 lei sticla dar aia e.
    In rest daca e de baut mai de cursa lunga prefer Corona dar sa fie bocna. Heinekn, Peroni, Birra Moretti, Blanc 1664… inprincipiu sa fie reci.
    Nu-mi place beks de nicio culoare, timisoreana si ursus sunt posirici sinistre iar alea craft de 99% nici nu are sens sa povestim, mai bine beau cola.

    00
  26. Beau Leffe, blonda de regula. Din concediile facute in Italia am venit cu cateva beri de acolo pe care le gasesc si la magazinele cu specific italian din Bucuresti: Messina Cristalli di Sale (facuta de italieni in colaborare cu Heineken, daca am inteles eu bine) si o bere nefiltrata de la ei, Menabrea, facuta la Biela in Piemonte, dar care se gaseste si pe la noi, tot in magazinele cu profil italian amintite mai sus.
    Mai imi place si Budweiser, dar cel facut de americani (baut tot pe afara) nu berea ceheasca cu acelasi nume pe care am gasit-o la terasele din Centrul Vechi din Bucuresti.
    Adevarul e ca nu sunt mare amator de bere, in ultimii ani am baut mai mult vin.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.