De ce sunt unii speriați de vaccinuri

A apărut în peisajul mișcării antivaccin o tanti actriță care e mai specială și mai aberantă decât tot ce exista până acum.

Teoria mea, care nu se bazează decât pe observații superficiale și pe nimic concret decât pe ce văd cu ochii e cam așa: nu îți vaccinezi copilul că știi că s-ar putea să facă autism. În sinea ta, acolo în străfundul sufletului, știi că s-ar putea. Pentru că l-ai făcut târziu, pentru că ai tăi te-au făcut târziu și ai avut tot felul de probleme, de la respirație apăsătoare la hipersensibilitate la mâini mai scurte, și doctorul ți-a spus că e sarcină dificilă, dar tu ți-l doreai, că ai stat până la 35 pe gânduri. Și ta-su avea 47 de ani când l-ați făcut, nu? Și probleme cu colesterolul, și mai și fuma. Fuma și când erai gravidă, nu, în cameră cu tine? Iar tu mâncai numai prostii, că oricum nu contează, plus un pic de alcool, că n-are, dragă, nimic, ajută la digestie.


Vă recomand cu căldură o vizită la salonul de copii născuți prematur al oricărei maternități. Nu contează dacă e mai de la țară sau mai de la oraș, oameni proști sunt peste tot. Vedeți acolo viitori oameni care pornesc în viață cu un imens dezavantaj, și aia e doar ce se vede.

Oricum, nu vă așteptați să recunoască vreo mămică vreo prostie făcută, mai degrabă dă foc lumii.

Iar ăsta din poză e fix din categoria aia “faceți ce spune popa, nu ce face popa”. La fel cum Steer și-a vaccinat copii, la fel și autistul ăsta îi învață pe unii mai proști ca el chestii.

 

idiot-copii

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Uite in Italia de cand a inceput la ei epidemia de rujeola, guvernantii au dat lege cu vaccinarea obligatorie. Si nu a comentat niciunul. Iar italienii sunt aproape 50milioane locuitori…

    00
  2. Coaca ăsta pare să fie mai degrabă un troll…

    00
  3. Deci sa ma grabesc cu al doilea copil, daca nu vreau sa faca autism, la vaccinare? :)

    00
    • incearcă să nu o mai lovești pe mă-sa in burtă când e gravidă, e un început bun. după aia să nu mai fumezi trabuc și tot așa.

    • Hehehe. Nu aia e problema. In curand schimb prefixul, iar ea bate spre 35. RH negativ ea, pozitiv eu. De fumat m-am lasat prin 2011, dar colesterolul e un pic cam sus.
      Altfel, pediatrul lucreaza cu graficul de vaccinare din Franta, si la primul copil am incercat sa facem cat mai multe din alea de acolo.

      Daca ar fi dupa mine, noi, adultii am urma acelasi plan de control anual pe care il urmeaza americanii, mai ales dupa 40 de ani. Doctorii nostri spun ca nu e cazul atat de devreme. Eu zic ca degeaba am umblat prin lumea civilizata daca nu am si invatat cate ceva de acolo.

      In alta ordine de idei, tocmai am aflat de alti doi prieteni care au plecat din tara, acum la 35-40 de ani. Unul in Irlanda, altul in State. Sentimentul ca imi pierd vremea aici, in tara creste pe zi ce trece.

      00
    • e cu dus și întors faza cu plecatul.
      dincolo de glamourul situației și de viața mai bine, unii dintre prietenii care sunt în sua de minim 10 ani, de pildă, în alte zone decât tech, spun că lumea tot se uită la ei ca la cetățeni de mâna a doua. ok, vine la tine că ești doctor, îl faci bine, dar tot n-ar da un scuipat pe tine dacă s-ar pune problema. și treci peste asta, că ți se rupe, ești adult, dar copiii tăi sunt tratați la fel. și vor fi tratați la fel, indiferent de cât de cetățeni vor fi.

      un alt amic arhitect s-a întors de jumătate de ani din italia după 10 ani, no more work. are cetățenie, dar moare de foame.

      aș pleca să fac ceva non-tech prin zonele verzi din sua. oregon, virginia, pe acolo. agricultură. fotografie, ghid turistic. dunno.

    • De zece ani lucrez cu si pentru americani. Non-tech, nu inginer. Am fost de vreo 3 ori pe acolo, prima data chiar o luna. De cate ori vin in tara, simt ca intru intr-o vagauna. De fiecare data adaptarea e mai grea, iar senzatia de intoarcere in timp, de societate primitiva este mai acuta.

      Anul trecut am luat jobul sefului meu, un american de origine indiana (de 15 ani in America, cetatenie, etc.). Nu m-au intrebat daca vreau, mi l-au dat oricum. De 7 ani nu mai am treaba cu biroul din Romania. Asta ma tine alive, motivat. I live in a bubble. Tupeul de a ma lua de gat cu municipalitatea, l-am luat de la americani. Altfel, poate eram si eu unul din cei multi si pro.

      Din cate am vazut pe dincolo, „toti prostii” au ajuns in America, si personal nu cunosc pe cineva sa se fi intors. Militar cu grade in tara, angajat Walmart in Denver. WTF? Asistenta medicala cu Q7. Aici n-o sa-mi permit niciodata ceva nou, mai sus de 15000 de euro, si probabil o sa stau toata viata la bloc. Aici nu gasesti nimic de doamne-ajuta. Am cautat doi ani o firma serioasa care sa faca un dulap cu usi de MDF. Doi ani, in plm! Acum caut cu disperare o alta sursa de mancare decat mizeriile vandute in supermarketuri. E un efort enorm sa nu-i dau copilului „otravurile” zilnice: dulciuri, sucuri gen cola, si alte nebunii. Vorbesc cu cei de afara despre mancat sanatos, dar nu reusesc sa gasesc o sursa la indemana.

      Ma gandesc ca o sa ajung sa regret la batranete ca nu m-am carat. Ma ingrozeste gandul ca poate peste 10 ani o sa raman aici cu toti prostii, hotii, cu toti nespalatii, iubitorii de manele, de telenovele, si voi fi nevoit sa ma adaptez la ceea ce va deveni tara, sub dominatia astora. Nu vreau sa ma trezesc la pensie umilit de stat, asa cum sunt generatiile actuale de pensionari.

      00
    • dacă te duci acolo, o să suferi și mai rău cu mâncarea. dar du-te, dacă asta simți.

      iar cu pensia, eu m-am împăcat că nu o mai apuc. o să fie venitul minim garantat pentru toată lumea, o să lucreze roboțica pentru mine și aia e.

    • Am cunoscut o familie de romani, iar prin ei, un grup, o comunitate intreaga. Intr-adevar, in timpul saptamanii mancam „americaneste”, insa in week-end eram la ei la masa, cu ciorba de-a noastra, si cu „felul doi” 100% romanesc. Odata am prins o pomana la biserica romaneasca din zona. Cu femei in varsta, cu basmale pe cap, sarmale, coliva etc. Afara era America, iar inauntru era ca la Bailesti-ul lui Amza Pellea. Am uitat sa spun ca toti erau olteni, iar in romaneste vorbeau la perfectul simplu. Unii erau neamuri, de la copil de 1 an, pana la batran de 85 de ani. Sa vezi casa americana pe dinafara, iar inauntru pat de lemn, cu blana de oaie pe el, carpete pe perete, si Taraf TV pe LCD. Am obosit povestindu-le de prin tara, atat de mult isi doreau sa mai afle una-alta, din gura unuia proaspat venit de acolo. Mai aveam un pic si ma insurau cu una de-a lor, dar deh, nu mi-a placut calea scurta catre cetatenie :D

      Cat de americanit eram eu inainte sa merg acolo, cat de compatibil ma stiam, cu cultura lor, cat de extaziat eram ca ma aflam in tara tuturor posibilitatilor, mergand cu GPS-ul catre locatia bisericii, la vreo doua saptamani de cand ajunsesem acolo, cand am vazut tricolorul rasarind peste brazi, mi s-a pus un nod in gat cat pumnul, si cu greu mi-am stapanit lacrimile. Si asta in conditiile in care toti americanii se purtau foarte frumos cu mine, de la primul pana la ultimul. You do the math. Noroc ca eram singur in masina, ca ma faceam de ras. Daca nu aveam slabiciunea asta, eram de mult american.

      Man, daca stau sa scriu despre experienta americana, iese iar de un guest post. :)

      00
    • mai bine ia-o la picior și prin toamnă cheamă-mă, că e frig la brașov :P

    • Esti pregatit sa pleci din tara in momentul in care poti sta cateva luni fara sa te intereseze nimic „noutati” romanesti.
      In ce tara vrei sa pleci? Baga televiziune si radio de la ei, zilnic, juma de an. Numai de la ei, nimic de la noi. Reusesti asta, esti pregatit sa pleci. Nu reusesti asta, ajungi ca mine: m-am intors de doua ori (un an in UK, trei ani in Italia). Si nu am fost la saiba, ci cumva la munca de birou. Se pare ca nu pot scoate Romania din mine, iar asta e o piedica majora in a putea trai departe de tara.
      Toti injuram Romania, pana plecam. Dupa juma’ de an, dupa un an, daca reusesti sa „uiti” tara, ai reusit.

      00
    • Esti pe lista :)

      00
    • la ora asta, sunt 41 celsius in vegas. fucking căldură.

    • @Cristi – stiu mai multe despre America decat americanul de rand. La fel si cu Franta. M-as acomoda repede, dar nu stiu de partea cu scos Romania din mine. Mai e o opreliste: nevasta-mea nici nu vrea sa auda de plecat. Nu din Romania, ci nici macar din mizeria asta de Ploiesti.

      @zoso – doi amici s-au intors saptamana trecuta din Vegas. 41 de grade ala e deja frig acum. Ii las sa povesteasca saptamana viitoare, la o bere.

      00
    • ploiești?! sebi, tu ești?!?!?!

    • @Leo: dacă pediatrul prestează după o schema externa de vaccinare, e un prim semn de întrebare.
      Oricât de tampiti par a fi medicii rămași in țara când vine vorba de schema de vaccinar, nu-s de capul lor.

      Cât privește vârsta de procreere, exista riscuri legate de vârsta, dar nu-a la fel de „periculoase” ca cele legate de: stil de viața, alimentatie, „droguri” legale. Iar șansele de autism sunt reduse semnificativ prin screening in timpul sarcinii și cu un stil ușor protecționist după naștere (alimentație, mediu înconjurator, interacțiuni).
      Nu-s la expert in parenting ca Mămica autentica și alte doamne din online-ul românesc, dar pot vorbi oricând din experiența.

      Ref la consoarta … eu am făcut „naveta” 6 ani pana s-a convins ca exista civilizatie in afara Romanistanului.
      Oricât de mult ai călători, „civilizatia” te lovește abia după ce interacționezi o perioada cu localnici. In cazul nostru a fost nevoie de cateva ture a 2 săptămâni pana s-a convins ca poate e cazul sa acorde o șansa altei tari. Totul fără prea multe interacțiuni cu romanii din zone enclavizate.
      Acum, la un an distanță de la mutare, i-a spus soacra-mii ca nu exista nicio șansa sa ne întoarcem in Romania și asta ca fapt divers, fără sa aibă vreo discuție in contradictoriu.

      @vali: da, vei fi privit ca cetățean de mâna a doua in special de către alți imigranți, aflați la a 2a / 3a generație.
      Înveți in timp sa-i ignori și sa nu te mai afecteze acest lucru pentru ca de schimbat, nu se va schimba nimic in privința comportamentului lor.

      00
    • paul, teoretic totul sună bine. după care fi-ta vine acasă și spune că colegii i-au aruncat caietele și i-au pus rahat de câine în ghiozdan pentru că a luat locul 1 la concursul nu știu care. și că din scursură umană și alte epitete pentru imigranți nu o scot. vreo doi ani așa. și că ăia de la școală, care sunt foarte săritori la dat afară copii de negri din școală, ridică din umeri și avertizează că o vor expulza dacă va agresa vreun coleg. ok, stau într-o zonă mai de rednecks, dar aia e, acolo e munca, acolo e școala. altfel, dincolo de arme, mâncare de kkt, idioți, legi stupide, da, america e mișto :D

    • @Paul – schema din Franta include obligatoriile din Romania, plus optionale de la noi, plus unele de care noi nu am auzit. Acolo intervine sfatul medicului, la optionale. Doamna e pe la 60 de ani, trecuta prin toate sistemele de la noi.

      „vei fi privit ca cetățean de mâna a doua in special de către alți imigranți, aflați la a 2a / 3a generație”

      Exact! Mi s-a intamplat la o benzinarie, cand un basinos de prin zona tarilor din lumea a doua-a treia s-a prins ca am un accent necunoscut. Altfel, albii, si chiar negrii m-au intampinat intotdeauna cu ranjetul ala pe post de zambet. Dupa o luna, ma dureau falcile de atata ranjet, pentru ca e frumos sa le raspunzi la fel. O sa razi, dar am incercat asta si aici, si uneori a mers.

      00
    • Care vrea, nu calculeaza mult si pleaca.

      Care nu vrea, baga toate stereotipurile negative la inaintare.

      Ideea mare, la care ajungi sau nu, e ca in viata nu ai nevoie sa stii rezultatul final cand pleci undeva, miscarile mari nu sunt vacante all inclusive, alea sunt pt fricosi si pt puturosi care vor totul de-a gata si zero riscuri.

      Trebuie doar sa fii disciplinat si sa aplici niste reguli, putine, de tip stop loss ca in DT. In rest poti sa fii cat de roman vrei tu.

      Tl;dr Singura conditie e sa ai o disciplina fara care nu faci nimic nici in tara nici afara.

      00
    • radu, ai și tu dreptatea ta.

    • Apai ce-i asa rau autismul? Zici ca-i sindrom down sau ceva

      00
    • Leo, nu te grabi neaparat, io am avut 36, barbata-miu 47, cand am devenit 3. Fii-mea nu da semne de autism inca. E un drac impielitat, dar probabil de la lipsa unor batai educative :D

      Acu’ despre plecat .. am stat un an jumate in casa unora plecati din 80. Am discutat cu oameni care stau acolo de mult sau de 5-6 ani. E OK. Au realizat in cativa ani ce nu faceau aici in 20 de vieti.

      Se poate manca decent, dar nu in magazinele lor. Exista tot felul de magazine italiene, rusesti, romanesti etc. Acolo gasesti patrunjel, telina, gulii si chestii din astea. Se poate manca si organic, dar costa. Gatesti acasa si iesi deja pe plus din toate punctele de vedere.

    • @Leo: trollez un strop … sa stii ca toate vaccinurile sunt optionale.
      Acum la modul serios, promit ca studiez schema FR si revin daca descopar vreo balarie.

      @Vali: la noi in sat e un mix de imigranti (majoritatea albi) si localnici; Junior e printre primii in an dar in afara de mici urme de invidie ca vorbeste 3 limbi la 7 ani (4 daca includem si moldoveneasca; n.b. invidia o vedem la alti parinti imigranti si ei, nu la colegii lui de scoala / joaca) nici urma de bullying sau manifestari rasiale. Atat el cat si cea mica au un grup mixt de prieteni, destul de bine balansat in privinta originii etnice

      Posibil sa fie asa cum spui in US sau in alte urbe dar pot zice ca noi am fost norocosi / ne-am facut temele bine.

      00
    • foarte mișto atunci. spor.

    • că văd că citește și Angy pe aici, bă Angy, știu că lumea nu ți-o zice, pentru că nu dă doi scuipați pe tine, dar ești prost de băuni. Știu că tu crezi că ești isteț și centaur și futac, dar ești prost de băuni, bă Angy.

    • Dacă vreodată voi câștiga potul la loto, mi-e teamă că o să fac o aroganță și o să mă mut în Kosovo….
      Noroc că mereu uit să cumpăr bilete de loterie (probabil, mă protejează subconștientul :)))

      00
    • Paul, tu in ce tara esti?

      00
  4. Sa ne intelegem, sunt pro vaccin. In mintea mea limitata beneficiile vaccinarii exced riscurile lui, puse cap la cap, imi asum riscurile sperand ca nu voi fi eu partea din statistica ce o pateste (acelasi lucru ca la zborul cu avionul si inversul jocului la loto).

    Bun, deci am stabilit statusul pro vaccin si motivatia din spatele acestui status. In schimb am o problema cu „obligativitatea”. Statul sta foarte prost la logica si cu cat mai putine „obligatii” impuse de catre stat, cu atat mai bine pentru societate.

    Discutia se schimba daca exista vreun risc pandemic -> sa se faca vaccinul pentru boala cu pricina, dar acest lucru trebuie facut punctual si pe termen limitat asemeni decretarii starii de urgenta in caz de razboi.

    Altfel constiinta parintilor ar trebui sa dicteze modul de crestere a copilului inclusiv in ceea ce priveste educatia si vaccinarea. Statul roman esueaza lamentabil cand vine vorba de copiii pe care ii are in grija(vezi copiii orfani si gestionarea spitalelor de pediatrie), asa ca ar face bine sa arate ca este un tutore mai bun decat familia traditionala inainte de a impune „obligativitati” de orice natura.

    + Daca parintele e prost, oricum n-ai ce-i face si copilul respectiv va pleca cu un handicap major in viata(de cele mai multe ori insurmontabil), iar nevaccinarea va fi, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, doar un inconvenient minor raportat la restul neajunsurilor suferite de acel copil.

    00
    • 1. Petru ca sunt judete unde rata de vaccinare este sub 50%. OMS recomanda 95%.
      2. Noi nu suntem in situatia Somaliei unde nu sunt vaccinuri, noi nu ne vaccinam de prosti
      3. E mai eficient sa-i obligi pe prosti decat sa-i convingi

      00
    • @big0ne

      una din principalele cauze pentru rata respectiva de vaccinare este tocmai lipsa vaccinurilor din cabinetele medicale si uneori chiar din farmacii (am copil mic, cunosc problema mai bine decat mi-as fi dorit-o).

      o mostra despre ce se intampla:
      https://www.paularusu.ro/sanatate/daca-gasesti-opt-ma-bag-si-eu-retelele-mamicilor-pentru-vaccinurile-care-nu-se-gasesc/

      Asa ca da, nu suntem in situatia Somaliei, dar nici foarte departe nu suntem.

      00
    • Bă eu nu le-aș impune ăstora de se zbat în chinuri în media vaccinare obligatorie. Tocmai ca să nu aibă motiv să ragă a imbecili și falși eroi în public. Da’ tati, vrei ajutor social de orice fel? Ia fă dovada că ai toți copii vaccinați. Vrei să îți dai copilul la orice instituție în care e împreună cu alți copii (de la grădinița la facultate, și alea publice și alea private), ia fă dovada că-s vaccinați. Încalci asta și îi dai (sau ți-i primesc ăia contra șpagă) și se află, infracțiune, dosar penal. Iar de l-ai dat la școală și în clasa/școala lui careva copil face rujeolă și moare, faci pușcărie. În cîțiva ani (puțini) se tranșează problema asta, nu mai guiță nici o proastă la teveu ampulea.

      00
    • Salut, exista copii care au probleme, imunitate scazuta si la care nu se poate sau nu se recomanda sa faca vaccin foarte mici. Cazuri clare medicale. Daca tu nu iti vaccinezi copilul acesta devine un vector de infectie si toti acesti copii sunt vulnerabili. Asadar obligativitatea are rolul ei independent de parinti prosti etc.

      00
  5. Ce se intampla nu e doar in Romania, si are ca si legatura esecul Big Pharma de a mai livra „descoperirile” promise, si medicina care a devenit o afacere fara compasiune pt pacienti, un recul se simte la nivel global, dat de lipsa de incredere. Unde mai pui ca anumite practici murdare ies la iveala din negura internetului si ceea ce ieri era accesibil doar in academii azi devine informatie libera!

    Referitor la educatie, in Romania incepe sa se simta o respingere acuta a sistemului educational de stat… ce crezi ca se intampla cand elevii de care ti-ai batut joc intr-un sistem oligofren devin parinti?

    00
    • Nu ti-am inteles nick-ul… oligofren e un termen prea dur folosit total neadecvat in acest context, doar pentru ca tie ti se pare ca alti sunt non oameni, nu-i ca si cum ai avea dreptate. Orice societate se corecteaza automat, nu exista situtatii in care non-oamenii asti din capul tau sa devina majoritari si chiar sa conteze vreodata. E foarte usor de cazut in extreme, e foarte usor de gandit alb sau negru… probleme sunt de o natura atat de complexa incat nici eu, nici tu… nu puteam sa le intelegem absolut deloc, si atunci cum sa le anticipam? PS: Stiu, esti foarte inteligent si doct, ai citit si vazut multe, nu am eu cum sa ma compar cu tine. Am mai auzit dinastea, n-as vrea sa am un deja-vu.

      00
    • Coaie, când Jenner și Pasteur au descoperit principiile care stau la baza vaccinării, nu exista big Pharma, so se murea pe capete. În calitate de posesor de unchi care a avut o forma ușoară de polio (adica mergea în mâini, ca să intelega vaca de steer și alte pizde antivaccinare), sunt pro vaccin. Dar m-am lovit de lipsa de vaccinuri, sau „medici” care îmi spuneau ca mai bine nu vaccinez. Da, medici.

      00
  6. NOU
    #46

    Cand eram mic in clasa a 2-a a venit o tanti asistenta la scoala sa ne faca vaccinul Polio, practic ne-a spart un recipient de plastic sub limba, nu au fost intrebati parintii, nu nimic, eu eram racit atunci, tin minte ca era primavara, nu am avut nimic in primele zile, insa de la o zi la alta ma supara tot mai tare lumina si aveam dureri groaznice de cap, pana cand am lesinat si am fost dus cu salvarea la spital unde am stat internat aproape o luna, acolo parintii au aflat ce s-a intamplat: Mi-a fost administrat vaccinul cand eu eram racit…astfel am dezvoltat meningita. Tata a turbat cand a aflat motivul pentru care m-am imbolnavit de a vrut sa mearga sa o bata pe asistenta. Insa este in continuare Pro vaccin asa cum sunt si eu, ar fi vrut totusi sa fie intrebat inainte sa mi se dea pe gat vaccinul acela.

    00
    • Si crezi ca daca asistenta le spunea parintilor tai ca urmeaza sa fiti vaccinati ajuta cu ceva? Nu cred ca tatal tau stia care sunt riscurile, mai ale ca atunci informatiile nu circulau asa de usor ca azi. Poate gresesc si tatal tau este doctor.

      Esti sigur ca ai facut meningita pentru ca erai racit? Nu am gasit nicaieri informatii despre riscuri crescute atunci cand esti racit.

      00
    • Nu sunt medic, nu stiu care sunt riscurile exacte in cazul in care faci vaccinul cand esti racit. Dar, daca la animale nu ai voie sa faci vaccinul nici macar daca le curge un ochi, adica trebuie sa fie perfect sanatoase in momentul vaccinului, ma gandesc ca si la om ar trebui sa stea la fel lucrurile.
      Are sens, deoarece un vaccin declanseaza un raspuns imunitar si pune sistemul la treaba. Ori, daca sistemul imunitar deja lupta pe alte fronturi, s-ar putea sa nu fie in stare sa produca eficient anticorpii necesari noii „invazii”. Mai ales cand vaccinul contine virus viu atenuat si nu inactiv, sansele ca un sistem compromis sa se dea peste cap sunt mai mari.
      Uneori, reactiile la vaccin se declanseaza din cauza administrarii incorecte, nu din cauza vaccinului in sine.

      00
  7. Câteva aspecte de notat în toată problema asta:

    1) majoritatea, dacă nu toți antivaxerii nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă noțiunea de imunitate de turmă. Dacă naști copilu în pădure si îl crești acolo, doar tu cu el si restu familiei, toată viața, cel mai probabil n-o sa se imbolnăvească de nici o boală pentru care ar fi vaccinat în societate Dacă l aduci în societate unde circulă virusurile peste tot, riști să-i omori pe alții. E destul de simplu. Așa au murit mulți din băștinași când au venit coloniștii în America de Nord. Variola i-a ras pe indieni…

    2) vaccinarea obligatorie, impusă de stat. Asta e cu dus-si-intors. Atât timp cât vaccinurile nu sunt de proveniență dubioasă, adică făcute în alte țări fără a fi testate în mediul nostru, e în regulă, deși e o (cum s-ar zice în engleză) ”slippery slope”. Copiii sunt într-adevăr ai părinților, nu ai statului. Dar da, dacă vrei să-i incluzi in societate unde statul este șef, atunci trebuie să-i vaccinezi. Nu-ți covine? Atunci click dreapta delet daten mm nu stăm la discuti

    3) nu inteleg de ce se insista ca unele vaccinuri să fie făcute așa devreme. Eu am facut BCGu si anti-hvB târziu în scoala generală, parcă. Nu sunt sigur de BCG, dar de hvB sunt convins ca l-am făcut printr-a 8a, după sau înainte de cel de polio

    00
  8. In fiecare tara sunt 4-5% care nu vor sa se vaccineze din convingere, religie. Restul nu se vaccineaza pentru ca e greu sa umbli dupa doctor si sa-l tot intrebi „A sosit vaccinul GRATIS?”. Deci comoditate si dezinteres din ambele parti.

    00
  9. Poate ma lamureste si pe mine cineva: acum 1-2 luni, a fost organizata o conferinta la Ministerul Sanatatii, la care au participat atat medici, cat si reprezentanti ai statului, dar si parinti pro si anti (mai multi anti) vaccin.

    Hotnews a acoperit conferinta. Din ce am citit in transcript, am ramas impresionat de parintii care au spus ca le-au murit copiii (!!!) dupa vaccin, sau au ramas cu sechele pe viata.
    Care e adevarul ? Poate exista o legatura directa intre vaccin si probleme fizice/psihice pentru copil ?
    Daca da, cum se pot preveni ?

    00
  10. referitor la tipul din snapshot… exact asa apar free inhabitantii.

    00
  11. Nu inteleg de ce se impotriveste lumea la treaba asta sau poate imi scapa mie ceva..

    00
  12. Sincer, ca părinte a doi copii, le înțeleg frica. Înțeleg că există riscul de a fi în marja aia de 0,X%. Totuși, rațiunea îmi spune că riscul e foarte mic în comparație cu șansele de reușită. Și, ce e cel mai important, nu mă bag să propovăduiesc frica mea pe toate canalele media disponibile.

    00
  13. Vă recomand cu căldură o vizită la salonul de copii născuți prematur al oricărei maternități.

    Cred că e o apreciere superficială din mai multe unghiuri.
    Unul ar fi că sunt părintele ( am în posesie ar fi expresia – dacă ar fi s-o cred pe aia din link)
    unui copil prematur fără cauze d-astea gen sarcină la vârsta înaintată, fumat, împins pe scări, cocaina prea rece. Plm, un motiv a fost cu siguranță, doar că nimic extraordinar, care să sară în ochi. Și mai știu și alți părinți în aceeași situație.
    Al doilea e că nașterea prematură a venit cu câteva complicații de moment, gen unul din vaccinuri nu s-a putut face atunci, pe motiv de greutate redusă, dar nu a fost nicio problemă, am revenit mai târziu. Și nici nu a fost vreo problema cu reacția la vaccinuri din cauza asta.
    După niște ani mă uit în urmă și nu văd niciun handicap cu care spui tu că pleacă copiii în viață.
    Nașterea prematură pare acum ca operația de apendicită. Te vaiti puțin, îți trece și o mai aduci în discuție din când în când, dacă vrei un avantaj sau compasiune gen „nu da la operație” .
    Iar diarea e unul din efectele secundare care pot apărea după vaccinuri, nu mori. Am făcut eu, la 30 de ani febră și am avut ceva amețeli după un vaccin, darămite copiii, dar problema e de percepție: „Aoleu, cum să sufere copilașul meu, că și-așa s-a născut prematur și a fost bolnav când era mic! ”
    Și ar mai fi și faptul că se cam trece peste faza asta cu explicații efectelor secundare și cu sublinierea faptului că ele chiar pot să apară, nu-s doar niște cuvinte într-un prospect, și cu informarea părinților cu privire la ce trebuie să facă când apar. Și ar mai fi și faptul că dacă ești unitate medicală care administrează vaccinuri ar trebui să fii pregătit să te ocupi profesional și imediat de pacienții care se întorc cu efecte secundare, că așa le dai încredere.

    Am mai auzit cazuri de medici care au administrat vaccinuri, iar când au fost sunați că are copilul febră și spasme ( plm, se mai întâmplă din varii motive, inclusiv alergii) au răspuns cu „aoleo, nu știu ce-ar putea fi, chemați salvarea și mergeți la spital”.
    Răspunsul corect e „vin imediat!” și soluția pregătită. Altfel, e normal să crească numărul de sceptici.

    00
    • bravo ție dacă ți-e copilul sănătos. al meu a stat într-o margine de salon și vedeam mereu în salonul celălalt, prin geam, pe ăia născuți prematur. 700 grame la naștere în cazuri extreme, născut în luna a 7a sau cine știe ce alte minuni de care mi-e frică să îmi amintesc. sunt cazuri și cazuri.

  14. Pe lângă cele menționate, mai sunt certurile constante cu partenerul, tensiunea cu părinții, presiunea ratei… Toate, suportate și de copil. Dar toate pălesc în fața amenințării vaccinului.

    00
  15. Pai de ce:
    1. Maine apare un kkt de vaccin facut pe genunchi ca pandemie, da? Ca la aviara, cand n-a avut nimeni nimic, da’ s-au facut o tona de bani. Nu de catre tine, ala injectat, desigur. Tie daca ti-o iesit o paralizie ceva neuromotor, zici mersi si fluieri a paguba.
    Sau, au gasit ca nu stiu ce vaccin era infectat cu un virus porcin. In SUA a fost retras, in mUE a primit verde sa fie folosit in continuare ca cica riscul e mic desi nu s-a facut nici un studiu in directia asta.
    Dar na, memoria colectiva e scurta.

    2. Deschide calea la alte abuzuri ‘medicale’.
    Gen ‘stiinta a demonstrat’ ‘insert random shit here’ gen ‘iti tai penisu’ la 30 ani’ si prin lege devine obligatoriu.

    Scurt pe doi: vaccinarea e buna, obligativitatea doar un cretin poate considera ca e buna.
    Sigur, curentul antivaccinist e pornit de cretini, dar si aia care il combat nu sunt mai destepti, cu rare exceptii.

    Nu va faceti iluzii, sunt si doctori de familie antivaccinisti sau care pentru o spaga vor bifa carnetul si vaccinul la gunoi.

    Exista si alte abordari dar trebuie oameni cu cap.

    In primul rand criza vaccinarii e de fapt criza aprovizionarii. In al doilea rand, pune restrictii la gradinita daca nu esti vaccinat – ca la scoala e mai greu, amenzi daca esti nevaccinat si vii cu boala la scoala. Si nu in ultimul rand, ofera compensatii pentru efectele secundare daca vrei sa le inchizi gura. Da 10000000 euro pentru deces, 500000 pt paralizie si autism si ai sa vezi cum in loc sa fuga dau buzna la vaccinare. O sa creasca natalitatea – au sa faca copii doar sa aiba ce vaccina si poate, poate..

    00
  16. Referitor la poză, există o legătură între copiii neînregistrați și cei nevaccinați. În Arad, epidemia de rujeolă a început de la o comunitate de rromi. Comunitățile de rromi fac copii mulți, unii dintre ei neînregistrați până la vârsta de 5-6 ani când vin ONG-urile să îi trimită la școală sau vreun reporter să facă o știre cu copii analfabeți. Copiii nefiind înregistrați nu au nici medic de familie care să îi cheme la vaccin, sau dacă chiar sunt înregistrați cu acte în regulă tot nu calcă pe la cabinet când se îmbolnăvesc copiii pentru că nu au bani sau nu le pasă. În fine, nu e vorba de xenofobie aici dar copiii rromilor sunt un procent de luat în considerare când vorbim de copii nevaccinați. Apoi urmează mămicile tâmpite care cred orice văd pe Facebook iar apoi mămicile vedete anti-vax care se consideră citite și documentate.

    00
  17. oarecum o parere personala. in familie mama are poliomelita (in 1956 a fost o epidemie in Romania) asa ca eu m-am nascut cu anticorpi direct de la ea – fara probleme de sanatate, etc. cand a fost sa fac vaccinul anti polio maica-mea citise (anii 80) despre efectul lui asupra unei persoane cu anticorpi si nu a fost de acord, poveste lunga – tatal a zis ca trebuie facut, la 2 zile dupa vaccinare am inceput sa dezvolt simptome de polio – 3 zile prin spital in bv la limita si m-au pus pe picioare – scadere in greutate de vreo 60%, dar am iesit sanatos. urmatoarea faza dupa asta maica-mea a zis clar sa nu mai accept niciun fel de vaccin polio si aveam o hartie semnata de ea pe care im amintesc a prin generala cand a venit cu vaccinarea si am auzit ca e polio – am aratat-o la asistenta aia a zis ca nu se poate face nicio exceptie si i-am zis sa o contacteze pe maica-mea daca vrea sa-mi face ceva ( le-am zis ca plec de la scoala :). a luat asistenta hartia semnata de maica-mea ( diriginta stia povestea si i-a explicat asistentei care facea pe capoasa) m-a bifat pe tabel ca am refuzat si aia a fost tot.

    sunt pro vaccinare, dar consider ca in anumite situatii atipice unde exista cu adevarat risc sever sa se faca exceptii (gen cazul meu la polio).

    ps. la ora asta la viitorul copil habar nu am daca eu o sa transmit vreun anticorp :( probabil o sa ma apuc de citit la momentul respectiv si o sa caut un doctor care sa inteleaga situatia exact si poate emite o opinie, nu idioti care zic direct „stai linisitit, ca am vaccinat eu nspe mii de copii si n-au patit nimic”

    00
  18. Citind articolul despre Ani Cretu am retinut o chestie care ma intereseaza in calitate de adult :este adevarat ca aceste vaccinuri nu dau imunitate pe viata si ca trebuie facute rapeluri si la adulti?
    Actrita aia spunea ca scrie asta clar in prospectul vaccinului
    Si mai am o nelamurire. Am ctiit ca vaccinurile de la noi erau produse de gen Institutul Cantacuzino si facute cu microbii specifici tarii noastre luati din pamant, apa etc. La intrarea in UE s-a interzis acest lucru si s-a cerut de catre UE ca toate vaccinurile sa fie din acelasi culturi (culturi lucrate de Big Pharma). Intrebarea este : si noi faceam 3 in 1 cum e ROR-ul asta despre care se discuta atat?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.