Facebook penalizează paginile care au review-uri negative

De mai mult de două luni, Facebook a început să penalizeze paginile afacerilor care au review-uri negative. Și pentru că nu există încă articole în engleză (de unde să traducă specialiștii noștri), bănuiesc că au început să aplice asta doar în câteva țări, nu general.

Și e un proces în trei pași. Întâi, cer celor care au dat click pe o reclamă să-și spună părerea. Dacă se adună prea multe review-uri negative, prima oară crește costul reclamei și scade reach-ul. Am văzut pagini cărora li s-au dublat costurile per reclamă de la lună la lună, în timp ce reachul a scăzut la 30%, tot față de luna trecută. Pasul 3 e interzicerea reclamei.

Mă gândesc că fac asta pentru că deja sunt prea multe business-uri care vând falsuri, pe de altă parte poți nenoroci pagina concurenței dacă ai câteva ore libere (cum speră cineva să facă paginii PSD).

Pe de altă parte, am văzut pagini care avea numai review-uri pozitive cu reach crescut la dublu sau mai mult.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Dupa 14 ani, reusesc si eu sa vad poze decent pe mobil. Uite ca pubertatea blogului aduce si lucruri bune.

  00
 2. Sper ca exista totusi si o metoda de recurs, pentru ca altfel se va ajunge la mass bulying: unii penalizeaza paginile PSD-ului, pesedistii pe ale USR-ului si tot asa. Aproape oricine are grupul lui de hateri (indifierent ca vorbim de branduri, partide, personalitati)

  00
 3. Speram să văd un articol despre petrecerea revistei Viva unde s-au înghesuit toate vedetele care anul trecut boicotau revista pentru articolul despre Udrea.

  00
 4. Stai liniștit, se pot face oricând alte conturi, alte pagini… asta pentru fake și țepe.

  00
 5. Prea mulți retardați pe fb. Ce om normal ia 100% de bune reviuewurile pe fb? De câte ori nu ați văzut o pițipoancă că dă 1 stea pe pagina unui restaurant doar pentru n-au avut pizza sau burgeri într-o pescărie, sau indiferent ce alt motiv idiot care nu merită 1 stea?

  00
 6. eu sunt bombardat de reclame electorale ( psd,usr grav si pnl mai rar si foarte rar pmp) pe instagram si youtube ( facebook nu am ) si cu toate ca la toate dar la absolut toate le-am dat mereu report “as spam” degeaba ca parca imi apar mai multe si mai multe. iar daca stau mai mult pe yt la un video la inceput e reclama psd si la sfarsit e reclama usr. abea astept sa se termine mizeria asta de campanie

  00
  • am scris “abea” in semn de protest daca se permite “salar” atunci scriu si eu “abea”

   00
  • Vezi ca exista ad blocker pt youtube, berea o dai cand ne vedem 🙂

   00
  • @cristi
   unde si cum ?? eu ma refer pe telefon. am cautat acum la settings si nu gasesc nicaieri ad blocker… doar sa aplic pentru youtube premium si nu mai vad reclame dar n-as da 35 de lei pe luna ca nu sunt asa mare youtuboman….

   00
  • am cautat acum pe google si gasesc variante doar daca intru in youtube din safari sau alt browser dar direct in aplicatia youtube pe telefon nu gasesc solutie… daca ma ajuta cineva dau funda 🙂

   00
  • Încearcă aplicația Cercube cu tweakboxapp pe iOS, pe Android exista Youtube vanced

   00
  • Ad block e extensie de Chrome, nu o găsești la setări

   00
  • adblock direct in router. cu un raspberry se face usor.

   00
 7. Offtopic chestia noua cu pozele îmi strică butonul de back . Face bucla intre poza și pagina

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.


Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.