Uită-te la lună zilele astea

Probabil că șobolanii care-ți livrează știri pe aplicație au tradus deja articolul din presa străină, că e ceva eclipsă de lună, ei șobolani fiind au zis că e importantă și șeful lor a tras o țuică și a zis „uraaa, am mai supt niște click-uri”. Șobolanii nu se uită la cer, se uită la ce văd în fața lor la câțiva centimetri.

Adevărul e că seara asta e una specială. E seara în care nu te mai uiți urât la colegul care a supt-o de la Huawei pentru o casă în porumb, pentru că seara asta e seara lui. Luna e foarte apropiată de Pământ și dacă ai un telefon de la spionii ăia chinezi poți s-o pozezi foarte mișto.

E un eveniment rar, se întâmplă cam odată pe an, se numește Luna Florilor, că se întâmplă în mai când, logic, e plin de flori. N-o să vezi eclipsa, în ciuda titlurilor date de șobolani, că nu e vizibilă în zona noastră, dar o să vezi luna destul de bine. Și dacă ai fost super-sclav și măscărici de click ai casă în porumb e și mai bine, că nu ai poluare luminoasă în zonă, cum au fraierii de la oraș, și se vede superb.

Oriunde ai fi, e momentul să-ți iei femeia să-i explici de ce luna plină e bună și faină pentru sex, că luna plină luminează noaptea și adună animalele și cimpanzeul din care ai evoluat nu vedea noaptea de obicei, dar acum era moment bun de vânătoare, că și alte animale erau mai vioaie. Și cimpanzeul ăla se întorcea acasă cu cheag, să hrănească pe toți din peșteră, pe femeie și pe cimpanzeii ăia mici care făceau giumbușlucuri de foame.

Și dacă luna e plină și sparge întunericul nopții, poți să-ți iei femeia să-i arăți orașul sau satul cum e mai frumos scăldat în lumina aia, și poți fi mai calm și puternic știind că e vânat în lume, că noaptea nu e definitivă, și dacă ești calm, dacă ești puternic, dacă ești bărbat din specia de cimpanzei care a plecat în noapte acu’ o sută de mii de ani încurajat de becul ăsta luminos care ne dădea o șansă și ne arată că întunericul nu e este ceva final…

Ei bine, mai poți face un cimpanzeu mic. ;)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

 1. NOU
  #1

  Ce cacat am citit???

  00
 2. Ce ai cu Buhnici și casa lui la porumb?

  00
 3. Anul 2021. Un monolit apare brusc lângă o casă la porumb și începe să dreseze cimpanzeii: ”electrică, vă trebuie o mașină electrică!”

  00
 4. Eu fiind la tara n-am probleme cu poluarea luminoasa. Adica e lumina toata noaptea de la becurile de pe strada, dar nu stie nimeni ce e aia poluare. Aveam o fantezie tampita sa vad licurici noaptea, dar mi-a trecut.

  00
 5. Merge titlu si ca o subtila ironie la piata crypto din ultimele zile… mai ales ca il mentionezi si pe ctp 2.0

  00
 6. Las-o și tu mai ușor cu drogurile, ca o sa vezi acuși the dark side of the moon.

  00
 7. Ti-a trebuit vaccin, acum uite ce prostii scrii.

  00
 8. Ăsta e guest post gen blogul lui otravă sau Radu F cum l-o chema…

  00
 9. Unde e Fluture? Mai traieste?

  00
 10. Un urs i-a tras o palmă unei vrăbii. Maria și-a desfăcut sutienul și o frunza a căzut duios pe sol.

  00
 11. Cetatean piscopac ninja majestate, majestate ninja

  00
 12. TL/DR:
  Uite luna … uite caru’….
  Uite p…… mea ca paru’

  Astronomia, catalizand actele copulativ-reproducatoare de la Ptolemeu incoace….:)))

  00
 13. A castigat cfr campionatul in dauna celor de la fcsb

  00
 14. Sau poti sa ii spui femeii de linga tine cand priviti la luna, sa sti ca eu ma trag din cimpanzeu dar tu ma tragi de maimutoi!

  00
 15. A fost si-un cutremur pe la 00:30 acum, in luna plina de-obicei se intampla cutremure (4 martie 1977 a fost tot zi cu luna plina)

  00
 16. Păi de, vorba aia! Găina bătrână nu se sperie de pula groasă ! (Aferim)

  00
 17. Da, poate doar cu telefon de ala de la chinezi care iti pune o poza cu luna peste luna ca sa nu te prinzi ce fotograf praf esti. Si tre sa ai casa la porumbul din Australia, ca de acolo se va vedea.

  00
 18. NOU
  #29

  E un studiu fain articolele din zilele astea si zice ceva despre educatia din Romania si nevoia de autoritate a cititorului. Adica daca pare ca e de la un expert (cu diploma) e considerat bun. Iar daca e cu adevarat de la un profesionist in ale scrisului si care te trece din doua fraze prin cosmologie, mit, biologie, sociologie cu finete si ironie e considerat meah. Dar poate ca gresesc eu si oamenii chiar inteleg mesajul si se uita la luna.

  00
  • Pai e bine, nu?
   Daca informatia despre vaccinare vine de la un expert, cititorul zice ok.
   Daca vine de la Cartarescu, cititorul zice meh.

   00
 19. Ai aici informatiile complete despre cutremur:
  http://geofon.gfz-potsdam.de/eqinfo/event.php?id=gfz2021keta

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.