UIPath caută să angajeze 500 oameni

Când vezi două advertoriale în ZF și Digi24 la UIPath, o companie pornită din România, care are acum sediul la New York și programatorii aici, te duci pe LinkedIN și te uiți: 566 jobs posted.

Cei mai fericiți angajați, dar nu prea găsiți de angajat alții, huh? Atât de fericiți sunt…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

65 comentarii

  1. Hai sa-ti zic ce-am auzit eu despre ei: aia care sunt demult in firma se bucura de tratament preferential. Aia care vin acum, indiferent de nivelul ‘telectual, sunt pusi sa faca munca de duzina.

    Toti (4 persoane, 2 din ele fara nicio legatura cu celelalte) care au trecut pe acolo mi-au dat ca feedback: „clar nu! metehnele romanesti sunt omniprezente”.

    Chiar sunt curios de parerea altora.

    PS: in hotnews au frecvent advertoriale de genul.

    00
    • Am 3 prieteni acolo si toti mi-au zis ca depinde mult de echipa (2 sunt fericiti, 1 vrea sa plece din cauza colegilor peste 45+ cam comunisti si ursuzi), toti 3 au salarii foarte mari, cu 30-40% media pietei, inclusiv actiuni.
      Celor vechi li se permite sa-si ia masina de serviciu in diverse limite (25-30k) la care ei platesc doar benzina. In rest ca si beneficii e cam peste piata (mic dejun, pranz, parcare subterana, bla bla).
      Dar futerea e destul de mare, au crescut prea repede si se simte futrea zi de zi.

      00
    • jobul fără futere e ca mâncarea fără sare.

    • @Tano – acuma no offence, dar daca singurul motiv pentru care amicul tau vrea sa plece este care cativa colegi „45+ comunisti si ursuzi” poate problema este si la el. Nu poti gasi peste tot doar echipe de millenials pusi pe caterinca.

      As fi totusi interesat sa detaliezi putin si partea cu „futerea”. Din ce am mai auzit si de prin alte parti, unele dintre firmele astea care dau salarii peste media pietei au tendinta de a incarca foarte mult angajatii….

      00
    • @Garm
      Amicul meu e unul din cei care isi gasesc imediat de lucru, a contribuit la proiecte mari pe git (gen openssl) si era obisnuit cu oameni mai prietenosi, atata tot, ca si el are 35+ si copii.
      E vorba ca atunci cand intri intr-o echipa, te astepti ca cineva sa-ti prezinte proiectul, sa iti mai arate una alta (cel putin asa facem noi la firma noastra, iesim cu totii la masa, bla bla). La code review sa stea cu tine, iti spun unde ai gresit, ce se putea face mai bine, macar in prima luna.
      Acolo nimeni nu l-a bagat in seama de cand a venit, i s-a dat proiectul si taskurile, absolut nimic, nici o vorba. Review-urile se intampla doar online (desi erau unul langa altul) si cu note la misto. Dar cum spuneam, in alte echipe am inteles ca e mult mai misto.

      Despre salarii pot spune ca nimeni nu te plateste regeste degeaba.

      00
    • Nimeni bun nu poate fi futut. Iar dacă se încearcă, unul bun se va pișa pe ei cu jet. Ăia care se plâng că-s futuți, nu-s futuți degeaba.

      00
    • @Tano care e media pieței?

      00
    • Cât m-am bucurat când am găsit un loc de muncă în care nu trebuie să ies la masă și să socializez cu „echipa”, mi se dau doar task-urile fără absolut nimic, nici o vorbă, iar review-urile se întâmplă doar online…

      00
    • Lucrez in IT. In special de la colegii mei moldoveni aud aceasta caracterizare : „e bun dracul”. Noi astialalti nu vorbim in termen de bun-rau. A trecut printr-un interviu de angajare, a fost acceptat, trebuie sa lucrezi cu el si sa faci lucrurile sa mearga in echipa. De acolo, fiecare este evaluat de sefi sau de colegi si de sefi in functie de cat se arata de util. Cel mai bine este sa nu fii evaluat de colegi pentru ca se intra prea tare in subiectivism si dauneaza relatiilor ulterioare de la birou.
      Revin: esti bun sau nu esti stelar, trebuie sa treci printr-un proces de training si sa te misti inainte. Cateodata ai timp cateva luni spre un an sa ajungi sa tii pasul cu echipa. Nu se razbuna nimeni pe tine, esti parte din familie.

      o zi faina ;)

      00
    • @Cristian, in IT este vreo 7.000 lei net

      00
  2. Nu e usor sa gasesti 500 de oameni compententi in conditiile in care mai sunt o tona de firme pe piata care se bat exact pe aceeasi forta de munca.

    00
    • Castiga angajatorul care ofera cele mai avantajoase beneficii.
      Si aici nu intra doar salariul. De exemplu unii prefera sa castige cu 2.000 lei mai putin lunar dar sa aiba 2 ore libere in plus zilnic.

      00
  3. UIPath are un patron care a invatat bine lectia de marketing de la Microsoft, pe unde a lucrat o vreme. Explozia lor, remarcabila de altfel, e un mare balon de sapun. Sa vedem daca va fi too big to fail…

    00
    • Imi poate explica cineva ca unui copil de 5 ani ce produc exact oamenii astia, de valoreaza atât? Fără caterincă sau ceva, e cineva care foloseste produsele lor, oricare ar fi ele, într-un context de producție?

      00
    • Simplu , fac roboti software . Inlocuiesc operatii repetitive , gen luat informatii de undeva si trecute intr-un excel, transferat manual milioane de inregistrari intre aplicatii fara posibilitati de interconectare . In banci cred ca va prinde mult , nu mai legi sistemele intre ele , doar o aplicatie care da clickuri de colo-colo.

      00
    • @Vasile: fara caterinca, tu iti inchipui ca pe aia ii plateste statul sa produca software pe stoc, cum se intampla pe vremea comunismului cu tzevile?

      00
    • Omul întreabă CE soft? Cu nume/prenume dacă se poate.
      CE fac? Ca „soft” e mult.
      Sau e ca la bitcoi: „ecuații matematice complexe” dar nimeni n-are habar care-s alea?
      Bănuiesc ca nu, deci se pot enumera 4-5 chestii.

      00
  4. Cred ca numarul mare de joburi ofertate e determinat de etapa de expansiune si mai putin de o rata scazuta de retentie a personalului.
    Am fost la doua interviuri la ei acum vreo 6-7 luni. Pana la urma s-au decis să ia pe altcineva, însă mie mi-a placut in mare parte ce am vazut acolo in cadrul procesului de selectie. Persoanele păreau ok profesional, cu abordare rezonabilă si un pic altfel (in sens bun). Nu s-au vandut ca avand cei mai fericiti angajati si lasand la o parte salariul, restul pachetului de beneficii mi s-a parut slăbuț, însă atmosfera generala din sediu si abordarea overall parea mai ok decat in multe parti. Jobul era pe Legal, nu stiu cum e in alte arii.

    00
  5. Tinand cont ca un recruiter iti ia 1000-2000 euro/om si inmultit cu 500 pozitii deschise, rezulta ca au un buget mare de promovare.

    Nu stiu cum e acolo dar declaratiile CEO-ului lor de acum 1 an trantea vesnica placa precum pensionarii cu „tinerii din ziua de azi nu…” m-a dezamagit. Deci cred ca-i in final o cultura organizationala in care s-ar putea sa fie apreciati cei ce dorm la birou si nu dau importanta vietii personale.

    Apoi ca in 2018 sa mai vii cu masa de ping-pong la birou la capitolul beneficii mi se pare nostim.

    00
    • „Deci cred ca-i in final o cultura organizationala in care s-ar putea sa fie apreciati cei ce dorm la birou si nu dau importanta vietii personale.”

      Ești conștient că ești angajat pentru serviciul pe care-l prestezi, nu pentru viața ta personală, nu? Întreb, nu dau cu parul.

      00
    • @gp stii si cate ore esti angajat legal? intreb numa.

      00
    • Ştii că nu e treaba lor dacă ai sau nu viaţă personală, nu? Altfel spus, la criteriul ăsta nu se uită niciun angajator.

      00
    • @GP
      Stii ca daca nu e treaba angajatorului ca omul are dreptul si la viata personala, nu doar obligatii de serviciu, atunci sa-l futa cainii pe maidane, nu? Angajatorul care nu se uita la chestia asta va slugari mileniali care tot pleaca si lasa pe interneti review-uri de tot cacatul. Eu sunt din aia la 45+ cu viata personala, copil la scoala, plua mea, la 8 sunt in birou, la 5 am plecat. Fara discutie. La interviu stresez acest aspect. Nu lucrez mai mult de 9 ore cu tot cu pauza de masa, care nu e la birou, pe tastatura. Da asa sunt unii la 45+, mai comunisti asa. Iar media aia de 7k e doar un procent din ce pot eu.

      00
    • O să repet având în vedere că unii au grave carențe de înțelegere.

      Întrebare: cui îi pasă de viața ta personală?
      Răspuns: ție.

      De aici, unii înțeleg că aș vrea să leg angajații de birou. Nu, pur și simplu nu îmi pasă de ce fac în viețile lor PERSONALE, dacă au sau nu. Împărțim același birou pentru a munci în schimbul unor bani de care avem nevoie, nu pentru a discuta despre vise și aspirații, unde ieși diseară, ce ai făcut în concediu sau cât de împlinită e viața ta de familie. Trebuie făcută petiție pentru ca Vali să accepte încărcarea de jpg-uri?

      00
  6. Am fost eu cam acum un an la ei la interviu. Nu au fost capabili sa imi explice exact ce vor de la mine, cu ce se mananca jobul lor si o ardeau si in arogante si basini. Pe langa tipa de la HR a venit si ceva team leader, o cucoana gretoasa care isi tot dadea ochii peste cap. Am plecat in mijlocul interviului injurand.

    00
  7. Just a nitpick: 566 de pozitii deschise in toata lumea. 100 de pozitii in Bucuresti, in contextul in care anul asta au crescut de la 100 lde oameni la 300 deja in Bucuresti.

    00
  8. Beneficiile sunt super, salariul mult peste medie dar….mentalitatea a ramas la firma de apartament de 10 oameni: organizarea e bomba, cel putin pe partea de dev.
    Sunt cativa vechi care se comporta ca niste zei si sunt in pozitii top doar ca au fost primii in firma dar skilluri de management zero.
    Sincer nu cred ca vor rezista multi ani.

    00
  9. eu citesc ca sunt in topul cu cei mai fericiti angajati si cele mai buna beneficii din AMERICA.

    00
    • Fugi ma de aici. „Cele mai bune beneficii din America”. De baietii aia de lucreaza la Apple, Facebook, Google ce zici? Nu de alta da’ aia au cinematografe si magazine in cadrul biroului, mese „a la carte” gratuite s.a.

      Eu te cred ca citesti, dar mai si trece prin filtrul gandirii ce citesti. Cum poate o companie de genul sa ofere conditii mai bune decat o companie de 1 triliard (Apple, nu Amazon). Aditional: de ce ar investi o companie de genul asta masiv in satisfactia angajatilor din moment ce ei nu au un produs specific al lor, cu o complexitate crescuta (deci tre’ sa tii cu dintii de angajatii pe care-i ai) si cu lifespan de 10-20-30 de ani?

      Si vorbim de SUA, nu de Romania. Adica 325 milioane de oameni vs cati am mai ramas in Romania (14?). Adica sunt sanse mult mai mari sa gasesti acolo hipsteri cu aere de programatori care sa scrie 5 componente de Angular sau React.

      Exact.

      00
    • mofo, pentru că au finanțare și pentru că doar așa pot angaja oameni buni.

    • Pe ce fac ei nu exista “oameni buni”, ci doar executanti cu mai multa sau mai putina experienta.

      Oamenii cu adevarat buni din domeniul asta nu se motiveaza cu mega conditii, iar finantarile nu se dau pentru a le da angajatilor pranz moka la birou.

      00
    • @mofo: unora fericirea nu le trece prin burta. Nu ii intereseaza ca iti dau o masa calda pe zi ca atunci inseamna ca si la facultate ar fi fost super fericiti la cantina.

      Pentru locul de munca inseamna si cat de mult iti permite sa coabitezi neconstrans cu timpul liber, viata privata/de familie, cu ce impliniri iti aduce ceea ce faci acolo (in afara de a manca si a bea gratuit) si ce modele iti gasesti de urmat.

      Daca masina de serviciu si un senvici te face fericit, atunci inseamna ca esti in targetul lor.

      00
    • Jesus…am zis ca asta scrie in titlu si articol, deci discutii de cumla e la cluj, bucurestI is degeaba

      00
    • M0fo, firmele mari nu platesc neaparat bine, si asta nu pentru ca nu isi permit. Nu platesc bine pentru ca multi vor numele lor pe CV, si pentru ca, la numarul lor de angajati, orice “lux” se vede in cheltuieli, ca se multiplica. Firmele mici, din contra, trebuie sa compenseze riscul de a lucra pentru un no-name, asta daca nu stii dinainte pentru cine lucrezi. Firmele in crestere, ca uipath, nu isi permit ca altcineva sa le preia valul. Avantajul de a fi primul in piata cu o idee viabila e esential, si nu o poti da in gard ca n-ai gasit oameni.

      Ca angajat, peste un anumit nivel tehnic nu mai conteaza salariul asa mult. Conteaza ca iti place, ca ai impact, nu ca esti o rotita undeva.

      In fine, “ai batrani”, asa ca mine, au familie. Nu se pot bate cu aia care baga 16 ore pe zi. Dar au experienta variata (si imaginatie), plus multe soft skills. Experienta inseamna ca ai vazut suficiente chestii crapand de-a lungul timpului si sa intelegi si de ce, nu numai tehnic.

      00
  10. Bai Vali, dar ai ceva cu ăștia :)… În topul ala votează angajații deci or fi și unii fericiți. Ca în orice start up unicorn, e haos, mult de munca și nu toți se adapteaza. E normal. Compania are șef roman deci retorica „nu găsim oameni, noi vrem doar 2 % dintre primii cei mai buni etc” iarăși.. Normala, patronul roman de succes e bombastic, ii place sa se vadă la ziar. Pentru unii UiPath e un angajator foarte atractiv. Au multe poziții deschise? Iarăși normal pentru ca au câștigat foarte mulți clienți noi, cresc repede, iar piața programatorilor din Ro e în criza de oameni. Chiar dacă RPA ul este parțial o bula, repet partial, unele servicii au mare potențial și vad Ui Path sau Automation Anywhere ca prime candidates pentru o achiziție de catre un Oracle sau IBM.

    00
  11. Puteți oferi pls și niște intervale salariale pentru pozițiile non-it?!

    00
  12. Am incercat la iei pentru o pozitie de marketing acum un an, la pre-interviul online au fost niste teste ciudate online, la cele de logica inteleg, insa siruri logice, matrici si functii pentru marketing nu aveau ce cauta acolo. Mi-au zis pas, mai incearca peste 6 luni.
    RPA-ul e foarte atractiv pentru chestii repetitive, copy paste, interogari de site-uri. Procesul trebuie sa fie foarte simplu, fara exceptii si cu pasi logici, apare o eroare sau blocaj, fie se opreste fie sare peste. Bordero facturi electronic, tranzactii bancare simple, gestionat stocuri magazin in/out, au o paine de mancat mai ales pe financiar bancar. Daca tine treaba in 2 3 ani si eu cred ca sunt cumparati. Pacat de ce aud cu managementul romanesc…

    00
  13. NOU
    #46

    Intrebare de profan:
    Joburile in firmele straine (capital/patroni/management straini) sunt de preferat fata de cele romanesti ? nu ma refer la salariu neaparat, mai mult la conditii de lucru/concediu/cost cutting ?

    00
    • da, de preferat sa fii singurul roman din acea companie :)

      00
    • Nu cred ca mai vad o diferenta majora acum. Sunt si la straini suficiente dude. Dar ramane o diferenta de mentalitate. De exemplu, probabil ca nu mi-as permite sa nu ma tin de cuvant in America. Si project management-ul e mai bine pus la punct. Dar poate ca as gasi colegi mai putin dispusi sa riste (ca depind major de sef si sunt obisnuiti cu reguli). Sau sa faca ceva in plus si sa gandeasca out-of-the-box.
      La noi, poti da mai probabil peste un patron “jupan” (caruia ii dai un deget si vrea toata mana). Si, in general, managementul nu e bine scolit (adica scoala si coaching, nu doar cifre si tupeu). Si e mai greu sa dai peste oameni seriosi, fara aere de vedete. Ma rog, parerea mea.

      00
    • Depinde ce natie sunt strainii aia. Americanii si canadienii mi s-au parut cei mai ok, germanii sunt ok daca esti o fire disciplinata, englezii iarasi sunt ok, olandezii mai birocrati, dar merge.
      Daca insa strainii sunt natie latina (francezi sau, mai ales, italieni) deja e naspa

      00
  14. ca tot ziceai cum se face evaluarea unei companii mai devreme, zau dacă văd valoarea ei… Cum întreba cineva mai sus: știe cineva de unde pot cumpăra ce produc ei? Așa sa văd și eu dacă se merita..

    00
    • Am ezitat intre a-ti da un raspuns serios sau nu si pana la urma am ales da, ca oricum e multa caterinca in RO. UiPath se adreseaza B2B, conpaniilor, asa ca daca esti o firma presupun ca te poti adresa departamentului lor de vanzari.

      00
    • Poti sa te inregistrezi pe siteul lor si sa dld softul sa te joci acasa cu el. Free.

      00
  15. Pe cuvant daca inteleg valul asta de hate. Avem o companie pornita din Romania, care este evaluata la 3 mld. si are investitii de la Google, dar pute…

    Lucrez de putin timp la UiPath. Beneficiile sunt cu mult peste orice ofera orice companie din Romania. Si as incepe cu programul de lucru super-flexibil: sunt oameni care nu dau pe la birou cu saptamanile, la fel cum sunt oameni care dorm acolo. Fiecare este liber sa isi ia cate zile de concediu pofteste.

    Pentru cei care nu inteleg ce face compania exact: intrati pe site-ul UiPath, puteti descarca o varianta community a softului si puteti parcurge si cursurile gratuite de pe UiPath Academy. Foarte pe scurt, RPA (domeniul in care UiPath este lider global) inseamna ca poti automatiza diferite procese dintr-o companie (procesare de facturi, data entry, plati etc) invatand un robot cum sa faca acea activitate. Dar nu scriind cod, ci demonstrandu-i efectiv operatiunile in aplicatiile respective si setand niste parametri.

    00
    • adică ce face Automator de pe mac? luați poziția mouse-ului și dați clickuri în diverse ferestre? Cred ca dacă m-as enerva as scrie singur un program din ăsta..

      00
    • dar sa nu te enervezi @cici, ca le iei oamenilor obiectu’ muncii. Inchid astia locatiile din 16 tari si dau oamenii afara. Dar poate ajungi tu milionar…

      00
    • @Neo: tot naspa mi se pare jobul. daca asta trebuie sa fac sa devin milionar cred si eu ca te-as angaja pe tine, ti-as da 800k si raman eu cu 200k. vrei sa o faci tu? iti zic eu cum se face…

      00
    • @Cici: eu daca ma enervez scriu Windows 10 de la zero. Dar trebuie sa ma enervez bine de tot, ceea ce nu s-a intamplat pana acum.

      00
    • pe langa capacitatile tehnice latente, ai si veleitati anteprenoriale @cici. Omniscient in ale businessului si tehnologiei…as fi mai mult decat bucuros sa lucrez pentru tine.

      da-mi de veste cand o sa fii pe val cu businessul tau…

      00
    • @Neo, o sa Îți dau odată. Dar nu cred ca apuci dacă lucrezi la astia. Și oricum în vânzări as angaja o tipa :) . Iar dacă poți sa scrii win10 de la zero nu știu ce cauți la ei. A ba da știu de fapt: cauți sa te enervezi :)

      00
  16. Compania in care lucrez a fost interesată de câteva soluții pt RPA din care ar putea să aleagă una pt automatizarea task urilor și a contactat mai multe firme cărora le-a spus ce requirements au. Din >10 au rămas în final 3 companii, printre care și mai sus numita uipath. Le-a dat un timeframe pt a-și pregăti prezentările and whatnot si aparent Uipath nu a revenit la timp, din spusele managerului de la noi responsabil de proiectul ăsta. A câștigat o companie din US în final.
    Deci presupun că au ei niște soluții software mișto pe acolo altfel nu ar fi așa căutați, dar lipsește organizarea. Repet, presupun, nu știu ce se întâmplă acolo, dar pe baza interacțiunii și ratării deadline ului, asta îmi vine în cap.

    00
  17. „In iad, in mai multe cazane fierbeau oamenii pe nationalitati. Toate cazanele erau pazite, mai putin cel cu români.
    – De ce nu e paznic aici? intreaba dracul sef.
    – Stai linitit, sefu’, de fiecare dată cand un român vrea sa se catere sa iasa, vin altii sa il traga in jos.”

    Cam asa si in comentariile astea.

    00
    • fii sincer! … ho bă, nu așa de sincer!

    • Mda, dar nu am vazut valul asta de critici la companiile americane. Toate corporatiile astea de kkt sunt divinizate si pupate in kur de romani, dar as putea sa scriu un cearceaf despre particile lor nasoale. Cata lume se pozeaza ca cafeaua aia de fastfood de la Starbucks, dar stie ca nu platesc taxe in Europa? Cati isi doresc sa vina Amazon in Romania, desi omoroara businessurile locale, angajeaza in Europa sclavi in depozite si iarasi, nu isi platesc taxele in tarile in care vand?

      Sure, hai sa ne luam dupa niste agarici care daca se enerveaza ei scriu intr-o noapte softul UiPath sau care isi doresc sa fie tratati la fel cu cei care au fost primii in firma, care si-au asumat riscul sa fie platiti mai putin la inceput (probabil) si sa fie dati afara daca sandramaua nu merge.

      00
  18. NOU
    #65

    Avem o pozitie deschisa pentru un SENIOR UIPATH DEVELOPER in Italia PwC care va fi selectat in ianuarie 2019. Candidatul va fi angajat in Milano sau Roma.
    Se cere cel puțin 2 ani de experiență în proiecte (fără formare) și, eventual, referințe.
    Cine este interesat ma poate contacta la adresa de mail gabriela.paval@pwc.com.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube