Trei proiecte: PressOne, Republica, PoliticScan

PressOne e un site din Cluj cu reportaje și dezvăluiri bunicele, cu un design de excepție și cu oameni care se vede că au mână la scris.

Republica e proiectul unor foști jurnaliști de la Gândul (Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu, Cristian Tudor Popescu și alții) unde scriu și câteva vedete. Copiază designul Medium, ceea ce e bine, dar fac câteva greșeli strategice pe care o să le descopere pe parcurs. Nu au feed rss.

PoliticScan e un site de știri și analize, mai spălat decât majoritatea site-urilor de gen. Scrie Lăzăroiu, ceea ce e un mare plus.

Toate trei au un numitor comun: conținut mai bun decât site-urile mari, care au devenit aglomerate și obositoare. Nu e rău. Problema e cât vor rezista și, în unele cazuri, cât de citibile și utile sunt.

 

pocket

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Le-am zis alora de la republica din prima zi de rss feed. Au multumit politicos pe facebook :)

    00
  2. Acuma imi dau seama de ce parea asa familiar designul de la republica. Daca nu am ochiul format pentru design… Oricum sunt curios cum va evolua.

    00
  3. Merci frumos de recomandari, pe PoliticScan l-am adaugat deja in feed in urma stirilor de ieri, celelalte 2 sunt sub observatie.

    00
  4. republica e inspirata de medium si asta a scris deja pandaru in primul artico :)

    00
    • Ceva nu e în regulă cu feed-ul pus de tine: articolele din feed sunt vechi de 2 săptămâni, dar pe website se publică articole zilnic.
      Anyway, mă enervează la culme site-urie fără feed rss.
      PoliticScan îl are pus la vedere, dar nu merită urmărit: după cum spunea și altcineva într-un comentariu -„Tobă nu trebuie demis pt că ar crea instabilitate politică”. Haida de! Vrem liniște, nu? Liniște cerea și Iliescu în 1990…

      00
    • Eu vad 6 articole de astazi.

      00
  5. politicscan…. hahahahahahaaaaaaa….. de ce nu ar trebui ciolos sa il demita pe toba… pentru ca ar crea instabilitate politica. pai uite de aia nu au demisionat nici ponta nici oprea cand li s-a demonstrat plagiatul. se crea instabilitate politica.

    00
  6. Lazaroiu e un plus? b*ch please.

    00
    • @rkmn
      Lăzăroiu este un plus. De prostie.

      00
    • Da, cu minusurile pe care o sa mi le iau, Lazaroiu este un plus. Omul are pareri constante si destul de bun simt, nu se indoaie dupa cum bate vantul.

      Nu sunt intotdeauna de acord cu el, dar asta nu inseamna ca omul nu e pe bune, plus ca a avut si are acces la multe informatii din interior.

      00
  7. Si totusi, https anybody? E totusi aproape 2016…

    Ca sa nu mai zic de faza asta: https://pressone.ro/ vs https://pressone.ro/ :))))

    00
    • Ai dreptate domnule tester, niste amatori ca si cei de la https://www.bbc.com/ sau http://www.theguardian.com/international. Nu ai cu cine dom’le. Sau ca zoso.ro :)

      Faptul ca este anul 2016 nu inseamna ca trebuie sa ai conexiune securizata pe un site static ce nu manevreaza nici un fel de informatie sensibila. Sau iti este frica ca cineva intercepteaza continutul citit de tine care oricum e public?

      00
    • De fapt cam trebuie să ai conținutul pe https dintr-un motiv extrem de simplu. Ajută la indexare pentru că Google „prefera” site-urile care oferă conținut pe https. Argumentele tale (AndreiVP) sunt puerile. bbc, the Guardian si zoso (lol, cred că i-au crescut nițel coaiele de fericire lui Vali văzându-și „creația” în același context cu bbc și the guardian) sunt site-uri cu un ranking deja mare, crescut în timp, cu un număr mare de vizitatori. Momentan nu au încă motivația reală de a investi în https. Și am folosit „a investi” cu foarte mare grijă. Un certificat ssl nu costă dar pot să coste alte operații de modificare a platformei, de suplimentarea capacității de procesare (ssl-ul crește ușor resursele utilizate), etc.
      Ăștia fiind la început ar avea TOATE motivele să aibe ssl din start. Ei chiar au nevoie de o indexare cât mai bună și în plus este și mai ușor să începi din start cu platforma pe https.

      00
  8. Un prieten mi-a povestit ca a trimis celor de la Republica un text bun, însă nu a primit niciun răspuns de la ei. Omul era de dreapta si l-a trimis la Contributors.ro iar cei de-acolo i-au raspuns dupa cateva ore ca textul e foarte bun si vor sa il publice. Republica are mai destule minusuri

    00
  9. NOU
    #16

    Politician e în evident un site cu o agenda. Tocmai l-am scos din feed.
    Misto celelalte 2 totuși.

    00
  10. trebuie vazut din ce sursa de finantare traiesc, asta daca n-ajung sa se auto-sustina

    00
  11. Apropo de sustinere si finantare.
    Doua din trei trebuie doar sa ceara.
    Ca banui ca au nevoie.

    00
  12. Cam naspa sa fi un site cu pretenții dar totuși sa ai un design al dracu de similar cu medium… Dar asta e Romania

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile