Știrile zilei – 9 aprilie 2013

  • Bărcuțe | Căprioară | Pe seară | Pe margine | Reflex
  • De ce se împiedică mereu România?
    Despre individualismul nostru și despre "să ni se dea".
  • Cristi Hostiuc de la ZF nu știe a scrie.
    Pe lângă unele fixuri cu subiecte pe care nu le înțelege, redactorul șef al ziarului de business are probleme și cu limba română.
  • Cum îl oprim pe Tudor Chirilă din scris?
    E o întrebare legitimă, pusă de oameni care au trecut de pubertate și nu sunt extaziați de scrierile pseudointelectuale pe care le scoate pe gură sau pe cărți solistul trupei Vama.
  • Samsung a făcut profit de 7,7 miliarde dolari în primul trimestru din 2013.
    Cu 50% mai mult decât perioada similară din 2012. Și asta fără să fi lansat S4 încă. Urmează probabil un nou trimestru record. Samsung par de neoprit. Cam ca Apple acum 3 luni.
  • Tot cu Samsung: gigantul coreean e criticat că bagă mai mulți bani in marketing decât în cercetare.
    11,6 miliarde în 2012. Oarecum logic. Procesoarele mai rapide nu folosesc la nimic, marketingul însă… Motivul criticilor vi-l spun eu, că doar n-o să vi-l spună Bârzoi sau Seceleanu: ai depășit compania de la care ai furat tot ce știi prin introducerea de tehnologii superioare, nu te lăsa pe tânjală, că ajungi ca Sony sau HTC.
  • Ce e Bitcoin?
    Moneda digitală pe care americanii o urmăresc cu interes e furtuna perefctă: digitală, anonimă, descentralizată, fără valoare reală, ușor de furat.
  • Panasonic GF6
    Primele imagini și specificații cu noul mirrorless de la Panasonic: senzor de 16 megapixeli, ecran rabatabil, wifi.

fun-counterthink

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Orange Ro lanseaza 4G pt iphone5. Merge, mai mult sau mai putin. Si vodafone face carrier update dar iconita de 3G nu se schimba in LTE.

    00
  2. @zoso 4G – LTE acelasi lucru. De fapt, sunt impreuna.

    00
  3. nimic despre moartea bestiei? Pe aici oamenii au avut chefuri in strada de bucurie.

    00
  4. @zoso Atunci o sa fiu mai explicit. Atunci cand va fi disponibil 4G, LTE .. Langa semnal, in loc de 3G o sa apara LTE.

    00
  5. Chiar am citit si eu articolul cu suta de mii de euro cand a aparut. Am fost socat de acel paragraf si m-am oprit. Initial am crezut ca era citat vanghelie in privinta scandalului din Cipru.

    00
  6. Romania este si va fi in rahat atat timp cat la scoala ti se va baga in cap ca Miorita e bine si ca de-a fi sa mor e OK in timp ce zmeul care a adunat avere si case si o avea si pitzipoana materialista de Ileana Cosanzeana este rau si trebuie omorat de cocalarul de Fat Frumos care nu are alta calitate decat ca arata bine.

    00
  7. @AMLIa: leaderii puternici tind sa fie mai poplari in afara unei tari decat in interiorul ei. Dintr-un motiv simplu – din afara nu se vede „sângele”, doar rezultatele macro. Mare parte din prosperitatea de astazi a britanicilor i se datoreaza lui Thatcher.

    Cine s-a bucurat de moartea lui Thatcher are 2 „calitati”:
    * O completa ineptitudine fata de mecanismele economice si in general fata de cum functioneaza societatea capitalista moderna.
    * O tendinta de a se bucura de lucruri complet inutile. Cum s-a schimbat viata ta in bine pentru c-a murit o batrana de 87 de ani?

    Unde nu da Dumnezeu s-avem si noi un leader precum Thatcher in Romania. Macar 2-3 ani.

    00
  8. Ca sa fiu putin haios legat de Samsung, probabil ca Apple face lobby pe langa armata SUA pentru a inceape razboiul in Coreea :-)

    00
  9. Cineva deja il compara pe Chirila cu Paolo Coelho si Brown. Deci nu poate fi oprit.

    00
  10. 11 miliarde in mk iti „asigura” ce profit vrei tu

    00
  11. Ba io am citit 20 de min comentariile de la art. cu tudor chirila. Cine plm ii tudor chirila incat sa te razboiesti pentru el?

    00
  12. @Adrian.- Ai si NU ai dreptate. Daca ultima recesiune a dovedit ceva e faptul ca ceea ce intelegem prin capitalism nu functioneaza. Dar asta nu e o discutie pentru aici si acum. Faptul ca economia de servicii nu se poate sustine pe termen lung e teza cu care a luat Krugmann premiul Nobel pentru economie daca-mi aduc eu bine aminte (se poate sa gresesc).
    Cateva puncte
    1. Nici un lider cqre poarta razboaie impotriva propriului popor nu e un lider bun. Vino prin nordul Angliei sa vezi prosperitatea post Thatcher- arata cam la fel de rau ca Romania.
    2. Multe metode thatcheriste s-au aplicat si in Romania anilor 90- somajul mascat prin pensionari voluntare si de boala, privatizari brutale si risipirea resurselor nationale pentru a-I plati pe cei disponibilizati etc. Cat de bine a functionat s-a vazut. Ca scopul a fost furtul sinu stabilizarea economiei e alta branza- metodele sunt aceleasi.
    3. Se vede ca vorbesti de la distanta. La ora asta trebuie sa fii din lumea a treia ca sa consideri Marea Britanie o tara prospera- triple dip recession, permanent lumpenproletariatt- o intreaga clasa sociala care nu munceste pentru ca orice pozitii pe care le-ar putea ocupa au fost exportate s.a.m.d
    4. Ca sa fim cinstiti trebuie totusi sa recunoastem ca Thatcher a avut o mostenire urata de reparat- si a facut ce a stiut. Dar e o tampenie sa o idealizezi fara sa incerci sa intelegi mai intai costurile, care inca se platesc.

    00
  13. „* O tendinta de a se bucura de lucruri complet inutile. Cum s-a schimbat viata ta in bine pentru c-a murit o batrana de 87 de ani?

    Tu nu intelegi cum functioneaza societatea engleza. Moartea lui Thatcher deschide o discutie publica despre actiunile ei si consecientele lor.
    Pana si Tories se distanteaza de faptele ei, ceea ce influenteaza niste atitudini publice.

    00
  14. Și când te gândești ca e plin Facebook-ul de citate de la chirila ala…
    P. S. Arata mai bine știrile zilei cu mini-rezumat

    00
  15. @AMLia

    1. Nu poti face omleta fara sa spargi si cateva oua. Poate ca nordul Angliei arata ca vestul Romaniei, dar arata vreun coltisor de Bucuresti ca Londra sau [măcar] Manchester? Am dubii.
    2. Sincer, nu cred ca in Romania anilor ’90 s-a aplicat vreo alta metoda in afara de furt.
    3. Pai sunt din lumea a 3-a oarecum, postand din Bucuresti :) Dar am vazut cam toata Europa (am si locuit in Franta mai multi ani) si desi inca nu am vizitat Anglia sunt convins ca lucrurile nu stau dezastruos. Nu de alta dar ma duc la vara la frate-meu in Londra, sa stiu sa-mi iau de-ale gurii daca pe-acolo se moare de foame. Acum serios, hai sa comparam mediile si nu minimele sociale.
    4. Nu idealizez pe nimeni, ma uit la evolutia economica a UK si la cresterea clasei de mijloc din acea perioada. E normal sa fi fost niste costuri, orice reforma vine cu costuri.

    Si nu, nu inteleg societatea britanica. Dar deabia astept sa studiez in detaliu la vara elementele fundamentale ale acesteia: Guiness, Murphy’s, Macallan, Laphroaig …

    00
  16. @zoso, mi-a placut ce-ai scris despre Smasung, mai ales partea cu „ai depasit compania de la care ai furat tot ce știi prin introducerea de tehnologii superioare”

    00
  17. @Adrian
    1. Ce nu pricepi tu si cei ca tine este ca dezastrul creat de Thatcher inca este simtit in UK- daca ai fi fost atent la subiect ai fi observat ca fenomenul celebrarii mortii lui Thatcher este deja foarte extins. La 23 de ani dupa ce a fost doborata, oamenii inca o urasc. Asta ar trebui sa-ti spuna ceva- Thatcher a facut mai mult rau Marii Britanii decat a facut Iliescu Romaniei. SI da, unele din zonele ghetto difera de Colentina numai prin absenta blocurilor.
    Inclusiv oameni care nu erau inca nascuti cand ea a fost alungata de la putere. Inainte de a avea atitudinea aia cinica despre costuri ar trebui sa te intrebi cum e sa fii parte din costurile alea.
    2. Mai citeste.
    3. Precisely, adica vorbesti sa n-adormi.
    4. Evolutia economica a Marii Britanii e un mare fas. Clasa aia de mijloc „Three cars in the driveway and not a book in sight” a fost creata pe credit, si cam atat. Acum, cand creditele s-au subtiat, clasa aia de mijloc se topeste incet dar sigur pentru ca nu avea un suport solid.
    Mai citeste.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube