E așa de trist cum cerșește atenție, așa că mi se face milă și i-o ofer

Dacă vreți doar minuta, fără comentariile mele, vedeți aici.

Așadar, comentarii pe marginea unui live făcut de un vlogger de tec, care ne-a învățat ba că doar amatorii îi menționează numele, ba că a nu-i menționa numele e dovadă de frică de asumare, ba că a-i menționa numele e dovada că vrei să crești pe spatele lui. Depinde în ce perioadă a lunii e.

Așa că nu vă zic despre cine e vorba, găsiți voi, eu n-am vorbit de nimeni cu nume și prenume, onorată instanță.

03:40 am scris pe blog de trolli și nimeni nu s-a sesizat

OK. Cine ești tu? În ciuda a ceea ce crezi despre tine, ești nimeni în drum. Nu te ia nimeni în serios pe partea de tehnologie sau de securitate. Nimeni serios. De aia nu s-a sesizat nimeni. Lumea care se pricepe a mustăcit pe la colțuri și aia a fost. Lumea care nu se pricepe oricum nu a înțeles. Nivelul de înțelegere al omului e ăsta: el mimează chestii, cameramanul știe adevărul.

06:30 dintre cei care mă cunosc, nimeni nu a ieșit să-mi ia apărarea

OK. Tu de câte ori ai ieșit să iei apărarea altora? Ah, niciodată? Iată de ce nu te-a apărat nimeni. Plus, nu cred că cineva cu creier sărea să apere niște declarații problematice pe care numai un om care nu are prieteni insistă să le întoarcă în continuare în fel și clip. Cineva isteț ar lăsa-o baltă și n-ar mai vorbi despre asta niciodată. Dar cine să îți spună asta când nu ai prieteni?

12:20 zborul vieții București Cluj Dortmund ca să ajungă la târgul de instalații de la Frankfurt

O poveste aberantă despre cum a făcut niște drumuri stupide ca să ajungă la timp să înregistreze o emisiune unde nu pune sursele în descriere. Că aia era important în viață, nu liniștea mentală.

Și asta cu mersul la târguri doar ca să mai fugă de acasă e adorabil. A fost la CES, IFA și MWC și a rupt cu materialele de acolo. Ba susții că nu prea se mai lansează chestii interesante, ba ești călare peste tot, inclusiv la târguri de instalații.

27:00 mottoul lui este „suntem ceea ce facem”.

Tuns iarba noaptea? Mers cu mașina de tuns iarba pe drumuri publice? Publicitate marcată îndoielnic? Făcut lobby pentru chinezisme? Amenințat cu procese youtuberi care comentează despre el?

33:20 da, dar nu e așa că eu am făcut casa nu știu cum.

Tot insistă că oricine poate construi așa cum a făcut el, cu publicitate marcată îndoielnic la ăia care i-au dat materiale și chestii. Da, pare logic.

35:10 tedx? căutați voi pe net. newsletterul meu? stați să vă arăt, aveți link și în descriere

După ce i-am dat o smetie peste bot că nu citează sursele în descriere când citește știrile în emisiune și că măcar atât ar merita site-urile alea de pe urma cărora face bani a făcut-o de câteva ori și apoi a revenit la vechile apucături. Așa și acum, tot ce nu e plătit sau nu e al lui nu merită link, lasă fraierii să caute, atât de mult își respectă publicul.

39:00 lupta cu algoritmul youtube

Tot nu vrea să renunțe la narativul că youtube nu îi arată toate clipurile la toți abonații, că el așa crede că funcționează lucrurile. Îi mai explic o dată, că nu mă doare tasta: algoritmul arată clipul la un număr finit de oameni și decide pe baza interacțiunii lor dacă să îl arate la mai mulți. Când ai abonați adunați cu giveaways, algoritmul nu te ajută, că oamenii s-au abonat pentru premii, nu pentru conținut, deci nu interacționează cu el. De aia se chinuie cu 20-30.000 afișări la 1 milion de abonați.

52:20 dacă trăiești în ură, vei sfârși în ură, dacă trăiești în cancel, vei fi cancelat.

Dar dacă trăiești în minciună? Sau în negocieri agresive cu companiile și agențiile, că tu crezi că ești într-o poziție de forță? Cam cât trăiești din banii lor, că tu crezi că nu au unde se duce decât la tine sau la Cadar?

01:01:10 dacă nu scrii corect gramatical, cum o să postezi pe social media?

Asta e complet adorabilă, pe ecran rulau mesaje agramate de la publicul lui. Se vede asta și în comentarii, dar de ei nu poți să zici nimic.

01:10:00 arătam ca porcul, mi-au spus cei din jur asta și m-am apucat de sport

I got nothing.

01:13:10 nu am promis niciodată un review pozitiv

Mai explic și asta o dată: dacă iei bani, cum va ieși acel review? Cât de cinstit poți să fii în situații din astea? Cât de cinstit poți fi cu compania care te plimbă pe la lansări prin lume, ba cu nevasta, ba cu cârd de 6 oameni după tine? Mai vrei bani și data viitoare?

01:14:40 unele companii de tehnologie nu mă plac pentru că spun adevărul, iar scandalul din vară a fost o scuză ca să justifice oprirea colaborărilor

Keep telling yourself that.

01:16:00 fac youtube din 2007

Când s-a lansat youtube? Ah, da? Da, de atunci fac și eu, ce naiba.

01:16:10 de ce nu a venit nimeni să spună că am mințit într-un clip?

Sunt exemple destule, dar fie dispar, fie sunt ignorate. Uite doar două.

01:22:30 atenționarea cu instanța

Deja e obositor, dar o face pentru că forțează un răspuns acționabil în instanță, pentru că până acum nu are mare lucru.

01:26:30 eu trăiesc din bani de publicitate

…așa cum o știm marcată, aș zice eu. Bine, într-o vreme susținea că trăiește din proiecte speciale, nu ia bani pentru review-uri.

01:28:20 scandalul a fost o bombă atomică. este fair?

Când ești foarte bun și faci asta de mult timp, nu te doboară așa ușor realitatea, ține-o pe a ta, îndoaie logica și realitatea pe genunchi, ce se poate întâmpla rău?!

01:28:30 eu nu sunt milionar

Două case, un sediu de firmă, acțiuni la diverse firme, schema aia cu EGLD, lumea crede altceva. Da, nu are 1 milion fizic, dar…

01:28:40 iar mă amenință pe mine cu procese

01:30:10 dronele DJI sună acasă

Ce buni erau DJI când dădeau chestii la test, dar de când nu mai dau, sunt răi, sună acasă, nu poți să spui adevărul despre produsele lor.

01:38:30 gimnastică mentală pentru abonați versus plătitori

Din nou, mie mi se pare că gimnastica asta o face pentru publicul lui, dar știe de fapt că nu are cum să pună bază pe 1 milion de abonați.

01:43:30 am renunțat la reviewuri auto

Da, nu se schimbase algoritmul și cam toate canalele mari de auto de pe afară începeau să scadă, a decis el că gata.

01:46:10 toată lumea se uită la mine ca să vadă care e următoarea chestie

Și tu unde te uiți? Ah, nu poți să spui, sau, cum susții prin conferințe, tu nu ai timp să te uiți la creatori de pe afară. Doar când o faci, și când te și dai de gol că ești geană pe ei, ca să știi ce să zici și să faci.

01:48:10 am văzut chestii toxice la alți influenceri și nu am zis nimic

Bravo, așa se schimbă lumea, băgând capul la cutie. Asta e faza cu unii, ei se prefac că nu văd și apoi spun că e nevoie de mai multă implicare în societate ca să se schimbe lucruri, dar să nu criticăm cu nume și prenume. Un influencer a făcut ceva rău și nu e bine. Da, bravo, Gigel, ai schimbat lumea cu curajul tău. Continuă cu podcasturile sforăitoare despre cum să facem lucrurile. Noi, nu tu. Tu ia bani de la toți.

01:51:00 toată lumea vrea publicul meu, de aia sunt atacat

Care public, că ai 20.000 afișări la clip. Cine de pe nișa ta te-a atacat, să zici că publicul ăla va migra spre noua vedetă? O să vină publicul tău la mine? Se va duce la Cadar, care are dublu afișări față de tine?

02:06:10 am prezentat proiectul, dar nu știu nimic de el

Adorabil.

02:08:00 nu se împacă cu mincinoșii

Auch.

02:13:00 am avut procese, le-am câștigat pe toate

Aici e o nuanță. Corect ar fi “televiziunea la care lucram a angajat o casă de avocatură puternică și a câștigat toate procesele în numele meu”. Puțin diferit decât procesele pe persoană fizică. Și e și o aluzie subtilă la mine și la procesul meu pierdut, pentru că e un tip deștept, care ține cu libertatea de exprimare.

02:14:00 le-a spus celor la început că trebuie să se pregătească de 4 ani de foame.

Așa zice el că se face succes, pornind de jos și făcând foamea 4 ani. De aia el și-a dat demisia din TV recent, de aia a recunoscut în răspunsul către mine că primele telefoane și mașini le-a obținut sunând și spunând că lucrează acolo. Dar voi fraierilor așteptați 4 ani.

02:16:20 de ce să tragi 4 ani și să faci lucruri originale

Hai să fim serioși, dacă trage Linus o bășină în 2 săptămâni apare și pe un vlog de tech de la noi. Mai zi cu umbra lui MKBHD.

02:19:30 IQbattle e un produs de mare succes, care adună milioane de vizionări săptămânal și nu reușim să aducem publicitate pe el.

Nu mergeți sub nici o formă să vedeți că acest format absolut original, apropo de ce susține el, face 10-20.000 afișări per episod.

02:21:00 am avut un om în practică un an și jumătate

E vorba de băiatul ăla care a plecat și apoi a făcut un video în care zicea că îl plăteau cu mărunțiș și care glumea și el că e procesoman. Plus explica faza cu “nu trebuie să avem păreri, trebuie să sugem de la toate companiile bani”.

02:21:30 muci hub e un efort prin care încercăm să creăm mai mulți creatori de conținut care să creeze conținut care să respecte norme jurnalistice.

Cu formate originale, cu scripturi originale. Dar vedeți voi, asta e schema, atâta timp cât traduci din engleză nu mai e copiat, e material original jurnalistic. Atât îi duce capul pe ăia de acolo, atâta fac.

02:30:10 simțeam că stagnăm pe anumite subiecte

În traducere, algoritmul se mai schimbă, trebuie să venim cu idei noi, de aia nu suntem atenți afară și nu ne inspirăm de acolo.

02:49:10 are nevoie de mașină de tuns iarba pe benzină, că e mai puternică.

Tumbe logice. La banii lui, lua o Makita cu care tundea copaci, dacă voia.

03:05:00 despre Marian Andrei și Șoflete

Băi, cum se face că nimeni nu pleacă în termeni buni de acolo? Pana mea, când pleci amiabil de la un loc de muncă mai rămâi amic cu unii de pe acolo, mai treci în vizită când ajungi prin oraș, mai faci o colaborare, te mai invită la petrecerea de final de an, dar la el nimic. Șoflete a și prins școala lui de a nu cita pe nimeni și de a pretinde că e mereu primul.

Am lăsat la final faza cu decuplatul de la resurse, care e în toate părțile. La un interviu cu un jurnalist moldovean spunea că i-au plecat doar doi sponsori, la câteva săptămâni după scandal spunea că nu a pierdut nimic și pornește în forță, acum că e aproape falit. La un moment dat zicea că și la începutul pandemiei era aproape de faliment. De aia s-a dus o lună în Asia, Hawaii, America și pe unde a mai fost. De aia dădea peste nas fraierilor care stăteau acasă și se plângea că totul e scump pe acolo. De aia și-a luat mașină nouă. Nu l-a decuplat nimeni de la resurse, s-a decuplat singur nu de la declarațiile alea, ci de la ce s-a întâmplat după. Iar în 6 luni companii și agenții s-au prins că nu, chiar nu trebuie să treacă și pe la el (cum susținea el) și că agresivitatea lui era gratuită. Câștigători au fost Monstru de la Lab501, care l-a înlocuit în unele deplasări, dar nu prea des, că probabil nici ăla nu prea are chef de halit scheme.

Și Faiar are dreptate, își face rău singur insistând pe narative stupide și amenințând cu procese. Nu îl crede nimeni și se afundă în penibil. Până acum eram mai mulți pe care urma să ne pedepsească. După aia am fost doi. Acum am rămas doar eu. Mă rog, eu și compania, care o fi aia, că nu vrea să zică și n-aș vrea să cred despre el că a mințit că blogul asta e deținut de o companie care nu e a mea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

 1. Poate cineva sa faca un TLDR;?

  Comentariu apreciat.524
  • da – victimizare

   Comentariu apreciat.630
  • ChatGPT zice: TLDR: Un vlogger de tehnologie face comentarii despre diverse subiecte, precum menționarea numelui altor persoane, lipsa susținerii din partea celor cunoscuți, zborurile sale în interes de afaceri și mottoul său de viață. Criticile sale includ publicitatea marcată îndoielnic, promovarea chinezismelor, și lupta sa cu algoritmul de pe YouTube.

   Comentariu apreciat.370
  • Clasic Buhnici…nothing to see here…move along, sir.

   Comentariu apreciat.291
 2. Eu am crezut ca s-a terminat cu subiectul asta, de ce mai consumam timp cu asta?

  Comentariu apreciat.701
 3. Am citit, asa de curiozitate, si m-am uitat pe yt la Faiar. Nu am inteles partea cu procesul. A castigat asta procesul intentat lui Vali? Sper ca nu.

  Altfel, mi se pare un subiect complet mort. Omul imi este complet indiferent, si as prefera sa nu mai aud nimic de el, pentru ca de fiecare data cand citesc ceva despre acest domn imbecil, ma trece o stare de jena la mana a doua.

  Comentariu apreciat.280
  • Tie ti se pare, poate si mie, dar daca el emite constant pareri despre asta, ar fi o dovada de prostie sa il ignori si sa nu reactionezi la ce spune, oamenii raman cu impresia ca te faci ca ploua pentru ca are dreptate.
   In plus, nu ai cum sa nu reactionezi la astfel de materiale, chiar si daca nu te „nominalizeaza”, pentru ca asa functioneaza acest domeniu de activitate, blogging-ul.

   141
  • A zis Vali pe un live că nu l-a dat în judecată.
   Eu în locul lui as zice merci că mai acceptă unii sa îi fie invitați în podcasturi și că mai are oameni care lucrează cu/pentru el.
   E drăguț cum încă mai pozează în victima după scandalul din vară. Dublul standard e la ordinea zilei. Când l-a făcut Vali chubby a sărit ca ars, că nu e ok sa faci body shaming. A slăbit și el și ne tine lecții de sănătate, mai nasoală mi s-a părut ieșirea lui cu merdeneaua din podcastul lui gojira.
   Toți jurnaliștii fac spume la scandalurile de plagiat, dar când ei nu dau sursele e in regulã.

   40
  • și kktul ăla cu merdeneaua e la fel. și aia cu sclavul din dubai. și aia cu mexicanii din hotel. oamenii au uitat cine sunt și unde sunt și au început să aibă păreri.

 4. O sa se ia după Faiăr (care ii transmitea sa nu mai plângă ca e sărac și are casa și mașina pe numele dnei Buhniic) și o sa zică ca compania ie pă numele la soția ta. Treaba ta. Oricum, de când cu scandalul nici pe vecini nu ne mai saluta :)))

  240
 5. Să nu uităm că Buhnici l-a promovat pe bani pe Filip Cristian. Atât de fomist e.

  10
 6. U niggaz need 2 chill!

  02

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube