Vânzarea Realităţii

De ce ar investi cineva 75 milioane de euro intr-o companie care, pe varf de bula, nu valora atata? Cu intrebare asta in cap ne punem si analizăm un pic “contractul de management” dintre Sebastian Ghiţă (Asesoft) si Sorin Ovidiu Vîntu (FNI).

 1. Managerul este un om platit de patron pentru a-i administra afacerea. Nu el plateste salariile angajatilor. Si nu, managerul nu vine cu bani de acasa, cu mult mai multi bani decat valoreaza sandramaua, pentru a plati salariile angajatilor si pentru a trece firma pe HD.

 2. In vremurile bune, Realitatea avea pierderi de 1 milion de euro pe luna. Hemoragia s-a mai oprit, oameni au mai fost dati afara, dar căpuşele alea bune si mari au ramas.

 3. Patronul SOV a realizat ca a facut o greseala iesind atat de mult in fata. Da, in cursa lui cu Patriciu pentru a-i da lovitura mortala lui Basescu, a uitat ca trebuie sa poarte centura de siguranta. Dupa cateva nopti la racoare simturile i-au revenit si se pare ca vrea sa dispară, cel putin o vreme.

 4. Cu 75 milioane de euro faci doua televiziuni pe foametea asta. Nu ai nevoie sa cumperi una falimentara, cu o reputatie sub nivelul mării. Suma a fost mult mai mica, probabil 7,5 milioane.

Si totusi, de ce a fost cumparata Realitatea? Fie pentru a avea PSDul o voce numai a lor si sa nu se mai bazeze pe cartea intact, fie pentru a avea PDLul linişte.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. E ok, asteptam stenogramele :)

  Daca apar, e a PSD-ului. Daca nu, vroia PDL liniste.

  Elementary, my dear Watson!

  00
 2. Cu bani astia iti iei la garsoniere si iti faci o garmada de televiziuni, ca Dan Diaconescu.

  00
 3. Ref. pct. 3: nu inteleg cum a putut SOV sa faca asa o greseala. Tocmai faptul ca era milionarul invizibil il facea invulnerabil, iar lumea aproape uitase faza cu FNI si alte tepe prin care a devenit bogat. Si-a luat-o in cap si s-a crezut dumnezeu, se vede si din stenograme, iar TB i-a demonstrat ca oricui i se poate rupe gatul.

  Cat despre concluzie, faza cu PSD-ul care si-ar dori sa aiba TV proprie s-ar sustine, mai ales ca se pare ca vor sa se decupleze de PC-Antene. Mai vad un singur scenariu, o pace SOV-TB pentru care era nevoie de un om de paie, cu curul in pais’pe luntre, care sa incaseze lovitura de imagine. Sa vedem acum cum o carmeste RTV la urmatoarele alegeri. ;)

  00
 4. Nu cred de nici un fel ca ar avea PSD vre-o legatura. Ghita castiga pe banda rulanta contracte cu statul si asta sigur se coreleaza cu puterea actuala. Oricum ar iesi din povestea asta sumele vehiculate sunt PR la superlativ afacerea nevalorand nici un milion de euroi. Probabil ca se vor face investitii dar sunt curios cu ce bani :)

  00
 5. oricum ar fi, Vantu castiga. Ghita are probabil cateva obligatii si de aceea s-a angajat sa fie scutul dintre arcasii lui Base si Vantu.

  00
 6. psd nu va mai fi fortat sa se alieze cu un partid de dreapta si de buzunar precum cel conservator. iar brandul realitatea face banii. la fel cum monden.info facea 40.000 de euroi… :mrgreen:

  00
 7. cred ca singurul lucru bun pe care l-a facut Basescu ever: le-a dat frumos peste bot infumuratilor de moguli

  basescu, acest Putin al nostru :D :))))))

  00
 8. Sunt prea multe necunoscute pentru a judeca faptele doar pe baza a ce a aparut in presa.

  Teoretic managerul plateste si salariatii, daca isi face treaba bine, ca prin deciziile lui vine profitul. Daca a facut un contract prin care ia acasa chiar si din profit, nu doar un salariu de manager, e posibil sa-i convina sa si investeasca.

  Trecerea la HD mi se pare o pare vrajeala. Publicul tinta al Realitatea nu cred ca are asa ceva sau ca le pasa prea mult.

  00
 9. Zoso, esti baiat destept, atat vreau sa spun. Nu am nimic de castigat din afirmatia asta. Deci nu am motive sa te mint. M-am tot gandit si eu la motivul achizitiei lipsita de „business common sense”. Cred ca sunt mai multe motive. E o pozitie de control. Stai sa vezi ce contracte cu statul va prinde Asesoft in urmatorii ani ca rasplata.

  00
 10. Finalul este apoteotic. Ori îi laie, ori bălăie. Dar poate că vrea să facă un business din iRealitatea ca şi Asesoft. :)

  00
 11. NOU
  #11

  Bag picioarele, nu mai scriu o data tot comentariul ca n-am timp
  Vezi si tu ce faci de tot da eroare site-ul.

  00
 12. Sandele, esti praf. Ghita e marioneta lui Mircea Cozma, presedintele CJ Prahova, baron (mai discret ce-i drept) PSD. Un fel de proxy, daca intelegi. Dar nu cred.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube