Tătarule, Arafatule, Orbane, vă implor, opriți-vă!

Încetați cu cifrele cu oameni infectați! Nu le mai publicați! Faceți un bilanț săptămânal dacă vreți să vadă lumea că știți să numărați. Oamenii nu știu să facă 10% dintr-un număr, și voi dați niște cifre care NU SE POT COMPARA de la o zi la alta. N-au nicio noimă, nicio relevanță. OK pentru numărul de morți – deși nici asta nu e relevant, doar anxiogen – dar pentru numărul de infectări zilnice, este O PROSTIE. Dacă s-ar face în fiecare zi același număr de teste, ar putea fi o informație. Doar o informație!

Înțeleg ce vreți cu ele și de ce le anunțați cu atâta precizie. Ca oamenii să vadă și să respecte regulile. Nu au efectul asta. Cei care respectă regulile o vor face până la capăt. Cei care nu le respectă, au o simplă înțepătură în cur de cifrele voastre cu infectați sau cu morți. Cei care nu cred în existența virusului sau cred în teorii ale conspirației NU ÎȘI VOR SCHIMBA PĂREREA nici dacă anunțați voi 5.000 de infectați pe zi. Și nici măcar dacă anunțați 5.000 de morți pe zi. Nu o zic eu, o zic oameni mai deștepți decât mine, care i-au studiat pe imbecilii ăștia cu teoriile conspirației. Nu vă faceți programul după ei. Mai bine aveți grijă de mentalul populației care respectă regulile. Pentru că pe ăia sunteți pe punctul să o puneți la pământ. După ce că respecta regulile astea destul de grele, stau cuminți în casă, trebuie să le dați voi știri anxiogene care să curgă non-stop pe ecrane? Nu aveți nicio empatie cu aceștia? Vă interesează doar să-i convingeți pe imbecili? Asta e menirea voastră? 1/3 din populație? Și restul de 2/3 ce să facă? Să se uite la voi cum vă „bateți” cu proștii în prime-time? Asta e ideea de societate pe care o aveți în acest moment? Cum veți mai construi ceva după pandemie cu ăștia 2/3 care sunt ok? Doborându-i ca apoi să-i salvați voi cu măsurile voastre?

Opriți-vă! Deși stăm mult mai bine ca MULTE alte țări europene, suntem percepuți ca niște dobitoci. Unii ne închid ușa în nas doar pentru că dați voi cifre stupide. Ne închid ușa deși la ei mortalitatea este MULT mai mare. Nu vă mai dați în spectacol doar ca să-i convingeți pe imbecili. Restul populației știe și se protejează. Și îi evită pe dobitoci cum poate. Nu mai adăugați și voi stresului. Nu mai adăugați stresului și percepția negativă pe care o transmit cifrele astea pentru alți europeni printre care trăim și muncim. Și cu care vrem să fim bine și după ce se termină grozăvia.

Luați o pauză. Dați-vă o primă babană și mergeți în concediu. E ok să luați din impozitele noastre. Luați-vă și sampanie dacă aveți chef, dar încetați cu cifrele zilnice. Încetați să mai răspundeți la toate telefoanele dobitocilor de la televiziuni. O dată pe săptămână și atât. Restul frecați menta, stați agățați de telefoane, semnați contracte scumpe pentru spitale, faceți orice, numai încetați cu cifrele.

Mulțumesc.

Offtopic ontopic: In Franta sunt astazi 760 km de cozi de masini. Sapte sute saizeci de kilometri. Niciodata n-o sa-l vedeti pe ministrul sanatatii francez cum se stropseste la francezi. Si nici pe alti francezi improscându-i cu scuipati pe cei care – in mod stupid dpmdv! – aleg sa se puna astazi la drum. In România insa, perfectiunea absoluta se intâlneste zilnic cu prostia absoluta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

159 comentarii

  1. Touché!

    00
  2. Raportarile zilnice nu sunt pt aia care nu vor sa respecte „reguli” sau sa poarte masca sau nu cred in virus.

    Raportarile zilnice sunt folositoare doar pt cei ce respecta / poarta masca / se protejeaza.

    00
    • Clar! Daca n-ai sapun acasa, te speli cu statisticile zilnice de infectati. Atât de folositoare!

    • Cand Dl. Doctor imunolog sef Arafat ne spunea ca virusul se transmite si prin flatulenta nu l-a crezut nimeni! Toti radeau si isi dadeau cu parerea. Sa va vad acuma ce faceti cand se va introduce obligatia la purtat chiloti de unica intrebuintare!!!!!!

      00
    • Orice cifre ar da, nu-i mai crede nimeni pe actualii guvernanți dovezile sunt multe – aglomerația de la mare sau toate străzile din marile orașe unde aproape nimeni nu poarta masca.

      00
    • lumea fumeaza, bea, mananca prostii, nu face miscare…de unde dracu asteptarea asta ca toti sa devina constiinciosi cu sanatatea? dintr-o data asteptarile sunt ca la scoala, sa stam cuminti.
      da, stiu, nu te gandesti la sanatatea ta, gandeste-te la a altora. numai ca sunt atatea inceritudini legate de cum si cat se transmite incat lumea alege sa creada varianta care-i convine, in functie de propriul psihic. la orice specialisti care zic o chestie, daca cauti se gasesc altii care sa confirme ce vrei sa crezi.

      00
  3. Din moment ce toate tarile dau zilnic numărul de infectări și decese nu vad de ce noi am fi mai cu moț.
    Nu ar face decât să dea apa la moara că guvernul ar avea ceva de ascuns

    00
    • Nu toate tarile dau. In Franta, spre exemplu, nu mai vezi titluri cu cifre seci, cum e la noi, zilnic la ora 13, si apoi stau „sus” pâna a doua zi.

    • Si Franta, ca aproape toate tarile, publica statistici zilnice. Diferenta e la presa, care alege sa discute despre altceva.
      Presa din Romania s-a obisnuit sa faca breaking news din orice rahat: cresterea euro cu un ban, cresterea ROBOR, ultima declaratie a vulpitei.

      00
    • Pai noi suntem mai cu moț, nici o țară din lume, n-a internat cu forța în spitale pe cei care nu aveau nici un simptom, mulți dintre ei probabil nici nu erau infectați la cat de precise sunt testele – vezi cazul CFR Cluj în care 23 din 26 teste erau greșite.

      00
    • cfr ar trebui sa ceara bani – despagubiri incat sa bage in faliment pe regina maria.

      00
    • Olanda da un raport saptamanal, nu mai are raportari zilnice.

      00
    • Ungaria nu mai face nici o testare de vreo luna incoace.

      00
  4. Pai boss, nu te intereseaza nu mai urmarii. inchide tv-ul ai nu mai intra pe site-urile de stiri. Nu cred ca striga astia la megafon pe strada numarul de cazuri pe zi.

    00
    • Ce ție nu-ți place
      Altuia nu-i face.

      QED

      00
    • eu am adoptat solutia asta, mai ales acum in iulie. in general cu articolele pe tema covid si uneori chiar si cu comunicatele cu datele seci, de pe stirioficiale.ro. e bine sa consumi cat mai putina presa romaneasca centrala, ca cea locala e mai ok. iar presa straina, pe alese. in general cea nordica si germana sunt mai rationale, cea latina si anglofona sunt panicarde. de chestie citesc si ziar argentiniene, care sunt mai ok decat cele latine europene.
      iar la televiziuni, chiar nu mai are rost, le-am pus cruce de multi ani, de cand s-au otevizat. imi pare rau ca nu am facut-o mai repede si cu sit-urile de stiri nationale. imi pare rau de batranii care au devenit doar emitatoare ale ideilor bolborosite de emisiunile de stiri si de vorbarie. de aia am lucrat sa-i fac dependenti pe ai mei parinti de youtube, netflix si hbo go, sa nu mai stea pe fundal de digi si antene.

      00
  5. Yep, incep sa îmi fie antipatici oamenii care vehiculează cifrele alea, chiar și în glumă, căci s-a tras prea tare de ele. Prin cercurile personale caut sa vorbesc despre orice altceva. Sunt un cetățean normal, n-am nicio putere aparte în criza asta. Îmi arăți cifrele alea…eu ce să fac cu ele? Nu pot să le scad, nu pot să le cresc. Pot doar sa le vad și să mă sperii de ele. Sau să fac zilnic eforturi să le justific cu vreo scuză sau alta. Sau să aleg să nu cred în ele. Niciuna din astea nu mi se pare ceva dezirabil de făcut.

    00
  6. Am calatorit prin ceva tari (vest) europene cu apa calda in lunile astea….nicaieri n-am vazut la TV stiri despre Covid-19 de dimineata pina seara,aproape non-stop,asa cum e in Romania.Ceva statistici punctuale,citeva minite,la stirile de amiaza,in rest emisiuni normale,filme,muzica,documentare,stiri economice,etc.Deschide Digi24 ,in Romania….de la 7 dimineata pina la miezul noptii,doar Covid,Covid,Covid.Se perinda,zilnic,unul dupa altul Arafat,Rafila,ala de la Timisoara,” marturii zguduitoare” ale unor “ supravietuitori” Covid,medici transpirati care-si scurg cozmele dr sudoare,imagini cu plamini distrusi,barbati horcaind in direct la terapie intensiva,isterici precum CTP-omul care le stie pe toate,etc.Put si simplu ti-e scirba sa te mai uiti sau sa asculti la isteria asta generalizata.Isterie menita sa ascunda,de fapt,incompetenta,saracia,neprofesionalismul si harababura genetala a sistemului.un fel de “ hotii striga hotii”….pentru ca in caz de rateu(previzibil),” factorii de raspundere” sa poata arara cu degetul,total exonerati de vreo vina si sa urle” v-am avertizat ce catastrofa urmeaza daca nu ne ascultati,asta e,noi ne-am facut datoria”.O clica de dobitoci amatori care “ se fac ca lucreaza”,in asteptarea alegerilor.Doar alea conteaza,de fapt.

    00
    • Antonio, pune si tu mai putine virgule si unu, doua paragrafe. Ma dor ochii când iti citesc limba asta vorbita:-)

    • BBC UK si US, au vorbit timp de 3 luni continuu despre covid.

      00
    • varucu, intru aproape zilnic pe bbc.co.uk… am citit niste articole foarte misto in ultimele luni (non-Covid related). Sigur ca au pe prima pagina articole despre COVID, dar nu-mi amintesc ultima oara când era vreun titlul cu „20583 de noi cazuri de Covid in UK”. TOATE ZIARELE/MASS-MEDIA vorbesc zilnic despre covid. Nu asta e problema.

    • Digi 24 e televiziune de știri de aia vorbesc toată ziua despre covid, da pe BFM TV in Franța și o sa vezi ca și ei, ca televiziune de știri, vorbesc toată ziua de virus, deci e peste tot la fel, nu suntem noi speciali

      00
    • Vorbeam despre perioada feb-apr. Abia prin luna mai au inceput sa introduca si alte subiecte. Eu inteleg ce spui tu si sunt intr-o oarecare masura de acord, doar ca nu toti sunt afectati. Pe mine nu ma afecteaza psihic cifrele astea spre exemplu, dar e adevarat ca nici nu ma ajuta prea mult. Ma protejez indiferent de cifre, dar e ok sa fiu informat despre situatia natiei.

      00
    • varucu, TOTI suntem afectati, chiar aia care nu (recunosc ca) sunt! Nu poti sa fii bombardat cu rahat luni intregi si tu sa zici, senin, „nu ma intereseaza, continuati, oricum sufar de anosmie”. Toate stirile au un impact asupra noastra, cu sau fara voia noastra, cu sau fara jemenfoutismul afisat.
      Stirile sunt nocive. Foarte nocive. Chiar si pentru cei care evita mass-media. Pentru cei cu copii, pentru batrâni, pentru cei cu boli cronice care nu se mai pot trata. Pentru oameni care asteapta o operatie, un transplant etc. Sunt o gramada de persoane care sunt influentate major de astfel de informatii. Si chiar si aia, ca tine, care nu sunt, sunt. E pe termen lung, cu toata vitejia ta. Doar daca esti sociopat, atunci, da, nu te afecteaza. Esti?:-)

    • Cred ca daca eram sociopat nu mai eram pe-aici.

      00
    • Nu as fi asa de sigur :-)

    • Au fost emisiuni peste emisiuni despre COVID in califatul in care-mi duc viata. Sunt zilnic ore intregi de discutii despre asta, despre numere, cercetari, ce se mai intampla etc. Probabil nu e atat de civilizata tara asta, cine stie.

      Pandemia asta este cea mai nasoala si serioasa chestie care NI SE INTAMPLA, e normal sa se dea date, sa se discute. Pentru ca este atat de mizerabila boala asta, incat se lasa cu deces cand ti-e lumea mai draga, intreaga lume e cu curul in sus, financiar vorbind (si nu doar), au crescut cazurile de depresii, s-au busit sisteme de invatamant si inca nu stim cum vom trece de urmatoarele luni.

      Asa ca probabil ca vor mai supravietui cei atat de fini la sentiment, sa mai afle cati infectati sunt. Mai ales intr-o tara ca Romania, care a trecut super-bine de valul initial, cand altii adunau mortii in trailere frigorifice si nu mai stiau ce sa faca, si acum isi fute singura meciul.

      Cand zonele rosii de acum 3 luni au un control aproape perfect asupra infectarilor, oamenii isi vad de mastile lor, asculta ce li se zice etc., Romania e pe val de parca are program de depasit noi recorduri.

  7. Ba sa le anunte. Si sa schimbe putin formularea: 2000 cazuri din care 700 reconfirmati si 1300 noi. Pentru ca lumea sa constientizeze ca nu-i de joaca.
    Daca un sparanghel/zi incepe sa poarte masca, e un succes.

    00
    • Și să spună și câți asimptomatici, dacă chiar se vrea corectitudine.

      00
    • am constientizat deja. cine nu, nici o sansa sa o mai faca. mai departe devine terorism.
      si chiar daca ar functiona, ma enervez si le dau cu flit, nu mai pun pe emisiunile alea, nu mai citesc stirile slea. si atunci, cum ma mai dojenesc daca nu mai au nici un mijloc sa ajunga la mine? nu m-am gandit niciodata asa inainte de perioada asta, dar practic ai dreptul de a refuza sa primesti vreo informatie. da, se bate cap in cap cu faptul ca necunoasterea legilor nu scuza incalcarea lor. dar cunosc deja aia cu masca, aia cu distantarea. deci arafat, tataru, rafila, politicienii nu mai au de ce sa existe pentru mine. covidul exista, dar ei nu, atat timp cat evit mass media sau discutiile despre ei.

      00
    • @Albert: informatia aia se da de ceva timp pe stirioficiale.ro.
      @bezmetique: da, ar fi foarte bine sa dea si asimptomaticii, cred insa ca e dificil / subiectiv sa-i determini (te bazezi in principiu pe declaratiile lor).

      00
  8. se trezise Bolsonaro sa nu mai faca public bilantul zilnic. a venit curtea suprema si i-a dat peste bot.

    cat despre cifre in sine: personal vreau sa stiu daca in bucuresti sunt 10 cazuri noi azi sau 223. ma ajuta si sa le reamintesc parintilor, cu date la zi, ca nu e cazul sa lase garda jos.

    asadar, raportul zilnic e o informatie publica, din pacate ar putea fi detaliata si pe alte categorii decat cele prezentate

    00
    • Indraznesc sa sper ca parintii tai sunt mai inteligenti decât sa aiba nevoie sa le spuna Tataru IN FIECARE ZI ca exista un virus… Dar daca tu zici ca au nevoie, sigur, ii cunosti mai bine. In cazul asta, sa le trimita cu predilectie uitucilor. Eventual de mai multe ori pe zi, ca poate uita intre mese. Sau dupa ce au luat MagneB6.

    • prefer sa pun raul inainte :)) sunt oameni simpli, nici nu urmaresc exact ce se intampla. foarte multe lucruri le inteleg pentru ca pot sa le explic eu pe limba lor. ca exemplu: cand a trebuit declaratie pentru iesit din casa a fost mai simplu sa le explic eu ce si cum si sa ii ajut sa descarce declaratia. bottom line: pt mine e util sa fie publicat, mi se pare de interes public. si in incheiere: bunica mea are 90 de ani si nu e apasata de bilant, pt ca nu se uita la stiri :)

      00
    • Si eu am printat declaratia alor mei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le spun zilnic „mami, tati, sa nu va uitati caciulitele când iesiti din casa”.

      Cum adica, ei se uita la tv si nu inteleg, trebuie sa vii tu sa le explici? A, daca sunt persoane cu dizabilitati, sigur, inteleg. Si chiar si asa, nu vad de ce a important sa stii tu ca au fost fix 1285 de cazuri noi ca sa le explici lor… Gaseste si alte subiecte de discutie, ai sa fii uimit :-)

    • Aș zice că raportul zilnic e util. Valurile de breaking news din jurul lui nu sunt deloc utile, nu fac decât să inducă panică sau să te „amorțească” – după 3-4 luni de ascultat nonstop „coronavirus, coronavirus, coronavirus” ajungi să ignori.

      00
    • @fluture: daca tii sa interpretezi dupa ureche e treaba ta. inteleg exgerarile intr-o argumentatie ca reducere la absurd, insa de la ce am spus eu si la „nu inseamna ca trebuie sa le spun zilnic “mami, tati, sa nu va uitati caciulitele când iesiti din casa”” este cale lunga. ca sa iti folosesc tonul condescendent: nu e nicio miza sa te invat sa accepti si alte puncte de vedere, stim amandoi ca desi ai aripi nu tii sus decat coada

      00
    • Tu singur i-ai prezentat pe parintii tai ca niste debili care vad lumea doar prin ochii tai. Si pentru asta ai nevoie de raportarile lui Tataru si Arafat.
      Restul, incerci tu un stand-up aici, dar vad ca ai acelasi succes ca si in alte sali.

    • eu: ma ajuta si sa le reamintesc parintilor, cu date la zi, ca nu e cazul sa lase garda jos

      fluture: Tu singur i-ai prezentat pe parintii tai ca niste debili care vad lumea doar prin ochii tai.

      tocmai ai dovedit care e debilul

      fluture: Restul, incerci tu un stand-up aici, dar vad ca ai acelasi succes ca si in alte sali.

      nu e intrecere de validari individule. cat despre succesul in sali, spune-mi la cate aparitii ale mele ai fost in public si unde, ca sa inteleaga toti ca dai din gura mizerii doar pentru ca in principiu nu sta nimeni sa ti demonteze cacaturile.

      ai scris o polologhie de articol exact ca un suveran ce te crezi. vezi-ti ma de talasul tau, ca nu esti in stare sa accepti argumente contrare obtuzitatii tale

      00
    • Fugi, ma, de aici cu succesele tale. Vezi ca ai niste stiri cu Covid de privit. Sa stii cum sa te imbraci mâine.

    • fluture: incerci tu un stand-up aici, dar vad ca ai acelasi succes ca si in alte sali.
      eu: cat despre succesul in sali, spune-mi la cate aparitii ale mele ai fost in public si unde, ca sa inteleaga toti ca dai din gura mizerii doar pentru ca in principiu nu sta nimeni sa ti demonteze cacaturile.
      fluture: Fugi, ma, de aici cu succesele tale

      ia niste analiza pe text. cine vorbeste de succese? tu. ti-am cerut sa spui unde m-ai vazut tu pe mine in vreo sala, ca sa vedem ce valoare de adevar ai in ce spui si tot ce ai putut a fost „fugi ma cu succesele tale”.

      stii unde am mai vazut tehnica asta „aruncam ceva in public si cand suntem intrebati punctual ce dovezi avem o scaldam, vorbim pe langa”?

      la olguta, ciolacu, badulescu, viorica, livache

      00
    • Esti la fel de obositor cum esti si „live”. Cauta-te pe youtube si DACA te gasesti, arata-mi tu cât esti de relevant in stand-up-ul international. Altfel, pâna si numele de scena, Voiculescu-Mogulul e ales aiurea. Incearca ceva mai auto-ironic, gen „Grasutzu”, „Tatutzu”, poate o sa incepi sa vezi si publicul. Lui Michael Jackson nu i-ar fi venit niciodata ideea sa se autointituleze „King of the pop”. Mogulul stand-up-ului românesc…

      PS. Nu-i cunosc pe parintii tai, nu am nici cea mai mica intentie sa-i jignesc. Dar pe tine n-am nicio jena sa te iau la frecus, pentru ca i-ai prezentat pe ei intr-o lumina proasta. De la primul comentariu, ca sa argumentezi un cacat. Si ai continuat „Da, eu am nevoie de cifre exacte, zilnice, ca sa-i tin vigilenti pe ai mei”. Nu, tu ai nevoie de cifrele alea pentru ca ti-e frica de te caci pe tine. Si asta pot intelege si e trist. Asta inseamna sa stai zilnic agatat de cifre. Te caci pe tine de frica, pentru viata ta (si, eventual, pentru viata celor dragi). Orice psiholog ti-ar spune asta daca ai fi sincer cu el.

      Ultimul comentariu, apoi te sterg. Esti prea obositor. Si iti mai dau si consultanta moca.

    • scumpete, eu urc la open mic-uri, de placere, nu sa cuceresc stand up ul international. si nici nu obisnuiesc sa pun pe youtube inregistrari. nici tu nu esti vreun brancusi, stai mai bland in rumegus.

      daca asta e consultanta, intai fa un research mai bun. afla mai multe despre mine si apoi iti dau eu un brief.

      am motive sa ma tem pentru viata mea, sunt imunosupresat, iar asta o mentionez ca sa intelegi ca tot ce poti e sa cauti pe youtube mogulu si sa pui etichete.

      cum eu nu iti stiu numele real, ca deh tu ai dreptul la GDPR, nu te cunosc si as putea sa te caracterizez doar subiectiv pe baza a ce scrii si ce comentezi.

      pentru un om caruia ii place sa se exprime, a sterge comentarii care nu ii aduc injurii, spune ceva despre ipocrizie.

      asadar, sterge linistit! tu dialoghezi cu alde bill burr, ca deh

      00
    • Oh, daca eram prost dispus, te stergeam de la inceput. Asa te-am lasat sa te intinzi cât ai putut si nu ti-am sters nici un comentariu. Dar tu victimizeaza-te, ca aici ajutam victimele ferocelui Fluture.

      Faptul ca nimeni n-a auzit de tine pâna nu ai spus tu singur (pe aici) ca esti stand-uper ar trebuie sa te faca sa intelegi. Mai mult, daca ai fi fost asa bun s-ar fi gasit cineva sa te urce pe youtube si sa faci senzatie. Dar nu esti. Dar asta nu inseamna ca nu poti fi. Dar nu esti, acum. Mai incearca. Serios. Si sa stii ca pentru asta nu ai nevoie de statistici. Nici macar ca sa-ti iei medicamentele.

      Urc aici, in sanctuarul lui Vali, doar de placere, nu sa te cuceresc pe tine. Brâncusi/rumegus. Clar, de data asta o sa-l dai pe spate pe Cheloo.

    • pana si aia de la rafturi din hypermarket stiu mai multe despre ce eticheteaza, decat tu despre mine. somn usor, buricul pamantului

      00
    • Vezi ca ai codul de bare gresit.

    • @fluture : atata timp pierdut aici numai ca s-o faci pe desteptul (desi se vede clar ca nu e cazul) fata de un „adversar” vadit peste posibilitatile tale de replica…
      Mai odihneste-te, mai cauta alta jucarie !

      00
  9. Lipsa transparentei ar ingrosa randurile scepticilor. S-ar naste o noua ramura a coronascepticilor, cei care VOR ADEVARUL!. Ei vor spune ca guvernul ascunde cifrele pt ca sunt ba prea mari, ba prea mici. Asa s-ar ajunge la 50-50 % , nu 2/3 si1/3.
    Informatia e bine sa fie acolo, tonul si repetarea eu excesiv provoaca panica.
    Jos cenzura!

    00
  10. NOU
    #50

    Numărul total de cazuri e cel mai irelevant dintre toate. Chiar nu ma interesează ca s-au înregistrat enspe mii de cazuri în Suceava din cretacic pana acum.

    Mai relevant, dar inexact pt ca vindecații sunt raportați când își mai aduce cineva aminte, e numărul de cazuri active la suta de mii de locuitori. As prefera sa merg în Suceava decât în Argeș acum.

    Nu cifrele sunt problema, ci tonul respectivilor, care probabil ca acum ii amenință și cu bătaia la cur pe cei care mai au stomac sa le vadă meclele.

    00
  11. Toate guvernele din lume publica informatiile astea, vezi mai jos informatiile din Franta.
    https://www.santepubliquefrance.fr/dossiers/coronavirus-covid-19/coronavirus-chiffres-cles-et-evolution-de-la-covid-19-en-france-et-dans-le-monde

    Problema este la modul in care sunt reflectate informatiile in presa de la noi.

    00
  12. Preietene, nu m-am obosit pana acum, dar iarta-ma ca-ti zic, dar esti inafara prevederilor legii la numarul de perle debitate cu siguranta de sine.

    Numarul de infectari este relevant TOCMAI pentru cei care respecta regulile.

    E relevent daca sunt 100 sau 10.000 pe zi. E relevant ca sunt 1000 de cazuri la 20.000 de teste.
    E relevant pentru ca un inamic pe care nu-l vezi e de 100 de ori mai infiorator decat unul pe care il vezi. Daca nu ma crezi uita-te la un film de groaza la alegere.

    Cei care iau chestia asta in serios au protocoale diferite de comportament pentru 100 de cazuri pe zi, pentru 1000 sau pentru 10.000.

    La primul poate merg la mare, la al treilea poate ma retrag in munti.

    Anxiogen…. Hristoase.

    00
    • Ar fi foarte relevant daca nu te-ai mai obosi nici pe viitor. Habarnai, dar te bagi in seama. Fugi, poate ai un film de groaza de vazut si te retin.

  13. Ba, eu înțeleg antipatia asta agresiva fata de Fluture… Uneori prea agresiv, alteori nu prea accepta părerile altora, ma rog… Înțeleg…

    Dar acest articol e cuvânt cu cuvânt corect și majoritatea voastră simțiți fix același lucru pe care îl transmite articolul. Dar totuși aveți ceva în sângele vostru oxigenat, de a-l contrazice cu ceva…

    Ba un cuvânt nu va place, ba o formula de adresare, ba un rahat. Va comportați ca niște femei frustrate..

    Ideea articolului e 100% corecta. Dați și voi Fluturelui ce e a-l Fluturelui! Bravo! Sa speram ca măcar 1 dintre cei vizați citește și se inspira…

    00
    • De fapt toata ideea articolului e ca se uita colegii lui urat la el din cauza ca Arafat da cifrele alea zilnic si el sufera saracul. I se pare normal sa avem mai putina transparenta, ca asta sigur nu va crea si mai multi sceptici.
      Macar revenim la normal, dupa ce ma speriasem ca s-a intamplat cateva articole la rand sa fiu de acord cu fluture, in sfarsit avem din nou idei opuse.

      00
  14. A venit valul doi de depresie. Mult mai nasol ca primul. Deja covidul în sine a devenit pistol cu apă față de consecințele provocate. Nu știu cum e la TV că nu mai am cablu de vreo 4 ani, dar în feedul RSS zici că e presa de pe vremea lui Ceașcă: „Cântarea Covidului, de pe marea scenă a țării pe micul ecran”, cu tot cu eroi ai muncii socialiste, pardon, covidiste, cincinalu-n patru ani jumate. Mă surprinde că nu i-au arestat încă pe pesediști, mama lor de dujmani ai poporului. Să-i pună la muncă, la făcut izolete, sigur găsesc ei ceva.

    00
    • Crede-ma ca eu n-am TV de 7 ani, nu sunt abonat la nici un RSS, nu am Facebook, si oricât m-as ascunde, tot vine informatia la mine. Chit ca e un ecran deschis pe undeva, chit ca dau click pe un link si apoi mai departe, sau ca vreau sa vad daca s-au inchis aeroporturile, sau sa vad daca s-a pus carantina in tara in care vreau sa merg, tot aflu, tot vad stiri. Am fost in România la ai mei, inevitabilul TV deschis. E suficient de 15-20 minute sa-ti dai seama ca e gresit. Ca nu asa ar trebui sa fie.
      Luni am bilet spre România, astept sa ma fluiere francezii la plecare ca nu stau cuminte acasa si românii la sosire ca ma plimb aiurea când se infecteaza mii de oameni zilnic.

  15. Te sterg putin mai târziu, mai intâi te las sa-ti numeri manutele verzi, ca stiu ca de asta esti aici.

  16. Comunicarea se va schimba cand o parte semnificativa a populatiei va fi de acord cu tine.

    00
    • Eu nu pot sa adun aici un 20% sa fie de acord cu mine, si tu vorbesti de „parte semnificativa a populatiei”? Daca era ironic, sa stii ca apreciez o ironie fina:-)

    • Pai atunci lucrurile raman asa la nivel de mesaj, majoritatea decide. Esti optimist cand zici 20% dar e posibil sa fie din cei mai putin vocali. Eu zic ca ar fi suficient daca 20% ar zice “Bosilor, suntem cu ochii pe voi si nu ne place ce faceti. Am stat 2 luni in casa, respectam regulile dar avem niste asteptari de la voi”

      00
  17. Fluture, asa cum sunt raportările astea, pe mine ma interesează pentru ca zi de zi trebuie sa imi duc copilul la grădiniță ca să pot munci, altfel rămân in curul gol.
    Ghici ce, sunt printre idioții ăia care nu au posibilitatea sa își lase copilul cu bunici si trebuie sa îmi asum niste riscuri.
    Și nu numai raportările le urmăresc, mă interesează si știrile, vreau să știu pana unde a ajuns ca atunci când riscul e prea mare sa pot lua decizia cea mai potrivită contextului. Prin asta înțelege ca daca e nevoie ca unu din familie să își dea demisia ca sa putem sta cu copilul in siguranță, să facem asta.
    În rest numai de bine ca tu privești dintr-o singură perspectiva.

    00
    • N-ai nevoie de cifre ca sa stii daca duci sau nu copilul la gradinita. Nu poti face asta unui copil de gradinita. Azi da, maine nu, stai ca inca n-a vorbit Tataru, stai ca au amânat conferinta de presa, pune-ti palton si stai la usa, dar poate ca nu ne ducem astazi, hai ca e ok, au scazut cu 10%, hai in masina, stai ca nu s-a terminat, a zis ca au murit mai multi, hai ca nu ne ducem astazi…

      In fine, fiecare e parinte asa cum crede, dar stirile pe care tu le vezi si le „simti”, le transmiti ZILNIC copilului tau. Tu zici ca asa merita, ca de-aia l-ai facut, sa-l umpli cu temerile tale si ale lui Tataru si Arafat.

      In rest, noroc cu tine ca ai o viziune clara asupra gradinitei.

    • Domnule Fluture, ești părinte? că văd că dai sfaturi părinților. Din cîte știu, nu ești, așa că stai la locu’ tău si vorbește despre altceva.

      00
    • Nu-s de acord cu fluture, statisticile oficiale sunt extrem de utile pentru predicții de tot felul. Problema nu este că sunt datele alea publice ci că sunt plimbate peste tot în presă.

      Dar să revin la subiect, mai duceți-vă în pula mea toți cretinii care o băgați pe asta cu „dacă nu ești părinte nu da sfaturi părinților”. E plin de părinți idioți care nu sunt capabili de nimic dar au impresia că dacă au dat din buci și au fătat un copil acum sunt profesioniști pe domeniul ăsta și nimeni nu are dreptul să le zică că-s cretini.

      00
    • Nu sunt de acord cu Radu la partea la care nu e de acord cu mine.

      Sunt de acord cu Radu 100% pentru al doilea paragraf.

    • Revin un pic. Radu, nu am nicio problema cu statisticile. Sa se faca, sa rupa Excel-ul in doua daca sunt zei la asta. Cred ca sunt utile, in mediul lor, sanitar, decizional etc. Dar nu cred ca e nevoie sa fie „impartasite” in halul asta cu presa si de presa. Despre asta era vorba.

    • @Radu,
      Niciunul dintre mesajele postate nu aduce argumentul ” nu ești părinte, nu comenta”. Ba din contră fac apel la judecata celor care nu sunt părinți si ar trebui sa se puna in pielea celor care sunt.
      Perioada asta e cumplită pentru toți părinții, nu doar cei in situația mea.
      Însă nu pot sa nu remarc ca o persoana care nu are copii nu poate înțelege in totalitate. Si nu ma refer la tine, vorbesc din experiența.

      Hai sa mai fac o precizare, chiar daca pe mine ma ajută si grădinița nu reprezintă doar „o bonă” asa cum o percep mulți, observ cum il ajută si pe el prin educație, jocuri si activități pe care eu nu pot sa i le ofer in timp ce lucrez. Ca sa nu mai zic de interacțiune, cunosc copii care la vârsta lui nu au fost inca la grădiniță si altii ca el care merg, sunt diferențe dar nu generalizez.

      00
    • Am înțeles asta, și acolo sunt de acord. Dar înțeleg și motivele pentru care fac conferințele alea. Sunt un guvern fără susținere parlamentară și dacă nu făceau asta zilnic, erau bombardați de PSD zilnic că stau și nu fac nimic (nu că ar fi departe de adevăr dar aici chiar cred c-ar fi fost mai crunt cu Dancilă). Până la urmă ieșirile zilnice, dincolo de cifrele seci, sunt o mișcare de PR pentru ei.

      00
    • Radu, argumentul „sunt o miscare de PR pentru ei”, ar trebui sa prevaleze in fata mentalului populatiei? Bineinteles ca intelegem ca e o miscare de PR, dar daca intelegem nu inseamna ca e corect fata de populatie. Exact asta am spus: mai lasati-ne in PLM cu PR-ul vostru de cacat…

    • @Adrian,ai ratat mesajul lui Emil de mai sus. Lui mă adresam nu ție.

      00
    • Suntem de acord Radu. Nici nu m-am dus până conferințele date, pe acelea mai rar insa incerc sa rămân la curent cu ele din propriul interes

      00
    • @fluture, well da, dar la pulime o să pompeze iar PSD-ul cu mesaje (remember „guvernul zero” în 2016) și la următoarele alegeri iar ne trezim că câștigă căcații ăia detașat. Prefer ca PSD-ul să nu prea aibe loc de manevre de gen și în ultima instanță sunt capabil singur să îmi filtrez informația.

      00
    • In principiu, sunt de acord cu lupta cu PSD si tot ce reprezinta el. Dar, acum, in mod exceptional, cred ca prioritatea numarul 1 ar trebui sa fie populatia. Aia vulnerabila, aia care respecta regulile si nu aia care nu crede si are nevoie sa fie convinsa.

    • Nu există doar alb-negru, predomina gri. Lumea se protejează dar nu la fel de conștiincios ca înainte. Mai cu masca pe sub nas, mai cu plecat la mare, fără o urmă de autoritate majoritatea s-ar lăsa încet încet de treburile astea. Și e normal să se întâmple asta, fără o amenințare în spate de ce-ai sta să dezinfectezi toate cumpărăturile făcute zilnic, timp de 4 luni? Există și extremele, cei care se țin conștiincios de treaba asta sau ăia pe care îi doare la bască și cred chestii cu 5g și Bill Gates.

      00
  18. „Desi stam mult mai bine ca MULTE alte tari europene, suntem perceputi ca niste dobitoci.” – nici nu știi câtă dreptate ai. Culmea e că inclusiv unii români percep că suntem cei mai proști din curtea școlii. Prea multe zoaie la TV și în online și o profundă incapacitate de a trata întreaga situație nițel mai rațional.

    00
    • cum adica „nici nu stii…”? Adica am scris asa, la misto?:-)

      Exact, din cauza acestor stiri stupide, românii se antagonizeaza, isi fac inamici invizibili – e valabil si aici, pe blog – si intr-o zi o sa le explodeze mamaliga. Ori pe sotie, ori pe copii, ori pe cineva din scara blocului. Sau fute vreo doi subalterni in fiecare zi la job.

    • eu as interzice posturile de stiri si social media (fb, twitter, instagram, nu chestii hibride, ca youtube). ar fi la fel de benefic ca atunci cand s-a interzis azbestul si cand s-a scos plumbul din benzina. sunt diabolice. alta utilitate decat strangerea de fonduri pt cauza x (cum am aflat azi de un copil cu probleme al unei foste colege) nu vad pentru social media. nu mai conteaza agatatul, regasitul cu prieteni vechi etc cat timp efectele negative, toxicitatea, sunt atat de mari.

      00
  19. Eu urmaresc raportarile zilnice si mi se pare normal ca populatia sa fie informata. De obicei nu imi plac articolele tale, dar asta le intrece pe toate.

    00
    • E o diferenta intre informare si bombardament mediatic pe toate canalele posibile

      00
    • E o diferenta intre informare si bombardament mediatic pe toate canalele posibile

      E o diferenta ENORMA. Nici un om normal la cap nu poate capta informatie buna, clara, când zgomotul e infernal. Ar fi mai util sa vedeti documentare despre torturile din puscariile politice, in loc sa va „informati” cu privire la numarul de infectati.
      Maddy, din partea mea, poti sa nu ma mai informezi cu privire la gândurile tale depresivo-anxioase.

    • @fluture

      Problema ta in fond nu e ca raportează stimabilii, problema ta înțeleg că e cu presa/televiziunea. Eu nu mă simt bombardat de știrile lor, nu mă uit la TV, acolo unde filtrarea conținutului nu e posibilă, siteurile de știri le evit, calitatea e pe aceleași „culmi” ca întotdeauna, asta e presa, ea spune că se mulează pe public, eu consider că modelează publicul, doar că acum nu se mai baga cameramanul in groapa pentru a surprinde punctul culminant al îngropăciunii, acum doar preiau niste raportări și le interpretează experții curului și emite CTP-ul vreo tâmpenie din puțul gândirii lui de mare expert in atât de multe domenii, de la tenis, penis, politica până la paviani cu mantie.

      00
    • Problema mea, in fond, e ca atunci când scriu, am impresia ca oamenii carora ma adresez au mai mult de doua sinapse. Si in loc sa explic ca la prosti, am impresia ca o sa faca ei legaturile.

      Mass-media raporteaza ce-i spun autoritatile. Daca autoritatile tac – desi nu prea par ca tac, fac conferinte de presa si neintrebate – presa ii zgândare sa le mai dea informatii. Indiferent ce, sa-l mai auda lumea pe Arafat spunând ceva. Sa-l mai vada pe Tataru transpirat cu masca pe fata, ca sa puna televiziunile niste burtiere.
      Mass-media nu are creier sa tina cu populatia. Dar autoritatile ar putea sa constrânga. La fel cum ne-au constrâns pe noi cu stat in casa, cu masti etc. Da, e o stare de urgenta, facem tot ce e mai bine pentru populatie. Sa dam mass-mediei carne nu e bine pentru populatie. Dar, ce sa vezi, le dam bani, ca sa supravietuiasca. OK, dar, uite Denise Rifai, mai ia si tu alte subiecte, mai vezi cu coruptia, mai ia un interviu lui Dragnea, mai vezi copiii abandonati prin casele de copiii sau prin muntii Rodnei, mai vezi si ALTCEVA decât Covid. Eu te ajut pe tine, tu ma ajuti pe mine. Nu, nu e „hai sa ascundem informatii, hai sa-i pacalim pe români”, e „hai sa-i lasam sa respire, inclusiv aia din casele lor, care n-au nevoie de aparate de respirat”. Sigur ca Denise Rifai (sau oricare alt prezentator, mi-a venit numele asteia) o sa zbiere ca „CENZURA! Va dezvaluim ce ne face statul român, cum ne pune botnita etc”, dar e o situatie de urgenta, nu mai avem bani sa va dam sa supravietuiti, ia vezi, seful tau ce zice, poti sa-i lasi mai usor pe oamenii de acasa? Sa mai auda si altceva decât covid, infectati si morti. E vorba de starea mentala generala a populatiei, ne intereseaza sa nu o distrugem, la fel de mult cum ne intereseaza sa nu moara oameni”.
      Pana la urma, ni se pare OK ca FB sau Twitter sterg chiar postari ale lui Trump, dar, vai, pe jurnalistii nostri renumiti sa nu-i roage nimeni nimic? Nici când le da bani sa supravietuiasca?

      In fine, acum o sa mi iau pe aia care „aaa, deci statul sa corupa mass-media!!” ca si cum n-o corupe de zeci de ani. N-ar fi bine ca la un moment dat sa mai profitam si noi, ca societate din aceasta coruptie?

    • pai cum nu ne informeaza decat o data pe zi in loc de 2 ori pe zi, pot sa ne informeze si o data pe saptamana.
      oricum ascund datele detaliate pe localitati, declarativ sigur pt binele nostru, ca nu suntem destul de maturi, ca o sa actionam prosteste (fugit din zone cu infectii multe, lasat garda jos in zone cu infectii putine). si informarea asta o data pe zi sigur o rationalizeaza la fel, prin nevoia de a ne tine conectati, speriati pt binele nostru. prntru ca sunt acesti zei, au ales in locul nostru sa ne sacrifice psihicul pentru a ne pastra in garda.
      solutia e sa ti se rupa si sa nu citesti sau sa te uiti la stiri, dar la multi e dependenta.

      00
    • @fluture
      da, cu lockdown-ul s-a deschis cutia pandorei pt argumente de genul asta.
      niciodata nu mi-am imaginat ca la o epidemie o sa ma lase sa ies din casa doar daca imi prezint traseul la cerere organelor si nici atunci nu o sa am voie sa ma duc in varf de munte (singur!) pt ca nu e intre situatiile prevazute.
      asa ca ce mai conteaza libertatea presei daca se invoca binele general ? daca am vazut ca si drepturile omului pot fi suspendate printr-o scrisorica la cine le urmareste, apai nimic nu mai poate fi argumentat ca inviolabil.

      00
    • Nu ma uit la TV, nu ma simt bombardata cu informatii si nici depresiv-anxioasa, nu stiu de unde ai tras concluzia asta.
      Urmaresc raportarile zilnice publicate pe Facebook si citesc online un ziar local si digi24 ca sa ma informez zilnic.

      00
  20. Gata acum esti si esti psiholog :)), vezi-ti in plm de neoanele tale.

    00
  21. Ok, înțeleg argumentarea si îți dau parțial dreptate.
    Cred ca nu am subliniat faptul ca ceea ce raportează ei nu le consider drept cele 10 porunci. Evident ca le trec printr-un filtru.
    De aceea am zis ca „asa cum sunt” le urmăresc.
    Pe de altă parte, categoric nu, nu d-aia l-am făcut si in niciun caz nu îi transmit ce simt.
    De cand s-au deschis grădinițele, l-am dus fără pauza exceptând săptămâna asta cand am fost liber. Iau toate măsurile necesare pentru noi iar la grădinița s-au luat de asemenea măsuri.
    Am fost si sunt constant in continuare atât cât pot sa fiu.
    De curiozitate, pune-te in situația părinților ai căror șefi nu înțeleg situația si nu dau de ales. Ce ai fi făcut?

    00
    • … in niciun caz nu îi transmit ce simt.

      Zic sa te mai informezi despre subiectul asta. Doar daca esti tu Superman si decizi sa nu-i transmiti. Transmiterea asta nu are legatura cu vointa ta de parinte. Ar trebui sa fii mult mai atent la asta, in loc sa te concentrezi pe numarul de infectati.

    • Offtopic: nu îmi dau seama de ce nu pot da reply la comentariul tau.
      Ontopic: Copilul meu face curând 3 ani, nu-s Superman dar explica-mi te rog cum îi explici tu unui copil așa mic
      Daca era mai mare, era alta discuția.
      Îmi pare rău sa o spun dar nu suntem pe aceeași lungime de undă si nu văd ce altceva aș mai putea sa îți spun. Din ce văd presupun că nu ești părinte sau dacă ești, nu înțelegi situația.

      00
    • Are 3 ani, n-ai ce sa-i explici zilnic cu privire la Covid sau la altele. Petreci timpul cu el, il lasi sa-ti „explice” el tie chestii cu jucariile lui, te bucuri si zâmbesti.

      E al treilea comentariu, sper totusi sa intelegi ca esti conectat – mai ales la vârsta asta – si la nivel senzorial cu copilul tau. Ce simti tu, felul in care vorbesti cu cei din jurul tau, aproape tot ce se intâmpla cu tine si felul in care esti tu in lume (anxios, expansiv, introvertit, negativ, pozitiv etc), totul este absorbit de copil. Tu esti poarta lui catre lume. O vede prin ochii tai. Daca ochii tai sunt ingrijorati (cu privire la covid, la job, la boala bunicii etc), el ii vede si simte ingrijorarea ta. Si cu atât mai mult o resimte, cu cât fiind doar de 3 ani, nici nu o poti atenua prin cuvinte, prin explicatii.
      Daca as avea un copil de 3 ani, in nici un caz nu as fi interesat de numarul zilnic de infectati, de morti etc. As incerca sa ma detasez de „informatiile” astea chiar mai mult decât m-as detasa daca as fi un adult fara copil.

    • Sunt perfect conștient de ceea ce spui și atâta vreme cât sunt cu el, nu mai există statistici, exista doar lumea lui. Iar purtatul măștii e o joacă pentru noi adulții

      00
    • Adrian, sunt convins ca faci cum zici, dar tu te „incarci” cu statisticile si informatiile astea de luni de zile, nu e ca si cum poti sa elimini efectul lor asupra mentalului tau când esti cu copilul.

    • Ai fi surprins si poate e greu de crezut dar pot, m-am obișnuit si știu sa delimitez încărcările negative asupra psihicului de la jobul pe care îl am si stresul cu care mă confrunt zilnic de vreo 4 ani.
      Crede-mă ca ma confrunt cu pandemia asta dinainte sa apară in Europa prin prisma jobului. Am anticipat ca se va ajunge aici când urmăream zilnic ce se întâmpla in China întrucât ne afecta la job.
      Sunt mulți care doar urmăresc ce se întâmplă in România si prea puțini care se uită la nivel global.
      Eu sunt dintre cei ce se uită la imaginea per ansamblu, din India in SUA. Dar asta e alta poveste.
      Dacă ești interesat putem discuta offline să îți expun si o alta perspectivă

      00
  22. Nu la raportări stau prost cei 4 crai, că pe nea Vela l-ai omis, raportările sunt normale, problema e la lipsa de viziune / strategie pe termen lung.
    unde oamenii au fost închiși luni de zile rezultatele au apărut, frumos e ca au apărut și acolo unde nu au stat închiși, dar vom exclude exceptiile, noi probabil suntem unici in lume: am stat 2 luni in stare de urgență, hăituiți in timpul asta de niste imbecili, amendați in afara cadrului constituțional, și mare parte am înghițit tot căcatul asta eroic, am făcut zeci de declaratii injurand, am părăsit incinta cu teama in toiul nopții pentru o plimbare sau o necesitate, și dupa ce sa vezi, am aflat că doar am amânat ce alții au luat în piept incepand cu luna martie. Și propunerile lor care sunt? Să închidem terasele la ora 11, adică să concentram același număr de oameni într-un interval mai scurt, să concentram același număr de oameni în niste spatii mai restrânse (in câte țări din Europa și încă închise restaurantele?).

    00
    • Virusul îsi face de cap doar după ora 23, indivizi mai idioți decât sica, velea, tataru et comp nu cred că există în lume.

      00
    • mai e un tip de tara, cea care a inceput lockdown-ul in martie, il are si acum, dar cazurile au crescut si cresc cu viteza mai mare decat la noi. deci, de la un punct (dincolo de interzicerea evenimentelor mari, luarea masurilor de protectie in aziluri si spitale, in firme, inchiderea scolilor) e fix pwula ce fac toti desteptii care conduc toate tarile. pentru ca nu poti sa controlezi fiecare cetatean si e aberant sa ai asteptari atat de mari de conformare la nivel micro, atat timp cat intotdeauna exista oameni care violeaza, omoara sau fura, vii si te astepti ca respectatul distantarii sa fie mai raspandit decat la reguli cu consecinte mai grave? ca asta se intelege din marea dojeneala zilnica.

      00
  23. Deci, hai să facem precum China sau Rusia – nu mai spunem numărul real. Proștii nu merită adevărul…… băăăăăăăă……….. ești ca pula.

    00
    • Ba da ia zi tu CONCRET, da cât se poate de CONCRET, cu ce anume te ajuta sa auzi ZI DE Zi vorbindu-se despre acest subiect??? Ce anume, efectiv, faci tu datorita acelor „informații”.

      00
    • unii ar zice ca ce se spune acum nu e numarul real si atunci macar sa ne faca concesia sa ni-l spuna mai rar :))

      00
  24. Cu proporțiile alea eu zic că ai dreptate, dar invers. Se pare că 2/3 sunt ăia pe care îi doare la hemoroizi de reguli și de măști. Asta e în România. Din moment ce în magazine e plin de oameni fără măști, iar ăia care respectă regulile sunt 1/3.

    00
    • Nu sunt de acord. Majoritatea românilor respecta regulile. Majoritatea. Incetati sa aratati România si românii cu degetul vostru perfect. Românii sunt asa si pe dincolo, vad zilnic in comentarii. Nu, aia pe care i-ati vazut voi sunt asa, românii nu sunt TOTI asa. Si in nici un caz o majoritate. Altfel ar fi Zimbabwe aici si voi ati scrie de pe dial-up.

    • atunci la 50000 de cazuri in 5 luni contagiozitatea e super mica.

      00
    • Fluture, eu spun ce văd. Poate trăiesc eu într-un oraș de tâmpiți, iar restul României este mai bun decât locul unde trăiesc eu. Ghinionul meu! Bine că ai tu dreptate…

      00
  25. E bine sa raporteze. Daca se iau masuri, sa se stie de ce, daca sunt competenti sau nu.

    La fel, daca exista un focar in Miciuleagul de deal, sa stiu si sa nu ma duc taman acum acolo (poate gandesc ca e sigur, e izolat).

    E util si pentru cei cu afaceri – pot lua masuri ca sa isi protejeze oamenii sau afacerea.
    La fel si pentru turisti sau cei care se intorc in tara (daca trendul e crescator, sa stie din timp si sa nu isi ia bilet acum, ca sa se trezeasca apoi cu zborul anulat, in carantina ori in plin focar).

    Daca cifrele pot ajuta si 1% din populatie, sa fie facute publice. Cine poate, se foloseste de ele. Cine nu, oricum nu din cauza cifrelor se impiedica.

    00
    • Clar, aia 99% care nu numai ca nu sunt ajutati, dar sunt stresati, da-i in pula mea. Asta e lobotomia. Sa gândesti fix pentru tine. Numai pentru tine. Eu am nevoie de informatii, deci sa se dea. Aia care se streseaza, care au copii mici pe acasa, batrânii, persoanele care asteapta interventii medicale si nu le pot avea SI SE STRESEAZA auzind/vazând cifrele astea, da-i in pula mea. Eu am nevoie de informatii, deci e bine. Aia sa stea inchisi in casa, cu televizoarele inchise, mai da-i in pula mea de anxiosi.

    • Aha și dacă nu ți se spune zi de zi același și același lucru, nu iei masurile alea sau…?? Dacă vezi ca acum o săptămână erau 500 de cazuri te gândești ca ba, sigur într-o săptămână s-a rezolvat problema?
      Daca mizeriile alea de „informații” ajuta 1% și termina psihic 70% și nasc conflicte peste conflicte, ce zici, o fi bine? Util tare, nu?
      As jigni oile…

      00
    • @ionut
      ce vezi tu util sa se raporteze, guvernul nu vede util. nu vede util sa raporteze la nivel de localitate, doar la nivel de judet. si nu doar pe noi, nici pe primari nu ii informeaza. adica nu ne vor nici neinformati, nici prea informati. ne fierb la foc mic.

      00
  26. Maica-mea o ia ușor, ușor razna. Realizez asta de fiecare data când vorbesc cu ea și când nu exista discuție fără sa spună chestii gen „aseară a început o furtuna și mi-era asa o frica de nu mai puteam dormi” sau „mi-e tot timpul frica sa nu… , am niște stări foarte proaste….ma gândesc numai la tâmpenii… ”
    Nici nu știu ce sa mai fac.
    I-am tot zis sa închida TV ul definitiv. Da na, îmi dau seama ca n-o sa facă asta și oricum răul e deja făcut. Și degeaba respecta ei regulile, fiindcă pe mama cel puțin, o simt ca e psihic dărâmata.
    Pur și simplu nu inteleg oamenii care prefera sa se simtă constant amenințați si sa vada cifre peste cifre doar ca să se panicheze, pentru ca oricum nu ii ajuta la nimic altceva. Și sunt atât de idioți încât deși ei au aceasta plăcere dubioasa și absolut retarda, nu se gândesc la cât de mulți sunt afectați extrem de grav de excesul asta de „informații” complet inutile.
    Pe stilul „ma doare măseaua, ce sa fac sa o zgandar cu un ac? „. În fine…

    00
    • Sunt „normale” starile mamei tale. Chiar si adult, daca esti toata ziua improscat cu stiri negative, nu ai cum sa ramâi „normal”. Iar astea cu Covid-ul nu ai cum sa le ignori. Alea cu cacaturi gen „nora pentru mama” sau „bravo, ai stil”, poti sa alegi sa nu te uiti, dar asta cu covidul sunt peste tot. LA ORICE ORA. Combinat si cu faptul ca nu mai poti iesi afara cum ieseai, ca nu mai poti vorbi cu vecinii, cu persoanele cu care interactionai, fie si numai câteva secunde, la magazin, la farmacie etc, produc o stare de anxietate care poate avea repercusiuni vreme indelungata. Nu prea ai cum sa-i zici sa inchida televizorul, pentru ca o condamni la izolare completa. Poate doar sa cauti tu in programe si sa-i spui „uite, emisiunea aia, filmul ala de pe programul cutare o sa-ti placa, e genul tau”. Stiu ca nu e simplu, dar nu prea ai solutii, pentru ca nici nu o poti duce la plimbare sau sa stai tu zilnic de vorba cu ea ore in sir.

    • zeci de ani ni s-a zis cat de importante sunt sentimentele, psihicul si acum, la primul hop, duceti-va im pzda mamii voastre, nu ne intereseaza cum va afecteaza psihic ca va cerem sa va robotizati ca sa nu infectati vecinul pt ca s-ar putea sa fiti asimptomatici, s-ar putea sa va gasiti acum fix in alea cateva zile in care asimptomaticii s-ar putea sa fie contagiosi. s-ar putea.
      cateva articolase scrise de psihologi, psihiatri, intr-o mare de epidemiologi, virusologi si doctori pe partea de fizic, in conditiile in care o componenta imensa a ceea ce traim tine de mental. jalnic.

      00
  27. aia cu cainele care a murit de covid si cancer e stirea zilei de azi pe diji 🤷‍♂️

    00
  28. Tu ai prefera sa nu mai vezi statistici zilnice despre Covid, altii ar prefera sa nu mai vada posturile tale pe zoso. Fiecare cu durerea lui. Intrebare: tu scrii chesti de genul prin care tragi concluzii generaliste doar ca sa ai cu cine sa te certi? Ca vad ca aproape la fiecare comentariu ai un raspuns semi-isteric..

    00
    • Ma simt generos astazi si iti pun o intrebare grea: Daca ar fi trei comentatori (anonimi) care ti-ar spune ca nu mai vor sa vada nici un comentariu de la tine, ce-ai face? Nu te forta, poti sa te gândesti pâna maine.

    • Hai sa răspund ce af face eu in locul lui: mi-aș băga pula in ce zic aia 3 și as comenta in continuare. Pai de ce sa mă stresez eu cu ce zic niște anonimi de pe internet? Life is good :) Mai scrie Fluture un articol, îl mai înjură niște oameni, vine Vali și face un unboxing la un topor, mă mai dau cu bicicleta, câte nu sunt de făcut…

      00
    • Dar vai, ma inviti sa iti raspund, chiar imi dai timp pana maine generos sa nu ma fortez. dar totusi imi stergi raspunsurile… usor jenant stimate dom Fluture.

      00
    • nu, eu ți le-am șters, că erai aiurea.

    • Alta intrebare grea: sa zicem ca esti ministru in guvernul Romaniei, iar pe un blog apare un articol semnat cu pseudonim, care zice sa nu mai publici cifrele zilnice cu infectarile, ca lumea e sensibila si intra in depresie. Ce faci?

      00
  29. Aici sunt 100% de acord cu FLUTURE.Nu , nu este un gunoi de articol cum spunea cineva pe aici, este un punct de vedere decent si bun.

    00
  30. aoleu. de regulă nu mai comentez la ce scrie fluture, pentru că nu citesc ce scrie fluture, dar de data asta a luat-o rău pe arătură.

    „Daca s-ar face in fiecare zi acelasi numar de teste, ar putea fi o informatie. ” FALS

    „stam mult mai bine ca MULTE alte tari europene” FALS

    „Ne inchid usa desi la ei mortalitatea este MULT mai mare.” FALS

    oricum, ideea principală a articolului, „ignoranța e virtute. țineți-ne în ignoranță!”, e măreață

    00
    • Ironia in toata treaba asta este ca uneori ignoranta e direct proportionala cu cantitatea de informatie consumata. Statul comunica haotic si contradictoriu: au trecut 5 luni si inca nu stiu care e planul, situatia e nasoala dar organizam alegeri (la noi in sat se instaleaza corturi cu PNL), ieri a aparut Tataru si a aruncat iar placa cu “urmatoarele 2 saptamani ” etc. Ai nevoie de informatie esentiala si o strategie de comunicare responsabila care sa sprijine populatia. Acum avem panica, culpabilizare si amenintare, e posibil sa apara efecte secundare urate pe termen lung.

      00
    • ce spui tu (că strategia de comunicare e proastă și contraproductivă) e rezonabil și corect. ce spune mărețul colaborator („nu mai comunicați nimic!”) e o tâmpenie.

      00
    • “Nu mai comunicati nimic” e interpretarea ta, nu un citat din articol.

      00
    • corect. citatul e ăsta: „Încetați cu cifrele cu oameni infectați! Nu le mai publicați!”

      00
    • Te-ai oprit exact unde aveai nevoie pentru argumentatia ta:


      Încetați cu cifrele cu oameni infectați! Nu le mai publicați! Faceți un bilanț săptămânal dacă vreți să vadă lumea că știți să numărați.

      […]

      Luați-vă și sampanie dacă aveți chef, dar încetați cu cifrele zilnice. Încetați să mai răspundeți la toate telefoanele dobitocilor de la televiziuni. O dată pe săptămână și atât.

      00
    • doar ce am citat eu e relevant. restul sunt adăugiri ca să arate că e dispus la compromisuri. ce spune el e „NU raportați 6 zile, raportați o zi, NU raportați 6 zile, raportați o zi…”. altfel spus, o diminuare a informațiilor de 7 ori.

      00
    • Evident, doar ce spune berenger e relevant. Restul nu e relevant, pentru ca nu e relevant.

      Erai mai relevant cand nu comentai.

    • mărețule, pe lângă prostii și ironii, spui ceva cu cap și coadă?

      00
    • Ai zis nimic si vrei explicatii. Nu ma mira.

    • Posbil sa citim articole diferite: “saptamana aceasta avem x (aduni cazurile din toata saptamana) cazuri noi” nu inseamna diminuare a informatiei, pur si simplu ai o frecventa mai redusa de raportare care printre altele permite si corectarea eventualelor erori ( ex: teste fals pozitive, greseli de raportare )

      00
    • @rv – iti multumesc pentru rabdarea cu care ii raspunzi lui berenger. Imi pare rau ca nu o am si eu. Dar, asa cum se poate constata, rabdarea ta e la fel de inutila ca irascibilitatea mea. Nici macar persoane cu o putere de intelegere si sintetizare mai buna decât media (berenger, mi-am rupt sufletul sa-ti fac un compliment, sper sa apreciezi) nu doresc sa-si mai puna creierul in functiune. Pur si simplu. Stop. Vreau stiri despre covid. Multe, zilnic, orare. Am nevoie de informatie. Alienare prin informatie. Fluture e prost.

  31. Rezonez total cu articolul tau Fluture. Deja sunt exasperat de vestile zilnice cu morti si cifre inutile.

    Am ales sa nu ma mai uit si sa nu mai ma las consumat. Mergem inainte, ne protejam la fel ca la inceput, dar fara stiri zilnic.

    00
  32. E nasol fluture nu? Dar aduna suta de comentarii pe post :)

    00
  33. NOU
    #137

    Bă, nu sunt de acord cu multe din articolele lui Fluture dar aici îi dau dreptate.
    Chapeau bas Mr. Fluture!

    00
  34. cifrele alea nu sunt chiar precise, gds nu comunica chiar strategic, stim cu totii ca sunt incompententi, ca ascund multe adevaruri dureroase pe care noi oricum le intuiam fiindca indiciile au fost acolo de ani de zile (cea mai recenta catastrofa colectiva cu un club care a ars si victime care au fost mintite ca totul e ok pana au murit), asta ne creeaza anxietate, din pacate au scuza ca nici in alte parti lucrurile nu stau roz, anglia, america brazilia, suedia ii trateaza pe compatrioti fix ca la noi, paracetamol si miserupism, lipsa de viziune, politicieni care nu asculta specialisti, macar nu-i arunca de la geamuri ca prin rusia, dar anxietatea ramane

    00
  35. interesanta perspectiva a ta si nu m-am gandit din unghiul asta, dar parerea mea e sa afiseze in continuare si cu cat mai mare numarul cu atat mai mult poate se vor lua ceva masuri. in tara asta nu se mai schimba nimic decat daca ceva e in stare de urgenta.

    00
  36. Pe actuala procedura de internare fortata (care a fost valabila de la inceputul pandemiei) Guvernul a infectat (indirect) romani cu COVID.

    Sa ma explic:
    1. Tataru zice dupa scandalul cu testele de la CFR:
    ––––
    „Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele. (n.r. – întrebat dacă nu i se pare ciudată situaţia de la CFR Cluj) Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv”, a declarat Tătaru, la Digi24, citat de news.ro
    ––––

    Rezulta ca uneori (nu stim cand/cat) se intampla ca testele sa fie fals pozitive sau fals negative.
    Adica poti fi infectat si testul sa fie negativ sau poti sa nu ai virusul si testul sa fie pozitiv.
    Stiindu-se asta si stiindu-se dotarea laboratoarele, lipsa de personal, pregatirea slaba a personalul existent sa prelucreze astfel de taste DE CE se interneaza asimptomatici in spitale?
    Exemplu: un Gigel nu are simptome dar a fost depistat pozitiv printr-un test fals pozitiv. Statul il interneaza cu forta si infecteaza indirect on om sanatos.
    Alt exemplu: un alt Gigel asimptomatic a fost testat si testul a fost fals negativ. Acest Gigel se duce in familia lui, la munca, etc. si poate infecta alti oameni, el fiind sigur ca nu e infectat. Statul, prin testarea deficitara, a infectat alti oameni.

    Tataru a anuntat acum cateva saptamani ca s-au testat putin peste 500 mii persoane (nu stiu cifra la zi). Daca presupunem ca 0.1% din teste au fost fie fals pozitive fie fals negative avem 5.000 de persoane care:
    1. s-au infectat in spitalele covid (fiind fals pozitivi)
    2. au infectat membrii ai familiei sau colegi de munca, fiind fals negativi.

    Procedura de a interna asimptomatici in spitale e cretina si spune multe despre cei ce conduc strategia de combaterea pandemie, dar mai ales, spune multe despre noi care o acceptam.

    00
  37. Ba da, trebuie din pacate. Au inceput tot mai multi covidioti sa constientizeze pericolul. Gandeste-te ca esti in tara in care multa lume crede in deochi, diavol, vrajitoare, descantece.

    00
  38. Daca articolul era scris de Vali, nu primea ura asta. E clar ca Fluture nu prea e iubit pe aici, dar articolul nu trebuie confundat cu autorul. Sunt oameni care au facut enorm pentru lumea artelor sau a stiintei, dar in viata personala au fost niste nenorociti.

    Sa zicem ca e ok sa se prezinte aceste statistici, dar de ce nu vedem si stiri pozitive? Gen 80% dintre pacienti au forme usoare sau medii, azi s-au vindecat atat de multi romani, se lucreaza la vaccinul asta etc.

    00
  39. adaug aici reclama de ‘interes public’ cu măștile, care apare la fiecare calup. Cu asemenea reclame proaste normal că scepticii se enervează și mai tare.
    Înțeleg că ținem garda sus, etc, dar să irosești atâta airtime, ca să o dea pe cicica aia, care repetă la nesfărșit aceleași instrucțiuni și clișee pe banii noștrii, în contextul în care știrile sunt toate pline de subiectul ăsta. Oamenii normali oricum fac deja abstracție, iar ăia ‘treji’ se apucă imediat de rostit toate replicile auzite la madam budeanu ca pe Tatăl Nostru.
    Să dea banii ăia la influenceri, așa vom avea mai mult conținut pe zoso.

    Pepperidge farm remembers:
    https://www.youtube.com/watch?v=b_5fUD4Fg5A

    P.S. Nu suport televizorul pornit în fundal. Chiar dacă e pornit în camera vecină, îmi dă peste cap concentrarea, pur și simplu îmi solicită creierul fără să îmi aducă nimic util, informații nu, pentru că toată ziua se redau aceleași chestii, de distrat nu e bun, pentru că în cazul unui film nu ești atent și habar n-ai de context. Tot ce conștientizez de acolo sunt reclamele.
    E ca un task neterminat, care e abandonat într-un colț al camerei. Nu faci nimic în privința lui (să îl închizi când ai terminat de privit), dar îți ocupă spațiu mental în mod inconștient, și nu te poți concentra cum trebuie pe altceva. De asta sunt românii cum sunt.

    00
  40. Raportările trebuie sa continue, în toate țările se raportează la 24 de ore.
    Numărul de teste nu poate fi același, pentru ca nu ai cum sa testezi un număr fix de persoane zilnic. De asemenea mai sunt cei care se testează la cerere, și numărul poate varia de la o zi la alta.
    Este perfect ok ca unele țări sa ne închidă granițele pentru ca avem multe cazuri, sa ne amintim ca și noi trimiteam lumea în izolare dacă veneau din zonele roșii.

    00
  41. Oh shit iar e Fluture la taste…nici nu mai citesc ca sigur iar abereaza…

    00
  42. Zoso, da-i niste medicamente lui Fluture.

    Vai, saracul, nu mai poate de stres cu atatea raportari. Bai, tie nu ti-e rusine asa un pic sa lansezi fake news-uri asa nesimtite?

    E pandemie cu un virus despre care acum se afla niste lucruri. Nu avem tratament care sa functioneze, nu avem populatie care sa respecte reguli de decenta, zburda sars-cov-2 de numa si pe litoral și peste f–king tot.

    Eu am intrat la pacienti cu virusul asta spurcat. Am stat in combinezon o gramada in UPU, ba chiar am participat la resuscitarea unor oameni relativ tineri intrati in stop respirator neintubati inca (pentru cine stie cate ceva despre aerosoli). Imi permit, asadar, sa-ti zic ca esti bolovan cand raspandesti fake news si ai idei mizerabile.

    Da, se moare, raman sechele secundare inflamatiei, tot tacamul.
    Da, ar fi bine sa fim stresati din cauza asta.
    Din fericire, echipamentele de protectie functioneaza. Iar daca datele alea macar ajung sa il convinga pe un idiot sa mai poarte o masca macar cand isi viziteaza parintii sau in vreo statie de autobuz, atunci ele sunt binevenite. Mi se rupe ca esti stresat, dar prefer sa te stiu sanatos si neintubat.

    Nu stiu cum de ti-a permis Vali acest post, insa este probabil cel mai mizerabil articol de pe acest blog de cand umblu pe aici.

    00
    • Matei, ar fi bine sa iei si tu o pauza, impreuna cu Tataru si Arafat. Esti mult prea stresat ca sa intri in halul asta la pacienti. Serios. In speranta ca ai un coleg psihiatru, mergi si vorbeste un pic cu el. O sa-ti faca bine si o sa poti trata mult mai bine pacientii.
      La modul cum vorbesti, dai impresia ca daca o sa vina un suedej cu covid la tine, sau unul bronzat direct de pe litoral, esti in stare sa-l lasi sa moara ca nu s-a protejat si n-a ascultat de autoritati. Asta daca nu-l strângi tu de gât ca a fost prost.

  43. O carte buna, in joc bun pe consola, un serial/film bun, o plimbae cu bicicleta, sunt tot atatea alternative la uitatul la stiri. De ce sa ma intoxic cu isteria de pe canalele de stiri? Ok, inteleg scopul, dar tot isterie se numeste.

    00
  44. NOU
    #149

    Domnule Fluture sunteți foarte optimist cu acele 2/3 care respectă regulile.
    În birouri sau spații unde nu se lucrează cu publicul nimeni nu poartă mască.
    NIMENI

    00
    • Daca se pastreaza distanta si se respecta igiena (mâini, cani, obiecte comune etc), nu mi se pare nimic anormal. Sigur ca in autobuzul R444 spre Ciolpani am vazut câtiva oameni cu masca sub nas. Dar nu erau majoritari. Iar in autobuzul 330 din Bucuresti, mai mult de 2/3 aveau masca pusa corect. Avem tendinta – exacerbata de starea mentala nu tocmai buna – sa-i vedem si sa-i aratam numai pe cei care nu respecta. Si sa tragem concluzia, debila, „românul e prost”. Daca ne-am uita si la restul, am constata cu stupoare ca sunt si oameni ok, chiar mai multi decât aia neOK. Dar suntem concentrati pe negativ, iar mass-media alimenteaza mizeria asta de prea mult timp.

  45. Iar au publicat nesimțiții, fix la 13.00. Ce dracu’ dom’le, nimeni de la guvern nu intră pe blogul ăsta? Ruşine!

    00
  46. „Ne închid ușa deși la ei mortalitatea este MULT mai mare.”

    ultimul bastion al negariii cum ar veni.
    Doar ca vedem doar trecutul in cifre nu prezentul si viitorul. Poti estima viitorul. Daca la 500 cazuri acum 2 sapt ai azi 30 morti pe zi. la 1500 de cazuri cate morti?

    si pe urma adaugi bonsuri:
    – cate sapt pana ramanem fara paturi la ati;
    – cate saptamani pana ramanem fara paturi in sectii de infectioase si spitale dedicate;
    – cate saptamana pana pica medicii epuizati;
    – cate sapt pana se prabuseste sistemul medical;

    si calculezi cat % mortalitate adauga fiecare.

    Noi infectii e useless ca informatie, cazuri active conteaza. Cati din aia grav. Cati din aia mor.

    00
    • cine si ce neaga, ca n-am inteles?

      „câte saptamani pâna ramânem fara paturi la ATI” – deci tu crezi ca informatia asta, ca un cronometru inversat, afisata pe ecranele mass-media, ar fi benefica pentru populatie?

  47. „Restul populației știe și se protejează. ”

    Ieri pedalam pe victoriei si unde e Zaganu si inca o carciuma peste drum aveai 2 grupuri compacte de tarani prosti VIITORUL TARII. Toti pe reddit, insta, mai sheruiau o mema, mai citeau de ce face Trump in America, cum e cu BLM

    00
    • „Restul populatiei” fiind cele doua grupuri pe care le-ai intâlnit tu ieri. Sigur, toti românii sunt prosti, eu, alxzen am ramas ultimul destept din România. Ah, atât de multi din astia ca tine in comentariile acestui blog… sunt convins ca intr-o zi, dupa ce veti gasi o solutie sa-i eliminati pe prosti, veti construi o România exemplara. Pacat ca n-o sa mai fie nimeni sa va aplaude.

  48. Cel mai tare mă frustrează că sunt atât de mulți cre nu respectă regulile, sau le respectă așa, la mișto. Care tot se înghesuie la coadă la supermarket și dacă le zici ceva tot ei se stropșesc. Și din cauza lor suferim cu toții. Mi se pare extraordinar de nedrept. Adică este, dar nu avem ce face, știu. Știu, îmi tot repet asta, dar tot mă stresează. Nu non stop, sunt zile bune, zile așa și așa, zile rele. Mă frustrează că nu se pate impune respectarea legii și a regulilor de bun simț. Că și cei care scriu acum pe fb experiența lor tot nu respectau. Să dau exemplu: om care s-a protejat a stat izolat, dar care a avut (din fericire formă ușoară) covid. Spunea că s-a ferit, că nu știe de unde a luat, că doar a dat mâna cu două persoane, că s-a pupat cu cineva, că nu a mai dat atâta atenție igienizării produselor. probabil că nici nu mâinile cu dezinfecția. Ce vreau să spun: dacă cei care sunt binevoitori și vor să se ferească și să îi ferescă și pe alții tot lasă garda jos de câteva ori pe zi, ce să le mai cerem celorlalți? Foarte trist, dar o să mergem din ce în ce în mai rău cu valul de infectări. Asta este, nu avem ce face, dar asta nu înseamnă că nu ai un sentiment de neputință știind că putem să avem mai multe libertăți, să fie mai bine dacă am înțelege ce înseamnă respectarea unor recomandări: 100% mereu, nu sporadic sau și mai grav: deloc

    00
  49. Un articol logic și cu bun-simț, pe care din păcate politicienii nu pot/vor să îl înțeleagă! Chapeau bas!

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)