Nu înțeleg reclamele la mall-urile bucureștene

În perioada asta, e important să cumpărăm chestii, că doar așa putem sărbători Crăciunul cum se cuvine. Și internetul abundă de reclame la mall-uri. Nu le rețin, că știu că nu o să ajung acolo de bună voie, dar mi se par mișto.

Mall-urile astea nu se construiesc aiurea, se fac niște studii, câți oameni trec pe acolo, câți oameni sunt în zonă, câte magazine se pot aduce sub același acoperiși, care sunt mall-urile învecinate, cum se poziționează față de ele și așa mai departe.

Acum, văzând reclamele astea, mă întreb care e faza, ei speră să atragă oameni din alte cartiere la ele? Oameni care au mall în cartierul lor sau mall-uri mai apropiate se vor duce la mall-ul care își face reclamă, pentru că…motive? Nu știu, boarfele vândute de brandul de fast fashion de la mall-ul X sunt mai bune decât cele de la mall-ul Y? Cafeneaua din mall-ul Y e mai gustoasă decât aia de la mall-ul Z? La mall-ul Z își cântă piesele pentru copii tipa de 40 de ani și la mall-ul Y își cântă piesele pentru copii tipa de 38 de ani?

Și vă las cu o reclamă la Rama. Margarină. Savoare. Brrr.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

29 comentarii

 1. Cred că la nivel național, singurul mall „diferit” cu ceva special e AFI – pentru IMAX (au mai facut altundeva?) si pentru patinoarul indoor deschis tot timpul anului.

  Restul chiar n-au nimic special sa atraga.

 2. Se termina anul si mai au buget la marketing si trebuie sa l cheltuie. Se intampla pe final de an…..

  00
 3. N-ai discutat niciodata cu bucurestenii care se duc in Baneasa din Vitan pentru ca… nimic.

  00
  • Pentru ca nord

   00
  • Pentru ca Ikea si pentru ca unele magazine se gasesc doar in Baneasa.

   00
  • Am cunostinte care merg la Mall Baneasa desi locuiesc in Baicului si au megamall la 3 minute cu masina. Nu i-am inteles, cica e mai misto mall baneasa si ca e lumea mai buna…sanchi…si ei sunt d-aia rupti in cur dar cu iphone ultimu’ tip.

   Eu stau la 5 min de mers pe jos de megamall si doar acolo merg (si asta foarte rar). In baneasa mai calc atunci cand mai merg in ikea.

   00
  • Pentru ca Baneasa si Promenada sunt singurele mall-uri din Bucuresti care nu abunda de cocleti imbracati in trening, cu pirandele si 3 copii dupa ei, care urla la Mec de la casa la masa ” ce ai zis fa sa iti iau ?? vrei si sos ??? ” .

   00
  • Guys gata, e suficient unul care scrie prost. Nu mai e fun, nu cred ca a fost vreodata. E atag de greu sa facem o constructie gramaticala corecta cu acest “pentru ca”? Zoso o incurajeaza asa cum cretinii de Buzdugan si Morar au incurajat “decat” la radio si acum toti cocletii vorbesc cu “decat”.

   00
  • La Mall Baneasa gasesti hotdog la 1 leu si inghetata tot la 1 leu – in Ikea
   Un adevarat festin.

   00
 4. Stai asa, aia faceau pizza cu Rama?

  00
 5. Mall băneasa este un must have pentru săracii bucureștilor; nu se amestecă cu alți săraci in vitan sau plaza.

  00
 6. Asta pentru ca nu stii de un studiu cf caruia oamenii adora sa conduca pana la un hypermarket aflat la cativa km de locul unde locuiesc, poate asa se explica traficul de sambata din toate cartierele B, in care iti tai venele pe lung – studiul ala nu i-a cuprins si pe aia ca mine, care urasc fututul timpului prin magazine, in special in zilele “libere”, intuitia imi spune ca suntem f putini spre neglijabili

  00
 7. Singurul lucru pe care l-am observat de-a lungul timpului ca e diferit intre mall-urile care au contract cu acelasi comerciant este diferenta clara intre numarul si tipul de articole pe care le gasesti intr-o parte sau in alta. Si asta e valabil cumva indiferent de suprafata in metri patrati pe care o ocupa magazinul in mall-ul ala.
  Nu ma dumiresc daca asta se datoreaza vreunui studiu de piata facut intern de firme sau daca e vorba doar de vreun sef de magazin mai orientat, dar in mod sigur ce gasesti la un comerciant in Afi ( de ex.) difera de ce gasesti la acelasi comerciant in ParkLake sau in MegaMall.
  Altfel, cred ca tine mai mult de pastrarea prezentei pe piata, nu neaparat de concurenta.

  00
 8. NOU
  #22

  acoperiși

  00
 9. Pe bune? De ce te duci in alt mall decat cel din cartier? Si daca stai in Dr Taberei te duci la Afi sau la plaza? De ce s-a mai construit Afi, ca e doar o distanta de 3 statii de tramvai/ 5min cu masina. Te duci pt ca aceleasi magazine au haine diferite( de ex Zara din plaza este peste Zara din Afi sau Baneasa) sau pur si simplu te duci in alt mall pt ca asa vrei tu, schimbi decorul.. era o vreme cand ma duceam in mall baneasa sa fac shopping acolo doar pt cafeneaua Bourbon care avea o cafea extraordinara si vindeau o prajitura luata de la restaurantul de sus( milojas/milohas) care era absolut dementiala.. de asta te duci… Dar asa iti place sa-ti pui niste intrebari( care pt tine par a fi existentiale), iar raspunsulurile sunt asa simple

  00
 10. Hmm, ciudat. Chiar nimeni nu a fost curios să citească scrisoarea unui bucureștean ?

  00
 11. aerul e mai rarefiat in baneasa, nu stii nimic

  00
 12. Se numeste Consumer Behaviour, e destul de complicat pentru ca ai de a face cu psihicul uman, si chiar daca folosesti tot felu de modele tot iti da cu virgula. Probabil ca la fel cum s-a studiat zona inainte de a se construi, asa se studiaza si comportamentul targetului tinta inainte de a scoate niste reclame sub diferite medii.

  00
 13. „Mall-urile astea nu se construiesc aiurea, se fac niște studii”
  La fel si reclama, nu se face aiurea, se fac niste studii.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube