Știrile zilei – 31 mai 2024

  1. Brunetă . Brunetă . Verde . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Blondă . Roșcată
  2. Profiturile companiilor cresc
    Nu-mi dau seama cum și din buzunarele cui sunt profiturile astea.
  3. Tinerii trebuie să voteze ca să fie reprezentați
    E la mintea cocoșului, mă rog, nu pentru toată lumea aparent
  4. Fostul președinte american găsit vinovat într-un proces
    Dacă câștiga, era pe cai mari, daca a pierdut, e conspirație. Ambele variante îl motivează și pe el și pe suporterii lui.
  5. Poliția a găsit 14 kilograme de cocaină în Giurgiu
    A crescut în curte, dom milițan, nu știm noi nimic de ea. Dau băieții o știre din asta bună pe zi ca să dea impresia că muncesc.
  6. O mămică de politician strângătoare
    Bietul Adrian Năstase, se zvârcolește în mormânt când vede schemele astea noi, la care el nici nu visa.
  7. Primariile vor avea site-uri standard
    Ceea ce nu e rău deloc.
  8. Meci de MMA între un bărbat și două femei
    Și mulțumea scanda în latină, dar împăratul a făcut semnul ăla și gladiatorul le-a cruțat în aplauzele mulțimii. Nu glumesc, filmul e aproape gata.
  9. Alte concedieri în IT, pentru angajații care nu vor să vină la birou
    De ce să veniți la birou? Ca să vedem și noi ce faceți, și managerii nu vor să lucreze de acasă, că nu au scop, plus angajatele care nu pot fi folosite de acasă.
  10. Finlandezii descoperă că sub gheață este pământ
    Nu fiți răi cu ei, mulți dintre ei credeau că sub gheață e direct magmă.
  11. Cronica de tehnologie

 

 

 

munca-birou

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

  1. 7. Le-a luat ceva vreme…Și nu numai primăriile ar trebui sa fie așa. Și școlile/ universitățile, tot ce tine de spitale, ministerele etc. Exact cum au văzut ei că se face prin alte părți. Și să nu mai o anunțe ca și când e ideea lor.

  2. 8. Unii chiar cred ca telemunca=concediu iar firma ce face? Evident ca ii pedepseste pe toti angajatii. Exemplu de curand: aveam de instalat un patch pe productie, intervalul de lucru in aceate situatii fiind 7-9 dimineata, cand userii nu sunt inca conectati. Ce ne zice „instalatorul” de serviciu de la IT: ca el si-a luat lucru de acasa zilele acelea ca sa doarma mai mult..sa amanam pana gasim un moment dupa amiaza cand putem opri masinariile. In acest timp userii așteaptă rezolvarea problemei si injura

    • E la punctul 9, nu merge Edit. In urma multiplelor plangeri, firma a decis ca nimeni din zona de lucru respectiva nu mai lucreaza de acasa in urmatoarele luni decat max 1 zi si in cazuri exceptionale, aprobate in scris

    • @Add
      nesimtirea si tupeul nu au nici o legatura cu telemunca

      pot da si eu exemplu asemanator cand suni la IT la ora 14:05 (dupa pauza de masa) si ti se spune ca baietii sunt la o tigara si sa mai astept un pic ca abia au terminat de mancat

    • Sclavii și-au permis să își ia pauză fix când avea AlexAndru nevoie de ei.

    • @AlexAndru: Ba ce jeguri umane. Cum frate sa-si ia pauza de masa si sa nu fie inapoi in birou la 14:00 fix cand ai tu treaba cu ei? Pai da’ ei nu stiu ca are Alexandru treaba cu ei?

      FMM de jeg corporate. Tu, nu ei.

    • @m0fo, să înțeleg că dvs. dețineți o corporație unde angajații vin şi pleacă când vor. Sau copilul dvs. intră la oră pe la şi 10, nu la fix, pentru că, ce plm?

    • Nu, eu am lucrat intr-o corporatie unde sala de mese era insuficient de mica si mancam cand aveam loc iar in jur erau 2-3 restaurante unde se mai inghesuiau alte 3 cladiri de birouri.

      Tot eu am luat pauza de masa la 1:30 pentru ca la 1:00 venise un Alexandru caruia ii ardea curu’ ca nu ii merge Excelu’ si el trebuie NeApArAt sa faca un pivot.

      Tot eu sunt om si inteleg ca nu sunt buricul pamantului sa se invarta toate in jurul meu si ca uneori pot sa astept 5-10 minute ca nu mor.

      Mai continui cu din astea?

      Dar da, acum lucrez intr-o firma unde totul e remote, angajatii lucreaza dupa bunul plac, lumea intelege ca asincron inseamna asincron si nu-mi trimit mail ca dup-aia sa ma bata pe umar cu “vezi ca ti-am trimis email”. Ce sa vezi, firma merge bine, salariile sunt platite la timp, toata lumea (de la angajati la board) e multumita. A, si oamenii ca Alexandru sunt trimisi la plimbare in secunda 2.

      Stii ce misto e viata cand nu mai iei toti tampitii in serios?

    • Multe oi corporatRiste pe aici care se mananca de cur intre ei. Traiti-va viata ca e scurta, lasati aberatiile cu sunat la it si patchuri in productie……

    • @Eu & m0fo

      Aveti fix atitudinea potrivita care face sa functioneze totul perfect in jurul nostru.
      Cand nu intelegi proceduri, reguli, responsabilitati, organigrame, etc e usor sa pui etichete si sa arunci cu rahat

      Echipa noastra avea de tinut o prezentare finala in fata unor clienti ce trebuiau „agatati”, lucru anuntat din timp (5 zile lucratoare), de la ora 14:30 la 15:15, cu toata „schema” tehnica prezentata pe mail si confirmata, etc
      Din motive de „baietii de la IT”, intalnirea a inceput cu 15 min mai tarziu, clientii s au ridicat si au plecat la ora stabilita, a trebuit reprogramata, contractul intarziat, etc
      *nu prezentarea noastra finala aducea si semnarea instant a contractului insa facea parte din proceduri
      *nu stiu daca prezentarea aceasta nu ar mai fi necesitat si o alta intalnire la cererea clientului

      Ce stiu este ca tupeul, nesimtirea, aroganta, superioritatea si pretentiile mele exagerate ca toata lumea sa i faca treaba pentru care este platita a fost rasplatita cu cel putin 3 sarcini in plus inclusiv aceea de a da socoteala pentru ca intalnirea nu a decurs cum trebuie si clientii au plecat „nelamuriti” si „neconvinsi”

      In rest va urez mult succes si spor la injuraturi atunci cand veti da piept cu niste „baieti de la IT” care in timpul orelor de program va vor spune senin la vreun ghiseu: „reveniti maine”!

    • @m0fo, excelent, ai fost în corporație, nu ți-a plăcut, ai plecat. Bravo (neironic)! E singurul lucru pe care trebuie să-l faci când nu-ți convine ceva. Altfel, respecți contractul și programul.

      AlexAndru zicea de clasicele ”ieșiri la o țigară”. Îmi pare rău, dacă eu te plătesc pentru 8 ore (din care, oricum, mai toate studiile spun că ești productiv maxim 6), apoi dacă o mai freci și la 5-6 țigări, dă cu minus.

      Eu altceva nu înțeleg, că am văzut și la Cetin discuții. Sunteți încurajați să priviți relația angajator-angajat foarte rece și pragmatic. E foarte ok până aici, așa trebuie. Dar cumva e ceva mai mult, de genul ”să vă doară în cur de firmă, dă-i în mă-sa, dacă puteți să-i trageți în piept, go ahead!”. Eu nu-s 100% de acord cu asta, dar poate e din cauză că nu m-am lovit de oamenii din corporații și nu m-am acrit suficient. Accept însă și abordarea asta, dar atunci, de ce vă plângeți când firma are aceeași abordare? ”Vai, credeam că sunt prețuit…”, ”Am fost aruncat ca un măr stricat…”, etc, reddit style.

    • Babaieti, ati auzit? Sa nu-l mai deranjati pe zeul m0fo in timpul programului de lucru! Tampitilor care sunteti tampiti!

    • Ce nu intelegi tu este ca eu am o problema cu entitled bitches, nu cu corporatia in sine. Am o problema cu cei care au impresia ca li se cuvine tot, ei sunt “cineva” pentru ca lucreaza la corporatie si umbla cu badge-ul agatat de pantaloni pana si cand ies la bere.

      Sa te plangi ca nu sunt la 14:05 inapoi in birou e o cretinatate absoluta. Sa te plangi ca nu m-ai gasit in intervalul 14–16 este un motiv absolut intemeiat desi pot exista niste situatii si in cazul asta. Vezi diferenta intre cele 2 probleme?

      Iar treaba cu programul… ba pardon. Am ajuns in situatia in care sa fiu tras de maneca pentru ca echipa mea nu era la ora 9:00 in birou si nu ii pasa nimanui ca stateam constant peste program. I-am intrebat daca vor sa respectam programul si pe urma tot ei plangeau sa o dam la pace ca a scazut productivitatea.

      PS: majoritatea contractelor stipuleaza o ora pauza de masa, nu si cand e acea ora. De regula ai genul asta de conditii in cazul pozitiilor de suport.

    • NOU
      #14

      AlexAndru, ia povestete domnle ce nu a facut it-ul in 5 zile pana la intalnire de a ramas pe ultimele 30 de minute. Clasica „hei it, am pornit pentru prima data laptopul de vreo 3 luni si isi face fix acum upgrade cand am cea mai mare intalnire din viata mea ?”

    • @m0fo

      „majoritatea contractelor stipuleaza o ora pauza de masa, nu si cand e acea ora”

      N-am umblat eu prin companii, dar mi se pare greu de crezut, organizatoric n-ar fi o vraiște?!? Poate ceva de genul, firmă mare cu sute de angajați, facem jumătate 12->13, jumătate 13->14.

    • @adyzah: Si cum controlezi asta?

      Imparti orele in toata firma in functie de nr. matricol al angajatului? Iti pleaca unu’ din prima jumatate de oameni si faci anexa la contract sa-i schimbi pauza de masa unuia din a doua jumatate?

      O imparti pe departamente? Tot nu e bine ca apoi nu poate AlexAndru de la sales sa dea de tine la 14:05 ca tu la IT ai pauza de masa de la 14:00. Si ce faci cand departamentele angajeaza masiv sau un departament renunta la oameni? Faci iar anexe la contracte?

      O imparti pe echipe? Jumate de echipa de la 1 si jumate de la 2? Nici asa nu e bine ca nu toti lucreaza pe acelasi lucru. Stai sa faci schimb de tura la cantina cu colegul de echipa? Iti apar pe urma alte conflicte tip „Hei Marcel, era randul meu”.

      Din nou, in cazul echipelor de suport e mai simplu de impus asa ceva. O sa ai practic probleme de mai sus dar la un nivel mult mai mic. Plus ca e mai usor de contorizat ca vezi cand ala era online in aplicatiile dedicate comparativ cu alte departamente pe care nu le poti trackui cum trebuie.

      Absolut nicaieri nu am gasit asa ceva.

    • @adizah, stii ca daca acei angajati lucreaza in fata unui monitor esti obligat sa dai o pauza la un interval de timp, parca ultima ora era la fiecare ora, nu?

    • Si ce va impiedica sa faceti scripted deployment/SCCM/Orchestrator? A nu trebuie sa fim toti in conferinta sa ne uitam cum se usuca vopseaua pe pereti cat timp se intampla automat instalarile, managerii sa aiba ocazia sa isi dea importanta ca uite dom’le fara mine nu merge.

  3. 3. pai cine sa le explice tinerilor cu democratia? Parintii angajati la stat, pensionarii de lux, profesorii universitari gen Nastase si Hrebe …?
    10. era si cazul sa schimbam Thaasos ul cu Helsinki

    • 3 La articole de genul asta, ar fi mai aproape de adevar daca ar zice clar „du-te sa votezi USR” pentru ca de obicei calcul autorilor asta e: daca esti tanar sunt sanse mari sa alegi USR. La ultimele alegeri PNL era cu voteaza-ne sa nu iasa PSD-ul, dupa care au facut alianta la guvernare. Valeu iese USR cu doar 14 %
      8 Perversul de pe Targu Ocna is still alive and kicking :)))

  4. 9. Toți cei care se smiorcăie că îi cheamă corporația la birou au trăit sub o piatra până acum? E suficient să arunci un ochi in știrile de peste granițe și să vezi că e trendul global. Pandemia a trecut, nouă ne place wfh, însă nu e greu să înțelegi că sunt niște interese economice la mijloc, niște clădiri plătite sau inchiriate de ani de zile cărora nu le sta bine sa fie goale. Dincolo de managerii de baltă români este conducerea corporației, că nu a decis Gică din Romania return to office, el doar execută, bine prost, la limita legii sau eticii. Hai sa plângem.

    • E suficient să arunci un ochi in știrile de peste granițe și să vezi că e trendul global.

      Da, doar ca nu. E plin linkedin cu joburi remote. Bonus, transformarea vazuta la mine in companie: de cand cu pandemia compania a inceput sa angajeze din alte tari/locatii, nu doar pe o raza de 10km in jurul biroului.

    • Cora, vezi ca ai de planificat urmatorul team-out si trebuie sa convingi septelul sa isi plateasca consumatia, lasa prostiile pe net si treci la treaba.

    • Bai, eu n-am inteles niciodata cretinii, adica fanaticii, indiferent ca sunt religiosi, flat eartheri sau de alt fel, de ce as vrea sa conving pe cineva de perspectiva mea? E irelevant daca exista un nzeu, forma pamantului, cauza razboiului sau lucrul din copac, dar nu, unii vor sa iti bage prostia pe gat… probabil nu incape toata in ei.

    • @Sabotor plin de job-uri remote din care jumătate nu sunt reale, iar un sfert, daca citești anunțul de fapt sunt ori hibrid, ori nici măcar. Mai rămân restul care sunt valabile…sau așa par. Eu aplic de peste un an la job-uri remote și nimic. Mi-am modificat CV-ul de un miliard de ori, că e clar că respectivii folosesc ATS-ul și degeaba. De la cele mai multe nu primesc niciodată vreun răspuns, iar restul sunt din alea automatizate.

    • NOU
      #26

      Cora, trendul s-a schimbat. Am facut naveta majoritatea lui 2019 la un client din Belgia, care insista sa fiu onsite minim 3 zile pe saptamana. Explicatiile mele cum ca e important sa fiu acolo doar pentru training-uri, discutii si prezentari, erau ignorate. Ei bine, dupa 2020 s-a schimbat treaba si colegii care lucreaza pentru clientul ala zic ca li se cere sa fie onsite de 2 ori pe an, la sedinte foarte importante.

      Remote a devenit normal.

    • In Suedia, pentru majoritatea companiilor pentru care lucrul acesta are sens, munca hibrid e ceva absolut normal, si nu te forteaza nimeni in nicio directie. Cine vrea sa vina la birou, vine la birou. Cine prefera sa stea acasa, sta acasa.

      Sunt de asemenea suficiente evenimente organizate pentru angajati, sau pentru copiii lor care sa motiveze angajatii sa vina la birou macar o zi pe saptamana.

    • plin de job-uri remote din care jumătate nu sunt reale

      Am aplicat intr-o doara la un job remote la o companie mare. Dupa nici 10 minute m-au sunat sa programam interviuri tehnice si tot tacamul. Asta-mi spune ca sunt disperati sa gaseasca oameni. Dar hei, nu exista….

  5. 2. posibil la vanzari sa stagneze dar datorita cresterii preturilor aparent sa creasta si profiturile 🤷

  6. 8. nu le-a fortat nimeni sa intre acolo si feministele se asteptau ca animalul sa le mangaie 😂😂😂

    • Spectacol sau nu, dar tipa care nu a mai fost niciodata in ring ce cauta acolo? E intrebare retorica, logic ca bani/faima, dar poti sa o mierlesti daca iei una plasata cum trebuie.

  7. 4. Trump s-a declarat nevinovat la ieșirea de la Tribunal susținând că el apără Constituția și a spus că procesul a fost pus la cale de administrația Biden. Clar el alesese o fotomodela celebra de la Victoria Secret dar democratii i-au bagat in pat o ieftinitura naspeta.

  8. Singura chestie care mi se pare stupida la 8. este ca au pus categorii diferite de greutate. E ca si cum la box unul de la categoria grea se bate cu unul de la categoria usoara.

    • Una din femeile alea ar fi trebuit înlocuită cu Șoșoacă și publicul din sală să fie doar feminin.

    • Adica tu crezi ca daca il punea pe unu mai slab (care se misca mai repede si oboseste greu), era mai bine? Eu zic ca nu, deci l-au ales bine pe ala grasut care oboseste usor.

  9. 7. Ideea e bună, dar, cu seceta din IT, să nu iasă o ”românească”. Ceva contract gras dat unei firme de apartament.

  10. 8. „Cele două fete știau la ce participă, și-au dorit, solicitat și asumat” – Q.E.D.

  11. apropo de telemunca, initial contractul meu de munca la distanta avea niste precizari exacte ca eu lucrez de la adresa X chiar daca firma e in Timisoara , fara sa ma cheme la birou. dupa cateva luni au venit cu niste moficari si ca DACA vrem, ne fac contract de telemunca cu niste adnotari usor interpretabile vis-a vis de dusul la birou, totul in schimbul a vreo 200 lei net la salariu. Am refuzat politicos.

  12. 6. Oare ce au pazit (dormit) ANI si ANAF?

  13. 11. Run_delete_objects

  14. 6. Nastase nu se poate zvarcoli in mormant… inca mai traieste…

  15. 8. In toate filmele de actiune de la Holywood din ultimii 5-10 ani „strong female character” de 50kg insira minim 3 barbati de 80-100kg antrenati si intr-o buna forma fizica (soldati, politisti, paznici`, etc.) si ii bate de le suna apa in cap. Tinand cont ca erau doua combatante impotriva unui singur barbat in mod evident obez si iesit din forma lupta parea inegala … sau poate filmele de la Hollywood nu prezinta realitatea?

    • ia uite, a invatat critical drinker romana… ba ce chestie!!!!

    • @Bodi
      Cred ca Angelina Jolie batea barbati prin filme in urma cu mai mult de 20 de ani si nu cu 5-10 ani in urma.

    • @urweiss I see, you’re a fellow person of culture. I admit, Mr. Petcu’s blog is a guilty pleasure.
      @Sabotor da da, Sora 13 ii batea chiar inaintea Angelinei, dar nu intelg ce vrei sa spui cu asta.

    • Ca te plangi xa pi**a de o chestie care se mai intampla… Da, acum e mai mult dar la un mom dat toti faceau westerns, dupa epice cu romani, dupa cu mafioti, alieni, dinozauri, dezastre, animatie, supereroi… Plm.. Sa continui?

    • dar nu intelg ce vrei sa spui cu asta

      Ca strong female character nu e chestie de 5-10 ani, nu e chestie woke si ca filmul e fictiune…nu-mi dau seama ce era atat e greu de descifrat.

  16. 9. Am tot auzit păreri despre cum s-au săturat/nu mai vor să meargă fizic la birou de la angajați cu ani în spate. Eu as vrea sa aud cum ar trebui să înceapă un proaspăt absolvent sa intre în câmpul muncii, sa învețe și normele sociale legate de un job, plus cunoștințele mai mult sau mai puțin formalizate care țin de poziție în sine. Poate mai si locuiesc încă cu părinții și prima lor zi de lucru arată că: ok, te-ai trezit, da-te jos din pat și aseaza-te la biroul tau de student si bine ai venit la noul tau loc de muncă. Cea mai mare prostie, și ce tine angajații departe de lucratul de la sediu, pe lângă trafic, e open space-ul. Nici eu nu as vrea sa merg la job (aproximativ corporație) daca ar trebui sa lucrez într-un spațiu cu alți 15-20 de oameni. Pe de alta parte, cum cei care vor doar wfh se așteaptă să fie susținuți pentru că ei dețin adevărul suprem, nu înțeleg de ce trebuie sa reacționeze cu agresivitate fata de cei care prefera să meargă la birou, de parcă nu ai voie sa ai alte preferințe decât cele acceptabile, wfh. De ce sa vă respect eu vouă preferința, dar voi sa va bateți organul de a mea?

    • Normele alea sociale le pot invata si remote. Cei care sunt ok din pdv social sunt ok si remote, ceilalati tot autisti ar fi si fata in fata.
      Lumea s-a activat pentru ca unii vin cu niste corner case-uri pe post de argumente de pe la corporatiile unde lucreaza „vai IT supportul era la masa sau la tigara”. Daca stii ca meetingul ala e asa de important contracte, negocieri, chestii, nebunii, vorbesti cu o zi inainte, nu cu 5 minute inainte.

    • NOU
      #56

      @N Omul zice că a anunțat cu 5 zile înainte, nu cu 5 minute. Ce altă scuză se mai poare găsi: era Mercur retrograd, un taifun prin Pacific, nu crescuse iarba mai înalt decât prevede programul?

    • Raman la parerea ca e o exceptie unde cineva trebuie sa dea cu biciul in ei. Sau pur si simplu un caz nefericit unde s-au aliniat mai multe circumstante si a iesit asta :)))
      Legat de partea de „indocrinare” a colegilor noi angajati, am vazut la prima mana si cine a fost serios, s-a prins cum sta treaba si ce se asteapta de la ei, cine nu, a frecat motanul. Zic asta in situatia in care am avut colegi in „mentorat” unde s-a mers foarte bine, oamenii s-au implicat, i-am si ajutat si s-au adaptat foarte bine la conditiile actuale.

  17. 8. 2 girls 1 targu ocna :))
    9. Angajatii aia de la Atos nu stiu sa citeasca un contract?

    • 2. Nu știu și nu vor să înțeleagă. De câte ori li s-a spus să nu semneze ca oaia, doar pentru că li se promitea un nimic… Majoritatea erau pe principiul „lasă bă, că dacă nu ne convine, plecăm în altă parte”

  18. 4. Ori si la ei jurnalistii au ajuns boschetari cu acte ori chiar e witch hunt.. sa vorbesti doar despre cum a platit niste curve si apoi replatit ca sa nu ii strice imaginea inaunte de alegeri, e cel putin hilar daca doar cu astea l-au gasit

    • NOU
      #61

      „34 charges of falsifying business records”

    • ca se stie ca in state jurnalistii fac procesele… nu e ca si cum a fosr proces cu jurati, cu dovezi, cu fosti colaboratori care l-au turnat…

      witch hunt nene… o sa il rastigneasca pe donny-mesia mai rau ca pe isus… saracul inocent :(

    • @ mucea, da dar idiotii de jurnalisti vorbesc doar de banii dati curvelor.. trimite si mie link la unele care vorbesc despre altceva

    • Bai NIX putea sa mearga si la transexuali cu barba daca-i platea din banii lui personali (pe care se pare ca nici nu-i are chiar atat de multi) dar si-a platit panarama aia care pare luata de la un motel de pe Route 66 din banii de campanie bani adunati de la donatorii. Restul e cancan daca aia l-a batut la cur sau i-a facut un golden shower.

    • @Nicu, pai nu man, cancan sunt raspunsurile de genu, apoi se uita surprinsi democratii de ce are trump atatia sustinatori, nu spun ca n-a facut, dar ceva cu adevarat penal (in ochii sustinatorilor), nu ca a dat bani din campanie pt curve, probabil majoritatea sustinatorilor lui ar face la fel

    • da dar idiotii de jurnalisti vorbesc doar de banii dati curvelor.. trimite si mie link la unele care vorbesc despre altceva

      Esti sigur? SIGUR-SIGUR? Ca uite ce zice CNN in prima propozitie:

      A New York jury convicting Donald Trump on 34 felony counts of falsifying business records brought the former president’s weekslong trial to a close but ushered in a new phase of the historic case.

      Doar imbecilii de suporteri ai lui Trump au impresia ca a fost judecat pentru ca a dat bani la curve, ca asa i-a mintit Trump. A fost judecat pentru ca a falsificat niste hartii, ca sa ascunda niste bani; ca banii aia i-a dat la curve e partea a 2-a si nu pentru asta a fost trimis in judecata. Iar suporterii lui – imbecili fiind – au pus botul si nici nu citesc presa, ca – se stie – fake news, asa ca ei isi iau adevarul de la Trump.

    • NOU
      #67

      Jurnalistii vorbesc despre ce aduce click-uri si uneori impacheteaza discursul in „senzational, n-o sa iti vina sa crezi ce a patit”. Sa presupui ca procesul e witch hunt pentru ca site-urile de pe care iti iei tu informatiile il prezinta distorsionat, nu stiu ce sa zic, s-ar putea ca problema sa fie la tine.

    • @sabotor, hai sa nu ne kkm pe noi ca toti sunt la fel de jegosi, partea cea mai jegoasa e cand trump nu accepta ca e la fel de jegos ca orice alt jegos pe care ii acuza el. de nancy pelosi insider trading ce se mai stie?

    • Nix , ce stii despre whataboutism?

    • NOU
      #70

      Actually, problema la Trump a fost tocmai ca a platit din banii lui si nu din fondul de campanie (de unde se fac transparent si justificat cheltuielile pentru campanie) si astfel a „trisat” la jocul electoral. Eu consider ca este absolut irelevant, da’ cica asa e legea la ei.

    • Nix , ce stii despre whataboutism?

      E cu el in gura.

  19. 9 – si la Continental se cere sa revina la birou cateva zile pe saptamana.

    In alta ordine de idei, stiu 2 persoane care dupa ce a inceput pandemia si-au mai luat un job de 8 ore, pe PFA si in 10-11 ore pe zi aveau 2 job-uri. E ok asa? Bine, astia erau mai harnici, majoritatea freaca menta. Plus ca 90% din cei deranjati de chemarea la birou sunt fix cei ce o freaca aiurea, ca ala muncitor isi cauta in alta parte nu pisa ochii pe net.

    • @alex, le-a scazut productivitatea celor 2 oameni cand si-au luat al doilea job? Au fost dati disparuti de colegi cand au avut nevoie de ei?

      Daca raspunsurile sunt Nu atunci da, e ok, ca nu e nicio diferenta intre ala care lucreaza la „proiectul personal” atunci cand sunt timpi morti vs ala care pune la spalat niste haine in acelasi timp mort.

    • Irpx: Da, dar in ochii romanilor vinovati sunt romanii care desi livreaza mai au ceva pe langa, nu corporatiile, desi sunt minoritari. Sindromul stockolm, nu asa.

    • Irpx: De obicei îți scade productivitatea grav de tot daca nu ești organizat. Am avut 2 oameni pe care i-am descoperit că au al doilea job. Cum? Pentru că se plângeau unii care aveau treabă cu ei că nu intra in call-uri, că mereu invoca lipsa net, lipsa curent, mă doare X etc. au fost concediați… In schimb mai sunt oameni care au 2 job-uri și îi știu, unii au fost angajați așa și au spus de la început. Totul culminează cu o tipă care are 3 joburi însă își face treabă imepcabil. Nobody gives a damn dacă îți faci treaba însă statistica spune că nu prea ți-o faci pentru că in corporație apar neprevăzute pe care nu ai cum sa le gestionezi bine la ambii angajatori.

      O alta situație în care compania se supără e daca te afla că lucrezi la cineva din aceeași industrie (Microsoft și Amazon de ex)..asta nu e ok deloc, sper că se înțelege de ce.

  20. In retail profiturile au crescut. Pai cum ziceai si alta data, indiferen ca e criza sau e lafaiala de doua lucruri omul nu scapa: trebuie sa manci si trebuie sa ai unde sa dormi decent, sunt la baza piramidei. Ca nu mergi la un festival sau la mare, ca nu iti cumperi carti, ca mergi tot in acelasi tricouri scamosate dar mancare din supermarket tot trebuie sa iti iei. O chirie decenta sau o locuinta proprie tot iti trebuie.

  21. 2. haha, you don’t say. Creste pretul la gaz cu 20%, creste pretul prodsului cu 20%. Pentru ca da, produsul e facut doar cu gaz :))

  22. 1. Îmi place cum analiza se încheie cu mențiunea că Marcel Ciolacu a solicitat o investigație pentru scumpirile la detergenți. Nu neg că fenomenul greedflation nu ar fi real, însă România înregistrează cea mai ridicată inflație din Europa pt. a 4-a lună consecutivă, în articol lipsind explicație pentru care suntem codași în clasamentul UE. Deficitul bugetar exesiv, majorările salariale din mediul bugetar, modificările fiscale și creșterea salariului minim, fără o bază reală sunt deopotrivă cauze care arată cu degetul către modul deficitar în care a fost guvernată România în ultimul an.

    • Vezi ca modificările fiscale (cresterea taxelor) e o masura anti inflatie.
      Mai putini bani in buzunarul angajatului mai putini bani de cheltuit => scade consumul => scade inflatia. /s

    • În situația unui deficit bugetar excesiv cauzat în mare de cheltuieli inutile (consum) taxele au fost crescute doar să sprijine politica risipitoare a statului. Nu e nici pe departe o măsură antiinflaționistă în cazul ăsta. Degeaba scoți banii din economie dacă îi folosești pentru cheltuielile bugetare crescânde. După alegeri vom vedea modificările fiscale cu adevărat împotriva inflației, iar cele de acum nu au făcut altceva decât să pună și mai multă presiune pe o economie încetinită. Vedem ce va fi.

  23. deci 50 milioane lei pentru 1000 de site-uri la fel. ok

  24. Legat de „3. Tinerii trebuie să voteze ca să fie reprezentați”, anul asta ma lovesc de urmatoarea problema la alegerile de primar si presedinte consiliu judetean: pot alege intre a pastra acelasi partid care a fost inutili la conducere in ultimii 20 de ani sau sa votez partidul pe care m-am jurat ca nu pun stampila.

    Fiind alegerile intr-un singur tur, votarea oricarui alt candidat e echivalenta cu aruncarea votului. Din fericire, la consiliu local/judetean mai sunt optiuni.

  25. Lucrez WFH de la începutul pandemiei, merg o zi pe săptămina la birou, acasă lucrez ca bezmeticul că e liniște și n-am tentații, și mai mult de 8 ore, la birou mă mai arde scaunul și mai merg cu băieții la cafea, sau cumpăr un covrig.
    Dar vreau la birou, acasă e cam boala curată cu stat atîta pe scaun și lipsa de interacțiune.

  26. @8 Romania face din nou pasul in fata :) Comentariile de pe threadurile externe sunt de aur:
    I can see the advertisement for this like “you wanna legally beat your wife and her annoying bitch friend? Call us and schedule an appointment!”

    Mi-au dat lacrimile de ras cand le-am citit

  27. 7. Oare o sa le dea si adrese de email? Sau tot primariaXulescu@yahoo.com o sa fie ca adresa de contact?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile