Știrile zilei – 9 februarie 2023

  1. Brunetă . Blondă . Pistrui . Brunetă . Castel . Blondă . Culori
  2. Datoria publică a ajuns la 58% din PIB
  3. Să cumpărăm haine în continuare
  4. Hai să dărâmăm blocurile și să facem parcuri
  5. Vreau să iasă președintele și premierul și să spună “dacă cade blocul, asigurarea despăgubește”
  6. Poliția vă protejează, cetățeni, stați liniștiți
  7. Cel mult 10 persoane la o adresă
  8. Agricultură cu diplomă
  9. Mercedes face curățenie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. 4. De multe ori costa mult mai mult consolidarea in comparatie cu daramat si construit din nou. Asa ca nu e o idee chiar proasta

    Comentariu apreciat.484
    • Ideea e practica, dar demagogia va fi maxima si ramane problema: CINE plateste si Cine Beneficiaza?

      Ma duc acum si cumpar apt intr-un bloc cu bulina, daca aud ca statul il da jos si imi da apt nou in centru, dar sunt treaz, nu visez.

      Cutremurul va veni, victime vor fi, cladiri vor pica si unele vor fi de nefolosit (der tot nu vor fi abandonate).

      231
    • Sa plateasca proprietarii, rate mici, 50 de ani gen.
      Construieste statul, aceeasi cladire practic, de la zero, dar mult mai bine.

      714
    • Este simplu de spus asta cu proprietarii care ar trebui sa plateasca rate mici pe urmatorii 50 de ani, dar in practica este mult mai complicat de implementat.
      1. Unde locuiesc proprietarii in cei 2-3 ani cat dureaza demolarea si constructia noului bloc?
      2. Unde isi depoziteaza mobila in perioada asta? Trebuie sa ne gandim ca nu toti sunt dispusi sa arunce mobilierul si sa cumpere altul nou.
      3. Ce facem cu cei care totusi nu au bani sa plateasca aceste lucrari? Chiar si cu rate fara dobanda, costul unui apartament cu 2 camere ar fi de minim 75000 euro, adica 125 euro / luna. Pensionarii aia care au 2000 de lei si-ar permite aceste costuri?

      192
    • @Andrei G

      Pai imprumutul ala pe 50 de ani va cuprinde obligatoriu toate costurile de care zici tu. Evident ca se pot gasi solutii, inclusiv pentru pensionarii cu 2000 pensie. Varianta cealalta: la primul cutremur mai mare care poate fi oricand, pierzi tot, inclusiv viata.

      75
    • Cred ca e foarte simplu. Nu e sigura cladirea. Trebuie evacuata. Aveti urmatoarele variante: daramati sau consolidati. Noi putem sa va sustinem ca stat cu un credit cu dobanda preferentiala sau cu un procent din costuri

      38
  2. 7. Au fost înregistrate 64 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 19 abţineri.
    33% ce vor de fapt ?

    192
    • pensii speciale fara responsabilitati

      Comentariu apreciat.321
    • Aia 12 au ceva apartamente si o „mica afacere”. Contra unei sume iti poti face buletin pe adresa lui. 300 euro x 1000 (moldoveni, turci, afgani, etc) = 300.000 euro. Bam, si uite asa un moldovean isi face buletin de Romania fara sa locuiasca 1 secunda aici.

      192
    • @Alex
      Ii doare in pla, daca nu e sa le iasa si lor ceva, probabil nu-i intereseaza.
      Acum sa revenim la subiect: mie si 10 mi se pare mult. Daca s-ar vrea pe bune, acest fenomen ar putea fi controlat, s-ar putea face anchete serioase la cei care solicita sa aiba atatia oameni pe adresa lui.
      La oamenii normali nu sunt atatia oameni la o singura adresa.

      95
  3. 5. Sigur că ”asiguraratorul” despăgubește, dar numai dacă te încadrezi și la clauzele cu litere mici, cînd se ascund elefanții cu ochii roșii în cireș ca să nu fie observați de vînători.
    Adică primești maxim 20k euro, cît să-și cumperi un cort, nu o casă cît de amărîtă și asta după ani și ani de procese, dacă nu dă faliment între timp.
    La fel ca la RCA, dai o poală de bani și în caz că ți-a făcut-o unul zob, banii de asigurare nu ajung nici pentru o trotinetă. Că deh, mi-a făcut cazanul praf? Dă-mi alt cazan la aceeași vechime și valoare, nu face fente pe buzunarul meu. Dar așa se fac bani de trai în Monaco…

    Comentariu apreciat.475
    • Aia cu 70% este o afirmație doar să mai scoată ceva bani asiguratorii pentru a da nimic în schimb.
      Riscul de cutremur nu este egal în Vrancea cu Suceava sau Satu Mare.Așadar, de ce aș plăti aceeași sumă dacă locuiesc în județul Bihor cu cineva care locuiește în București?
      Altfel, de ce m-aș asigura contra inundației de la vecini dacă locuiesc la etajul 4 din 4?

      Indecis. Tu ce zici?255
    • Vorbesti de PAD sau de asigurare facultativa? Le am pe amandoua. PAD despagubeste in limita a 20k euro iar cea facultativa 100k euro.

      81
    • De o saptamana ma tot uit peste conditiile de la asigurarile facultative.
      1. Nimeni nu spune clar cat din suma asigurata ajunge la mine in caz de ceva.
      2. Nimeni nu imi asigura centrala, instalatia termica si aerul conditionat.
      3. Nimeni nu imi asigura electricele si electronicele, din casa, impotriva fluctuatiilor de tensiune.
      4. Nimeni nu imi asigura statia de epurare.

      31
    • Asigurările în România sunt o gluma proasta

      104
    • Sa zicem ’45 data constructiei. Ca arata mai bine ca multe din anii ’80 e alta poveste, dar nu cred ca a trecut prin vreo consolidare pana acum.

      31
  4. 9. Aia cu merc nu stiu daca e un mod mai subtil sa isi faca shorting la stock sau altceva
    5 si 6 ar putea fi rezolvate dintr-o lovitura la fel si fazele alea cu masinile samsarite..dar nu se vrea, cand nu esti competent nu poti veni cu solutii asa ca mergem tot asa

    63
  5. 7. Vaiiiiiiiii, ce mai fac mamicile care isi faceau vize de flotant ca sa duca copiii la alte scoli/gradinite???? Vor fi nevoite sa plateasca mult mai mult pentru unul din cele 10 locuri :)

    Comentariu apreciat.373
    • Eu la inscrierea la gradinita/scoala, as adauga o conditie suplimentara. Daca sunt mai multi candidati decat numarul de locuri disponibile, selectia sa fie facuta in functie de „vechimea” in cartier. Adica daca un parinte locuieste acolo de 5 ani sa aiba prioritate fata de cel care si-a facut viza de flotant acum 2 luni.

      Indecis. Tu ce zici?268
    • @Alin Asa e cand citesti doar titlul si te repezi sa comentezi.
      Articolul se refera doar la stabilirea domiciliului, nu si a resedintei. Deci in continuare e liber la flotante.

      01
  6. Ce e in neregula cu omul asta? are bani, e cunoscut, a facut si ceva muzica, de ce ar vrea sa iasa in evidenta si mai mult?! https://ziare.com/roger-wtaers/pink-floyd-roger-waters-onu-rusia-ucraina-1787959

    710
    • A scos porumbelul (de neinformat, de prost, de orice!), n-o să accepte in veci că a greșit. A mai îndulcit-o, a condamnat Rusia – dar asta a fost maximum, nu mai cedează nimic. Rămâne cu „dar și Ucraina a provocat, toți îs vinovați”, se pare.

      Evident că-i o uriașă dezamăgire („cuuum, omul care a înfățișat oroarea, frica, durerea nesfârșită, chiar el? Dar cum o să-i mai pot asculta muzica fără să mă gândesc că susține brutalitatea rusească?”), evident că „ne-a mai murit un idol”.

      119
    • @florinel. Roger Waters nu susține invazia rusească, pur și simplu observă că și unii, și ceilalți sunt la fel de cretini. e prea bătrân să halească propaganda asta idioată. ce, trebuie neapărat să fie unul bun și altul negru? nu-i mai simplu să presupui că toți sunt niște pușlamale incompetente numai buni de spânzurat?

      1019
    • A mîncat niște căcat și oricît s-ar spăla pe dinți tot pute…

      106
    • Joker, e ușor de observat, in câteva puncte, faptele (dincolo de orice interpretare):

      – armata rusă e in Ucraina, nu invers

      – Rusia minte (încă de dinainte de invazie) și își schimbă permanent minciunile, pune pumnul in gură oricui nu susține minciuna „oficiala”

      – restul deciziilor (cum ar fi sa trimiți la moarte sigură pe copiii și bărbații poporului TĂU, intr-un război de care n-a avut nimeni nevoie. Sau să pui in pericol viitorul omenirii, pentru un capriciu imperialist: „o lume fără o Rusie mare si temută n-are de ce să mai existe”)

      Să pui pe picior de egalitate responsabilitate/vinovăția Rusiei cu responsabilitatea/vinovăția Ucrainei e cea mai sfidătoare si nedreaptă prostie.

      Waters – nu-s in măsură să judec (s-o fi prostit sau nu?) ce-i in mintea lui. Dar vorbele lui ma fac să cred că a gafat grav, iar orgoliul lui uriaș il face să se încăpățâneze.

      185
    • Totusi, de când are un muzicant, fie el și celebru, o voce de luat în seama în geopolitica internațională ?
      Mai luati in ras romanii ca sunt electrozugravi, uite ca se poarta și la case (mult) mai mari.

      121
    • Trl, așa cum confunzi muzicantul cu muzicianul si razboiul cu geopolitica, tot așa n-are rost să-ți răspundă cineva care nu le încurcă.

      Am vrut să știi asta.

      28
  7. 9. Ce fac toti producatorii, mai putin Tesla, de foarte multi ani e sa faca 162654 de variante. Daca iei un model oarecare, vezi ca poti avea ceasuri de bord clasice, ecran mai mic, ecran mai mare, ecran si mai mare.
    Teoretic suna bine, ii dai clientului un ecran stralucitor si incasezi ceva mai mult.
    DAAAR, toata bataia de cap si banii cheltuiti pe cei 4 furnizori sa faca 4 variante, toata bataia de cap in productie la asamblare, 4 proceduri, training pt. angajati….. nu stiu daca merita.
    Dai la toata lumea ecran mai mare, ai 1 furnizor, 1 cheltuiala, 1 procedura de asamblare, mai putin erori.

    Dar ce stiu eu, nu’s CEO, VP, board member.

    166
    • DAAAR, toata bataia de cap si banii cheltuiti pe cei 4 furnizori sa faca 4 variante, toata bataia de cap in productie la asamblare, 4 proceduri, training pt. angajati….. nu stiu daca merita.

      Nu uita de F1.

      33
    • Fiecare isi cauta in viata un scop si un mod de a nu se plictisi, alta explicatie nu exista.
      Si nici macar nu-s prea conștienți de decizie, suntem o simulare.

      33
    • NOU
      #34

      Dai de lucru la de 4 ori mai multi oameni.

      53
    • „you can have Ford T in any color, as long as it’s black”
      Problema e alta, cele 4 variante nu sunt compatibile, nu se păstrează aceiași pini de conectare neam, nici măcar ordinea pinilor.
      Vrei să revoluționezi industria auto? Toate componentele auto electrice se conectează prin usb. 10 ani pentru tranziție.

      91
    • 10 ani? mai ies 2 standarde usb pana atunci.

      2 ani, ca suntem indulgenti.

      43
  8. La 6, mai interesant e ca blocul a fost făcut de niste foști bugetari…bag de seama ca se castiga bine …

    101
  9. 4. La faza cu blocurile vechi/noi vad, momentan, o singura solutie. Dezvoltatorii cumpara blocurile vechi, construiesc altele noi in care ii muta pe proprietari cu +/- diferenta de bani. Pe cele vechi le darama, fac altele noi in loc, le vand…si asta e.

    61
  10. 8. subventiile in orice domeniu dezechilibreaza piata. statul si UE dau tot felul de subventii pe tot felul de criterii care de care mai greu de indeplinit. eliminate subentiile in agricultura in toata europa si produsele finale au pretul real. nu mai e oligat nici fermierul sa stea sa astepte subventii, si sa depuna hartii pe la toate usile statului. Produci, ai bani, nu produci, nu castigi. Vad numai beneficii: elimini coruptie, birocratie, un aparat intreg, APIA, care toaca banii degeaba pe nervii fermierilor.

    154
    • Sînt și unele produse strict necesare dar care nu sînt rentabile la producție, așa că trebuie subvenționate. De pildă cum era acum vreo 30-40 de ani cînd nu era gaz sau eoliene pe toate drumurile, la exploatările de cărbune băgai 100 lei și scoteai de 80, dar nu puteai face focul cu bani în boilerele CET-urilor.

      61
  11. Ori au avut curaj sa voteze chestia cu buletinele ori sunt lemn pe bugete.
    O sa le sara primarii in cap. Cotele defalcate de TVA si din impozitul pe venit sunt calculate ( si ) in functie de numarul de locuitori cu buletinul.
    Anul trecut erau vreo 1.700 de lei / locuitor.
    1.000 x 1.700 lei = 1,7 mil lei
    Conteaza, chiar si pentru un oras de marimea Clujului

    51
  12. Sincer mie mi se pare ca e moartea pasiunii automatizarea chestiilor de genul „self service” …inteleg sa ai 1-2 chestii dinalea dar e de kkt sa tot renuntam la joburi de genul casierilor, practic ai o masa super mare de oameni pe care nu poti sa-i instruiesti sa lucreze un job mai complex, de ce dracu sa nu le dai o sansa? Ca sa aiba Kaufland in loc de 50 mil euro profit, 100 de mil euro… e o prostie sa faci asta. Statul se saboteaza singur si oamenii accepta prea usor kkt-urile astea…

    Benzina… du-te fraiere si pune-ti singur
    McDonald… du-te fraiere si du-ti tava ca nu putem angaja 2 oameni in plus sa faca curat pe sala
    Hypermarket… azi maine te invita in workshop sa pui marfa pe raft

    Inteleg situatiile in care un robot poate face munca mult mai ok a unui om, mai ales munca fizica… dar e de porc sa ai impresia ca oamenii o sa poata gasi de lucru si se vor putea invata cu orice… in final nu putem sa fim toti manichiuristi, barberi, asistenti medicali si programatori…

    51

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube