De ce ar vrea cineva să fie ucenicul lui Fusu?

ucenic

Postul s-ar putea încadra foarte bine la capitolul “nu mă pricep să administrez compania, aşa că o ard aiurea”. Dar e mişto de tot anunţul. Trebuie să fii relativ redus mintal să vrei să lucrezi pentru un om care acum câţiva ani avea cea mai mare companie de online din România şi acum vinde CPMul cu 20 cenţi, pentru că firma sa nu mai contează pentru aproape nimeni. E ca şi cum ai vrea să fii ucenic de spălător de cadavre la o morgă de lux: conduci un Mercedes, dar tot cadavre speli.

E amuzant cum în România toţi vorbim de cum să facem succes sau cum să fim antreprenori mai buni, dar nimeni nu are curajul să arate cu degetul şarlatanii. Ba chiar îi mai invităm şi pe la conferinţe şi le oferim spaţii în ziare.

ps: plus pentru omul Fusu, după toate muile încasate de la mine a avut curajul să zică două vorbe la vineri la webstock, nu ca alţii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

22 comentarii

 1. Pe vremuri parca se lauda ca printre avantajele oferite de firma angajatilor se afla si posibilitatea de a conduce un Hummer 😉 Vad ca foloseste acelasi mod de a atrage clientela… Btw, ce o mai face Hummer-ul ala, l-a luat inapoi fondul de investitii care a descoperit ca a aruncat cu banii pe neo…geam?

  00
 2. „Cinci echipe formate dintr-un om de afaceri (Calin fusu ..)” – Asta e super tare chestia :))

  00
 3. Calin Fusu are pachetul majoritar de actiuni la BestJobs, unde profitul anual depaseste cu mult 1.000.000 EUR si a crescut Zumzi pana la o cifra de afaceri impresionanta data fiind concurenta pe nisa. E drept ca Neogen a cazut si acum incearca o repozitionare pe zona de deals (eu unul cred ca era mai bine sa revina pe dating dar acolo nu prea sunt bani), dar au cazut mai toate retelele sociale generaliste datorita masei critice oferita de FaceBook. Imi recomanzi tu antrepenori pe online-ul .ro cu rezultate superioare?
  In plus, dincolo de prima vedere, am fost surprins foarte placut de mai multe ori de modul cum vede Calin un business. Nu ma plateste cu nimic sa-i tin partea dar e foarte posibil sa gresesti (constant) in privinta lui.
  Ca doar oricine e supus greselilor 🙂

  00
  • @Mugur: curvele de pe centură au investiţii minime şi au câştiguri foarte mari. cele care arată bine se pozitionează ca curve de lux.

   suntem amândoi destul de mari să ne dăm seama că inerţia funcţionează şi că fusu nu e tocmai un manager de succes.

 4. @mugur. well hai sa facem un pariu. sa fie Fusu sau tu sau alt manager care se considera de succes, si sa lucreze ptr mine, for free. sa vad daca cu bugetul meu (zero) poate sa faca o afacere de succes, fara sa stie lumea ca e facuta de el. sa stie ca e facuta de mine. m?
  iar Vali sa tina pariul.

  00
 5. Fusu este in primul rand un antreprenor, iar din acest punct de vedere, jos palaria. Un antreprenor de multe ori nu este un bun manager.

  00
 6. @2tb tu ai nevoie de un antreprenor, nu de un manager. Atat tu cat si Vali intrati in aceeasi eroare.

  00
 7. @Adi: un antreprenor este un cineva care cand primeste bani de la investitori ii inmulteste, nu ii toaca si apoi cere altii sau incepe sa vinda din asseturi la pret mult mai mic decat banii care i-a dat pe ele (ma rog, banii lu’ Tiger) pe motiv ca nu are timp sa se ocupe de ele. Un antreprenor e un nene care atunci cand vinde iese in profit.

  00
 8. @Adi. cred ca te contrazici. zici ca am nevoie de un antreprenor, si ca Fusu e un antreprenor. si ca nu e un bun manager. eu zic ca am nevoie de Fusu :). si ca afacerea mea, daca o lansez cu brandul lui o sa aiba succes, invers nu. (daca vine pe ascuns si face pe antreprenorul, si eu as fi in fatza)

  brandul Fusu vinde mai mult decat omul Fusu. si asta zic si eu. daca afacerea lui nu merge din inertie, ci doar ca el e bun, inseamna ca poate sa fie de succes si sub brandul meu 🙂

  00
 9. @Maria: de acord, doar ca un antreprenor e foarte probabil si chiar indicat 🙂 sa dea chix in cateva afaceri pana ce sa dea lovitura. Si atunci, de ce il analizeaza lumea din punct de vedere managerial?

  00
 10. @2tb Fusu nu a fost un brand de la inceput, deci afacerea lui, la fel ca si a ta, a fost deschisa de un om a carui nume nu spunea nimic.

  00
 11. @adi. da acum 10 ani? alte vremuri. alta piata. acum e mai greu. sunt mult mai multi pe raft. plus ca eu nu pot sa concurez cu unii care deja au retea de site-uri. si n-am intrare nicaieri.

  00
 12. Nu stiu cum te mai suporta Fusu pe langa el dupa cata ue i-ai dat de-a lungul timpului… :))

  00
 13. asta cu testul de inteligenta nu e o discriminare?

  00
 14. Eu corespund perfect – nu indeplinesc decat una din cerinte, dar le suplineste pe celelalte – am multe carnete de sofer cum ar veni

  00
 15. dom`le, eu am auzit de unu Busu, cel mai sexy prezentator meteo din Europa..dar de Fusu zau ca nu stiu, si zice bine autorul, de ce sa-i fiu ucenic cand nici macar Busu nu e in stare sa fie?

  00
 16. E ceva de genul , spalatorul picioarelor unui spalator de morti :o:))

  00
 17. Iata de ce ar vrea cineva sa fie ucenicul lui Fusu: Calin este un baiat admirabil: frumos, inteligent si curajos; cred ca acum el s-a decis sa-si caute un om care sa se plieze perfect pe nevoile sale si cu care sa „jongleze” in mod intelept si rentabil, toate ideile si actiunile de afaceri… Pe BestJobs, multi sunt chemati, dar unul va fi ales ca sa intre in echipa lui de concurs si acest lucru ne promite ca va fi un show. ‘Om trai si ‘om vedea…

  00
 18. A little credit, daca o ai de la mine, nu ar strica 🙂

  https://zoso.ro/campanii-si-campanii/#comment-424633

  00
 19. […]să vrei să lucrezi pentru[…]
  Practica/voluntariat. Adica fara bani! A lucra = a presta o munca si a primi un salariu, comision.
  Dar el vrea voluntariat. Macar putea sa spuna ce castig ai dupa aceea. Nu spune, deci… nici unul?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube