Usability Level 2019

Mă așteptam ca, în 2019, să nu mai am probleme de genul ăsta.


Cineva și-a făcut un cont de paypal cu un email de-al meu. M-am gândit că, poate, dacă Paypal vede că acel cont nu activează mailul, îl blochează. ACUM ȘASE ANI!!! Nu. Paypal îmi trimite în continuare mailuri. Oferte. Schimbări de politici.

Am intrat, am schimbat parola, am încercat să blochez contul, m-am dezabonat de la toate mailuri. Din nou, asta acum 6 ani. Nimic. Nu m-am mai logat de atunci. Nimic. Mailuri în continuare.

I-am sunat. Știți, am un cont cu mailul ăsta, cu parola asta, vreau să îl închid. Da, sigur, stați liniștit, ștergem noi. Două luni mai târziu, mailuri în continuare.

Și mai am un cont la care nu mai știu întrebarea de siguranță. Am încercat acum să schimb parola, SUNT DOUĂ întrebări de siguranță!!!!!!!!! Și nu merge să o ghicești doar pe una.


Vreau să șterg un site din istoria Chrome. Am luat la întâmplare cel mai evident (pentru că r/trashyboners). Nu pot bifa undeva “toate”, trebuie să bifez fiecare manual. Pentru că logică.


Caut mud flaps pe net. Am codul piesei. Codul exact. 90% din site-uri cer detalii suplimentare. Din ce an e mașina? Dar ce culoare e? Ce nivel de echipare? Ce culoare are părul mecanicului care a lucrat ultima oară la ea?

Și Ebay sunt complet tâmpiți. Ce cauți, ceva de Subaru? Ia de la Audi! Inițial, zic, plm, băieții au rafinat algoritmul și poate îmi recomandă asta pentru că se potrivește. NOPE, nu se potrivește. Are doar același nume piesa, codul e altul, forma e alta, mama tipului care a gândit tâmpenia asta e alta.


Deci da, frica aia de roboții care ne vor cuceri e nefondată. Rău.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

21 comentarii

 1. Ca sa stergi site-ul ala din istoric poti bifa primul rezultat si apoi tii apasat Shift si-l bifezi pe ultimul.

  00
 2. Inca va studiez. Nu m-am hotarat daca sa va distrug sau sa va dresez…

  00
 3. Buna concluzia. Eu am incercat sa le-o spun de mult, dar ei o tot tin pe a lor. Mai repede ne cucereste prostia.

  00
 4. GDPR articolul 17 …

  00
 5. NOU
  #14

  M-am pomenit într-o dimineață cu un produs listat la vânzare pe contul meu de ebay. aveam o frumusețe de cană de porțelan la $5.99
  Zic, asta e, mi au hăcuit băieții contul. mă așteptam la mașini, yacht uri etc… surprinzător parola mergea, e-mail ul meu.. Sun la ăștia în America, abia m am conectat cu ei, am vorbit cu o inteligenta artificiala vreo câteva minute și îmi zice sa stau liniștit ca totul e ok or sa îmi resetez ei toată treaba și în câteva minute o sa fie totul ca înainte. Bine pa.
  La vreo câteva săptămâni după, e-mail de la ebay ca contul meu de seller o sa fie suspendat ptr ca nu mi am plătit $1.36 seller’s fee. Vezi doamne eu vandusem pe ebay și nu dădusem taxa.
  Eu oricum nu vând pe ebay și i am lăsat în voia lor sa l suspende. M au bombardat cu emailuri la fiecare 3-4 zile pînă s au săturat într-o zi și primesc email cu „mulțumim ca ai plătit $1.36, contul tău de seller a fost reactivat” plus confirmare a plății de la PayPal… Că așa a vrut mușchii lor. Țeai reacu cu capitaliștii voștri cu tot

  00
 6. Am avut problema asta la Qatar Air. După ce am șters contul primeam in continuare mailuri dar nu puteai sa dai unsubscribe decât din cont…

  00
 7. GDPR anyone?

  00
 8. Plus ca in idee de a mai curta interfetele, astia gasesc tot felul de metode de a ascude butoane, meniuri asa incat ai de dat o gramada de clickuri in plus. O fi o conspiratie a producatorilor de mouse’uri.

  00
 9. Amazon – caut difuzor de 10cm, 8 ohmi. Pe prima pagina 50% din rezultate sunt porcarii irelevante. Difuzoarele care mi le afiseaza, totusi, sunt ba de 10 inch, ba de 8 inch, ba de niste 13cm, ba de pe pizda mamii lor. Din toate rezultatele de pe prima pagina, un singur difuzor era de 10cm, dar de 4 ohmi. Pentru ca aia oi fi cautat, cine stie…

  Tot amazon – caut proiector 1080p. Ce intelege amazon din toata treaba asta? Pai asa ceva: https://imgur.com/a/NMGGCEM

  Ebay, la fel de varza.

  Alta chestie – imi cumpar proiectorul, totul ok. Dar in continuare amazon imi baga recomandari de proiectoare, pentru ca de ce nu.

  Prostie distilata in forma cea mai pura.

  00
 10. emag mi-a facut la fel. A permis ca altcineva, cu acelasi nume, sa foloseasca adresa mea de mail pentru a crea cont si pentru a comanda produse, fara sa activeze contul cu link din mailul respectiv. Le-am trimis un mesaj cu datele persoanei respective, inclusiv adresa de livrare si telefon, mi-a cerut o tuta, DPO de-a lor, sa trimit mesajul de stergere a contului din contul de mail in cauza, mi-a confirmat apoi ca e totul ok, dar peste cateva saptamani acea persoana a comandat iar ceva, folosind acelasi cont. Mi-am sters contul de mail respectiv, si-asa folosit doar ocazional.

  00
 11. Nu a comentat nimeni de istoricul de browsing.. nimic anormal probabil (neveste din miami, brazilience in culori)
  :)))

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube