Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

 1. Articolul cu „Bucurestenii au cea mai ieftina caldura” este la fel de anual ca articolul cu vasluieni morti in pivnita, verificand daca fierbe vinul.
  Nu mai stiu cum sunt preturile acum, cu toata nebunia asta. Dar pe vreamea cand erau preturile stabile, unul cu centrala proprie platea la fel de mult cat unul legat la Radet. Asa ca unde este mocangeala data miticilor? Sa inchida in plm sistemul de termoficare si sa ne lase pe toti sa bagam centrale (btw acum nu te poti debransa decat cu spaga).

  00
  • Pentru cartierele unde de luni de zile nu e apa calda interzicerea centralelor e absolut noaptea mintii.

   00
  • daca nu cunoști prețurile, poate ar trebui sa te mai informezi inainte sa comentezi. unul cu centrala proprie platea un pret la gaz reglementat de ANRE, pana n-a mai fost regelementat. Unul legat la radet platea o treime din pretul real al produsului gigacalorie, restul fiind „subventionat” din taxe si impozite de la toti locuitorii bucurestiului, si aia cu centrala si aia fara centrala .
   acum e la fel, doar ca prețul reglementat e mai mare, la fel cum prețul gigacaloriei real este de 860 lei, iar pretul facturat catre tine este 350 lei.
   nu exista posibilitatea fizica sa-si puna toti de maine centrala. poate in cativa ani, cu investitii enorme si cu rezultatul fiind o dependenta si mai mare de gazul importat. deci nu asta e solutia.

   00
  • „btw acum nu te poti debransa decat cu spaga”
   fals, suntem 3 in bloc care ne-am debransat vara asta, procedura este lunga si greoaie (avize, semnaturi, proces-verbal, semnaturi, samd) dar nicio clipa nu am intampinat probleme din partea RADET.
   Bataia de cap cea mai mare a fost obtinerea semnaturilor din partea asociatie de bloc.

   00
  • eu nu v-aș lăsa să vă debranșați. poluați mediul și distrugeți condominiumul cu improvizații, găuri, puțe inestetice în afara clădirii. 1 milion de centrale individuale = aer irespirabil

   00
  • „Costul căldurii în iarna 2022-2023 ar urma să fie de circa 𝟏.𝟔𝟖𝟎 de lei în 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞ș𝐭𝐢. Dacă primăria nu ar subvenția energia termică, facturile iernii ar ajunge la 𝟓.𝟖𝟗𝟎 lei.

   Estimăre 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 , dacă tarifele sunt menținute, costul căldurii în iarna 2022-2023 va fi de 𝟐.𝟒𝟏𝟖 de lei. Dacă primăria nu ar subvenția energia termică, facturile iernii ar ajunge la 𝟒.𝟔𝟗𝟐 lei.

   Estimare 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧ț𝐚: costul căldurii în iarna 2022-2022 va fi de: 𝟐.𝟕𝟎𝟎 de lei, dacă nu se micșorează subvenția. Dacă primăria nu ar subvenția energia termică, facturile iernii ar ajunge la 𝟕.𝟐𝟎𝟎 de lei.

   𝐀𝐫𝐚𝐝
   Furnizorul CET Hidrocarburi Arad a precizat că preţul gigacaloriei nu a fost modificat comparativ cu anul trecut, populația urmând să achite 𝟑𝟗𝟖 de lei. 𝐏𝐫𝐞ț𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐯𝐞𝐧ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭, 𝐟𝐚ță 𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞 𝟏.𝟏𝟓𝟔 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞 𝐠𝐢𝐠𝐚𝐜𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐞.”( vad ca e singurul care are CET ca si Bucurestiul dar este incomparabil la marimea retelei de termoficare)

   Sursa :https://romania.europalibera.org/a/cost-gigacalorie-marile-orase/32052854.html dar am vazut si in alte publicatii

   00
  • Mvaai!La noi, în România?

   00
  • Spaga implicata fiind de 3000 de euro. Ce urmeaza? Anchetele devastatoare ale DNA privind atribuirea locurilor de parcare din Bucuresti? Sau implicarea in mega-scandalul prin care se atribuie preferential tarabele din Obor?

   Cam asta se intampla cand ti s-a interzis complet accesul la pestii mari. Pescuiesti un nenorocit de oblete si apoi anunti presa ca ai prins balena.

   00
  • Vali, te rog uita-te, am un comentariu in moderare

   00
 2. Exista vreo legatura intre Gabriel Sescu de la pct 4 si Marius Sescu (autorul pct 5)?

  00
 3. 4) In 2012, deci acum 10 ani, am întâlnit prima dată un concept interesant de restaurant în Copenhaga: un meniu care conținea un singur fel de mâncare (și unul pentru vegetarieni), altul în fiecare zi. Mai simplu atât pentru clienți cât și pentru a gestiona mai eficient stocul de alimente. Cine era cu adevărat preocupat de problema risipei alimentare putea alege să meargă la acel tip de restaurante.

  00
 4. 7. Sa-ntelege ca influencerii nu vor mai avea cum sa faca „review” la hainele super misto de la h&m. oricum, bravo lor, ca au reusit sa fie toti mai verde, incepand chiar cu bangladesh. cine stie poate vom vedea mai multi tigrii bengali

  00
 5. „nu exista posibilitatea fizica sa-si puna toti de maine centrala.”
  in schimb exista posibilitatea fizica ca de maine toti bucurestenii sa aiba apa calda si caldura

  „poate in cativa ani, cu investitii enorme”
  cu investitii din partea mea/ta/a noastra, nu a primariei….daca indraznesti sa vb despre reteaua de distributie gaze naturale din bucuresti, te rog frumos sa te informezi inainte

  „si cu rezultatul fiind o dependenta si mai mare de gazul importat. deci nu asta e solutia.”
  o concluzie care se bazeaza….. pe ce? exista un studiu din care rezulta …x% din import se duce in consumul de gaze al orasului bucuresti?? pe bune? vreau sa-l vad si eu!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube