Trebuie să iubim Windowsul

Uneori aş vrea să cunosc oamenii care au lucrat la Windows, în special cei de la usability, şi să le scot unghiiile, una câte una, cu o minuţiozitate de macaragiu. Pentru că:

 • am instalat windowsul pe curat. nu vede o partiţie. de fapt, o vede, dar nu o poate accesa, pentru că permisiunile sunt futute. ok. take ownership. heh. ştim că eşti administrator şi ai puteri depline, ba chiar ai luat pe userul ăsta drepturile, dar nouă ni se cam rupe. ia dă matale clic dreapta pe fiecare folder şi bibileşte pe acolo permisiuni dacă vrei să îţi accesezi fisierele. soluţia finală? şters userul şi readăugat.
 • stai un pic. ce faci? încerci să accesezi un meniu, deci teoretic faci ceva? ia mai du-te tu în mă-ta, îţi voi deschide un popup complet inutil, care va anula ceea ce faci, pentru că oricum nu era important. pentru că pot.

Aştept windows8, spyware edition.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. Rău cu el, dar fără el e rău de tot. Are și el bubele lui, dar e cel mai mic rău dintre toate relele. Dacă erai pe linux și buleai permisiunile nu cred că rezolvai mai repede. 🙂

  00
 2. Inherit permissions on files and folders? Pune, gogule, Ubuntu. Laik a baws!

  00
 3. Ciudat, ar fi trebuit sa apara deja ăia care ţipă MAC şi Linux. Wait a minute…

 4. Pentru astfel de situatii dai click dreapta pe partitie, selectezi everyone sau administrators la ownership si bifezi casuta „replace all child object permissions” sau respectiv „replace owner on subcontainers and objects”.

  cand instalezi un nou windows utilizatorii noi creati au un alt identificator, diferit de cel vechi, din posibil mai multe motive. Unul ar putea fi ca daca nu aveai setat everyone la permisiuni pe acea partitie, probabil nu vroiai sa acceseze oricine acea partitie si astfel … de ce te-ar lasa sistemul de operare sa le accesezi daca reinstalezi windows-ul?!

  00
 5. Un sistem de operare perfect ar insemna ca programatorii sa ramana someri 😉

  00
 6. Fuck a Mac. La fel face si ala cand o ia razna cu permisiunile.

  00
 7. Primul pas dupa instalare: disable UAC

  00
 8. @Arhi: eram sigura ca o sa zici asta.

  u Mac lover :)))

  00
 9. NOU
  #10

  ma, astia cu linuxu ma enervati la culme. un fel de corportatisti sunteti si voi. ce destepti sunteti voi ca folositi linux! bravo, iexcelent.

  00
 10. Alexx- multumim de solutie. Cu toate astea, (ca sa vezi ce intamplare!) cateodata solutiile astea mega-evidente nu functioneaza… In cazul meu, la prima instalare a Windows 7 Ultimate nu vedea una dintre cele doua partitii si a trebuit sa umblu pe la permisiuni si tampenii timp de vreo 3 ore ca sa rezolv problema. Funny enough, cand am rezolvat-o nu am facut nimic diferit fata de tot ce facusem dinainte, asa ca am concluzionat ca Windows-ul de fapt voia sa vada cat de mult imi doresc eu permisiunile alea :).

  00
 11. clic dreapta pe computer, manage-disk management si da-i o litera la partitie.

  00
 12. @mesteacan: cred ca e alegerea fiecaruia ce isi tine pe calculator. Linux are avantaje, dar si dezavantaje. Windows la fel, Mac la fel. Nu exista OS perfect.

  00
 13. Windows 98 SE 😀 Daca s-ar mai fi facut drivere si alte chestii in continuare pentru el, acolo as fi ramas.

  00
 14. Linux

  00
 15. Ai avut noroc neica, io a trebuit sa FORMATEZ partitia. Noroc de-un hdd extern care m-a scapat de lacrimi scurse in timp ce avansa liniuta verde…

  00
 16. Vezi ca este pe net un executabil, ceva gen „Take Ownership”. Il rulezi si-ti baga in mouse 2 menu comanda „Take Ownership”. Dai pe folder si rezolva repede treaba fara sa mai umblii pe la user accounts and shit.

  00
 17. https://9gag.com/gag/213233

  For the fail „trolls”.

  00
 18. e asa de simplu

  clic dr run cmd as administrator

  dai comanda asta din root-ul discului pe care vrei sa-l „netezesti”

  icacls * /T /Q /C /RESET

  citesti aici daca te plictisesti

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube