De ce tot scade traficul Hi5?

Cifrele pe România din ultima lună nu arată prea bine pentru reţeaua de socializare Hi5, şi nici cele pe .com nu sunt prea diferite. Şi nu, motivul nu e că Ramu Yamalanchi stă cam mult prin România, în loc să muncească.

hi5Explicaţia e mai simplă de atât. Pur şi simplu publicul care folosea hi5 pentru că nu exista altceva atunci a crescut şi preferă Facebook în locul HI5 sau MySpace (apropo de MySpace, Murdoch încearcă să vândă siteul cu 100 milioane dolari, după ce în 2005 a plătit 600 milioane pe el). Iar publicul tânăr nu vrea să se înscrie pe o reţea ocolită de tot buzzul momentului. Deja pitzipoancele şi cocalarii încep să migreze către Facebook, la fel şi oamenii serioşi.

E doar o chestiune de timp până va sucomba. Desigur, dacă nu cumva fondatorii înţeleg că sunt depăşiţi şi vor aduce oameni cu idei noi. La noi nu se poate. Poate la ei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Acum ne indreptam cu totii catre Facebook/Twiter … dar oare ce urmeaza? Ma gandesc ce idei noi si atragataoare sunt deja in lucru pentru viitor.

  Eu zic ca Facebook nu dureaza mai mult de 5-7 ani

  00
 2. n-am avut niciodata cont pe hi5. de la bun inceput mi-a fost prezentat ca fiind o porcarie si asa il percep si acum…

  sa moara linistiti… nu-i plange nimeni

  00
 3. eu nu mai folosesc hi5-ul din obisnuinta. am contul activ, am vreo 500 de poze, dar n-am mai intrat de foarte mult timp. singurul lucru bun care a ramas din el este ca pot sa-mi iau de acolo niste poze pe care le-am pierdut.
  cat o sa dureze facebook ? mult timp. mai mult decat hi5-ul/myspace-ul

  00
 4. O fi si din cauza faptului ca cei de la Hi5 nu urmaresc o minima simplitate in design, sau o structura cat de cat unitara a paginilor.
  Fiecare om cu template-ul sclipiciul si kitchul personal => un mare rahat colorat si greu de citit/navigat.

  Asta asa din aminitiri, cred ca de prin 2005 nu am mai intrat pe contu ala.

  00
 5. Aveam cont pe hi5 acum vreo 5 ani insa nu am socializat niciodata pe el, nu am comentat and stuff. Mai ajung din cand in cand din intamplare insa in retea au ramas mai mult cocalarii si pitipoancele de la noi. Insa, cum ai zis si tu, migreaza hotarat spre platforma facebook alterandu-i continutul.

  00
 6. Sper ca este doar o chestiune de timp…

  00
 7. si facebook ar fi misto daca n-ar vrea sa ia locul internetului.

  00
 8. Am cont dar nu-l mai folosesc. Am renuntat cand am vazut cate reclame au. Cred ca aveau/au 5 blocuri publicitare pe homepage :)

  00
 9. NOU
  #10

  acest lucru era de astept asa cum s-a mai spus oameni au inceput sa isi faca cont pe facebook iar in curand Hi5 va disparea.

  00
 10. Tinand cont ca facebook e cel mai bun site de spionaj, o sa dureze mult si bine! Jew POWA si Auschwitz cu ei!!!

  00
 11. pentru ca fbk`ul e mult mai misto decat hi5`ul ;)

  00