Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. 4. Vând stație de metrou, proaspăt renovată.

    00
  2. 2. Anno Domini 1985. Sfârșit de februarie. -25 de grade afară. Citat din clasic răposat: „Mai puneți o haină”.

    00
  3. Woaaa, sa dai 100k pe un apartament in berceni sau militari, sau alte ghetouri bucurestene, sa stai ore in trafic, claxoane, sicanari, poluare, polițiști, bombardieri si pot continua. Asta e celebra japca romaneasca haha.

    00
  4. Știe cineva cît costă metrul pătrat de stradă în Brașov?

    00
  5. Statia aceea de metrou e foarte periculoasa pentru calatori: stalpiii de rezistenta ocupa foarte mult spatiu si sunt plasati exact langa peron.
    E probabil statia cu peronul cel mai inghesuit, peron aproape lipsa.

    Asta mai lipsea, sa picteze peretii ca sa te orientezi si mai greu pe peron.

    00
  6. Ma tot uit la fotografia de la 3. si incerc sa imi dau seama unde sunt caile de acces pentru masini, unde sunt parcarile respectiv ma intreb daca primaria a terminat de acum 10 ani mult promisa promenada pietonala de pe lacul Floreasca. Cele din poza fiind blocurile cu apartamente de 200k, nu de 100k totusi.

    00
  7. 1. Apropo de indemnul la frig, as fi curios cam ce temperatura mentineti in casa pe timpul iernii.

    Incep eu: 21-22 in camere si 22-23 in bai.

    00
    • 23 când suntem acasă, 18 în rest. Nu ajunge însă niciodată la 18, ar trebui sa fie extrem de frig afara.

      De exemplu, acum sunt tot 23 de grade în casă, chiar dacă caldura e oprita de 3 ore.

      00
    • NOU
      #18

      21-22 de grade, menținute într-un apartament de 50 mp, cu înalțimea pereților de 4 m (echivalentul a aprixmativ 70 mp la „bloc standard”) – preț 250-300 lei (până în decembrie) cu sisteme climatice inverter Daikin. Aștept factura nouă. Prin toamnă fac trecerea la 160 mp, cu pompa de căldură de 12 kw (probabil tot Daikin) și sunt foarte curios de costuri.

      00
  8. NOU
    #19

    E îngrijorător că se închid atât de multe firme. E vorba de locuri de muncă, impozite, evident. Aceste mici dezechilibre, precum liberalizarea (proces firesc, după cum zice Păun) realizată cu hopuri privind creșterea buruscă, masivă a prețurilor, sunt catastrofale. Dacă luăm exemplul fermelor de pui din Bihor – probabil peste 100 de oameni își vor pierde locul de muncă, alți furnizori, transportatori vor avea de suferit implicit, bugetul local va pierde o pondere semnificativă. În același timp, la concurență, oriunde prin Europa, dacă aceste creșteri de preț la energie au fost gestionate adecvat prin măsuri guvernamentale, firmele respective au reușit să treacă cu bine, ba chiar să „fure” nișa lăsată de firmele care au căzut, precum cea din Bihor. Aici efectiv nu înțeleg cum poate un stat fi atât de slab. Nu e vorba de protecționism, firma aceasta din Palota nu avea nevoie de așa ceva, totul era sustenabil. Ci de sprijin în situații „catastrofale”, un fel de SMURD guvernamental. Ideea e că pierdem enorm dacă se închid din ce în ce mai multe firme din cauza acestor scumpiri. AZOMUREȘ, ALRO sunt doar cele care apar pe prima pagină. Ne vom trezi cu contribuții la buget infime, cu tot mai puține locuri de muncă.

    00
  9. Jurnalism profesionist! Sterilizarea unei femei = pus sterilet! Unii sunt atât de proști și rău intenționați….
    https://m.ziare.com/copii-abandonati/fetita-sterilizata-giurgiu-1724061

    00
  10. #3 168 de proprietăți scoase la vânzare în cartier. 5 apartamente noi pe ianuarie. 80% au cel puțin 2,3 luni. Unele sunt scoase la vânzare doar informativ. Nu vorbim de cele care stau de un an(doi,trei,cinci) la vânzare. Explică unui vânzător că apartamentul nu e lux din moment ce baia trebuie dărâmată și sursa igrasiei întinsă pe toată coloana depistată. Poate cei de la ZF au informații mai bune, de la sursă, de la notari.

    00
  11. Nu inteleg prezenta articolului de la pct 6. Omul pur si simplu minte de la un capat la altul, doar ca sa scoata concluzia care ii place lui : liberalizarea in orice conditii e buna, reglementarea e de kkt. Nimic despre piata de energie sau despre ce spagi grase vin de la privatii din energie si gaze ca sa se inchida ochii sau ca anumite proiecte sa fie tergiversate.

    00
  12. 6. Nea Păun, libertarianul care toată viața lui a păpat banii statului ne explică cum e cu liberalizarea :) Se știe că ASE e o bună școală de economie recunoscută la nivel mondial. Pana mea, liberalizarea și privatizarea industriilor de rețea e cea mai mare gogomănie economică și a distrus economic UE. Ce „concurență” e pe piața de energie, gaz…? Orice înseamnă o infrastructură și consumatori captivi. Sistemele acestea fuseseră gândite integrat – producție, distribuție, desfacere. E aberant să le spargi ca să creezi „artificial” concurență. S-a mutat „căpușarea” de la o firmă la niște băieți deștepți care s-au mufat rapid la țâțe.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile