Știrile zilei – miercuri, 21 februarie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Ultima e explicabila: eu nu pot sa ma uit la tv de nevasta, care nu ma lasa sa schimb programul pe ce vreau eu, in timp ce sta cu nasul in telefon cand „se uita la tv”. Deci nici la tv nu se uita, nici pe altul nu il lasa si sunt nevoit sa stau si eu cu nasul in telefon.

    00
  2. Legat de telefoane: observ in ultima perioada ca nu pot sta sa vizionez un film fara sa trebuiasca la un moment dat sa ma uit de cateva ori la telefon (notificarile sunt dezactivate)

    00
  3. „O generație de plângăcioși”

    Societatea a evoluat mult prea repede pentru a ne putea adapta…
    Oamenii erau altfel acum 20 de ani…
    Snowflake e un termen de propaganda politica ca SOROS folosit de stanga sau ASISTAT SOCIAL folosit de dreapta in Romania…

    00
    • Stai… Tu ai fost ofensat de articolul ala?
      Nu stiu cati din millenialsi sunt plangaciosi. Cel putin in Romania, o mare parte din noi am crescut tot fara calculator si internet, astea aparand in viata noastra spre finalul adolescentei, lasandu-ne suficient timp sa relationam in viata reala. Sunt curios ce nume va primi generatia Z, ce o sa ii defineasca pe ei…

      00
    • Nu coaie. Ziceam doar ca societatea e cu totul alta acum. Parinti mei au avut un loc de munca toata viata, eu am schimbat vreo 10 pana acum pentru ca firmele fie au disparut sau n-am fost platit… Acum 20 de ani prietenia nu e era doar pe facebook… Totul e diferit…
      Nu ma plang dar ii inteleg pe cei care se plang…

      00
    • eu sunt curios ce generație va veni după Z

      00
    • Ca la coloanele in Excel: AA, AB…

      00
  4. Neata, stiu ca e off topic, dar de mult voiam sa intreb, ce-s aia „cocleti”?

    00
  5. Articolul cu fulgii de nea este interesant, dar omite o chestie: poți fi supersensibil și dacă relatiile de familie au fost abuzive.
    Părinți care nu au chef de copiii lor, părinți bețivi (de exemplu).

    00
    • Clar! Bag-o pe aia cu ”Pe vremea mea, ahăhăă ce faceam noi mai face nimeni…”

      00
    • Plus că nu prea se aplica la noi. Nici la ai mei din anii 80, nici la aia mai mici din așa zisa generație.
      Dar daca vorbim de vest, pe bune, lasa la urmă mediul? Eu știam că fosilele au votat cu trump, nu tinerii.
      Și în alte țări din vest la fel, tinerii votează în proporție mult mai mare cu ecologiști, cu stânga…

      00
    • Bai nicule, tu ai cunoscut pe cineva dintr-o familie, copil, unde tatăl venea beat, pus pe scandal, avea și o amantă, lăsa familia fără bani…
      Mulțumesc celui de sus că ai mei nu au fost așa, dar am cunoscut oameni din familii de acest fel. Adulți fiind, traumele încep să se manifeste.

      00
    • Cristi, înainte majoritatea familiilor erau abuzive. Bătaia era ceva sacru, de la Dumnezeu.

      00
    • Stiti, oamenii in secolul asta au mai mult timp. Inainte, la 16 ani erai la arat pe camp, sau bateai la ciocan in fierarie. Mai recent, la 23 de ani munceai in 3 schimburi la combinat.
      In secolul acesta, desi multi se plang ca mor de foame, munca e mai lejera, oferindu-i omului cumva mai mult timp. Unii o ard prin berarii, dar altii folosesc acest timp pentru a se intreba si cerceta lucruri.
      „Avem timp de noi”, mental vorbind. Iar asta, poate duce la depresii cand realizezi X sau Y.
      Eu nu sunt nici pe departe „millenial”, dar ma confrunt cu aceste probleme. Cand au inceput? Pai… cand nu am mai „murit de foame”, sa spun asa. In momentul cand am inceput sa castig suficient incat sa-mi permit sa nu ma gandesc la ziua de maine in termeni de supravietuire.
      Problema e mai acuta in Vest, pentru ca ei nu dau „40% din salariu pe mancare” (sa folosesc un titlu de articol de ziar).
      Nu, nu e normal sa te omoare rahaturile de pe facebook, in Vest s-a exagerat enorm, dar problema totusi e reala.
      Sa scriu in engleza, „give it a thought”. Voi ce faceti cu viata voastra?

      00
    • mai mult timp = cursuri, inveti sa canti la un instrument, sa dansezi, voluntariat, imposibil sa nu ai ce sa faci si sa stai cu ochii in mizeria aia albastra de socializare si cu degetul pe scroll sau in cur

      00
  6. Generatia de supersensibili va avea un soc si mai mare cand va descoperi ca, ajunsa la 45 de ani, tot nu este lasata la butoane, pentru ca generatia de 65 nu are incredere s-o lase la butoane. Ce vor acesti „snow flakes” este recunoasterea in avans a viitoarelor lor competente si realizari. Motivul pentru care se simt superiori generatiei parintilor este „descurcareala” cu tehnologia, crezand ca rapiditatea tastarii unor status-uri de fb sau tweet-uri chipurile geniale tine loc de bagaj de cunostinte acumulate in 12 ani de scoala. „Snow flakes” astia sunt statistic analfabeti functional grav, nu sunt in stare nici macar sa caute pe wikipedia informatiile pe care ar trebui sa le aibe in creier deja.

    Imi amintesc o chestie simpla, un articol vechi despre cunostintele unui absolvent de 4 clase in Romania interbelica (bunica-mea avand doar 4 clase): trebuia sa fie in stare sa calculeze destul de precis volumul unui butoi sau al unei putini, masurand dimensiunile exterioare, scazand grosimea doagelor, astfel incat sa afle volumul fara sa trebuiasca sa piarda o zi ca sa-l umple cu apa. Sau suprafata lotului agricol sau a gradinii, orice forma ar fi avut, impartea in triunghiuri, dreptunghiuri si trapeze apoi calcula fiecare forma. Cere unui milenial sa-ti calculeze ce suprafata are apartamentul…

    00
    • Realizezi ca o buna parte din millenialsi au copilarit pe vremea comunismului? Ce tweet-uri geniale dadeau pe atunci?

      00
    • Articolul exagereaza cu definirea milenialilor, bagand la gramada in aceasta categorie pe cei nascuti in anii ’80. Milenialii nascuti in anii ’80 nu prea sunt mileniali, ca deja au peste 30 de ani. E vorba de cei nascuti cam dupa 1990, care in 1997 deja vedeau telefoane gsm si aveau internet dial-up, retele de cartier and shit.

      00
    • Nu cred ca e vorba doar de articolul asta, cele mai multe articole ii includ pe toti cei nascuti la inceputul anilor 80. Conform wikipedia, termenul de millennial a aparut prin 87, facand referire la cei ce urmau sa termine liceul in noul mileniu. E adevarat ca toti au prins in plin dezvoltarea retelelor de cartier si internetul prin dial-up, dar nu cred ca perioada aia a avut un efect atat de mare asupra lor, multe din obsesiile de pe atunci fiind de mult uitate (de exemplu mIRC sau hi5). Parerea mea e ca prin vremea in care lua nastere Facebook a inceput o schimbare majora in modul in care tinerii relationeaza si comunica. De fapt, chiar Facebook e cel care a creat o nevoie constanta de recunoastere si confirmare. De aici si aparitia fulgilor de zapada.

      00
    • Sa inteleg ca si tu esti analfabet functional?
      „Aiba” este forma corecta si nu „aibe”.
      Vorbesti o romana de balta si asta vine de la cineva a carui limba materna nu e romana.

      00
    • Presimt un articol scris de un frustrat dar e bine ca da vina pe altii ca ‘milenialsii’ si ca el nu e un fulg de nea ce suge cu spor la patron. Un articol atat de inutil ca am avut impresia ca ma uit la capatos sau marutza.

      00
  7. Eutanasiati?! Nu. Eutanasia e pentru animale bolnave si pentru oameni care nu mai au nicio sansa. Pentru astia altceva trebuie…

    00
  8. Acum nu vreau sa-i iau apararea lui Firea, dar tipul care a publicat comentariul legat de pretul autobuzelor nu publica niciun link. Singurul link oficial (pe site-ul maltez) mentioneaza 28 de autobuze la 6 milioane de euro (https://www.publictransport.com.mt/en/news-details/6-million-euro-investment-in-new-buses-for-malta). Otokar pune intr-adevar o stire ca a cumparat 33 de autobuze in 2016, dar nu spune pretul. Ciudat e ca Otokar are un model Kent C pe varianta site-ului in engleza, si un model Kent LF pe varianta in romana, cu specificatii putin modificate.

    Asadar adevarul iar e undeva pe la mijloc, dar senzationalul conteaza.

    00
    • Otokar Kent C de ala de 12 metri, 185.000 euro fara tva: https://www.busplaner.de/de/themen/fahrzeug-und-trailer-tests/omnibus-tests.html
      La pretul de lista vine vreo 220.000 euro cu tva. Da’ tzatza firea nu ia unul, ia 400, normal nu era sa primeasca un pret mai bun? Si tot nu bate deloc socoteala, aceeasi firea zicea ca autobuzele au iesit 250.000 euro FARA tva, adica aproape 300.000 de euro cu tva. Diferenta de 80.000 euro (la pretul de lista!) pentru 1 otokar. Peste 30 milioane euro care nu prea ies, dar care probabil o sa iasa prin Monaco, Monte Carlo, Costa Rica.
      Cele din Malta ies ~215.000 unul. Uriasa diferenta fata de Bucuresti.

      00
    • Eugen, pe site-ul oficial otokar sunt preturile afisate:
      https://www.otokar.com/assets/pdf/otobus-fiyat-listesi.pdf

      Modelul luat de firea iese pe la 275000 euro.

      00
    • 22. Kent LF cu 3 usi – 774.000 lire turcesti / 166.000 euro
      24. Kent LF cu 4 usi (articulat) – 1.287.000 lire / 276.000 euro

      CU TOATE TAXELE INCLUSE.

      fi-rea spune ca in Bucuresti ar veni 30 autobuze articulate, 320 autobuze de 12 metri si 50 sub 10 metri. Le estimam pe astea 50 la un pret de 140.000 euro unul, desi pare cam mult. Ne da un total de ~ 60 milioane euro. Sa spunem, desi este enorm parerea mea, ca eventuale „optionale” (gen sistem video, buson cu gps :) ) ar mai costa 10 milioane euro. Tot nu iese niste maruntis…
      Si dupa cum scriam in alta parte, cand cumperi o masina platesti uneori pretul de lista. Cand cumperi 10 masini deja negociezi cu dealerul un pret mai bun. Cand cumperi o flota de 400 masini vorbim de reduceri consistente. Dar cand cumperi 400 DE AUTOBUZE platesti mai mult decat pretul de lista?

      00
  9. Era mai frumos când discuțiile cu „pe vremea mea” erau lasate pentru cârciumi și nu publicate că pseudo-știință pentru a gâdila orgoliul unei generații care a făcut căcatul praf.

    00
  10. Deci băgăm polițiști sperietori pe străzi ca șoferii sa reducă viteza… Pana trec de sperietori, apoi talpa iar.

    00
  11. „Radarele poliției nu vor mai fi ascunse”

    Bai nu mi se pare ok, ce plm facem aici, vedeti ca luni dam lucrare de control surpriza?

    Stiu ca nu e ok, ca in loc de preventie domnii cu capete de creta stau la panda sa isi faca numarul ….. daaaaaar …. chiar daca stau la panda, nu pot da amenzi daca nu ai depasit viteza legala :)

    00
    • Cam ai dreptate. Parcă văd cum va râde lumea de ăla prins de radar „cum bă, toată lumea știa că acolo-s ăștia cu radarul…”!

      00
  12. Moamă! Nu știam că românii au camere pline de smartphone-uri! :D

    00
  13. Apropo de radare, n-o să-ți vină să crezi unde mai stau acum la pândă (că am văzut că știi bine zona). Pe strada Drumul Cooperativei, la cimitir :)

    00
  14. A, este dependență. Dependință este debaraua :P

    00
  15. Scoaterea la iveala a radarului trebuia facuta demult ,
    Scopul fiind sa incetinesc , nu sa ma amendeze …..

    00
  16. Investiti in bitcoi serios daca steaven senegalus a ajuns sa stie de bitcoi eu zic ca e ceva de capu lui :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile