Tipuri de hoți din locuințe

Schimbam cilindrul la ușă și mă gândeam la asta. Oare ar trebui să pun unul mai rezistent? Oare o ușă și mai sigură decât asta pe care o am? Așa s-a iscat lista cu tipurile de hoți din locuințe

Hoțul la întâmplare

Trece pe acolo și vede oportunitatea. O poartă deschisă, o ușă descuiată, o clipă de neatenție. Ia ce prinde și fuge.

Hoțul care știe ceva

Trece pe acolo și vede cutia de la un televizor mare. Sau o mașină nouă. Sau e la spălătorie și afla când plecați de acasă, că ai gura mare.

Nu vrea să facă mare deranj sau zgomot, vrea să intre și să iasă repede, ca să nu fie prins.

Hoțul la pont

Ăsta e hoțul care merge la sigur, că știe sigur că ai 10-20-50.000€ la ascunși pe undeva. E pregătit să rupă uși, să spargă geamuri, să răscolească toată casa, să taie toate canapelele și fotoliile ca să găsească ceea ce caută.

De asta faza cu “ascund banii în saltea sau între cărți, că hoții nu citesc” nu funcționează în cazul lui.

Dacă pentru primele două categorii există soluții (lacăte, camere, ascunzători, seifuri, câini) pentru această ultimă categorie nu există soluții ieftine sau moderate.

Cum ne păzim?

Primul pas e să nu ne apucăm să ne lăudăm cu ce avem peste tot. Nici că avem, nici că urmează să plecăm. Știu, ați văzut reportajele, dar ăia care ne vor sparge casa nu sunt prieteni cu noi pe Facebook. Nu, de obicei se află că ați spus unui vecin, unui văr, unui frate, iar pe ăsta l-a luat gura pe dinainte la crâșma din cartier și așa, fără să vrea, a dat pontul categoriei 2 și 3 de hoți.

Sigur că sunt și cazuri în care participă vărul/vecinul, dar bănuiesc că avem destul creier să ne dăm seama dacă avem un vecin care ne-ar sparge casa.

Cum află hoții

Astea doar pățite/auzite de mine.

Eram într-o spălătorie în zona de așteptare, în 10 minute cât a durat am aflat de la două doamne care sporovăiau fără grijă alăturat când pleacă în concediu, unde se duc, cât stau, unde au banii ascunși în casă. Le-am spus că nu e ok, n-au înțeles ce fac, soțul uneia mă știa din vedere (nu erau două XVuri roșii în oraș), m-a oprit la un moment dat pe stradă să-mi spună că, deși a încercat și el să le explice, fetele erau în continuare convinse că nu greșiseră cu nimic.

Un vecin punea bicicletele pe mașină joi sau vineri ca să plece sâmbătă devreme la pedalata. Și circulă două zile cu ele prin oraș. După ce i-au spart casa o dată ați crede că s-a calmat, dar nu.

Sunt zeci de cazuri cu furturi în care hoții găsesc banii imediat, că sunt în același loc, în fundul șifonierului.

A fost la TV și am citit cu atenție. Un prost se laudă la crâșma din sat că fra-su are o ulcică cu 80.000€ îngropată în beci. Doi isteți sar gardul într-o noapte, intră în beci cu o lanternă, sapă unde era pământul mai proaspăt și o găsesc imediat. Mă uitam pe poză, n-au săpat prea mult. Știau ce caută, știau unde e.


ps: acum vreo 17 ani, mă cheamă șeful la o operațiune delicată, să fac un CD cu pe care să îl dea politiei, cu niște filmări de la o altă companie. pe filmare, un tip intră în recepția unei companii mari de la noi, stă câteva minute, vorbește cu cele două recepționere ceva, mai stă un pic, apoi, profitând de un moment de neatenție, o ia pe un hol, intră la contabilitate, leșină contabila cu un pumn în față, ia câteva sute de mii de lei, îi bagă în buzunar, se întoarce la recepție, mai stă puțin, după care pleacă. calm, calculat, calm. n-a fost prins, că filmarea era 320p.

 

hot-thief

Man photo created by user18526052 – www.freepik.com

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

105 comentarii

  1. De ce a mai stat dupa un pic in receptie? Voia sa mai o arda si pe alta?

    00
    • probabil să nu atragă atenția.

    • adrenalină

      de ce criminalul asista la înmormântare in atâtea filme?

      20
    • Probabil a vazut el ceva ce i-a facut pofta pe acolo, dar nu a mai iesit. Mai sunt hoti din astia lacomi care dau lovitura da se impiedica de ceva marunt (poseta, telefon) si se dau de gol, in loc sa se bucure de captura si sa dispara in mod profi.

      20
    • @Alex

      Nu chiar.
      Criminologii spun altceva:
      -grija, ca nu cumva sa fi uitat ceva sau să fie siguri (să se calmeze, un fel de confirmation bias) că e in regulă & scapă;
      -plăcerea, numai să vezi cât rău sau haos ai comis încât îți creează o plăcere că ești eroul/personajul principal din ce se întâmplă;
      -trofeu, când asiști la rezultatul „operei” tale și cum fiecare reacție de soc, frică, nervi, dezgust e un compliment pentru tine ca „artist” suprarealist.

      01
  2. Tu n-ai vazut macar un video de la Lock Picking Lawyer ca sa intelegi cat de inutile sunt 100% din lacate si incuietori. Canalul ala m-a vindecat de dorit lucruri scumpe. Plus nenea ala vinde scule de spart facute de el.

    20
    • esac. cine vrea să intre, întră, nu îl oprește o ușă sau un lacăt.

    • Pai pune-ti smart lock, ca alea au nevoie de hackeri nu de dorei cu sarme, oricum hotul de la ultima categorie nu se uita la lacat, daca n-ai sistem de alarma gandit sa-l puna pe fuga isi vede de treaba

      11
    • Diferenta e in timp. Un butuc decent e spart in minute bune, cele de duzina in câteva secunde – timp in care se poate aude ceva, poate i se vede fata pe undeva, etc. De asemena, butucii mai scumpi sunt pentru a deturna gigeii amatori – oamenii profesionisti sparg orice, indiferent ce ai, caz in care intra in vigoare ce a zis Vali.

      11
    • da, butucii smart sunt pentru hoții ordinari, nu pentru colegii de la SRI.

    • @nix: vezi la LPL cum sparge marea majoritate a smart lockurilor cu un magnet puternic sau alte atacuri low skill.

      10
    • @DFT: ceea ce spui e valabil la bloc unde e o singură cale de acces. Eu stau la casă și moldovenii care mi-au spart-o au intrat pe geam.😉

      Pentru ce să piardă timpul cu o încuietoare care ține zeci de minute până e spartă când pot tăia geamul cum e cazul meu. Casa era în renovare…aveau timp, mai ales pt că autorii știau ce avem, unde avem. Dragii de ei făceau parte din echipa care renova. De fapt șeful lor ne-a spus că s-ar putea ca doi dintre vajnicii săi angajați sunt spărgătorii.

      PS: apropo dacă vine miliția să ia amprente de pe tâmplăria PVC, imediat după ce pleacă apucați-vă de frecat geamurile. Eu a trebuit să schimb tâmplăria din cauza acelei pudre negre care pur și simplu nu mai iese cu nimic după.

      20
    • Cîți ldl avem în RO?

      00
    • Te ajuta daca ai o incuietoare disponibila doar din interior, exemplu: am fost in vizita la cineva iar cand am trecut de usa am ramas masca ce avea in spatele ei: un set de bare metalice ce intrau in pereti cate 2 sus, jos, stanga dreapta, conectate la o roata centrala actionata manual. Ceva similar cu seifurile mari. Nu avea incuietoare la exterior. Nu am vazut de cumparat, daca stiti pe undeva dati va rog un link sa vedem toti.

      10
    • @razor: din ce material era acea ușă? Parțial ai varianta cu bare transversale.

      00
    • @sly: mai multi decat ai crede, diferenta dintre ei si LPL e ca doar LPL are canal de YT.

      00
    • @razorsbk: pare a fi un sistem de inchidere Mottura, cu yala Mottura si tije metalice de blocare sus, jos, lateral. Eu am ceva asemanator insa cu tije doar sus si jos. Yala se monteaza pe interior, este din otel si daca cineva vrea sa sparga trebuie sa gaureasca toata usa + yala (cam greu). Daca se sparge incuietoarea, tijele raman pe pozitie, deci usa nu se deschide. Asta inseamna ca hotul nu poate intra silentios, trebuie sa faca zgomot ca sa intre (iar aici mai bine ar sparge usa cu totul decat sa se chinuie cu yala). Eu am suplimentat cu un detector wifi de deschidere usa (pe baterii) iar daca taie fibra de la Digi am un telefon cu 4G folosit cu o aplicatie de supraveghere cu detectie de miscare (aplicatie Alfred pe android).

      00
    • @casnica: prin „inutil” se intelege de obicei ca nu foloseste la nimic, in cazul lacatelor si incuietorilor ca le poate sparge oricine inclusiv tu sau eu.

      Asta e asa numita https://yandoo.wordpress.com/2013/12/10/perfect-solution-fallacy/, daca incuietoarea nu opreste absolut orice hot atunci e inutila. In realitate e suficient sa opreasca 90% din ei. Si 90% sunt gainari. Si dintre aia 10% care pot, putini sunt cei care te cunosc sau sunt interesati de ce ai prin casa.

      @aradean: casa ta e ca inchisorile alea rurale mexicane cu gratii asa de solide ca nu le poti taia, dar daca tragi de ele smulgi zidul cu totul, ca e din chirpici.
      Asta ca sa nu mai zic ca, daca in Arad nu sunt oameni capabili sa renoveze o casa, aia e, platiti taxa de fraier altor regiuni.

      20
    • „da, butucii smart sunt pentru hoții ordinari, nu pentru colegii de la SRI.”
      Stimate Domn, noi stim, dar dorim sa lamurim aceasta problema si in public: sa intelegem ca nu sunteti multumit de cum au lucrat baietii cand v-au montat usa?

      00
    • „cine vrea să intre, întră, nu îl oprește o ușă sau un lacăt”, sau un gard.
      Am stat 1 an sa ma gandesc ce inaltime sa aiba gardul, oscilam intre 2m+ sa nu treaca hotul sau mai mic si mai ieftin, pana la urma l-am facut de 1.6m, suficient cat sa nu se vada din strada sa fie mai ieftin si sa arate bine.

      00
    • degeaba aveti gard, smartlockuri si alte kkturi daca nu aveti sirene si perimetre cu senzori si reflectoare, e amuzant ca majoritatea n-au sirene sau au alarme silent cand tot ce trebuie sunt astea de fugarit

      00
    • Cand am cumparat apartamentul am primit doar cheia de la yala de jos. Mosu’ care statea acolo de cand s-a construit blocul ne-a zis ca ei nu inchideau sus de zeci de ani, ca nu mai stiu ce s-a intampla cu cheile acelea, ca ii pare rau dar pur si simplu nu le are.

      Doua tutoriale de pe Youtube + cateva minute mai tarziu, nu imi venea sa cred cat de usor a fost de spart butucul cu un șpiral de metal pus intr-o surubelnita electrica ordinara. Si cat de rapida si silentioasa a fost operatiunea; ma gandeam ca o sa fac zgomot mare pe scara, ca o sa iasa vecinii despre ce e vorba… nici vorba; si nu e vorba de indiferenta romanilor, am spart butucul in cel mult zeci de secunde, cu un nivel de zgomot care nu ar fi atras atentia.

      Stiu, era un jeg vechi de (probabil) zeci de ani, imi explica nevasta (unul din furnizorii departamentului ei este Assa Abloy), cum trebuie sa cumparam butucul X, ca are nu stiu ce mecanism care se auto-blocheaza la perforare simpla si este mai greu de spart dar… absolut niciun butuc nu rezista in fata unui hot ultra motivat.

      Ccum se discuta in alte comentarii, solutia pentru usa ar fi un set de bare metalice orizontale si/sau verticale. Dar daca stai la un etaj accesibil (0-1-2-3 sau ultimul, penultimul, antepenultimul) hotul ultra motivat iti intra pe geam (
      La voi nu poate urca oricine pe acoperis, este pus lacat la accesul pe terasa? va povestesc cum am taiat lacatul de la terasa cu o panza de bomfaier ordinara pentru ca administratorul nu gasea cheile si mie imi venisera alpinistii sa repare bucata de fațadă roasa rau de ploaie si vant?
      A râs de mine administratorul cand i-am zis ca, daca am terminat manunchiul de chei si nu s-a potrivit niciuna, cobor sa iau panza de bomfaier si ii cumpar unul nou; ca el are lacat serios, ca o sa ma chinui aiurea, ca trebuie sa cautam un lacatus…. dupa 4-5 minute avea lacatul in brate (si iarasi, un nivel de zgomot care nu ar fi alertat/nu a alertat pe nimeni…)

      10
  3. De exemplu daca as fi hot as urmari influencerii carora le place sa calatoreasca.
    Caz concret: Mariciu.
    Asta isi filmeaza casa si calatoreste mult. Ma mir ca inca n-a fost praduit.

    00
    • Bai, comentariul asta chiar nu e ok.
      Radem, glumim, dar totusi…

      00
    • Nu are echipamente atat de scumpe in casa. Plus ca se vand foarte greu.

      Oricum, Marian, frumoasa zona in care v-ati dus.
      Stiu ca citesti.

      00
    • @Corcoran
      Nu aveam intentia sa fac o gluma. Pur si simplu am dat un exemplu cu subiect si predicat pentru ca atunci cand vorbesti despre un lucru in general nu atragi atentia suficient.
      N-am intrat in detalii despre vulnerabilitatile locatiei si despre obiceiurile cotidiene ale sale.

      00
    • Eu sunt pasionat de geografie și orientare, așa că la unii vloggeri pe care ii urmăresc des încerc să imi dau seama unde stau. Așa ca challenge. Ăștia mai adulți știu mai bine să se ferească, dar la ăștia tineri îți arată etajul, view-ul, intrarea în bloc. Absolut tot.

      La Mariciu încă nu am dibuit, dar doar pentru că stă într-o zonă din București care nu imi e așa familiară.

      00
    • @Razvan: GeoGuessr, după 10 ani în România, gen. 🙂

      10
    • Să știi că nu ești singurul care a gândit asta; mai ales când anunți din timp că urmează să fi plecat nu știu câte zile și pleci într-o destinație exotică unde accesul la internet este limitat. Practic, inviți hoțul la tine în casă.

      @Razvan, nu este așa de greu să deduci zona în care stă Mariciu, mai ales dacă știi un pic zonele Bucureștiului și unde se găsesc anumite tipuri de case. Mă rog, mai sunt și unele informații relativ publice pe net, iar dacă știi unde să te uiți găsești cu ușurință.

      00
    • Nu cred ca mariciu e genul care tine bani cash/bijuterii in casa. Pare ca are doar venituri 100% legale, deci ii poate tine linistit in banca.

      Echipamentul foto/video profesional e greu de vandut repede.

      00
    • Imi pare rau sa o zic, desi il urmaresc cu placere pe Mariciu, dar mi se pare ca omul se expune prea mult. Anunta din timp cand pleaca, unde pleaca, cate zile va sta, pe unde este in momentul x sau y, poze cu casa de la etaj, poze cu gradina si case din imprejurimi, poze „discrete” cu poarta si masina parcata, anunta cat face din punctul x pana acasa. Un hot care se ocupa cu spargeri ar putea pune cap la cap toate aceste informatii.
      Pare un tip destept el iar sotia lui pare si ea destul de echilibrata si constiincioasa, sper ca isi iau masuri suplimentare de siguranta.

      00
  4. Pui usa de metal, creste interesu, vorba aia :).

    00
  5. O alta metoda e și expunerea excesiva pe canalele sociale.
    Niște cunoștințe, postează absolut non-stop despre viata lor pe care ei o considera mirobolanta. Pe lângă faptul ca un hot va fi mai familiarizat cu spațiul tau, pt ca știe unde e dulapul, unde e patul, etc; va știi cu exactitate și programul tău. Anul trecut au plecat în vacanta la munte, a doua zi aveau casa sparta. I-au sunat vecinii ca sunt geamurile sparte. Și i-a ghiciți câte poze cu „vacation mode”, „stare de spirit” și alte asemenea au fost postate cu o zi înainte de spargere pe instagram :)))

    00
    • Da, de fapt asta e sfatul care se aplica pentru 99% din cazuri.
      Nu vreau sa il fac pe Vali „politician”, dar aia cu discuti la spalatorie si cand pleci si unde ai banii ascunsi in casa in aceeasi conversatie (si te si asculta un „moderator” in timpul ala) e putin trasa de par. In schimb pe facebook/instagram toata lumea pune poze de pe unde sunt si de cele mai multe ori sunt publice.

      Cat despre usi si incuietori, am avut vecin care a avut casa sparata (usa rupta cu zgomot cu tot tacamul) in timpul zilei, pe vremea lui ceasca.
      S-au intalnit inclusiv alti vecini cu hotul si au remarcat geamantanele in care cara marfa (care erau tot ale pagubitului).

      00
    • Nu vreau sa il fac pe Vali “politician”, dar aia cu discuti la spalatorie si cand pleci si unde ai banii ascunsi in casa in aceeasi conversatie (si te si asculta un “moderator” in timpul ala) e putin trasa de par.

      ce m-am gândit eu azi? ia să-mi bag pula în ei de cititori și să îi mint, că sigur așa crește traficul, cu scheme din astea. plauzibil.

    • Ar fi tare sa faci tot tamtamul cu plecare, chiar cu poze din aeroport apoi sa te intorci acasa in liniste sa astepti hotii sa intre, eventual cu blocare poarta sa nu mai poata iesi pana vine politia.

      10
    • Da Ionut, ar fi foaete misto sa te injunghie unul ca se simte incoltit. Ai gandit.

      00
    • Vali, ziceam ca e trasa de par se se intample des ca sa ajunga sfat de „nu faceti asa”. Adica mai ramanea sa si zica ca au lasat cheia sub pres.

      00
    • @Boris, trăiești într-o bulă care o freacă online. Încă există o bulă bulbucată care o freacă și off-line. Cu vecina la poartă/pe bancă la scară, cu casiera la mega/echivalentul mega de oriunde, la medicul de familie, la birou, la…, la….. uneori chiar în metrou sau alte mijloace de transport în comun.
      Și o bulă care e freacă și on-line și off-line.

      00
  6. Da și nu. Daca ai o singura cale de acces, atunci o securizezi maxim. LPL știe ce face și e expert, dar Gigi probabil nu va putea să deschidă o yala cu pin interactiv, nici să facă un bypass inteligent. Asta e cazul unui apartament la etaj.

    La casă, ii sperii pe primii doi cu CCTV și alarmă, iar pentru al treilea ești puțin paranoic cu meseriașii care îți intră în casă și îți ții gura.

    00
  7. Tot ce zici mai sus + un contract de monitorizare cu o firma de securitate. Am testat de cateva ori, vin intre 5 si 10 minute dupa declansarea alarmei.

    Am mers pe varianta asta nu pentru ca tinem bani sau alte valori in casa dar a crescut mult numarul de spargeri in zona (mai ales in perioada sarbatorilor) si ne gandim ca paguba sa se limiteze doar la vreun geam spart sau usa fortata. Plus un minim de sentiment de siguranta pentru nevasta cat sunt plecat la o citirica cu baetii.

    01
    • Gresit:))
      Cea mai mare “paguba” a fost facuta fix de domni politai.
      Daca hotul a intrat si mi-a rasfoit sifonierul si a murdarit parchetul de noroi ( max 1 h curatenie), domn pulitai, arogant si suparat ca nu se munceste la ora 22, a dat cu pudra de aia neagra pe tot peretele din jurul geamului, pe toata mobila de sus pana jos ( o noapte de sters la 4 maini , de perete nu mai spun nimic).
      Totusi am apreciat, unde am avut mobila/suprafete albe a dat cu pudra neagra, unde am avut negre a dat cu pudra alba, nici macar o data nu le-a incurcat:)))

      00
    • Bre, eu vorbesc de firma de paza privata (si de un sistem de alarma, evident). Cu agenti care vin la fata locului cand se declanseaza alarma.

      00
    • Sistemul de monitorizare + contract firma paza cred ca e cea mai eficienta metoda. Nu doar ca protectie in cazul in care se intampla, dar si ca descurajare (se vede sticker de la firma de paza, poate un senzor de miscare daca belesti ochii pe geam etc).
      Am pus inclusiv la magazie un senzor, pentru ca tin acolo masina de tuns iarba, bicicleta s.a.m.d.
      Pe de alta parte, daca lasam ceva in curte si trece vreun stimabil sau daca nu se armeaza sistemul la plecare… ghinion :-).

      00
    • VladB, aia cu stickerul e cu dus intors.
      1. poti sa lipesti doar stickerul (sau sa il tii lipit) si fara contract (dupa ce ti-a expirat contractul). Asta stiu si romanii smecheri, stiu si hotii mai smecheri decat romanii smecheri.
      2. Cum la firmele de paza lucreaza doar academicieni, poti sa fi sigur ca te-ai facut cu taxa de protectie legalizata pe viata (sau cat ai imobilul). Cand/daca renunti la contract o sa afle juma’ din lumea buna ca nu mai ai paza.
      3. Daca ai sticker inseamna ca ai si ceva de protejat. Cam asa faceau niste prieteni albanezi prin italia anilor ’90. Usile care aratau cel mai solid ascundeau jackpoturile cele mai mari ;)

      00
  8. Credeam ca faza cu sifonierul a murit. Long time ago, era teapa cu „vanzatorii” de ceva religie. Grupuri de 2 oameni, bat la usi random la blocuri. Unul te tine de vorba la usa, altul cere daca se poate „la toaleta” si se impiedica de banii din sifonier pe drum inapoi. Au rupt cu schema asta generatia bunicilor mei, credeam ca n-au uitat.

    00
    • Prin Italia lumea își pune” economiile „prin congelator, cu toate acestea am auzit de un caz în care hoții au găsit și ” punga cu economii”, bine a fost la pont clar. O punga în care a fost broccoli ori spanac cred ca nu da de gândit hoților

      00
    • Asta chiar e o idee buna, banii in punga ermetica bagati intre doua felii de ceafa, trase la vid si bagate la congelator. Asta daca nu sunt grataragii hotii…

      00
    • Voi nu țineți banii în cușca câinelui ?

      /s

      00
    • banii in punga ermetica bagati intre doua felii de ceafa

      si tot la 2 luni dezgheti si refaci setupul, ca se impute carnea.

      00
    • Gupi, la mine dorm pisicile in cusca cainelui ;-)

      00
  9. Articol de ziua SIE

    00
    • 🎵
      Numele nostru nu e scris în carte
      Nu-i pronunțat cu salve de salut,
      Dar cercetarea dă frumoase roade, Securitatea e al nostru scut
      🎶

      00
  10. Vorbind in cunostinta de cauza (mi s-a intersectat calea cu 2 springari de cariera), poti avea orice usa sau incuietoare vrei tu ca e degeaba. Partea buna e ca nu mai fura nici un profesionist in tara ca nu merita riscul. Sunt toti in vest.

    00
    • Nu mai fură in țara ca nu prea au ce, iar la politicieni nu se bagă că-s pe-o mână.

      00
    • nu, nu mai fura pentru ca pedepsele sunt exagerat de mari, plus ca daca ai ghinionul sa te surprinda cineva sau gen am impresia ca se considera si talharie si uite asa te trezesti cu mandat de 10-15 ani pentru cateva mii de euro. de furat e destul prin tara, stai tu linistit. cat despre ‘argumentul’ cu politicienii, lol.

      00
  11. Cand ne-au spart noua casa cu siguranta ne-au pandit.
    Solutia a fost camere,alarma,senzori +bgs.
    Problema cea mai mare este ca ramai cu teama la orice plecare de acasa, desi am activat alarma de vreo 2ori din greseala si cei de la bgs ne-au sunat in mai putin de un min, desi au trecut 3 ani, desi iti poti vedea casa int+ext live pe tel, undeva ramane intrebarea aia “dar daca?”
    Nu mai spun de ramas singura acasa, chiar cu alarma pusa, cu telecomanda pe noptiera, nu pot dormi singura orice ar fi, lucru care nu se intampla la ap.
    In rest ne-am pastrat cam aceleasi obiceiuri, nu tinem bani in casa, nu postam din vacanta (deloc), nu anuntam lumea si la plecari 24h+ vine tata sa stea cu pisicile si asta ne ajuta enorm sa putem sta relaxati in vacante.

    00
  12. Ma gandesc, cat de derutant ar fi pentru un hot o alarma care se bazeaza pe joc de lumini si lasere, flash-uri puternice si un mesaj feminin sec si foarte serios: Pericol! Pregatiti-va mastiile. Eliberare gaz paralizant in 30 de secunde… repetat de cateva ori.

    00
    • Alarma, daca ajunge la ea, o termina usor… acu niste ani, au furat baietii un seif de la o firma din zona. Era la parterul unui bloc si alarma ar fi trezit multa lume. Am auzit ca au bagat in ea spuma poliuretanica si nu a mai sunat.

      00
    • Faza de film care mi-a plăcut: Tenet. Era un antrepozit cu un sistem de securitate similar. In caz de efracție, încăperile erau ermetic blocate și golite de aer. Teoretic, intrusul murea asfixiat

      00
    • O butelie cu dioxid de sulf (și un electroventil), că se găsește pe toate drumurile. A treia inhalație deja este de prisos…

      00
    • Adica hai sa avem un sistem de alarma care este de 10 ori mai scump decit gunoaiele ce le protejaza. Face sens!
      Prea multe filme strica.

      00
    • si daca chiar o faci si moare ala in casa, il mai si platesti de nou pe hot la rude si stai si cazat cativa ani la loc caldut

      00
  13. Stau la etaj superior. Ma gandeam sa cumpar ceva simplu, cat mai putin smart, eventual sa fie „descuiat” prin bluetooth sau pin in x secunde de cand deschizi usa. Ca alarmele alea cu magnet pe care le pui la geam. Daca deschide cineva „neautorizat” usa sa trezeasca toata scara. Aveti sugestii? Fiind singura cale de acces mi se pare o idee buna.

    Legat de biciclete, am vazut pe amazon niste lacate cu alarma si senzor. Daca misti prea mult lacatul, la fel, suna alarma si daca e pe casa scarii, trezeste tot blocul. A incercat cineva asa ceva? Aveti sugestii? Multumesc :D

    Ma gandesc ca ceva care face foarte mult zgomot si poate atrage atentia, mai ales in spatiu inchis, ar speria/descuraja hotii.

    00
    • La o vecină i-a furat bicicleta de pe casa scării. Soluția ei a fost sa pună afișe in tot blocul și pe stradă sa-l roage pe hoț sa aducă bicicleta înapoi ca ea are nevoie de ea.
      Cred ca hoțul s-a cacat pe el de râs, asta daca a mai trecut pe-acolo.

      00
    • O încuietoare de interfon cu bobina alimentată ptr deschidere de o priză cu wi-fi, cu aplicație prin telefon (să zicem Tuya).

      00
    • singura sugestie e ca trebuie sa fie rezistenta la atac, altfel alarma aia tiuie pana la primul ciocan peste ea, bicicleta tot nu as lasa-o pe scara, unii hoti sunt atat de ratati ca daca nu reusesc sa ti-o fure ti-o vor strica, eventual sa ai una de 2bani care sa nu se vrea furata

      00
    • @NIX, va sta la etajul 9 sau si mai probabil la etajul tehnic unde mai exista o usa de metal pusa acolo pentru ca mai ajungeau „accidental” dubiosi. In nici un caz la parter sau ceva. Ce naiba sa fac mai mult de atat? Sa dorm cu ea in pat?

      00
    • @zarax – dupa vreo 10 runde in care gigel trece si ii arde un picior sa plece alarma si urla pe scara 10 minute si vin vecinii la tine, si se repeta figura si incepi sa crezi ca ai prins alarma stricata – cam ce sanse crezi ca mai sunt sa armezi alarma aia? stiind ca vecinii iti vin pe cap zilnic :)

      00
  14. „casa, timpul și banii youtu.be/CXWuEhB4CFs”

    Unde pleci/te muți?

    00
  15. aia care vor sa intre vor intra.

    pentru ceilalti e suficienta morala bancului cu ursul. nu trebuie sa fugi cel mai tare, doar sa nu fii ultimul. daca ai macar un vecin cu usi, yale, gratii, alarme orice, mai slabe, esti ok.

    00
  16. Din ce am inteles in anii de pandemie furturile din locuinte au scazut drastic, e clar de ce. Nu prea mai au ce sa fure hotii din case si sa merita riscul, trendul descendent era dinainte. De ex un TV e mare si voluminos, la viteza o sa-l dea pe 500 de lei si daca el la cumparare a fost 1000 de euro. Laptop-uri de 300-400 de lei ? Aurul nu mai e la cautare si bijuterii de 14k din nou sunt cateva sute de lei amarate. Daca nu tii mult cash in casa nu merita spargerile: trebuie sa fie 2-3 insi ca sa mearga treaba metodic, masina, filare cateva zile sa-ti vada programul, scule de spart usa/geamul si toate astea pt cateva sute de lei amarate. Cash nu prea mai tin multi, platile se cam fac prin banca. Acum se fura mai mult din magazine sau depozite.

    00
    • Sau au fost oamenii acasa?

      00
    • Trendul descendent a inceput de prin 2019. Nu mai merita sa furi cacaturi ieftine si rar gasesti valori mari in case private.

      00
    • i-au spart unui amic apartamentu – chiar in spate la Palatul Victoriei, au urcat pe afara si i-au deschis termopanu din afara, in 2019, nu au luat nimic (laptopuri, 2, tv nou, ipaduri, telefoane, alte gadgeturi – omu maniac cu tehnologia) in afara de bani pe care i-au gasit unde ii ascunsese, nu erau foarte multi cateva mii de euro, da i-au gasit.
      Intre timp, cAZ fericit i-au prins pe aia erau o banda politia stia de ei, cumva in 1-2 saptamai dadusera nu stiu cate spargeri si si-au recuperat 80% din bani sau ceva de genu pt ca si-au retras plangerea sau or smth, probabil era undeal al politiei sa spuna aia to si sa de ainapoi sau ies de la inchisoare cand or fi gata autostrazile in romanika

      00
    • trebuie sa fii cretin sa tii in casa cateva mii de euro sau sa ii scoti din surse mai putin legale. totusi, un seif mai de doamne ajuta cat costa?

      00
    • cum îl cumperi? cum îl transporți acasă? dacă te vede cineva? firma de unde îl cumperi nu cere factură să scoată produsul din gestiune??

    • Eu credeam ca banii la saltea tine de epoca ceausista cu faimoasa lege 18.
      De ce tine lumea bani la saltea acum?

      00
    • @Perkele: mie mi se pare că tocmai seiful atrage atenția.

      Și, ca să-l citez pe un coleg de liceu, arhitect: „Nu-i mare șmecherie să-ți pui seif dacă-ți faci casă. Adevărata știință e când arhitectul proiectează amplasamentul seifului astfel încât nici nu-ți trece prin gând că ar putea fi un seif acolo”.

      00
  17. Au pățit-o mai mulți apropiați/vecini chiar și pe strada noastră, însă doua cazuri mi s-au parut ireale.

    Primul este unei cunoștințe i-au spart casa când era în concediu. S-a întors mai devreme cu o singura zi și a găsit electrocasnicele grupate la ușă :)) probabil că seara urmau sa vina cu duba și să le încarce.

    Îl al doilea caz omului i-au căutat și în congelator. Au deschis efectiv pachetele care nu aveau ambalaj original probabil în speranța că vor găsi ceva bani pe acolo.

    00
    • Cum altfel să-și facă reclamă firmele securiștilor, polițiștilor & interlopilor, cu pază privata? Sau aia cu instalarea camerelor de luat vedere?

      :-))

      00
  18. NOU
    #89

    LPL isi face treaba in „conditii controlate”. In plus el stie si cum sa atace butucul pentru ca l-a desfacut / a exersat inainte.

    De asta cele mai multe atacuri sunt realizate prin „forta bruta”.

    Stati linistiti ca nu va intra nimeni in casa (asa) daca aveti niste butuci decenti + camera + contract cu o firma de securitate.

    00
  19. Doi câini și șase gâște.
    Dacă ai și un măgar, deja poți lăsa lingourile pe terasă.

    00
  20. Inca o posibila vulnerabilitate: curierii.
    Baietii astia pot vedea multe daca deschid ochii larg. Ei pot fi foarte bune surse pentru ponturi.

    00
  21. Dacă vrei să te sperii caută pe YouTube ”lockpickinglawyer”. Dai de canalul unui tip care are în jur de 1500 de clipuri, fiecare cu alt lacăt, altă yală, altă cutie scumpă de siguranță. Și cum le deschide el în 71 de secunde, sau așa ceva. Fix ieri am dat cumva peste el și râdeam în hhote cum îi trimitea câte unul ”lacătul ăl’ mai sigur”, de citea omul de pe cutie cum îți poți păstra liniștit virginitatea cu el, după care scobea în încuietoare cu uneltele lui și cronometrul alături de-l deschidea în timp record. A deschis o cutie de siguranță cu cifru, din acelea menite să îți păstreze arma de foc în condiții sigure. Cea mai bună de pe piață. Și-a deschis-o în vreo 50 de secunde cu… o furculiță.
    Merită un ochi.

    00
  22. Eu tin banii sub lada unde isi face nevoiele pisica.

    00
  23. Cel mai bine e sa fii sarac.

    00
  24. NOU
    #102

    Iti montezi doi lei din ipsos pe stalpii portii.

    00
  25. Se gaseste de vanzare cilindru extern de Abus? Pare ca s-a dus (nu pot sa rotesc cheia cand vreau sa deschid, trebuie sa fortez de 2-3 ori). Am gasit doar yala cu totul.

    Chestia asta o caut: https://lacat-cilindru.ro/img/26556/K1VDC/K1VDC.jpg?time=1587719183

    00
  26. O poză cu soacra mea când se uită cu „drag” la mine?
    Face hoțul infarct, iar dacă scapă, face terapie cu dom’ Coloja toată viața.
    Îl îmbogățește cu banii pe consultații.

    00
  27. Ma intorceam din concediu acum ceva ani si ma suna tata socru sa ne spuna ca nu poate sa deschida usa.
    Ajungem acasa si chiar nu puteam sa deschidem usa.
    Am mers la magazinul care vindea chei, butuci si alte dispozitive de inchis si l am rugat sa ma ajute.
    Un telefon si 15 min mai tarziu m am intalnit cu un nene caruia i – am prezentat buletinul prima data, s-a uitat la usa si mi-a spus ” da, a fost fortata dar nu a putut sa o deschida”
    I-am dat cheia si zice, eu voi putea sa o deschid, dumneavoastra nu :)
    3 secunde a durat operatiunea, mi-a schimbat omul butucul si dus a fost.
    Un sfat ceva, am intrebat….inchide sus si jos…ca daca sunt 2 broaste, hotul are de doua ori mai mult de munca.

    Ps.
    I-am mai foslosit serviciile odata omului, ca s-au pierdut cheile de la usa terasei, profesionist desavarsit😀

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile