sunt bucureştean şi civlizat

Budapesta. Aglomeraţie. Maşina de lângă, un BMW metalizat, cu număr de Bucureşti. Las geamul jos, zâmbesc şi dau bună ziua. Tipa de pe locul mortului ridică geamul şi îmi aruncă priviri de ofticată în timp ce se conversa cu şoferiţa. Prietena spune că le-am speriat.

200m mai încolo, vrea să se bage în faţa mea. Îmi face semn. Dau din cap că nu. Adică nu poţi da un amărât de bună ziua şi ai pretenţii?

În alte ştiri, ieri am nimerit la masă lângă nişte români. Nici noi (eram două cupluri), nici ei nu păreau deranjaţi să schimbe două minute amabilităţi, ce aţi văzut, care sunt preţurile, cum e berea, la ce hotel staţi…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. eu cred ca asta e instinctul celor care nu prea au iesit din tara- wow, uite niste romani, hai sa intru in vorba cu ei. Si eu eram asa mai demult, dupa aia am invatat ca e bina sa fii mai circumspect. Multi sunt cu smenul si n-ai ce amabilitati sa schimbi.

  Eu stau momentan prin italia si intalnesc la tot pasul romaneste- vorbit sau scris pe garduri/in toalete. De multe ori ii las sa se desfasoare romaneste sa vad pana unde duce nesimtirea. Deocamdata concluzia e ca romanii pe total au obiceiuri de neam prost.

  00
 2. Bey zoso, nu prea te pricepi sa intri in contact cu fetele, nici macar la volan. Doar si tu esti roman.

  00
 3. unii e mai tarani asa de fel.

  00
 4. De obicei ma feresc de romani in strainatate pentru ca au aceleasi apucaturi proaste si lipsa de educatie ca in tara, se vede de la o posta ca-s romani. Stau la o parte si ma uit la ei cu un ochi critic.

  00
 5. Asta da dovada de lipsa de respect. Adica n`am inteles…ce era asa greu sa salute inapoi? Probabil k o durea gura….ma rog…

  00
 6. da` ce draga, le mancai?… sau vezi draga Doamne erau intr-o tara straina si ele „nu vorbeste romaneste”?!?!:)))))

  00
 7. @inbalarii: sau, ca sa fim rai pana la capat „cât, fă?”

 8. zi saru’mana ca nu te-au scuipat intre oki 😉

  00
 9. Poate-or fi crezut ca faci misto de ele sau vrei sa te bagi la o combinatie si nu aveau chef atunci de din astea.

  00
 10. Poate nu erau obişnuite să li se dea bună ziua, şi erau mai familiarizate cu mai normalul pentru ele „ce face fetele? iesim la un suc mai pe seară?”

  00
 11. Poate nu a vazut numerele masinii tale si credea ca esti ungur si faci misto de ea. Poate s-a simtit cu musca pe caciula dintr-un motiv sau altul, sau poate asa este ea, din lemn. O Pinocchio 😀

  Nu mai conteaza din cauza caror tate s-a comportat asa, important este ca nu i-ai dat voie sa se bage in fata ta.

  00
 12. @Henrich: aveam scris pe masina in romaneste.

 13. @Larry: adevarul e ca am moaca de violator…

 14. Bine le-ai facut!

  00
 15. bun blog. scrii bine. dar nu ai dreptate de multe ori. oricum nu cred ca asta e idea. nu e obligatiriu sa fii corect, moral. sincer, ar fi plictisitor.
  acum da-mi voie sa comentez. tu esti misogin. probabil asta vine din succesul tau moderat la fete (inainte sa fii celebru) si ai ramas cu sechele.
  de ce ar fi trebuit sa te salute fetele? si ca nu te-au salutat, ce te-a deranjat asa tare incat sa sugerezi ca ar fi prosituate ( asta de la comentariul cu in loc de „buna ziua” sa intrebi „cat, fa?”).
  deci, ai vrut sa le agati o ba? nu cumva supararea vine din frustare?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.