Telekom nu pleacă nicăieri!

De vreo 3 zile, e o mică disperare/busculadă pe tema unor articole imbecile apărute în G4media și GSP despre cum operatorul telecom Telekom ar vrea să vândă operațiunile și să plece din România.

Pentru că taxele sunt prea mari.

Dap. Și oamenii iau de bună faza asta, de parcă ar fi vreo opțiune. Nu are rost să explic de ce o imbecilitate așa ceva, dar o să exemplific. Google s-a dus în China, o țară profund comunistă și dictatorială și juca așa cum voiau ăia, fiind dispusă să înghită rahaturi pentru bani. Argentina și Venezuela au naționalizat companii private într-o veselie în ultimii ani, pe motive cât mai amuzante. România a mulțumit frumos Renault pentru colaborare și a confiscat fabrica de la Mioveni fără să clipească de două ori. La fel cu Citroen.

Dar nu, Telekom pleacă plângând din România pentru că s-a mărit nu știu ce taxă. Da, pare logic și viabil.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Sunt doua servite:plecarea grupului CEZ, respectiv Telekom.

    • Am lucrat si la CEZ si la Telekom.

      CEZ in 2011 ma platea pentru call center cu 6 milioane si imi dadea spor de noapte un leu. Eu introduceam in sistem ca Nea Ilie de la Scularie nu are curent si echipele de pe teren stergeau inregistrarea. Ramaneau oamenii fara pui in clocitoare.

      Telekom inca mai are oameni in departamentul de colectare debite pe care ii plateste cu 1400 de lei.

      Poate nu vor pleca dar daca pleaca nu e mare paguba.

    • NOU
      #3

      mai ziceau Alianz și NN că și-ar pregăti bagajele, după faza cu nationalizarea pilonului II de pensii.

    • „Poate nu vor pleca, dar daca pleaca nu e mare paguba.”

      Sigur ca nu – locurile de munca pentru cei fara prea multa pregatire si dispusi sa accepte locuri de munca in call center, sunt pe toate drumurile, mai ales cand aia mari isi iau catrafusele si se duc…..

      Acum nu zice nimeni sa le ridicam osanale, dar fara astia din afara, inca citeam Scanteia cu citate din NeaNelu si cei care azi lucreaza in call center si isi citesc social media pe smartphone-uri impecabile ar fi lucrat la munca campului in mod voluntar/obligatoriu culegand cu mana ce azi face un JohnDeer complet autonom.

      Si fie vorba intre noi, asta se cheama capitalism si cine nu e dispus sa munceasca pe 600 de ceva acolo poate sa munceasca si pe mai mult. De exemplu, ca bugetar :) Sau ca doctor. Sau ca patron. Sau , sau , sau….

      Iar in ceea ce priveste plangerea continua a romanilor, vis-a-vis de salarii si nivelul de trai, sa nu uitam ca in principal noi suntem de vina, chiar si numai pentru faptul ca acceptam si cumparam in draci, servicii proaste, doar ca sa fie ieftine si ne miram ca ieftin, bine si repede nu se poate.
      Si vrem in schimb salarii mari…..

      Si nu-mi spuneti ca e vorba de puterea de cumparare. Cate smartfoane si masini care depasesc valoarea cotetzului locuitorului, am vazut, pe unitate de tara……

      Ca sa sumarizez: nu ai cum sa ai preturi mici si salarii mari in interiorul aceluiasi exercitiu national decat daca pe undeva schimbam legea conservarii energiei. Cineva trebuie sa dea, ca altul sa aiba

      Spor

      P.S Nu e un flame pentru domnul care a dat exemplul de mai sus. Pur si simplu a fost folosit ca agatament ideologic. Mea culpa daca am lezat pe cineva

  2. Pleaca pentru ca n-are profit si mai grav, intr-o piata in crestere ei raporteaza mereu venituri in scadere. Asta mi se pare o dovada mai clara a haosului ce e acolo decat lipsa profitului pe care toti il pot sifona.

    Oamenii si mentalitatea din Romtelecom au tras si Cosmoteul la fund (ce nu era nici el deloc stelar, dar era la ani lumina organizational inaintea Romtelecomului)

    • Pare ca ai lucrat acolo. Bine ca ai plecat. Telekomul e probabil una din cele mai proaste companii din Romania. Au ramas doar sefi incompetenti (pot sa dau si nume).

    • Romtelecom a avut și încă mai mare specialiști foarte buni in telecomunicații. Păcat ca e distrus cu buna știință, la fel ca Tractorul, Rulmentul, Nitramonia, Laromet și așa mai departe. Nu mai rămâne nici o firma romaneasca in picioare. Voi nu vedeți ca ne tăiem singuri creanga de sub picioare. Devenim slugi. Ne pleacă copiii in alte tari pentru ca aici nu au unde sa lucreze. Hai sa aplaudam Orange, Vodafone, RDS care majoritatea au început vânzând servicii pe rețelele Romtelecom. Asta e.

  3. Nu e tragedie. O2, Movistar, Telenor asteapta dupa colt.

  4. Păi taxa oricum au recuperat-o de la clienți:

    „1. Modificări privind prețul serviciilor
    În cazul serviciilor fixe achiziționate (Voce, Internet sau TV), prețul pentru fiecare serviciu fix va fi majorat cu 0,42 euro TVA inclus (0,35 euro fără TVA). Dacă beneficiați de un pachet de servicii alcătuit din două sau mai multe servicii fixe, majorarea se va aplica pentru fiecare serviciu fix inclus în pachet. Această majorare se adaugă la prețul serviciului fix/prețul pachetului de servicii calculat în urma aplicării tuturor reducerilor și promoțiilor de care beneficiați conform contractului, prețul final fiind determinat prin însumarea acestora.
    În cazul serviciilor mobile achiziționate, prețul pentru fiecare abonament de servicii mobile va fi majorat cu 0,42 euro TVA inclus (0,35 euro fără TVA). Această majorare se adaugă la prețul abonamentului calculat în urma aplicării tuturor reducerilor și promoțiilor de care beneficiați conform contractului, prețul final fiind determinat prin însumarea acestora”

    Și ca lumea să nu fie complet nemulțumită au venit în compensare și cu euroiul telekom , bineînțeles mai mare decât cel bnr:
    „Cursul de schimb care va fi folosit pentru calculul facturii tale începând cu data de 15 Aprilie 2019 este cursul publicat de către Ing Bank România pentru persoane juridice așa cum se regăsește în tabelul de mai jos :

    Curs EURO 2019-05-23: 4.8502 Leu (RON)*”

    Asta ca să fie bine și să nu fie rău. Bine pentru telekom
    Deci , de ce să plece ?

    • Pentru ca scad vanzarile dupa ce au marit preturile?

      Cum zice cineva mai sus, Romania e o piata mica si foarte competitiva.

    • Scad vanzarile dacă există alternativă. Cât timp telekom deține un monopol considerabil la internetul ăla mizerabil adsl îți garantez că nimeni nu reziliaza pentru 2lei în plus.
      Including me

    • Ce adsl boss?! Am fibră de la ei și le mulțumesc pt asta că altfel cred că stăteam pe 4g

    • Dacă ai tu crezi că are toată lumea ? Bă băieți voi sunteți complet paraleli cu realitatea . Am internet fix adsl de 20 Mbps, sunt abonamente și de 10, 8, sau 4 Mbps intro grămadă de localități din țară fără digi, upc, orange
      N-ai unde altundeva să pleci și de-aia le tot înghiți rahaturile ăstora

    • Nu mai vota cu psd și poate ai să ai și fibră.

      Acum 2 ani mai erau vreo 3000 de localități fără internet fix de mare viteza (>30 Mbps) și mai e și akta pe lângă ăia.

    • E bine când vine câte un dobitoc și-mi explică ce internet am DE FAPT, sau aș putea să am…
      Da boss, nenorociții de la PSD au furat fibra pusă de PDL cu 4 ani inainte , când aveam 25 Gbps . Și dacă ți-aș spune că avem o jigodie incompetentă de primar PNL care minte, fură si înșală exact ca un pesedist ?

    • Votează cu USR atunci … sau PMP sau ce-o fi pe acolo.

      Și nu mai fiți săraci și dă vreo 5000€ să-ți tragă fibră până la tine acasă, plm, ăsta e salarul pe-o săptămână la majoritatea cititorilor/comentatorilor de aici.

    • Deci , de ce să plece ?

      Pentru ca e repetentul clasei, de aceea. De cand au venit, in toamna lui 2014, tot ce au facut e sa scumpeasca totul pe baza de bãşini mentale cu „vai ce servicii premium va dam noi” si sa distruga tot ce a facut si lasat bun fostul Cosmote, inclusiv sau poate mai ales acoperirea, care era punctul forte al fostei companii grecesti.

    • Stau in Timisoara (la asfalt) si singura varianta pe care o am e romtelecom 12Mbps si undeva la 2Mbps upload.
      Daca pornesti un download care dureaza mai mult de 1 minut (torrent sau nu) viteza scade la sub 1Mbps.
      Indiferent ce DNS vrei sa folosesti, te forteaza prin al lor (probabil ca vand datele alea).

      Singurul mare avantaj e ca atunci cand iti pica netul chiar trimit un nene a doua zi, nene care chiar repara problema.

      90Lei/luna ca vreau sa ma mut si nu pot sa schimb pe ceva mai ieftin fara contract pe 2ani.

      RDS mi-au spus ca dureaza 6 luni sa-mi faca rost de un stick d-ala de internet (ala cu care se lauda peste tot).
      Momentan testez o cartela Orange legata la un Wifi – so far, so good.

  5. Pentru că e campanie și articole gen „pleacă investitorii, intrăm în criză” emoționează o bulă și poate-poate mai vin la vot.
    Zvonul cu plecarea Telekom e din 2017.

    • zvonul cu plecarea lu telekom l-am auzit in ianuarie 2017, atunci cu protestele, si era „poveste veche”. am ras si atunci.

    • în ianuarie 2017 a plecat echipa de marcheting. de aia reclamele lor s-au dus pe pulă

  6. Lumea a plecat de la Telekom întrucât au făcut multe măgării în ultimul an cel puțin:

    – se tot scot programe din grilă, inclusiv National Geographic și altele care erau inițial dar le-au scos ulterior că deh, taxa prea mare, programe care la RDS/UPC sunt în grilă
    – au mărit recent unilateral valoarea abonamentului cu 0,42 euro
    – au schimbat cursul de calculare alegând să folosească cel mai mare curs de pe piață, cel al ING.

    Eu sunt unul dintre cei care am renunțat recent la ei și am trecut pe RDS iar ca mine sunt mulți. Asta e, conducere proastă.

    • Eu am plecat dupa ce le-a cazut reteaua o zi intreaga. Un penibil mai mare nu cred ca a existat.

    • “– au mărit recent unilateral valoarea abonamentului cu 0,42 euro”

      stai ca nu inteleg cum intra asta la magarie. intelegeam 10 euro sau ceva, dar 0.42euro e restul pe care refuzi sa-l primesti ca n-ai ce face cu monedele.

      unde gresesc?

    • – au mărit recent unilateral valoarea abonamentului cu 0,42 euro

      Da ce, trebuia sa faca referendum sa intrebe daca are voie sa mareasca tariful? Companie privata, cica „unilateral”.

    • @Bogdan
      Nu se poate spune că au mărit „unilateral”. Cine dorea să renunțe la ei, parca in 30 de zile de la informarea cu privire la scumpire, putea să renunțe.
      Au scumpit valoarea fiecărui serviciu cu 0.42 euro, nu abonamentul.
      @kmlx
      Păi exista pensionari care au 3 servicii de la ei si li s-a scumpit cu 3×0.42. Si au pensie de până în 1000 lei. Si poate la unii cu atat le-a mărit PSD-ul pensia.
      Greșești pt ca tu consideri ca si pt alți oameni 1.26 euro de exemplu nu reprezintă nimic.
      Dacă ai 3000 euro net pe luna cred ca nu reprezintă nimic, dar pt milioane de pensionari cu pensie sub 1000 lei reprezintă ceva.
      Mai ales că mărirea asta nu aduce nicio îmbunătățire a serviciilor.

    • daca esti pensionar si ai pensie sub 1000 lei nu iti iei 3 servicii de la nici un provider telecom. ce pana mea?!

    • achiesez la opinia ca acea marire este irelevanta. au anuntat-o in prealabil, au dat posibilitatea de renuntare. da’ ma zgarie faza aia cu „unilateral”.

      cand oi vrea sa renunt la ei o sa le trimit si eu o scrisoare… „consider ca serviciile voastre valoreaza 3 lei/luna. daca nu sunteti de acord cu aceasta modificare unilterala a contractului, il puteti rezilia fara obligatii in termen de 30 de zile.”

    • @Vasile: Plangandu-te de cresteri de 2 lei (efectiv, 2 lei) per serviciu ii obligi sa faca cresteri mai mari dar rare (care le asigura profitul pe urmatorii ani);

  7. Sunt o gramada de pareri amatoricesti despre subiect, inclusiv aceasta. Evident ca n-o sa-si ia Deutsche Telekom infrastructura de retea cu ei acasa la Germanica. Dar cu siguranta taxa respectiva ii afecteaza si probabil face foarte dificila atingerea unor obiective de profit pe termen lung. Si atunci sefii Telekom ar prefera sa vanda afacerea din Romania. Deci Telekom Romania ramane aici, probabil se va schimba doar actionariatul. Chillax!

  8. Taxele le recupereaza prin marirea abonamentelor + un pic de marja de eroare, ca nu strica un profit mai mare. Nu o sa plece atat timp cat fac profit. Se schimba problema in momentul in care ies pe minus.

    • Nu poti pune „Taxele le recupereaza” in acelasi context cu „ies pe minus”. Ori recupereaza ori iasa pe minus? Care e?

    • aia, si inca multe altele sunt cladirile mostenite de la pttr. toate magaoaiele alea sunt absolut inutile in contextul actual al activitatii telekom dar mari consumatoare de bani.

      daca veneai cu ceva despre sediul de la piata presei, poate poate.

  9. NOU
    #38

    Nu pleaca plangand, ci cu banii in traista. Circula vorba ca vor vinde catre RDS

  10. Telekom o duce din ce in ce mai rau pentru ca e o hibrid dintre o companie de stat romaneasca cu tot ce decurge de acolo (pile, interese, delasare, incompetenta etc.) si o corporatie cu tot ce decurge de acolo (KPI, management meetings, implementari etc.) si aceste 2 chestii se bat cap in cap. Mereu vor fi in urma celor 2 competitori (Vodafone si Orange) care sunt niste corporatii care activeaza pe o piata dinamica fara monopol.

    P.S. Si daca pleaca Telekom, clientii lor vor fi preluati de Vodafone sau Orange, sau vine altcineva pe piata, asa ca in locul lor nu mi-as face mare probleme. Iar angajatii competenti din Telekom se vor duce la competitie iar pentru pile si relatii se vor gasi pozitii in ministere, companii de stat (ANCOM, Nuclearelectrica, Transgaz etc.)

  11. Eu nu sunt asa sigur ca cei de la Telekom nu pleaca. În domeniul acesta, se vinde firma altcuiva.
    La un moment dat, si cei de la Cosmote i-au înghițit pe cei de la Zapp.
    Prin 2011 sau 2013, vodafone avea 10 milioane clienti, Orange 9, iar Cosmote 7 milioane.
    S-au unit cu Romtelecomul, au adus managementul german si s-a dus dracului tot. Salariile sunt nemarite de aproape 10 ani, au plecat mulți angajați si nu au adus in loc.
    Plecând mulți angajați, a scazut mult in ultimii 5 ani nivelul serviciilor.
    Parca managementul german si cel actual a fost adus ca sa distrugă totul. A scazut mult numarul de clienti, a intrat si Rcs&Rds agresiv pe piata si le-a scazut mult cota de piata.
    Oricum partea cu profitul nu are mare relevanță pt ca firmele astea il ascund de obicei ca sa nu plateasca impozit.

  12. dar atunci care este scopul acestei stiri ? Cine castiga ce din asta?

    • Ca sa iti dai cu parerea cat mai in tema ar trebui să ai macar niște informații care au ajuns si la nivelul de management de nivel mediu. Altfel, doar iti dai cu presupusul, cum o sa fac si eu.
      De exemplu, o varianta ar fi ca au scos stirea pe piata in scop politic. Adică PSD-ul a pus o taxă, alungă investitorii si lumea sa voteze cu asa zisa dreapta.
      Alta varianta ar fi ca niște șmecheri la nivel european ar vrea sa-si vândă acțiunile de la Deutsche Telecom, ar lansa stirea asta spunând că isi optimizează costurile la nivel european, mai încasează niște bani din vanzare si creste pretul acțiunilor si apoi șmecherii vand.
      Astea in cazul in care ei in realitate nu au nicio intenție de a vinde.

  13. Am lucrat la Romtelecom acum 5 ani
    Ma frustra ca aveam preturi de 3 ori mai mari ca RDS si cand faceam vanzari si asteptam sa se faca instalarile, ghici ce 25% picau din motive de incompatibilitate – nu ne lasa asociatia de locatari sa montam antena, tragem net, alte 25% mai picau ca la tehnicieni li se rupea de termene si treceau 2 luni pana sa se duca la locatie, timp in care cei mai multi anulau solicitarea, mai erau alte anulari in primle zile de contract ca proble – servicii proaste cum ar fi viteza la net slaba
    mai pune si timpul pierdut de mine sa anulez contracte facute pe genunchi de agentii door2door pe stilul hit and run
    Faceam targeturile cu cate 30 de ore de overtime neplatit pe luna altfel targeturi din canci

    • astia care imi deterea minus probabil sunt de la Rtc, relicve careia 20 000 pe luna doar sa semneze pontajul

  14. o hibrid dintre o companie de stat romaneasca cu tot ce decurge de acolo (pile, interese, delasare, incompetenta etc.) si o corporatie

    Sigur, de aia au vandut si Telekomul din Albania, pentru ca era o companie de stat romaneasca, nu pentru ca au venit nemtii cu know how-ul lor mirobolant cu care au reusit sa faca fix nimic. Practic, Telekom nu sunt ultimii de pe piata romaneasca doar pentru ca mai exista si Digi.

  15. Cu ocazia asta aflăm cat de multi pricepuți la orice sunt pe aici.
    Telekom are problemele ei, cum au toate companiile de gen. Sa va zic eu de Vodafone unde am încheiat contractul de 4 luni si imi trimit in continuare facturi? De Orange care nu are semnal bun in sectorul 1, Bucuresti? Tre sa ies pe balcon ca sa ,,găsesc,, 4G! De Digi?? Wow, Digi, 2-3 euro dai, de atâta servicii primesti!
    Da, niciuna nu e perfecta. Acum apare zvon cu Telekom. Mâine poimâine daca spre ceva de Vodafone sau altii sa vedeti pe aici pricepuți. Nu frate, cum bine zice cineva mai sus, nu merge calitate la preturi mici.Nu merge sa ai performanțe cu salarii mici. Pana si covrigu s-a facut 1,5 lei. Si e si mai mic. Ati auzit pe cineva sa se plângă? Dar cand e cate un zvon, un scandal, imediat apar pricepuții.

    • nu merge calitate la preturi mici. Nu merge sa ai performanțe cu salarii mici.

      Sigur ca da. Problema la astia e ca au o lipsa totala de performanta la salarii mari si preturi mari. Asta nu a inghitit piata.

    • Prin vestul Europei, nu merge calitate nici la prețuri mari.

  16. telekom are o problema mare si asta se vede la nivelul strazii

    in brasov au multe cladiri masive care au fost centrale analogice si de la trecerea pe digital+scaderea nr de abonati – au fost golite si cam asa au ramas

    in centrul orasului au 2 interesante – 1 noua langa hotel aro care de 2 ani sta parasita (cel putin parterul ca am avut impresia intr-o seara ca urca cineva in stanga si erau lumini), cladire care ar putea fi folosita la N lucruri, dar in starea actuala in care vezi postere cu oferte de acum 2-3 ani multe prostii aruncate pe jos iti dai seama ca operatorul asta e pe duca. mai au o cladire la vreo 50m, din pacate este o vechitura istorica (nu sunt fan), care are si ceva bulina de cutremur asa ca niste „isteti” care au gandit acolo un hotel si s-au apucat de lucru rapid, de vreo 2 luni au pus frana brusc pentru ca trebuie sa intareasca toata structura cladirii si le iese din zona de profit in urmatorii vreo 15 ani asa ca e foarte probabil sa rezilieze ce au semnat cu telekom-ul. interesant ca pe brasov la link-ul dat de cineva de mai sus, este doar o vila prin poiana de vanzare

  17. Telekom o sa-si vanda operatiunile din Romania doar daca fuziunea dintre T-Mobile si Sprint va fi aprobata de guvernul american.

  18. Ce comentarii. Sa fie toata lumea sigura ca o sa plece telekom ca nu stiu ce michiduta a lucrat la ei acum nu stiu cat timp si era platit cu 600 lei, 1400 lei, si daca aveati salariu de 1000 euro tot voiati in plus. N-are de ce sa plece, da ofera servicii slabe dar putin le pasa lor ca nu aveti ce manca. Sigur nu dorm noaptea ei de grija voastra. Sau cine stie poate viorel vrea sa-si deschida firma de telecomunicatii ca in vremurile vechi gen dialog…hai ca rad

  19. Vali, inca ma gandesc daca sa scriu, însă…reține comentariul meu…se va face, fix ca in zvonul ala. Nu stiu daca apucăm 2020

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile