Ştirile zilei – 6 ianuarie 2011

Dar vai, colegii noştri din industria de apărare au inventat chestii noi. Unde oare le vom testa? Şi pe cine? Se oferă cineva? Băi, le testaţi voi sau le vindem turcilor?

Nu, ştirile despre război nu sunt ceva nou în ziarele economice.


Ieri, după anunţul Dacia Lodgy, piaţa s-a cutremurat. Mercedes a depăşit BMW pe segmentul automobilelor de lux, Ford a devenit cea mai vândută maşină în America, făcând cu greu faţă japonezelor, iar Subaru cea mai prost vândută.

Iar nemţii ne dau o mână de ajutor cu un terminal de încărcare şi depozitare, mutând presiunea de pe autostrăzi pe trenuri pentru transportul de maşini construite în România. 


În rest nimic interesant: Ioan Niculae a ieşit la TV să spună că i se înscenează o farsă şi că acuzaţiile sunt false, BNR a redus dobânda un pic, o ştoarfă de la TV a făcut ceva, Roxana Vancea făcea topless acum 3-4 ani.


Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Ciudat sa citesti aceeasi stire in doua locuri diferite si sa continutul sa fiie oarecum opus. Pe cine sa cred, capital sau chicago tribune??

  00
 2. vezi ca suntem in 2012, deja 🙂

  00
 3. Tot astazi Nikon lanseaza D4 cel mai tare DSLR din lume – zic ei.
  Probabil neinteresant pentru detinatorii de Canon. 😛

  00
  • @Bogdan: neinteresant pentru un blog generalist (1) şi o ştire inutilă, pentru că ăia care dau 6.000€ pe un full-frame nu îşi iau ştirile de pe zoso.ro (2).

 4. Lockheed Martin poate să scoată şi the ultimate weapon, politica de exporturi americană îi interzice să scoată material sensibil din ţară decât în condiţii speciale, cu dispensă. Totuşi e bună treaba cu cercetarea, anumite chestii, chiar dacă nu le cumpără nimeni, vor servi drept bază de plecare pentru viitor. Materialele care se repară singure, AI şi propulsia ar prinde bine şi în industria civilă. Să nu uităm că, oricât de anti-americani ne dăm noi, folosim aproape zilnic invenţii pe care cercetătorii militari americani le-au cedat către uz civil, gen internet sau GPS.

  00
 5. Chestia cu Dacia pe calea ferata e veche. De ft mult timp maoritatea daciilor exportate se duc tot pe calea ferata. Pana acum era preferata solutia de transport rutier pana la terminalul Lagermax din Curtici (jud Arad), unde erau apoi incarcate in trenuri.
  Acolo la Lagermax gasesti puhoaie de masini importate care isi asteapta cumparatorii, marci gen VW, Skoda, etc.

  00
 6. Oricat de necredibil ar parea, acuzele lui Niculae, de data asta, chiar sunt false.

  00
 7. @Sean
  siiiiigur ca da, si el si ceilalti care au reusit sa adune in 20 de ani averi pe care americanii cu afaceri mostenite din tata in fiu nu au putut sa le adune, au facut-o cinstit.
  de fapt, la noi nu fraiereste statul decat cetateanul de rand, care nu vrea sa plateasca impozitul pe banii luati pentru munca cu ziua sau taxa de poluare :-))

  00
 8. @Buddy, asa-i ca nici macar n-ai habar care-s acuzatiile despre care e vorba ACUM?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.