Cum funcționează presa quality din România

Cineva de la Adevărul a produs o analiză care spune că românii sunt nasoi că desconsideră o artistă moartă pentru că aceasta aborda un stil muzical mizerabil. Din material nu putea lipsi un moralist ca Comănescu, pentru că trebuia să existe și un moț.

Pentru toți cei care lucrează în presa online din România, redactori, web editori, editorialiști și naiba mai știe ce, am făcut un mic infografic cu funcționarea presei online. Asta pentru că văd frecvent oameni care au două mii de afișări pe un editorial pe un site care adună 50 sau 100.000 unici pe zi și au impresia că munca lor e valoroasă și nu plătită de micii sclavi care fură tot ce prind și aduc trafic peste care se vând reclame. De asta aveți impresia că unii dintre ei sunt pe altă lume, pentru că habar n-au de cine plătește ca ei să fie idioți și necitiți.

De aceea, când mai citiți o părere de la Cartianu, Turturică, Rogozanu, Ernu, Petre Barbu, Mircea Marian, Ștefan Vlaston, Silviu Sergiu, Daniel Dăianu, Ion Cristoiu sau Pleșu, gândiți-vă că oamenii ăștia sunt aerieni pentru că nu le-a spus nimeni să mai lase fumurile și să pună mâna la muncă. De aia Comănescu a fost dat afară și a falimentat tot pe ce a pus mâna. De aia râde lumea de Ciutacu că se laudă ca prostul că el e tare și are audientă sub Duck TV.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Si taranii asculta rock si Cristoiu lucra pt antena 3. Ce e pt tine mizerabil pt altii e quality. Iar Denisa comparativ cu salam chiar era quality.

  00
 2. Te referi probabil la presa qua(KAKA)lity, adica aia a formatorilor de opinie? Exista asa ceva in 2017 in România? In cazul asta ma dau jos din bananier sa merg la kiosc sa o cumpar!
  :) comment pamflet…

  00
 3. reacțiile au fost de fapt de saturație după ce aceeași presă o omorâse pe manelistă în fiecare zi de câteva ori doar pentru a o învia în termen de câteva ore pentru o altă știre de senzație despre moartea ei și asta s-a întâmplat o săptămână, continuu, cât a agonizat amărâta aia

  00
  • Poate mai agoniza si acum daca autoritatile romane nu ii dadeau lovitura de gratie cand nu l-au lasat pe Rogozin sa survoleze Romania

   00
 4. Radem, glumim, dar desenele alea de pe Duck TV sunt chiar muncite.

  00
 5. *rog sa nu aruncati cu rahat*
  Dar D-l Plesu e platit pentru editorialele care apar ?
  Adica, eu credeam ca sunt opiniile lui (ca un fel de interviuri), publicate in diverse editoriale…

  00
 6. Majoritatea „jurnaliștilor” din presa quality au legături cu SNSPA și nu văd nimic în afara ochelarilor de cai pe care ii poartă. Nu înțeleg pe ce lume trăiesc.
  Presa quality a murit când a născut găina cu pui vii a lui Cristoiu.
  Orice discuție legată de presă este deja obsolete și poți să spui despre ea la fel cum spui la înmormântare: „să îi fie țărâna ușoară” sau un simplu amin.

  00
 7. nu inteleg twitu cu ‘ce muist’ adica ala cu suv-ul? n-a facut nimic rau, n-a incurcat tramvaiu, n-a aruncat iarba pe sosea, n-a calcat florile, plm s-au luat oamenii de el, pt ca, ce?

  00
 8. Lumea s-a luat de el pentru ca n-a calcat florile. Daca le calca, nu se lua de el

  00
 9. Eu nu l-as baga pe Plesu in schema asta. Si nici pe Petre Barbu. Pentru simplul motiv ca ei scriu frumos, e o delectare sa-i citesti. Iar Plesu mai are si meritul de a fi ridicat publicatie Dilema, singurul reper moral timp de peste doua decenii in care presa a fost infestata de tot felul de personaje dubioase si dubios de rapid imbogatite. Faptul ca scrie si la Adevarul (ca el de fapt scrie la Dilema) e o chestie buna, ajunge sa fie citit de mai multa lume. Cati de aici citesc saptamanal revista Dilema? Mana sus…

  00
  • cu barbu am ceva personal. acum vreo 8 ani, mă sună din partea unei cunoștințe comune să mă intrebe de faza cu mihaela rădulescu. îi răspund frumos și civilizat și scrie un căcat de articol, invers la tot declarasem eu, din care rezulta că eu căutam faima și că mihaela e o biată victimă. acum vreo doi ani, complet inocent, mă caută pe mail să îmi trimită ceva ce scrisese el. i-am adus amionte de fază și a zis că nu mai ține minte. că, vorba aia, nu era prima oară când făcea mizerii din astea.

   deci da, bun băiat, doar că e un jeg.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile