Cât trafic aduce un articol pe un site cu 60.000 unici pe zi: 4tuning

Când nu sunt analfabeți, ciorditori sau opăriți, simpaticii de la 4tuning scriu articole în care încearcă să le prezinte cititorilor, șoferi toți, diferite soluții care să le facă viața mai ușoară.

Pentru că noiembrie și mai ninge, articol cu pachete de iarnă pentru mașină.

Ăla ieftin e 39 lei, ăla scump e 130 lei. Articolul mai continua, pentru că știți boala celui care plătește, vrea un cearșaf de articol, să spună el tot ce are pe suflet.

Rezultatul, în 12 ore, pe un site cu 60.000 unici pe zi? 13 și 14 clickuri. Inclusiv ale mele, că am dat și eu click pe fiecare link, să îi ajut, că v-am zis că sunt opăriți.

Nu știu cât au dat pe articolul ăla (sper că nu 1.000€, ca la unele site-uri, dar nici 150€, ca la alte site-uri), dar oricât ar fi fost e prea mult.

Cele două probleme aici:

 1. înțelegeți de ce tot mai mulți se duc pe facebook și google? că acolo, 14 clickuri ar fi costat 3 euro pe un site de 2 lei, gen 4tuning, sau 10 euro, pe un site de 2 lei premium, gen zf.ro.
 2. câți din ăia 14 să cumpere ca să își scoată clientul banii? de asta companiile se duc spre zone cu comunități și de aia e important ca site și ca blogger/vlogger/cioban să îți înțelegi comunitatea, ca să nu pățești din astea.

14 clickuri! Plecați acasă, băăă! Dacă cititorii voștri nici din astea de mașină nu sunt interesați, de ce sunt, bă? De ciordit și de Chiron cu cutie manuală?!?!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Deja stiu cum va suna urmatorul articol de la ei: Desi unii bloggeri hateri nu au habar de masini…

  00
 2. Apropo de unde stii ca doar atatea clickuri au avut?

  00
 3. Nu stiu cat aduce, dar iti pot spune cat trafic aduci tu cand pui un link in stirile zilei :))

  00
 4. Sau altă soluție: să nu mai pună link-uri cu sistem de tracking. Izi.

  00
  • PS: dacă vor click-uri de la oameni interesați de produsul lor pot face mult mai ieftin. Undeva la 0.04-0.08 lei pe click. Nu boți, nu click-uri aiurea, doar oameni interesați de produsul respectiv care mai și cumpără. Izi.

   00
 5. Si eu am avut un anunt cu o masina pus la un post cu „ce mai vand cititorii” si am contorizat in jur de 500 de vizualizari in 24 de ore.

  00
 6. Cred că, mai util decât mizeriile scrise de site-urile ăstea făcute pentru cocalari analfabeți este articolul tău de acum 2 ani, despre ce anume să conțină un kit auto pentru iarnă.

  Niște ustensile și materiale de bun simț, pentru a nu rămâne ca prostul satului, când e zăpada mare și pentru a fi capabil d-o minimă supraviețuire intr-un blocaj in perioada asta.

  00
 7. „Te rugăm să dezactivezi temporar adblocker-ul și să reîncarci pagina pentru ca să îți putem cere consimțământul conform regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
  Adblocker-ul poate interveni în acest proces legal blocându-l. Îți mulțumim!”

  Multumesc, dar nu…

  00
 8. Hai să-ți propun un biznis. Eu am buget de marketing de 500 de lei, tre să-i sparg că vine finalul anului și dacă mă prinde șefu cu el necheltuit, am buget mai mic anul viitor. Fii antenă cum facem. Dau ăia 500 de lei ție pe un advertorial, tu emiți factură și-mi dai mie aici, la chioșcul de șaorma, 200 de lei curaț și-o berică. Și când încasezi factura, că suntem firmă serioasă, profit! Te bagi?

 9. Unele articole se mai cumpara si pentru SEO iar 4tuning.ro are page autorithy 46 si domain autorithy 61, deci un link de aici pentru un site din nisa auto este foarte valoros.

  00
  • man, site-urile mari nu vând linkuri seo. ia întreabă-mă cât e un link seo la mine și vezi dacă merită să cumperi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube