Știrile zilei – 3 martie 2014

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. @raul rual>> nu e din zalau nenea, si nu se referea (neaparat) la Zalau. ai citit pe diagonala

  00
 2. Articolul cu magazinele din Sibiu e scris bine, chiar daca e deplasat. Sa vezi cum se lamenteaza niste jurnalisti de prin Zalau ca Lidl le-a distrus orasul.

  00
 3. Hypermarketul nu a distrus micul oras. Hypermarketul a distrus insa micii evazionisti fiscali care sa lafaiau in bani negri. Declinul vanzatorilor evazionisti s-a propagat incet dar sigur si in restul serviciilor.

  Sa spui ca hypermarketul a distrus orasul e de-o prostie rara, dar efectul s-a facut resimtit!

  Cand trantesti in 3 ani doua supermarket-uri, un hypermarket si un mini mall (Deichman, Takko, etc) intr-un oras mort precum Fagarasul se simte. Iti pot spune cu exemple concrete, se simte pana la „imi vand casa cu 10 camere ca nu mai am cu ce sa finisez constructia sau cu ce sa o intretin dupa”

  00
 4. Chiar, care e treaba cu Fagasarul ?

  De fiecare data cand trec pe acolo, exact impresia asta mi-o lasa: de oras mort.
  Bonus strazile, care arata ca dupa bombardament.

  00
 5. Economic, 1,8% din totalul exporturilor româneşti, deci nimic

  Nu este chiar nimic, gandeste-te ca banii aia sunt echivalentul unor locuri de munca. Daca exporturile catre Ucraina ar fii peste noapte 0 pe langa o gaura la buget si niste bani cheltuiti cu ajutoare de somaj, pe terment lung inseamna pierderi si mai mari. Banii pe care salariatii aia nu-i mai cheltuie vor insemna incasari mai mici pentru alte firme, deci posibil alte locuri de munca pierdute. E un fel de ciclu vicios in care un loc de munca pierdut are efecte mai mari decat ceeea ce vedem direct.

  00
 6. @ alioja:

  Cand dai un nume exista riscul ca oamenii sa asocieze acel nume cu realitatea.

  00
 7. @tester: Ce sa se intample cu Fagarasul, evaziune fiscala si smenarie cat cuprinde. In afara de vreo doua fabrici romano-franceze si inca vreo doua firme mai mici toata lumea lucreaza fie in comert, fie la stat.

  Asta-i mentalitatea, oamenii isi construiesc palate, se plimba cu septare dar nu iau in considerare faptul ca daca „le crapa motoru” cel mai apropiat cardiolog e la 80 km distanta. Lumea traieste bine in conditii de cacat.

  00
 8. In familiile sarace se nasc cele mai frumoase fete … so fuck off

  00
 9. @raul rual>> doar cei care nu au citit articolul.

  prima fraza:

  „A fost odata un oras mic numit SA ZICEM Zalau.”

  e clar ca ala e doar un exemplu

  00
 10. eu chiar nu inteleg de ce lumea din romania da doi bani pe ucraina. inteleg pe spalatii la creier din lumea vestica, dar romanii?!

  pendula mea, in sfarsit avem si noi unii de care sa „ne radem”: evenimentele din ultimele luni au demonstrat ca ucraina este cu aprox 25 de ani in urma romaniei (piata, demonstranti, revolutie, sange, prag de razboi civil…) doar ca revolutionarii lor sunt mult mai primitivi si mai violenti ca ai nostri.

  ucraina nu ne-a fost si nu ne va fi un aliat niciodata. in definitiv ce sunt ucrainienii? niste rusi vopsiti.

  00
 11. Florin, pleci de la un caz particular şi generalizezi. Că în România micii (şi de multe ori şi marii) comercianţi sunt evazionişti este o particularitate locală. Primii care au sesizat cum supermarketul distruge micile comunităţi au fost americanii. Şi ei erau tot „evazionisti fiscali care sa lafaiau in bani negri”?

  În paranteză fie spus, dacă erau evazionişti trebuiau să fie cu atât mai greu de distrus. Dările pe care nu le plăteau la stat constituiau un avantaj concurenţial faţă de supermarketul care lucrează cât de cât legal.

  00
 12. NOU
  #12

  Industria cafelei este aproape inexistenta in Romania, cel putin in liga Starbucks-ului. Motivul este ca lumea nu isi permite sa cumpere o cafea zilnic pe drum spre serviciu, dand 10-15 lei pe ea. Din cauza asta, concurenta este foarte scazuta si greii ca Starbucks nu isi dau nicio silinta sa ofere un produs bun.

  00
 13. @alexx, acum inteleg de ce fetele frumoase sunt toate curve…

  Fiind din familii sarace, nu pot face bani decat daca sug pule de bogati…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile