Știrile zilei – 29 mai 2020

  1. Blondă . Blondă . Iarnă . Brunetă . Blondă . Blondă . Șatenă
  2.   Patru despre bani și criză:
    1. Americanii nu mai au chef de cumpărături
    2. Din cauza crizei, americanii pun bani deoparte
    3. Mark Cuban vrea 2.000$ pe lună pentru cheltuieli rapide
    4. Miliardarii americani s-au îmbogățit
    5. Și în Spania și Germania se cheltuie mai puțin
  3. Metroul Drumul Taberei se amână
  4. O sifonare de bani de la Romarm
  5. Cronica de tehnologie
  6. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Metroul din Drumul taberei se va inaugura împreună cu cel de la Cluj Napoca !

    00
    • Nu fa glume daca nu ești informat, metroul din Cluj e funcțional pe tronsonul spre Florești de aproape 2 ani. In rest se poate circula pe centura ocolitoare a Clujului să eviți traficul. Dar așa sunteți voi, cobiți că sa vă aflați în treabă și apoi în august ne rugați să vă cazam în garaje să fiți untoldisti.

      00
    • In cluj sunt mai multe metrouri deja, nu mai fiti rai.
      Nu stiti ca Boc face cate un metrou in fiecare an? Cand termina cu Clujul, se apuca si face si prin satele dimprejur… sa fie.

      00
    • Boc tot face studii de fezabilitate pt metrou de vreo 10 ani iar peste 10 ani tot la nivel de studii de fezabilitate va fi se știe asta e metoda cea mai buna de spagi din bani publici care finanțatorii campaniei electorale.

      00
    • NOU
      #5

      Cum era gluma aia, ca de sarbatori programul metroului din Drumul Taberei ramine neschimbat si ca a aparut cartela de metrou cu 0 calatorii tot pe magistrala aia.
      Altfel, daca iti cere vreun strain sa-i spui in cuvinte putine cum sint romanii cind vine vorba de facut ceva, orice ii poti spune lejer „metroul din Drumul Taberei” si o sa inteleaga.

      00
    • Eu inca il astept pe cel din Timisoara promis de Robu lui Dumnezeu. Deocamdata se lasa greu, dar si cand o sa fie gata, o sa fie ceva stelar.

      00
    • La Timișoara sunt aceiasi gogoși de la Cluj la pnl e o adevărată competiție care minte mai mult.

      00
  2. 4. Tipic românesc… Este ciudat cum statul ne fute/fura? iar noi acceptam cu mare drag. In același timp ne-am mobilizat și am donat/ajutat cum am putut fiecare dintre noi. Zici ca suntem un popor de prosti dar cu inima mare :)

    00
    • ‘Zici’ ?

      00
    • Rog un admin sa modifice postarea și sa taie cuvintele “zici ca” :)

      00
    • Eu, spre deosebire de acei romani prosti si cu inima mare, n-am donat si am stiut de la bun inceput ca donand acum, ajut statul corupt pe termen lung.

      00
    • Acceptam aproape orice, dar daca vine cineva sa ne ia temperatura, sa vezi atunci revolutie.

      00
    • Eh donatii, cu ocazia pandemiei am putut vedea ca exista o forma si mai facila prin care lumea isi maseaza ego-ul si se poate lauda ca a ajutat : aplauda personalul medical. (personal mi s-a parut cringy as f**k).
      Necesitatea si oferirea de donatii nu indica altruism oamenilor, ci arata deficiente grave in functionarea unui stat/societati. De exemplu: este o rusine nationala ca in Romania un spital de oncologie pediatrica a trebui facut din donatii.

      00
  3. In general economiile care aveau un consum sustinut o sa-si revina destul de greu si nu va fi o refacere in V. Acum ca oamenii descopera ca nu au nevoie de toate rahaturile e foarte bine, doar ca asta va incepe o spirala din care cu greu vom mai iesi.
    In cele din urma economia suntem noi si din pacate omenirea nu are foarte mare incredere in situatia curenta si fix din cauza asta pune deoparte. Si problemele
    cele mai mari vor fi cu somajul galopant, dar mai ales cu lipsa de perspective. Raman la parerea initiala, experimentul a fost interesant, dar nu toti si l-au putut permite si acum vad nota de plata si cauta solutii de fuga…

    00
    • Experimentu’ cui?

      00
    • @miluch
      Experimentu a fost unul simplu stam acasa o luna, hai doua ca sa salvam vieti pentru ca sa nu devenim o noua Italie. Poveste frumoasa, numai ca prin aprilie, au inceput sa descopere chestia absolut banala, nu prea ne permitem asta, noi ca societate in tot ansamblu. Si aici vorbesc de tot ce s-a intamplat pana in luna mai , unde am avut somaj galopant, cresterea saraciei, cresterea violentei domestice, plus alte efecte psihologice pe care le vom vedea mai incolo. Pe partea economica ma abtin, dar vom vedea din iunie mai bine, care e situatia.
      De asemenea, pandemia asta a aratat si felul in care putem fi manipulati, ne poate fi indusa frica si cum in mare se conduce prin frica in anumite momente. Ei bine, chestiile astea costa si nota de plata a venit. Si fiecare acum, incearca sa vada daca poate plati esalonat sau poate fugi de nota de plata. Fix din cauza oamenii au inceput sa puna bani deoparte, nu ca ar fi ei mari economi ci pentru ca toti sunt nesiguri pe viitorul lor. Si acum, isi vor incepe sa-si puna probleme, oare am facut bine ce am facut?!

      00
    • Guvernelor. A fost un experiment, ca nu e echivalent cuvantul cu o conspiratie. E ceva ce nu au mai facut si s-au luat dupa China.

      00
    • Ultimele studii facute in Spania (testare de anticorpi pe 70.000 de subiecti, alesi ca esantion statistic, testare dubla cu trimitere la laboratoare diferite) arata ca undeva la 5% din populatie are anticorpi si, in consecinta, rata reala de mortalitate e cam 1%. Virusul e extrem de contagios si, lasat de capul lui, ajunge cam in 3 luni la 60-70% dintr-o populatie extrem de conectata (cum e in societatile occidentale), adica la procentele unde se presupune ca epidemia se inchide, prin capatarea imunitatii de „turma”.

      Adica, fara nicio masura de carantina si distantare sociala am fi ajuns in 3-4 luni la 0,7% decese din total populatie. Bonus, cam 2% din populatie avea nevoie de spitalizare, mare parte din ei cu nevoie de terapie intensiva si ventilare mecanica. Vezi ce tara din lumea asta si-ar fi permis asta (hint: niciuna, nici macar Germania, care dupa mari eforturi a ajuns la numarul de paturi de spital dotate cu ventilatoare mecanice la un pat la o mie de locuitori!). Si imagineaza-ti cat de „bine” ar fi mers consumul si economia in situatia asta, un fel de Bergamo generalizat la nivel de lume intreaga.

      De altfel, toate tarile mari si bogate au ales sa faca experimentul cu lockdown-ul, ceea ce, zic eu, confirma calculele de mai sus.

      00
    • @silicon_v
      Daca era extrem de contagios nu apucam noi sa ne trezim la timp. Asta cu contagiozitatea mare era o poveste din perioada de panica de la inceputul lui martie. Care si atunci era nuantata de specificarea faptului ca e situatia worst case, nu neaparat realitatea.

      00
    • si or avea 5% anticorpi, dar asta e cat de cat mult doar daca presupui ca a inceput sa circule din februarie in Europa. Ceea ce e departe de a fi sigur. Poate s-a ajuns la 5% intr-un an sau doi

      00
    • Breaking news. Anual cam 1% din populatie pleca la loc cu verdeata, cel mai frecvent din cauze naturale. In ce masura s-ar fi intersectat aceasta mulțime cu cei 0.8% de mai sus, nu vom sti.

      00
    • pai mai ales in lombardia, new york si centrul spaniei numarul deceselor e semnificativ mai mare decat in alti ani, pentru aceeasi perioada. Interesant e ca mortii confirmati cu covid acopera doar o parte a excedentului. Se presupune ca si ceilalti sunt din aceeasi cauza. Dar oare cati dintre mortii in plus care nu sunt oficial cu covid au fost testati si au iesit negativ?
      Aveam eu o teorie sf (dar si cele oficiale le consider destul de sf) ca de fapt in zonele astea cu mortalitate mare a fost vorba de alta boala, care a fost impachetata cu covid19 pentru ca media sa dea mai soft decat boala aia, dar mai grava decat adevaratul covid19 care e ceva ca herpesul: multi asimptomatici , dar putini cu manifestari. Astfel, la mortalitatea pentru boala asta oficiala sintetica ai un numitor mare, datorat multor teste care ies pozitive, dar numaratorul (decesele) e dat mai ales de boala cealalta, mai grava, dar mai putin contagioasa. Poate fi si o alta tulpina, nu neaparat alt virus. Chiar daca e mai putin contagioasa, boala cealalta a avut timp sa prinda radacini serioase in zone ca new york, lombardia sau madrid si castiliile. De aici panica guvernelor. Au zis ca mai bine inchid toate regiunile pt ceva declarativ naspa, dar declarativ si „ceva ce putem invinge” decat sa inchida o parte din regiuni pt o boala mai urata, cu contagiozitate mai mica, dar care nu era totusi nici ea atat de bine cunoscuta. Si poate in cazul ala ori panica ar fi fost mai mare, ori delasarea mai mare in evitarea propagarii ei. Ori pesimism mai mare, periculos pentru economie, ori optimism prea mare, periculos pentru oprirea raspandirii ei. Si atunci au ales calea de mijloc, chiar daca nu pare :)

      00
    • e simplu: te uiti pe numarul de morti in plus. In conditii de lockdown.
      e amuzanta economia asta. Is curios cum functioneaza cand ai toata firma bolnava. Am o prietena, sub 30 de ani, sta de 45 de zile rupta in doua. Alte doua au scapat mai repede.
      Interesanta economia asta.

      00
    • La cat de târziu s-au închis toate tarile daca ar fi fost atât de contagios virusul cum a fost prezentat de presa acum ar fi trebuit să avem cel puțin 20-30% din populație cu anticorpi nu 5.3% cum e in Spania sau 1% cum e in Ungaria. De la china care o lună nici macar n-a recunoscut existența virusului până la europa și america unde si în martie se organizau evenimente cu zeci de mii de participanți, virusul peste tot a avut cel puțin 1-2 luni in care s-a putut raspandi in voie. Iar după unele studii se pare că virusul e prezent în europa încă din noiembrie anul trecut adică a avut vreo 4 luni in care s-a răspândit în voie până când s-au luat primele măsuri de lockdown.

      00
  4. NOU
    #25

    Si francezii au pus banul la ciorap in timp de criza. Am citit pe undeva zilele trecute ca au facut depozite de zeci de zeci de miliarde de euro in timpul crizei. Lumea a invatat din 2009, nu mai vrea sa fie cu pantalonii in vine in caz de nasoale.

    00
  5. WOW! toti marii experti in finante sunt socati ca in aprilie lumea nu a mai aruncat banii pe chestii. nu e ca si cum am fi fost cu totii arestati la domiciliu. chiar era necesar sa ne mai luam pantofi si genti.

    00
  6. 2011 nu suna deloc departe pentru cei cu varstele de peste 18-20 de ani, inca avem amintiri gen ” parca mai ieri am facut x ” de atunci … dar plm, cei care s-au nascut la sfarsit de 2010, inceput de 2011, cand a inceput sa fie inchis Drumul Taberei-ul, sa inceapa sapaturile si sa se devieze toate traseele, intra acum din vara in clasa a 3-a.

    Amintiti-va cat de greu treceau zilele si pentru noi in copilarie, si ganditi-va cati copii din zona aia, toti cei cam sub 15 ani de acum, n-au cunoscut prin cartierul lor decat sapaturi si santiere in fata blocului. Multa inchisoare ar trebui sa se faca pentru banii mancati si materialele furate de la proiectul asta. Si ei vroiau ca in 2015, dupa ce ” termina ” primul tronson, sa si inceapa prelungirea magistralei spre Pantelimon, lol

    00
    • nu-mi place întotdeauna cum gândești și cum le zici, dar aici ai al dracului de multă dreptate.

      00
  7. „Miliardarii americani s-au îmbogățit”
    Unul dintre cele mai varză articole din ultimul timp.
    Ori pentru că e vineri, sau pentru ca am eu ochi caprui, mi se pare un articol de tot rahatul.
    Am tot cautat sa văd CUM de s-au îmbogățit gigeii aia. Spre sfârșit citim că e din specula bursieră. Adică, din nimic. Credeam ca au facut PE BUNE ceva, gen sa dezvolte niste programe, sa inventeze ceva, să aducă o soluție unei nevoi aparute. Nimic din toate astea. Au stat in cur pe scaun.
    Nu stiu de ce, orice articol in care se vorbește despre „îmbogățiri” din astea pe hartie mi se pare un cacat.
    Nu scrie in articol că a vandut ăla mai multe carti, sau „a vândut evreul mai multă publicitate”, sau „a mai prostit Muck niște congresmeni”… pentru ce au scris două pagini?
    De asta citește lumea numai titluri, ca articolele sunt de cacat.

    00
  8. E o stire pe Digi ca Reno da afara 15.000 global. Afectate sunt si centrele de inginerie din Romania si Maroc. Stiu ca in Bucuresti este centru de dezvoltare Renault. Treaba e groasa rau.

    00
    • Nu e groasa daca n-ai credit pe 30 de ani pt o cutie de chibrit.

      00
    • pot sa mai reduca din costuri la mateia prima. de exemplu, nu e nevoie sa puna o tabla atat de buna pe masini.

      00
    • De parca tabla de acum de pe mașinile lor e vreo tabla bună.

      00
    • In stire zicea ca reduc si partea de dezvoltare din romania, asta ar insemna ca inginerii din bucuresti vor fi afectati…cumva. Ziceam ca treaba e groasa ca sunt (ca si mine) multi angajati in auto + o gramada de fabrici in Ro.

      00
  9. Stirea nr1 din ultimele zile din america e ce se intampla in minneapolis. Tocmai ce au dat foc la o sectie de politie….

    00
  10. „Cinezii” au trimis o clona a unei linii de fabricatie masti identica suta la suta cu originalul si la scara 1:1.

    00
  11. Normal ca a scazut consumul, pe de o parte multi au descoperit ca nu au nevoie de ele iar pe de alta parte (mai ales alimentara) au cumparat in martie cantitati exagerate.

    Mai este si alt fenomen… cumpara produse mai ieftine (in special alimente) sau mai trag cat pot de ce au pt ca nu se stie cum se iese din aceasta situatie.

    00
  12. pentru adeptii statului politienesc, luati in pula mea si ingurgitati:
    https://twitter.com/geniuscat03/status/1265990300821946369?ref_src=twsrc%5Etfw

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile