Imobiliare: Celini Residence

Ne scrie un cititor.

Cellini Residences:

Este și pe softpedia o postare, dar prea puține detalii. Am fost la vizionare, aproape de a cumpăra un ap cu 2 camere. Prețuri ok pentru zonă, dar:

  • bloc vechi (’65-’70), reconsolidat: agentul de vânzări se face că nu știe despre ce e vorba
  • la întrebarea: camerele sunt cam joase pentru o clădire nouă: „ăăă.. nu mi se pare”
  • ce a fost aici înainte: cu glas șters: „un internat”
  • înălțime ciudat de mică a camerelor: măsurat cu telemetru: 2,4m înălțime: șapa goală -> tavan finisat
  • compartimentări ciudățele rău: hol mic, bucătărie mică
  • blocul e din structura de beton + „ytong”: agentul a insistat foarte tare ca ytong este ytong, și nu bca =): okk
  • apartamentele cele mai scumpe se află la demisol și au grădină, ei numesc ăla „parter”.
  • prețurile sunt aberante dacă nu plătești avans 80%
  • condițiile din precontract avantajează deloc clientul.

 

cellini

Evenimente neprevăzute cu privire la Condominiu. Potențialul Cumpărător înțelege ca pot apărea numeroase evenimente neprevăzute asociate cu dezvoltarea Proiectului, inclusiv, de exemplu, necesitatea ca Dezvoltatorul sa obțină toate aprobările necesare de la organismele guvernamentale care au jurisdicție asupra Proiectului, abilitatea Dezvoltatorului de a obține finanțarea pentru construcția Proiectului si capacitatea Dezvoltatorului de a negocia contracte de construcție și alte contracte legate de dezvoltare care sunt satisfăcătoare pentru Dezvoltator, la propria sa discreție. Nu poate exista nici o asigurare că Dezvoltatorul va fi în măsura să satisfacă aceste evenimente neprevăzute.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Ahahahahaha

    Comentariu apreciat.1081
  2. Care ar fi problema cu BCA-ul?

    Comentariu apreciat.6211
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 12155
    • Suntem mai multi … suntem o prostime. Elaboreaza si tu nu fi hater sa raspunzi acid.

      Comentariu apreciat.1641
    • Izolatie termica mica si, cel mai rau, se aude totul prin el.. Sa vezi cum e cand e bca intre vecini, ii auzi pe ceilalti de zici ca sunt in camera cu usa deschisa, auzi intrerupatoarele, cum sfaraie uleiul in tigaie sau telefonul dat pe speaker.
      Mai misto e cand aia sunt cu chef de facut copii noaptea, zici ca esti in pat cu ei :)

      Comentariu apreciat.14920
    • Si ideal ce ar fi? Caramida din aia cu mai multe camere in profil?

      Comentariu apreciat.402
    • Zisese un băiat odată: depinde ce vrei : pentru ceva temporar alegi BCA ( amanta)
      Pentru veșnicie mergi pe cărămidă ( nevasta)

      Indecis. Tu ce zici?4119
    • Ok, deci nicio explicatie logica, doar “asa cred eu”.

      Ca eu am intrebat si vad ca ori am fost luat la misto, ori au fost date niste explicatii puerile.
      – termic, BCA-ul izoleaza mai bine decat caramida
      – este mai usor, mai ales in cazul de fata in care nu stii cat de bine este conservata/reabilitata structura, alegerea BCA-ului este oportuna

      Fonic, aici depinde si cat de bine e realizata zidaria si mai ales grosimea blocurilor. Daca grosimea peretelui este aceeasi nu ar trebui sa fie diferente prea mari. Doar ca de multe ori daca se fac compartimentari din BCA se alege unul subtire chiar si intre apartamente. Am locuit intr-un apartament a carui pereti erau din BCA si fonic era net superior multor altor apartamente cu pereti de caramida. E drept ca de cele mai multe ori datorita economiei facute de dezvoltatori se fac in bataie de joc(fiind usor de taiat se folosesc toate resturile posibile, la caramida se cam sparg).

      Comentariu apreciat.1037
    • @Alex, am vrut și eu să spun că BCA-ul izolează termic mai bine decât cărămida, dar m-am gândit că prea sunt siguri unii p-aici de ce spun și sunt eu prost. :))

      Comentariu apreciat.730
    • la cladirile noi, respetiv case, BCA-ul bate la cur caramida din toate puctele de vedere, nu doar dpdv al izolarii termice.

      Comentariu apreciat.404
    • Iar intre producatorii de BCA Ytong-ul este dintre cei mai buni.
      Lumea are in cap BCA-ul facut de romani inainte de ’90 cu tehnologie incropita si fara nici un fel de control de calitate. Izolatia termica e mai buna. La fonic conteaza mult densitatea BCA-ului – e unul asa zis structural care este mai greu si izoleaza fonic mai bine, grosimea, modul cum este izolata ( separata) sapa de perete, daca s-au folosit acei „bureti” perimetrali, modul cum s-a spart, daca s-a spart, BCA-ul pentru a ingloba in el diferse instalatii. Fata de o caramida ceramica „light” e mai bun.

      92
    • Niciuna, BCA e peste caramida clasica, plina, si undeva la acelasi nivel cu cea cu goluri. Daca problema era de denumire, Ytong e un brand de BCA, la fel cum Porotherm e un brand de caramida de la Wienerberger.

      112
    • Add, asta cu „cand aia sunt cu chef de facut copii noaptea, zici ca esti in pat cu ei” it’s a feature, not a bug, cum s-ar zice în corporateză. :)
      Cârcoța, dom’le, cârcotaș! … :)

      101
    • Britanicii au mari probleme cu BCA ranforsat cu fier beton, folosit ca placi la acoperisuri in anii ’50-’60. S-au prabusit cladiri. S-a dovedit ca materialul are viata limitata la aprox 70 – 90 de ani, fara posibilitate de consolidare, si fara urme si indicii inainte de cedare. Nu se stia asta la vremea respectiva. Natura poroasa face ca apa/umezeala sa il degradeze accelerat. google keywords: RAAC roof. BCA = RAAC

      BCA folosit ca zidarie pentru pereti ne-portanti, cum facem noi, poate fi decent, chiar mai bun izolator de toate felurile datorita aerarii materialului.

      61
    • …nu ca ala din fata ar putea fi denumit „bloc frumos”

      151
    • “Internat” se spune acum intre tineri. Pe vremea mea, cotetzul ala se numea “camin de nefamilisti”. Un fel de hogeac mai rasarit.

      Comentariu apreciat.370
    • Acolo au fost birourile unei firme de constructii. O parte din cladire era într-adevăr un soi de camin. Nu-mi dau seama cum au transformat spatiile alea in apartamente, ca totul e pe model camin de studenti (hol lung pe centru, camere de o parte si de alta, bai comune).

      50
    • Au ingropat tevile de apa si canalizare intr-o sapa noua, de acolo vine si inaltimea mica a camerelor.

      120
    • NOU
      #25

      @paul – ai pierdut procesul pt ca nu te-ai kombinat si tu cu aia de faceau manevre „cu celeritate si fara bagabontzeala” in justitia rromana „camp tactic”…..te scoteau aia proprietar la 1/2 de bloc (ca 1/2 isi luau ei pt servicii)

      10
  3. „Nu poate exista nici o asigurare că Dezvoltatorul va fi în măsura să satisfacă aceste evenimente neprevăzute.” – practic d-ul dezvoltator e impotent si o are mica, eu asta am inteles.

    Comentariu apreciat.941
    • Clauza aia nu tine niciodată în fața unui judecător sănătos la cap.

      Comentariu apreciat.325
    • @Zarax, corect, plus, care ar fi șansele să nimerești la ăia 90% care au picat testul acum vreo două zile?!?

      Comentariu apreciat.842
    • @Zarax m-am ars pe clauza si mai clara, scria ceva de genu „daca dezvoltător nu incepe constructia in termenul stabilit, cumparatorul se poate retrage si dezvoltatorul o sa-i restituie avansul”. Nu s-a inceput constructia, am anuntat ca ma retrag, avansul pa. Il dau in judecata, pierd. Explicatia judecătoarei: clauza nu forteaza dezvoltatorul sa restituie avansul, ci poate fi interpretata ca il restituie daca vrea…avocata insista sa mai platesc si apelul ca acolo sigur castigam, am abandonat tot si am lasat-o asa, ca increderea pe banii mei era mare si la primul termen…

      Comentariu apreciat.683
    • @paul. Adică judecătoarea aceea a zis ceva de genul ca un contract între parti nu are valoare nai mare decât o hârtie igienica? Cred ca a desființat prin asta o buna parte din fundamentele justiției în ro. Fie e deasupra tuturor iccj-urilor si cedourilor posibile , fie ticăloasea/corupta, fie habarnista.

      Comentariu apreciat.510
    • @Paul avansul era surpriza de la punga de pufuleti, sau cum ai renuntat asa usor?

      Comentariu apreciat.310
    • @Gogu – adica trebuie sa vezi exect cum este formulat un contract si fiecare vigula sau cuvant conteaza. Fara sa vezi exact clauza nu te poti pronunta.

      111
    • formularea lasa totusi loc de interpretari. „Se obliga sa restituie avansul integral, in termen de .. ” x zile ar fi fost mai beton. Dar cu justitia romaneasca nu ma mira nimic.

      170
    • Suma era medie sa zicem (3kEuro). Doar ca avocata si taxele de judecata m-au mai costat 25% din suma, procesul a durat un an, au fost vreo 5 amanari din te miri ce motive. Pentru apel as mai fi bagat 25%. Devine stresant ca n-ai garantii, esti ca la pariuri, in situatie pui in balanta si efectele, nu doar banii, atunci eu am ales sa ma opresc. Cateodata castigi, alteori inveti.

      190
  4. Daca e ăla din Tei nu ai acces la el decat prin spatele blocurilor. Cred că e un fost cămin de nefamiliști cu camere mici și baie comuna. Câțiva ani tot au spart sj găurit la el. Nu as avea încredere că structura a rămas întreagă și sigură. Nu e o problema că o clădire e reconfigurată dar macar spune de la început și pune un preț real

    Comentariu apreciat.780
  5. „bloc vechi (’65-’70), reconsolidat” vs. „camerele sunt cam joase pentru o clădire nouă:”

    Un bloc vechi, chiar si reconsolidat parca tot nu da cladire noua ;-) sau cititorul care a scris crede ca o reconsolidare inseamna la un bloc si inaltarea tavanului???

    Indecis. Tu ce zici?3317
    • A scris in condițiile in care agentul mintea că ar fi cladire noua.

      Comentariu apreciat.532
    • @Zarax – hai sa fim seriosi, cand cauti pe maps vezi poza cu Santier in Lucru sau cum se numeste ala si scrie mare „extindere, modernizare, recompartimentare interioara..etc”. Eu inteleg frenezia aruncatului cu rahat in tot ce tine de imobiliare insa aici chiar nu este nimic ascuns, uita-te si tu pe maps.

      Pe site-ul lor au fiecare tip de apartament cu compartimentare si dimensiuni, nu trebuie sa te duci in persoana ca sa descoperi ca e „compartimentări ciudățele rău: hol mic, bucătărie mică”.

      La fel si aia cu preturile, sunt ok dar nu sunt ok decat cu avans de 80% – ori e laie ori balaie. Si finalul este apoteotic „condițiile din precontract avantajează deloc clientul.” – cine se astepta la asta? Nu este firesc ca ala sa puna in contract ce conditii il avantajeaza pe el?

      Indecis. Tu ce zici?1426
    • Lasa maps-ul deoparte, ca nu are nicio treaba faptul ca aia ASCUND anul de constructie al imobilului !!!. Nu se gaseste nicaieri pe site-ul lor vreo referire a anului de constructie sau a faptului ca este o cladire consolidata si reconfigurata .
      Pe bune, asta este argumentul tau ca ‘aici chiar nu este nimic de ascuns’ !?

      101
    • @VuAd – in lumea asta totul se bazeaza pe contracte si pe ce scrie negru pe alb, nu pe pareri si ce crezi tu ca intelegi din ceva.

      Scrie pe site-ul lor ca este un complex de cladiri noi? Cand intrebi de cand sunt te mint, iti spun ca este construit acum?

      Pe nici un site de masini nu scrie cand a fost facut motorul ala, daca este un motor nou sau o adaptare a unui motor de acum 10 ani – asta inseamna ca imi ascund ceva?

      Pe produsul de panificatie nu scrie daca este faina romaneasca sau este adusa in Polonia si nici nu scrie daca e facuta aici sau este coca inghetata adusa din Ungaria. Inseamna ca iti ascund ceva sau ca iti ofera un minim de informatii si daca vrei mai mult este datoria ta sa pui intrebari si sa cercetezi?

      011
  6. Chiar numele ar trebui sa ridice semne de întrebare. Rolex Residence sau Tissot Imobiliare erau luate?

    Comentariu apreciat.711
  7. Ce e aia ytong?

    153
  8. Ok, facem de cacat Celini Residence – f bine, sa dea faliment da-i dracu de hoti. Pe agent de ce nu-l numim? Hai nu neparat cu nume si prenume dar Gogu Imobiliare SRL tot trebuie mentionat. Ca toti astia sunt niste viermi inutili (cine da cu minus e agent imobiliar, hep hei…)

    Comentariu apreciat.13024
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1690
    • Agentul imobiliar a fost din partea dezvolatorului. O persoana foarte prietenoasa si cu multa experienta, de la care nu afli decat ce trebuie sa afli. Numele acestuia, afilierea, etc, nu le afli. Constant a fost o tensiune cand voiam sa intreb ceva mai la obiect. (YTONG, camere joase, demisol-parter, ca sa nu mai zic de elefantul din cladirea din ’60)

      183
  9. Poate fi un fel de bait and switch. Adică în toate planurile au de fapt reconsolidare clădire veche + construit clădire nouă (ambele practic în curtea liceului de lângă). Deci va exista și o construcție nouă, dar cândva.

    Pe site nu scrie nicăieri că e o clădire nouă, dar amestecă diverse lucruri. De exemplu spun de >100 locuri de parcare supraterane și subterane – cele subterane vor fi în clăridea nouă (care nu există), de fapt sunt doar 34 de locuri de parcare, restul vor fi construite cândva, cu o notă de subsol (doar pe actele de construcție, nu pe site) că „76 locuri de parcare faza 1 sunt suplimentate… în faza 2”.

    230
  10. Stați să văd dacă am înțeles bine : deci Celini Reshitentse ăsta, nu este construcție nouă ? Ci o ‘transformare’ a unei clădiri vechi ?
    In condițiile in care e plin YouTube de reclama lor, că e situat perfect intre 2 parcuri, că e un etalon al arhitecturii și bunului gust și nu mai știu ce kkt spun ei pe acolo…

    Comentariu apreciat.472
  11. NOU
    #54

    bah baiatule cum sunt apartamentele alea la demisol, gradina la 1-2 metri SUB nivelul strazii, cum naiba sa te relaxezi in asa ceva?!?

    182
    • Te relaxezi bine după ce plouă că-ți faci piscină gratis…

      Comentariu apreciat.340
    • Piscina sau orezarie, mai vinzi, mai achiti credit…
      Solutii sunt, nu vreti voi sa faceti bani investind in imobiliare residence tip CAP. 🙂

      190
    • Mai adaugi si faptul ca porneste unul motorul (preferabil ceva diesel cu dpf off) la masina si sta cu el pornit chiar langa geamul tau.

      00
  12. NOU
    #58

    In general clauzele dezvoltatorilor nu sunt niciodata in favoarea cumparatorilor. Dar ce zic eu in favoarea cuiva, nu sunt echilibrate pur si simplu. Este take it or leave it.

    190
    • Sau „leave it in the blood”

      192
    • Normal ar fi sa poti adauga si tu clauze sau sa le modifici pe cele care nu te avantajeaza. Sa ajunga un contract neutru, fiecare isi ia un risc daca x.

      Astia nu par genul care ar modifica ei contractul, publicul tinta nu citește atatea pagini

      111
    • @Stef: ai fost vreodata la o discutie cu un dezvoltator? e take it or leave it… pana acum am tot plecat, parca muncesc prea mult pentru bani ca sa-i arunc asa si sa sper ca poate, poate iese macar la jumate din promisiune, daca nu cumva se intampla sa fuga dezvoltatorul cu avansul meu(si a altor zeci ca mine) prin madagascar.

      160
    • Da, am negociat contractul cu dezvoltatorul.
      Clauze de genul le-am scos sau echilibrat.
      Clauze de „avans fara sa primesti inapoi ” daca au ei probleme cu actele si nu se aproba credit sau forta majora au fost discutate.
      Dar depinde de la ce dezvoltator cumperi.
      Vrei bine construit, compartimentat si in zona premium dar sa dai 50K eur pe 80-90 m2 utili…
      Nu zic ca preturile nu sunt nesimtite la uni dezvoltatori, dar nu toti sunt in aceeasi oala si facand comparatie unele ap merita.
      Nu o sa le gasesti imediat, trebuie sa cauti, mergi la vizionari, sa stii ce vrei si care sunt prioritatile, dai xxx eur unui specialist sa verifice documentatia si executia, unui avocat sa verifice actele si etc. . Moritatea nu ar da 100 eur sa fie verificate cele de mai sus, dar „arunca” zeci de mii pe cocioabe din rigips si dupa plang pe net…

      21
    • NOU
      #63

      @Ionut B: daca iti spun ca la un dezvoltator cu multe ansambluri la activ din B, care vinde 2 camere + loc de parcare la 150k nu poti negocia nicio clauza, ma crezi? Nu vorbesc de gigei care fac blocuri prin Militari Residence la 50k 3 camere…

      00
  13. S-a făcut 5000 de euro un balcon… Cât un teren.

    134
  14. Eu sunt foarte curios de partea de acte de proprietate. Ala nu a fost camin de nefamilisti, a fost camin de liceu. Parca Traian era liceu sportiv inainte de ’89. Nu stiu sa existe o procedura 100% corecta prin care un bun aflat in patrimoniul primariei, corpul de cladire camin, trece in proprietate privata, astfel incat sa se poata face vanzarea catre proprietarii finali. E chiar interesant.

    151
  15. Pe cat pariu ca o sa se dea toate? :)

    80
  16. Eu nu inteleg de ce e asa complicata ecuatia pentru unii…

    vii, vezi
    ai dubiu 1 + ai dubiu 2 + ai dubiu 3 + … + ai dubiu X + banii tai sunt importanti = pleci.

    30
  17. NOU
    #69

    Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 230
    • „Intr-adevar acolo au fost niste camine, nu au obtinut autorizatie de demolare astfel incat au fost nevoiti sa le reconsolideze complet.”

      „Vreau sa vad unde gasiti apartament nou, de la dezvoltator, de 2 camere intre Stefan cel Mare si Mall Promenada la sub 150k+tva”

      Cand te mai intrebi ce are lumea cu agentii imobiliari te rog sa iti recitesti aceste 2 fraze scrise cu manuta ta.

      262
    • Nu le da!!! Vine eu cu cash azi. Iti dau cu 10k mai mult.

      81
    • NOU
      #72

      Pentru LRPX…
      Conform tuturor datelor tehnice este apartament nou. Nu este cu absolut nimic inferior din punct de vedere tehnic fata de orice alta structura noua, pornita de la groapa, ba dimpotriva, tocmai datorita faptului ca au trebuit sa refaca totul, lucrarea a iesit impecabil din punct de vedere tehnic. Daca nu stii despre ce este vorba acolo, mergi sa vezi la fata locului ansamblul.

      123
    • Te rog frumos sa nu mai aberezi asa de mult. Stiu ca mai toti copilasii iesiti de pe bancile scolii au fost la un moment de ratacire si foame din viata, taximetristi sau agenti imobiliari. Si eu am fost in tinerete, recunosc. Cladirea aia veche are ceva ce se numeste fier-beton in structura de rezistenta. Poti sa imi explici cum a fost scos el din cladire si pus altul nou, fara sa darami cladirea? Ca fierul ala beton are niste reactii chimice pe parcursul a zeci de ani, nu mai e chiar asa de impecabil in 2024, ma-ntelegi tu…si altele.

      220
  18. @muresan alexandru, multumim pentru lamuriri!
    Omul ne-a dat info din interior si e de apreciat.
    Intradevar pe SCM zona parcul Circului unde la bulevard sunt blocuri facute-n ’60, un 2 camere semidecomandat este minim 75k, iar in alea de dupa ’80, cu 3 camere sar de 120k, de alea noi nu te atingi.
    Alea noi de pe Fabrica de Glucoza, 2 camere chiar sar de 180k, fara loc de parcare sau alte mofturi, gen…boxa! :)

    22
  19. Am si eu o cunostinta agent imobiliar care are Celini Residences in portofoliu si mi-a zis ca NU, fix ce s-a enumerat mai sus. E o mizerie si sa stau departe de el.

    12

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile