Top 10 reasons i love Firefox

În decembrie 2004 am făcut un pas spre mai bine şi am renunţat la Internet Explorer, păşind pe ţărâmurile necunoscute ale Mozilla. Auzisem, văzusem, uram Netscape, dar nu testasem. La iniţiativa lui pigbother, am băgat şi eu Firefox, îngroşând rândurile oamenilor cu cap.
Primele lucruri care m-au dat pe spate au fost tabbed browsing şi extensiile. Practic, zeci de situri deschise în aceeaşi fereastră. Genial! Super! Nemaipomenit. Iar extensiile, m-am fericit numai cu gmail checker, proxy switcher, flashblock şi adblock. Am mai instalat şi altele, dar astea rămân de bază.
Dacă era doar atât, era mai bine decât IE. Dar nu, Firefox a continuat să mă uimească. Securitatea sporită, aveam nevoie de un crack/serial, nu trebuia să mai stau cu morcovul în fund că iau ceva boli de pe siturile de warez. Acum puteam să dau click pe orice link, indiferent cat de periculos era. Eram fan kephyr şi îmi plăcea să mă duc pe siturile indicate de el şi să văd cât de bun e Firefox. Aşadar, un punct în plus.
Apoi, am găsit mozbackup, care îmi permitea să salvez setările pentru backup sau mutat pe alt computer. Altă utilitate excelentă, care mi-a folosit mie şi am recomandat-o amicilor cu Firefox. Gata cu bookmarkurile din IE pierdute, cu cookies aiurea…acum fac backup din câteva clickuri.

YES, i am a Firefox fanboy!

Top 10 reasons i love Firefox

 1. tabbed browsing
 2. securitate
 3. adblock
 4. flashblock
 5. gmail extension
 6. bbcode
 7. switchproxytool
 8. bookmark toolbar folder
 9. session saver
 10. search engines

Spread Firefox!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Firefox e cred primul lucru pe care trebuie sa il stie cineva inainte de a se conecta pe internet. Ce ma uimeste este cat de rar il gasesti in institutii instalat, insa… Cand te gandesti ca ar salva adminul de 50% din probleme cel putin…

  00
 2. nu vrei sa zici 2004 ?

  00
 3. ah, si retine-o pe asta, pentru lenesii ca mine: mouse gestures o/
  :D

  00
 4. da.. e superb, nici photoshopul nu mananca atata memorie cat un FF care merge fara oprire cateva ore bune. Din pacate am ajuns dependent de el asa ca nu am scapare…

  Opera ai incercat?

  00
 5. da, e printre putinele probleme ale softului. dar se trece peste, exista un tweak on.minimize.shrink.ramusage sau ceva de genul.
  la 1gb de ram, nu se simte.
  sau dai un save session i restartezi

 6. Btw, din seria „nu e bug, ci feature” – faza cu RAM-ul chair are la baz? inten?ii bune, ?i anume navigarea mai rapid?. Dar pentru c? multora nu le convenea situa?ia, s-a oferit ca remediu ideea cu ?tergerea regulat? a cache-ului, afaik.

  00
 7. true, era 2004…

 8. Deoarece Netscape si IE 5 imi crapau la greu si ma saturasem pana peste cap, Opera 3.6 a devenit browserul meu favorit. :)
  Am ramas utilizator fidel Opera, si in acest moment folosesc 9beta.

  P.S. Opera nu este un browser rau… are doar nevoie de ceva „customizare”.

  00
 9. FF rulz si asta o stiu si aia de la microsoft. si fiindca la place asa mult il copiaza in ie 7. de la file la cautarea integrata si RSS.

  00
 10. Arise, nu stiu cum e o problema „customizarea” la Opera, de vreme ce Firefox are nevoie de extensii (customizare++) sa faca tot ce face Opera „out of the box”.

  Eu personal folosesc ambele browsere in paralel, se completeaza pentru nevoile mele.

  RSS + instant tab creation + smart bookmark handling + l33t scrolling = Opera
  StumbleUpon + blogger + YouTube download extension = Firefox

  This is what makes my day.

  00
 11. Folosesc FF, dar de cand am inceput sa-l updatez, au cam aparut si problemele. Cand nu gaseste o pagina pana imi afiseaza eroarea se blocheaza putin, de multe ori imi iese din firefox si-mi da eroare … de ce?

  00
 12. agre poti modifica comportamentul la site-urile pe care nu le gasesti din about:config
  ii dai in filtru „error” si alegi „false” la singura optiune care iti apare. S-ar putea sa te deranjeze mai mult ca iti da un pop-up cu eroarea si nu iti mai da pagina cu explicatii in browser.

  Prowd user of Phoenix since 0.3 :D. – la vremea aia era utilizabil doar in Linux, nu am putut sa il folosesc in Windows.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile