Știrile zilei – 30 iulie 2020

  1. Culori . Bară . Munți . Apus . Blondă . Brunetă .
  2. Arme noi pentru polițiști. Proceduri încă nu.
  3. The death of the city
  4. BMW o să facă versiuni electrice pentru SUV-uri
  5. Hertz are 200.000 mașini de vândut
  6. Profitul Paypal a crescut cu 86%, că lumea a cumpărat online
  7. Huawei a livrat mai multe telefoane decât Samsung
  8. O măsură bună pentru cadrele didactice
  9. Cronica de tehnologie
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. 8. pe bune? un an? si pe urma gata? poate sa intre la clasa?ar trebui interdictie pe viata. nu poti sa lasi un hot si un trisor sa formeze caractere.

    00
    • Da, ar fi mai potriviți in parlament, sa formeze legi.

      00
    • Daca ai vedea ce subiecte se dau la examenele de titularizare, ti-ai indrepta ura catre minister. Nu au absolut nici o treaba cu formarea copilului si lectiile care se predau. Aceleasi rahaturi mizere de comentat beletristica invechita cu tarani prosti care se bat intre ei.
      Curricula nu e putreda numai la copii, sunt scarbiti si profesorii la fel de mult si se intreaba „la ce o sa am eu nevoie de x, unde imi foloseste mie y cand predau copiilor”.

      00
    • Au un an la dispoziție să-și îmbunătățească metodele

      00
    • Shack, am si eu o ruda ca s-a chinuit cativa ani, stiu ca subiectele si corectarea sunt de cacao. Dar persoana de care vorbesc a invatat an de an, a stat pe forumuri, a intrebat in stanga si in dreapta, s-a interesat care e abordarea corecta si pana la urma a luat examenul. Niciun moment nu i-a trecut prin cap sa copieze.
      Acum isi face lucrarea pentru gradul I. La fel, conspecteaza, cere sfaturi, scrie, nu se gandeste cum sa mai bage din alte parti sau sa gaseasca pe cineva sa-i vanda o lucrare. Nu exista scuze pentru copiat, cand esti profesor.

      00
    • La ce te chinui cu copiatul cand exista spaga.

      00
    • Sunt profesor într-un oraș din sud-estul țării, colegiu cu mulți elevi situat central. E jale! Un profesor doarme la ore, efectiv moțăie la catedră. Altul mai întâi se îndoapă cu sandvișuri apoi moțăie și el. Băi, nu e o metaforă, oamenii ăștia dorm, în timp ce elevii stau în liniște pe telefoane. Le convine, majoritatea copii de la țară, fără ambiții, bucuroși că au prins loc la colegiu în oraș. Apoi, o doamnă care nu a predat nimic în toată cariera. Nimic! Stă la bârfe, face parada modei, i se face masaj la ceafă de elevi, că a prins-o curentul, de-astea. Cei de religie, la fel. Când vin la ore discurs anti gay și familia tradițională, altceva nu știu. I-au spus unui elev care e deschis gay că trebuie să meargă la biserică să îi citească popa să se vindece și că e așa pentru ca părinții lui, citez, și-au tras-o în fund.
      Note puse pe caiet, adică cerut din când în când caietul cu notițele de la clasă și pus note. Așa, pe ochi frumoși.
      În schimb la consilii directorul este preocupat de faptul că elevii nu vin cu pantaloni de stofă și profesorii vin în blugi. Și de iertat tâmpeniile făcute de unii elevi de-a dreptul sălbatici pentru că asta e, suntem colegiu și se strică imaginea școlii dacă se află.
      Vă spun, e jale! În 50 de ani asta nu mai e țară, va fi un maidan. Maidanul carpato-danubiano-pontic.

      00
    • @M. foarte tare liceul … as fi vrut sa am asa ore pe vremea mea

      00
    • @Shack: Si ia zi-mi cati din profesorii astia dupa ce invata curricula aia scarboasa si iau examenul incearca sa faca ceva pentru a o schimba? Sau astepti de la elevii de a 6-a sa vina cu o propunere de schimbare in parlament?

      Da, e de cacat. Dar daca elevii au de invatat niste mizerii, as prefera ca si profesorii sa treaca printr-un chin asemanator ca sa poata empatiza cu ei si sa gaseasca niste solutii alternative.

      00
    • @M, nu cumva e colegiul economic din Tulcea? Dupa descriere asa pare..

      00
  2. La Altex sunt foarte multe Huawei-uri resigilate și mă gândesc că nu au știut că nu au Google Apps.
    https://imgur.com/a/lOv5l8T

    00
    • Din 2 cauze, dacă a comandat clientul de acasă sigur nu s-a informat sau a cumpărat din magazin și asistentul de vânzări nu l-a informat legat de lipsa serviciilor.

      00
  3. Articolul despre moartea oraselor mi se pare mai mult click-bait decat o prezentare corecta a situatiei. Adica, e foarte normal ca orasele s-au depopulat in perioada aceasta din cauza simplului fapt ca virusul s-a simtit bine in aglomeratie, dar nu prea vad cum ele vor disparea.
    Probabil ca multi se vor orienta catre zone rurale sau zone izolate, dar cand vor descoperi anumite limitari(servicii medicale un exemplu) in acele zone, tot intr-un oras vor ajunge. E ca omul care a stat toata viata la bloc si visul lui este sa se mute la casa si cand descopera si chestiile naspa incepe sa-si puna probleme existentiale.
    Pe termen lung, orasele se vor schimba tendinta fiind de a deveni orientate catre oameni si catre diverse moduri de transport, mai putin masinile. Asta a inceput sa se intample si pandemia va accelera putin acest trend. Pune acest lucru si pe faptul ca in vreo 10 ani, vom avea transport public autonom ce poate rula 24 ore din 24 si este ceva fabulos. Asa ca nu vad cum vor disparea orasele. Ca ele se vor reinventa si ca nu vor mai fi ce erau inainte de pandemie, perfect de acord.

    00
    • Apropo de serviciile medicale :) sa stii ca nu in toata lumea serviciile medicale sunt de cacat in zonele rurale . La noi sunt de cacat si la oras nu numai in zonele rurale…vezi Craiova

      00
    • Pune acest lucru si pe faptul ca in vreo 10 ani, vom avea transport public autonom ce poate rula 24 ore din 24

      Punem pariu că nu? Pula mea, încă aveți în Romania tramvaie și autobuze din anii 60, transport de noapte ioc, dar tu visezi transport public autonom 24 de ore pe zi. Ești cam rupt de realitate.

      00
    • Nu imi spune ca vorbesti de capitala Bucuresti?? Poate in 10 va fi doar suedejime.

      00
    • NOU
      #17

      @Asdad2005: ce fumezi, că vreau și io. Pare mai bun ca un „toad venom” :D

      00
  4. 7. Cheltuie mult partidul ca sa demonstreze chestii.

    00
  5. „elementary school substitute teacher” – are dotari destul de bune. Monitorul ala mare, macbook, caruta de adaptoare.

    00
  6. 2. Foarte interesant „dealul” cu beretta. Anul trecut dupa crima de la recas (un politist a fost impuscat cu zastava m70, mai slab decat carpati m64) se vorbea despre glock. Apoi brusc in toamna a venit badalau cu beretta 92.
    Desi e mai puternic decat vechiul carpati, beretta 92 nu e „ultimul racnet”, a fost lansat in 1975. despre arme de conceptie noua cu cadrul din polimer, mai potrivite utilizarii de catre politie (gen hs2000 de exemplu) nici macar nu s-a adus vorba.
    Concluzia: beretta a gasit niste fraieri carora sa le vanda produse vechi.
    Cat despre pregatirea tactica, sa lasam imaginile sa vorbeasca
    https://livenews.romaniatv.net/un-politist-a-scapat-pe-jos-pistolul-nou-nout-primit-chiar-de-la-marcel-vela_58343.html

    00
    • Ce bine hranit e domn politist

      00
    • Cei de la Beretta parca se combinasera cu Romarm sa produca niste arme in Romania la Plopeni.
      Cumva are sens sa cumparam Beretta, ideal ar fi fost sa le producem noi, desi tare ma tem ca nu ar fi iesit prea bine, pe model Jericho941 via filiera israeliana…

      00
    • Vad ca sunt model PX4 Storm care foloseste, e drept, acelasi declansator ca 92 dar este complet redesenat, din polimer etc. deci putem spune ca e modern, nicidecum din 1975.

      00
    • @enzo
      Jericho 941 e clona dupa cz75 adica tot design de anii 70.
      Mie nu imi e clar cam ce origine au noile pistoale. Se pare ca e strict import, eventual doar eticheta lipita in tara.
      Oare cat o fi fost comisionul?

      00
    • NOU
      #27

      Vorbesti despre pistoale ca despre telefoane.
      S-a schimbat ceva în principiul de functionare al pistoalelor din 1975 până în prezent?
      Au mai apărut ,,funcții,, noi pe ele în afară de polimer,adică plastic ?
      Apropo ,cât costă un pistol din polimer ? Se justifică diferenta de pret ?
      De masini nu zici nimic, de ce au domne Dacia ? Uite ce model frumos a scos BMW !
      Hai să nu mai fim cârcotași.

      00
  7. Cred și eu că PayPal s-au îmbogățit și nu doar coronavirusul a dus la creșterea profitului. Au mărit și taxele nu demult și au cursul de schimb nesimțit rău.

    00
  8. Examenul de titularizare nu este numai pentru profesori, adică cei care deja predau, la el participă și oameni care doresc să intre în învățământ pentru prima dată. Examenul, la unele discipline nu are legătură cu ce se predă la clasă, la altele are mai mare legătură cu ce se predă la clasă la nivel de liceu. Indiferent de disciplină examenul este crunt, 4 ore în care nu prea ai timp să te gândești deoarece trebuie să scrii, nu prea ai timp să analizezi toate opțiunile corecte în rezolvare, trebuie să scrii prima rezolvare care îți vine în minte și să speri că este cea mai bună deoarece dacă o lungești cu gândirea riști să nu ai timp să termini toata lucrarea. Nu știu cum cineva poate să se gândească că ai timp să copiezi.
    Sunt de acord cu eliminarea celor care înceracă să copieze la orice fel de examen, mai ales unul de genul acesta. Dacă aș fi văzut pe cineva care înceracă să copieze aș fi făcut scandal deoarece la titularizare miza este postul de angajarea, cu cât nota este mai mare, cu atât poți să îți alegi posturi mai bune. În 2013 în județul Timiș la titularizare a fost prinsă cu copiuțe soția unui inspector și dată afară din examen, oamenii in sală s-au revoltat și au cerut ca aceasta să își desfacă ,,borseta de medicamente” deoarece supraveghetorilor li se părea normal ca ,,doamna inspector” să meargă din 10 în 10 minute la baie pentru că trebuie să își ia medicamentele.

    00
  9. the death of the city…ultima data cand s-a intamplat asta a venit evul mediu „intunecat”, cum zic anglofonii. cat de intunecat? sa comparam tapiteria de la bayeux cu frescele din pompei. futere.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.