Ursus s-a redenumit în Ursus Premium

Acum un an, Ursus au pornit o campanie de rebranding. Știți voi, culori noi, logo nou, fonturi noi, faze din astea. Asta le lipsea. Ce e amuzant la schema asta e că s-au poziționat oral premium. Ursus, premium. Amuzant sau ce?

În toată campania asta de rebranding, dau un comunicat în IQads în care subliniază că acum se poziționează premium, dar și asta:

Cu toate acestea, unele lucruri nu trebuie schimbate. Berea URSUS își păstrează în continuare neschimbat elementul esențial – gustul,  atât de apreciat de către români și cu un palmares internațional de 39 de medalii, dintre care 5 medalii de aur la World Beer Awards.

Sublinierea le aparține. Așadar, s-au declarat că se poziționează, dar de fapt și-au schimbat numele din Ursus în Ursus Premium, că gustul a rămas la fel, de bere muncitorească.

Mai amuzant decât schimbarea numelui e interviul cu Victor Teioșanu, Head of Premium & Global Brands al Ursus Breweries, care spune niște platitudini obosite în Biz.

Fraza cheie e asta:

Care a fost impactul asupra vânzărilor Ursus?

Lansarea noii platforme de comunicare din vara anului trecut și fiecare execuție ulterioară au ajutat URSUS să își crească nu doar business-ul, ci și relevanța ca brand premium, atât în Modern Trade, cât și în HoReCa. În ceea ce privește imaginea lui URSUS, studiile noastre de Brand Tracking arată că am crescut pe toți indicatorii care construiesc imaginea premium și relevanța.

Deci nimic. Impactul a fost nimic. Dacă avea o cifră bună, o comunica. Dar nu are. Felicitările șmecherilor de la Leo că i-au supt de probabil 1 milion de euro și le-au livrat o schimbare de nume.

Pe preț, sunt tot bere muncitorească. Plus, Ursus Breweries dețin și Timișoreana, care e tot bere populară, și tot la același preț. Carslbeg e 21 lei baxul, Heineken e 26 lei. Deci ce bere premium?

ursus-premium

Și așa aveam prea multe campanii, ar fi păcat să nu râd de Leo Burnett un pic. Plus, nici voi nu veniți aici că eu aș avea prea multă minte. Adio campanii cu  Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga sau Pilsner Urquell.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

131 comentarii

  1. E greu să numești mizeria aia bere, de premium ce să mai zic…

    00
    • Ursus Premium este una din cele mai oribile beri pe care le-am baut in viata mea. Nu stiu ce naiba pun in ea, ce este praf la productie dar este vomitiva. Din fericire stiu tot mai putini oameni care sa mai bea posirca asta. Apropo, cu cat se mai da o medalie din asta castigata de Ursus?

      00
  2. Eu beau Timișoreana și Ciucaș dar Ursus nu pot bea. Nu era bună nici înainte să mute producția la Buzău.

    00
    • Cand ai baut toata viata bere de tractorist, ceva diferit iti „abuzeaza” papilele, nu? :))

      00
    • Uite, în Cehia îmi place Kozel, si unde găsesc sa beau – Matuska, în Germania îmi place Paulaner și Kostritzer, în România îmi place, ati ghicit – Ursus. Aia îmi place mie, atâta tot. De ce sa înjurăm oamenii dacă le place Ursus?

      00
  3. Atenție! pack ul este de 5 beri + 1 gratis. Asta răstoarnă toate calculele :)

    00
  4. Ursus roșu chiar era premium.

    00
  5. La bere exista si categoria “super premium” (Carlsberg, Heineken etc.). Ursus este premium, da. La fel si Ciuc Premium sau Birra Moretti (produse de Heineken).

    00
    • Carlsberg și Heineken super premium. Ce plm înseamnă super premium? Aș bea oricând un Ciucaș, decât un Carlsberg.

      00
    • Numai mizerii, nu a ramas o bere decenta in tara asta, numai numele. Cum zicea cineva ieri de aia cu tapul, e buna acum sa vedem daca peste o luna mai e la fel… avem talentul sa stricam orice produs, calitate la pamant, dar preturile la fel ca in europa.

      00
    • @ubercool La ce pareri ai uneori, te vad fan inrait de Noroc sau Neumarkt. La butelcuta bineinteles :D

      00
    • neumarkt-ul ala se p… cu jet pe ursus

      00
    • @Eugen, după criza din 2008, când stăteam mai rău cu banii, băgam shaorma la 5 lei și bere Albacher la doză. Era singura care avea folie de protecție pe doză.

      https://www.victorkapra.ro/2018/06/face-berea-albacher-intr-dintre-cele-moderne-fabrici-lume/

      00
    • cam in perioada aia avenit un la mine un prieten sa il ajut cu ceva la un laptop. si ca sa nu vina cu mana goala a venit cu o sticla de albacher, deh, era plin de reclame, inclusiv d-astea cu ‘modern’.

      o singura gura am luat si am avut reflex de voma. literalmente. atat de nasoala era combinatia de gust si miros la deseul ala lichid.

      altfel spus folia aia e acolo pentru siguranta potentialului consumator. sa nu poata deschide doza. e singura varianta de consum in siguranta. sa o arunci nedesfacuta.

      00
    • Sa nu uitam de producția de hamei mondiala care acoperă doar o parte din productia de bere.

      00
    • @ubercool In facultate beam bere la PET, cateva zeci de sticle in 3 oameni intr-un weekend prelungit de vineri seara pana luni, asta nu inseamna ca odata cu varsta nu trebuie sa ne cizelam un pic. Si eu am bagat Shaorma Kogălniceanu – daca nu esti mitic si nu stii ce este, cauta pe Google, cand eram in facultate, acum 25 de ani, dar asta nu inseamna ca as mai face-o si acum.

      00
    • Ridin un Dofer la fileu. Cand vrei sa te imbeti din bonul de masa primit dupa donarea de sange.

      00
  6. Cred că cu „Dănuț” ar fi avut mai mult succes la rebranding. 😜

    00
  7. Adio campanii cu Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga sau Pilsner Urquell.

    Ai lasat Kozel afara. Cu aia o sa faci?
    Apropo, da un giveaway pe aici cand va mai fi? Ca alti influenceri au saptamanal 3.

    00
    • dap, urmează și la mine, au avut lansare săptamâna trecută, cu influenceri, toți păreau încântați de noul Kozel și spuneau că ar bea așa ceva chiar și neplătiți.

    • Am recomandat eu la niste prieteni cand o mai prind la lidl sa bage, aveau de import din cand in cand, dupa ce am baut in praga pe saturate ca la 1 luna sa anunte ca vine „oficial”.
      Adica acelasi troscau local din butoiu de ursus.

      Pilsner Urquell e inca import my friends.

      00
    • Eu Kozel am descoperit anul trecut in concediu in Polonia.

      00
    • Am baut eu Kozel, aseara. Îi dau un „meh!” hotărât.

      00
    • Kozel are (deocamdată) același gust ca și în Cehia. Bine, nu e bere premium – cum se laudau la lansare – dar e mai bună decât Ursus/Bergenbier/etc. Numai sa nu facă la un moment dat ca și cu Staropramen.

      00
    • Io pe Kozel l-am descoperit in Praga acum 2 ani si mi-a placut la el pretul si gustul. Am vazut-o ca si pe berea poporului, costa 2.5 lei – 0,5litri in alimentara la ei. In baruri sau restaurante era cea mai ieftina, 7 lei parca. E mai ok ala de la ei decat asta ce il vinde Ursus ,cel putin asa imi pare mie.
      Kozel inseamna tzap, de aia ii zic EL.

      00
    • Kozel mi se pare prea amara pentru gusturile mele.

      10
    • Eu am baut Kozel prima data in 2008 cand m-am mutat in Finlanda pentru ca era o bere decenta la un pret bun, adica era un pic mai scumpa decat berile finlandeze si mai ieftina fata cele mai premium/premium (gen Hoegaarden sau Franziskaner sau Corona/Sol sau Guiness/Newcastle/Kilkenny). Cea bruna era ok, cea blonda parca n-avea nimic special, chiar as lua cea bruna sa vad ce nostalgie imi trezeste ca n-am mai baut-o de ani de zile.

      00
    • Pentru mine Pilsner Urquel e una din cele mai bune beri din lume!!!!și se fabrica doar în Cehia!

      00
  8. La fiecare campanie URSUS trebuie reamintite și celelalte fapte de „arme”: https://bit.ly/3zjMkbt

    00
  9. In ritmul asta, incet dar sigur, blogul asta va fi singurul blog fara nicio campanie…

    00
  10. Fanii Manowar din Bulgaria sunt cei mai tari fani Manowar din Bulgaria… spunea JDM in 2008. Asa si Ursus, sunt cei mai premium din gama Ursus !

    00
  11. Omoloaga lui Ursus de la Heibeken e Ciuc. Este interesant cum in cercul intern al berarilor ei se pozitionaeaza intr un fel, dar publicul larg percep total diferit. Ba mai mult sunt percepute ca si companii diferite, cand de fapt mai mult de jumate au chiar reteta comuna, difera doar eticheta.

    00
    • Majoritatea mărcilor de bere din România sunt deținute de giganții: Heineken, Carlsberg, Asahi care a cumpărat mărcile SABMiller și Molson Coors.
      Restul sunt fie mărci de import, fie de nișă.

      00
  12. Si nici tapul Kozel nu ti-l mai da sa-l mulgi.

    00
  13. Bere pentru mosnegi.

    00
  14. Bere de zugravi…

    10
  15. Toata berea produsa in Romania nu este baubila – indiferent de brand intern sau de import. Prefer o bere ieftina dar produsa afara decat una „premium” facuta in ro nu8 conteaza daca ii zice ursus , carlsberg sau heineken tot acelasi p*sat este

    10
    • Exact, ma mir ca iti iei atatea minusuri. Probabil generatia tanara care nu au prins berile originale si sunt obisnuiti cu mizeriile de acum.

      00
    • @Razvan aww, nu uita sa te stergi de niste elitism pe la gura.

      00
    • Mars, ma, cu elitismul asta :)))
      Ai baut vreodata Jupiler? Pai Golden Brau ii da lectii :))

      00
    • Eugen mai sus: „beti beri de tractoristi, habar nu aveti ce e o bere buna!”

      Eugen acum: „pleaca ba de aici cu elitismul asta!”

      00
    • @unsirb

      Stii ca nu poti sa nu fii idiot, nu? Si sa incerci sa citesti totul in context. Noroc sau Neumarkt sunt printre cele mai proaste beri ever. Si iti zice asta unul ce a baut candva, cand era tanar, Robema. Sar sa vii cu tampenii de genul „eu beau doar din afara, astea romanesti nu sunt de mine” e dovada de elitism idiot, scuzati pleonasmul.

      01
    • @eugen Nu sunt domne elitist deloc, dar dupa 2 beri imi este rau toata ziua si nu conteaza producatorul – heineken romania, SABMiller romania, bergenbier etc parca beau apa cu alcool industrial si arome. In schimb orice bere de import la 3 lei doza e peste orice facut in romania, ca gust si mai ales ca nu ma doare capul dupa ele. De elitist ce sunt prefer Perlenbacher de la Lidl

      10
    • @Razvan Cine stie, poate nu ar trebui sa bei deloc?

      00
    • Eu ma mir cum rezisti la aerul de Romania.

      00
  16. Aceste beri si gustul lor unic de malai;fun facts,inainte de pandemie,era interesant cum trebuiau sa explice ei la centru ca vanzarile rupeau pe segmentul bere ieftina,la pet,iar segmentele asa zis premium erau slab reprezentate in vanzari,versus restul Europei.

    00
  17. NOU
    #49

    Orice bere ai bea și oricât de scumpă tot același lichid amărui îl găsești în toate, doar eticheta diferă dar conținutul este același, toate au același gust.

    00
    • Orice vin ai bea, oricât de scump ar fi, doar eticheta diferă.

      00
    • Orice ai bea – apa, vin, bere, cola, suc de portocale etc. – toate au acelasi gust, doar eticheta difera.

      00
    • NOU
      #52

      nu toate berile autointitulate „premium” au porumb in ele ca URSUS.

      continutul nu este acelasi, gustul difera chiar foarte mult

      00
    • O bere buna si scumpa o recunoaste si un zugrav imbibat cu bere la pet, la vinuri e mult mai complicat.

      00
  18. Ciucas la 0.33 rulz!

    10
  19. Meh..io beau ursus, imi place. Ursus si carlsberg.

    00
  20. de fiecare data cand postezi un articol de genul asta ma gandesc: aide plm, cata roaba de coaie…

    pe de cealalta parte, de-aia ma intorc in fiecare zi(da, si in weekend)(da, si in concediu) aici de 15 ani.

    00
  21. Poate te iau în vedere pentru Kozel.

    00
  22. NOU
    #72

    csicki sor bruna ftw.
    Merge si newmarkt din cand in cand vara pe caldura in jacuzii :)).

    00
  23. Nici Heineken sau Carslberg nu sunt ce trebuie pentru ca sunt produse in Romania. Dupa gusturile mele, singura cat de cat ok produsa la noi e Stella.
    Recomand Primator, produsa in Cehia. Eu am gasit in Kaufland si la Metro. E buna si varianta Lager si aia IPA.
    Pretul e mai mare, 8-8,5 lei/sticla. Dar mai bine o bere d-asta decat 2-3 nasoale.

    00
  24. Gasesti Carlsberg la 19.5 lei in Auchan.
    Din punctul meu de vedere, topul e cam asa 1. Stella 2. Carsberg 3. Heineken

    In ceea ce priveste berile medii de la noi, eu nu am mai gasit nicarieri Silva blonda. Mi se parea cea mai buna bere dintre cele din gama lor Ursus, Ciuc, Staro, Bergenbier etc.

    Din punct de vedere raport calitate/pret, Csiki Szor mi se pare top. Si e doar 4.5 lei varianta Barna (nu ala e la mediu)

    00
  25. daca aia de la Carlsberg au tupeul sa isi promoveze berea ca „probably the best beer in the world” si la un blind tasting nu cred ca as deosebi-o de Ursus sau orice bere muncitoresc-mediocra, de ce n-ar avea Ursus tupeul sa isi bage premium la nume?

    00
  26. Pe mine m-a fentat Ursus Black, cand voiam sa iau defapt Silva dark. Ambalajul fiind asemanator, abia cand am luat prima inghititura mi-am dat seama de greseala. Si am luat pachetul de 6 :(

    00
  27. Cred ca nu am mai baut URsus de 10 ani. Ultima data cand am baut a inceput sa ma doara capul dupa prima bere. Cred ca a fost pb cu lotul ala ori naiba stie. Ce prefer eu din berile noastre din comert: Haineken(mai dulceaga) sau Tuborg(mai amara) sau Neumarkt care mi se pare cea mai buna din berile pe saracie.

    00
  28. Sa ne intelegem…berea pe a carei etichete are scris la ingrediente (porumb, malai si alte derivate de porumb) nu este bere, este un surogat!
    Prefer sa cumpar de la Kaufland sau Lidl marca proprie care este produsa in Germania sau Cehia.
    Spor la gratar! :)

    00
  29. Lasa ca o sa vina Bira Moretti la tine. Nu mai plange Jane 😂

    00
  30. NOU
    #90

    Daca e proaspat de la Tankerie, Ursus nu e chiar ingrozitor. Dar e bine ca s-au pozitionat premium si au scos Kozel, care e… N-am cuvinte. Never again.

    00
  31. NOU
    #91

    Orice poate fi „premium” uite cat de simplu este.

    00
  32. Man, dacă mai faci campanii cu magazine locale de skate, we good! :D

    Mx

    00
  33. Ba baieti, fiti si voi putin nationalisti si beti o bere romaneasca – Bermas. E singura fabrica ramasa de pe vremea lui Ceasca si care nu a incaput pe mana corporatiilor. Trei variante de bere – Beras, Calimani, Suceava – eu prefer Bermas.

    00
    • +1 pentru Bermas, dar eu sunt si sucevean, am crescut de mic cu asa ceva, prima mea betie pe care o tin minte e cu bere Suceava la halba cand aveam vreo 5-6 ani si a lasat tata o bere nesupravegheata pe masa la o crasma de tara cat timp s-a dus sa ia alta.

      Ai uitat si de Solca, pacat ca au distrus fabrica din Solca nu stiu ce investitori de prin anii ’90 (fabrica facuta de austrieci), dar Bermas a preluat marca si face o bere decenta (Solca era berea premium a regiunii in timpul comunistilor, multa mergea la export sau in zonele turistice).

      00
    • Uite de asta nu stiam, mersi.

      00
  34. mno bun, stim cu totii ca si Ursus s-a dus pe apa sambetei, plus alte posirci de pe piata.
    Totusi, niste recomandari de bere buna? Zoso? Ce zici?

    00
  35. Putin pe langa subiect, dar site-ul celor de la medlife e stricat de aproape 3 saptamani. Oare si ei se rebranduiesc?

    00
  36. Vali, pe vremuri (in cretacic :)) erau 5 segmente mari pe piata berii: economic (noroc, bucegi), core lager(golden brau, ciucas, skol), premium (ursus, tuborg, silva, beck’s) si superpremium (carlsberg, heineken, stela artois si cumva peroni/grolsch) si specialitati (pilsner urquell, miller, corona).
    Practic Ursus este in segmentul premium in acceptiunea pietei. Omul ala vorbeste pentru cei care lucreaza in domeniu. Oamenii normali nu ar citi iqads sau biz nici platiti.

    Probabil ca studiile lor le arata ca clientii apreciaza gustul produsului si de aia spun ca l-au pastrat neschimbat.

    00
  37. Pishat sau Pishat Premium, tot pishat e.

    10
  38. Nu pot sa nu remarc ca berea trebuie sa fie cat mai ieftina, mai romaneasca – ce o mai insemna si aia in ziele noastre globaliste, si neaparat neagra – nu stiu de ce place tipul asta de bere.

    Dintre berile care nu sunt romanesti, dar sunt relativ ieftine, aveau prin Lidl Abbaye de Vauclair, cred ca era undeva la 8 lei la 0.75 l. Pentru bere destul de ieftina din afara am descoperit acum cateva luni alcooldiscount, au cateva magazine prin Bucuresti si unul online, sunt ale celor de la Procer, cred ca sunt cei mai vechi in bransa pe bauturi.

    00
    • Te faci de cacao, ți-o spun și alții, prin limbajul folosit, cel puțin.

      00
    • @Vladte In general parerile unora de pe net nu ma intereseaza prea mult. Asa ca dati oricate manute rosii. Si pe aici aveti pielea delicata, nu suportati sa vi se spuna ca sunteti idioti.

      00
  39. Ah… Sunt gusturi si gusturi. Romanul e expert si la bere, evident, nu doar fotbal, politica, epidemiologie si, mai nou, conflicte armate. Cineva care e obisnuit cu X, Y, Z, evident ca va spune ca respectivele sunt cele mai bune, altcineva care incearca frecvent. altceva, are gusturile mai dezvoltate si poate simti niste diferente clare.

    00
  40. Incepa de azi Passat-ul meu se cheama Passat Premium! Astept drepturi de smecher cel putin ca pentru BMW

    00
  41. Dupa ce provincialul din mine a scăpat la 100 de Beri pe strasse ca vaca in porumb, acum fro’ 15 ani, nu a mai fo cale de intoarcere.
    Vrei bere, nu urina, marci banu’. Noroc ca sunt si in market multe beri bune, pe raftul ala de sus cu preturi peste 4 lei de care nu se atinge mai nimeni.

    00
  42. Mama, orice comment in care cineva zice ca imi place berea X in detrimentul berii Y e plin de downvotes. Cat este de greu sa accepti ca unora le plac alte chestii ?

    Berea fabricata in fabricile mari din RO este o gluma proasta, amare si lipsite de aroma, echivalentul in cafea a lui Jacobs. Staropramen fabricat in Cehia, Pilsner Urquell, Augustiner Helles, toate astea sunt beri de 70-80 de centi in magazinele din Cehia si din Germania si sunt o placere sa le consumi, au un pic de textura, au un pic de corp. Consum maxim 4 beri pe luna si imi cumpar beri importate din supermarket, mai bine beau un Weihenstephaner decat doua Heineken.

    Daca pe inca prinde conceptul de „affordable luxury” si oamenii cumpara cu 300 de euro ceasuri de 5 dolari de pe Ali, de ce nu ar fi si ursu mai premium ?

    00
  43. Eu am o teorie conform căreia dacă trebuie să scrii PREMIUM sau QUALITY sau DE LUXE pe produsul tău, nu prea este. Nu prea vezi să scrie pe Moet & Chandon „premium” – ca să dau un exemplu, că nu consum branduri de lux/premium, dar de șampania asta am cam auzit toți.

  44. NOU
    #115

    Eugen urmeaza sa-si schimbe numele in Eugen Premium.
    Tot lache ramane.

    00
    • Un anonim, unul care nu are curajul sa și-o asume, are o părere. Am ras.

      00
    • NOU
      #117

      pfff, gata. ai dreptate. Validitatea unei pareri este data de anonimitatea emitatorului.

      00
    • Adevarat, a nu iti sustine parerea cu nume si prenume e dovada de mare integritate si curaj. Cum mai poti sa mergi de asa coaie mari? :))

      00
    • @Eugen, și unde mai exact e numele tău? Că ai afișat doar prenume :)) Unde ți-e integritatea? :))

      Te-ai trezit cu fața la cearceaf?
      Ți se pare OK să faci pe cineva idiot pe baza unei preferințe personale? Așa comunici și în viața reală? Că dacă da, presupun că mergi non stop cu ochii vineți.

      00
    • @George Inteleg ca tu tii neaparat sa si claxonezi. Dar daca dai click pe numele meu o sa afli si numele. Si cu cateva click-uri pe aici, pe colo, o sa gasesti si profilul de FB si poate si numarul de telefon. Dar nicio problema, tu esti un inteligent, un cetatean de vaza a societatii, nu un pulifrici cu pareri pe internete.

      Si nu iti mai face tu griji despre mine, vezi de ale tale, ai lipsuri mari, stimabile.

      00
    • Lol. Știam deja exact cine ești (de când am scris prima dată), nu mi-a fost greu să aflu, dar nu asta e important. Doar îți arătam că e ironică poziția ta. Totuși, pentru 95% din oameni, fără nume/prenume ești tot cumva anonim.

      Go get laid. Ești prea tensionat. Este jenant un adult să se comporte ca un adolescent.

      00
    • Ahahahaha, acum am văzut că ai pus link și la blogul personal. Te găsisem pe baza pozei. Nu credeam că mai există disperarea asta de a pune link-ul din 2010 încoace.

      Ahahahaha, acum înțeleg de ce ești atât de prolific. Poate dă cineva click și mai agăți 2-3 view-uri. Spor!

      00
    • nu am nimic constructiv de spus, dar voiam să subliniez că eugen care un frate care e mai rău ca el. deci se poate. :)

    • @vali Nu mi se pare un om rău, dar nu pot să zic că l-am urmărit de-a lungul timpului, deci mă pot înșela.

      Mi se pare că are o perioadă mai proastă/stresantă. Important e să i se spună poate vede că e ceva greșit în atitudine.

      00
  45. csiki sor or bust. am consumat in draci in pandemie, stand aproape de Mures, era 3 lei daca duceai sticla de schimb in magazinele merkur. Krem la poveste lunga, e un pils mai lejer. Aia normala sau gold dupa o masa buna. E la fel de buna ca in prima zi in care am incercat-o acu 4 ani. Daca ajungeti prin centrul vechi in Buc, la localul lor e cam singurul loc din zona aia unde poti bea o bere la halba fara sa aiba gust de spalatura de butoi, mi s-a parut o idee mai buna chiar decat cea de la sticla.

    Cat despre Carlsberg si Tuborg, varianta din ro e aceeasi cu varianta muncitoreasca din Danemarca, versiunile verzi: un pisat. In schimb, danezii au multe beri locale misto, mai ales daca esti fan IPA.

    00
  46. Ceea ce nu a menționat zoso aici este ca o data cu rebrenduirea, Ursus a și scăzut extractul berii, de la 11,5 sau 11,4 grade plato cât avea acu câteva luni, la 11,2 acum.
    Ce inseamna asta, ca plătesc accize mai mici la stat (la noi în tara acciza la bere se plătește în funcție de gradele plato la produsul finit).
    Acum ce inseamna grade plato (va las sa va documentati fiecare), ideea e ca și berea iese un pic mai slaba, ceea ce nu înseamnă neapărat ca e mai proasta.
    Legat de premium, pe piața berii exista 4 clase: low, mainstream, premium și super premium.
    Grupul Asahi care deține Ursus în România livrează toate aceste clase de bere:
    Azuga (nu cea artizanala) e loc
    Timișoreană e mainstream
    Ursus e premium
    Peroni e super premium
    La fel are și grupul Haineken și tot asa.
    Legat însă de cât de buna este berea Ursus sau berea în general, depinde foarte mult de gusturi, de stiluri, de multitudinea de stiluri de bere pe care tu le-ai băut, etc… astfel încât sa poți avea cum să-ți dai cu părerea de cât de buna este o bere.
    Și de asemenea berea nu iese la fel niciodată, sunt foarte multe constante, ingredientele, procesul de fabricare, ambalajul, transportul, depozitarea, momentul în care o bei, anturajul, faptul ca o bei mai rece, mai calda, din pahar sau nu, etc….

    00
  47. m-ati facut sa ma duc sa citesc etichetele in carrefour. nu stiu unde ati vazut voi ca la ursus scrie ca ar contine malai sau porumb, daca aveti o alta sursa de informare decat eticheta, astept un link.
    cine avea insa malai? ciucas, timisoreana si (wow) stella.
    si ca sa duc pana la capat topicul articolului, mi-am luat un ciuc (2,7), un carlsberg (4,3) si un grolsch (3,9) (singura produsa in alta tara decat romania=polonia) si maine le incerc ‘blind’

    00
  48. Pai Heineken e facuta la Craiova in aceeasi fabrica cu Golden Braun…deci nu vad mare diferenta. Cea mai importanta e apa, iar daca bagi apa din Jiu e clar!

    00
  49. Tot incerc sa citesc dintre comentarii si nimeni nu a mentionat berea Ursus la pet de 1L http://lidas.ro/shop/product/bere-ursus-pet-1l/
    Eu zic p**a premium daca tu iti imbuteliezi produsul la pet.

    00
  50. Pai, asa.. orice posirca poti s-o pozitionezi „Premium” din condei sau dand niste spagi cum au dat aia care si-au botezat sifoanele „apa minerala de munte”.
    Valoarea unei beri nu creste ca scrie premium pe ea, decat daca iti place cand o bei.
    Fake-ul tot fake ramane.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube