Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

 1. De unde să mai aibă săracul stat român bani, dacă da peste 100 000 dolari indemnizatie, angajaților cu funcții de execuție din ambasade…am pus pt Mirel și dovada, în știrile zilei de ieri…
  Căte minusuri am luat, câte comentarii, că nu exista, că ba da există dar că trebuie să ia atât pt ca sunt securisti și lucreaza cu secrete…ce plm secrete mai are tara asta din care s-a prăduit tot ? Nici de împrumutat nu ne mai imprumuta cineva, dar noi plătim bugetari cu 10 000 dolari pe lună…

  00
  • Pentru cei care citesc acum și nu au citit comentariile la știrile zilei de ieri o sa fac un rezumat:
   -@Car a spus ieri ca exista bugetari cu funcții de EXECUȚIE care câștigă 10.000 de dolari (51.000) lei pe luna
   -eu i-am spus ca nu cred ca exista și sa spună concret astfel de persoane
   -el a spus sa caut pe un site, sa verific, sa fac cross-check, ca sigur exista, ca știe el, FARA a spune vreun nume sau vreo functie concreta a unui bugetar cu astfel de salariu.

   Și ieri a spus ca ar fi prezentat dovada ca are dreptate și sincer l-as fi lăsat sa creadă ce vrea el, dar intervin acum doar pentru ca in mesaj scrie din nou despre mine si cum nu am înțeles ce a spus el.

   Probabil eu si @Car înțelegem diferit noțiunea de „dovada/proba” – din punctul meu de vedere a prezenta dovada înseamnă ca imi arati ceva ce demonstrează în mod evident punctul tău de vedere.

   Când îmi spui ca stii tu ca exista bugetari cu salarii de 51.000 lei/luna dar imi spui sa caut, sa verific ca sigur ii găsesc nu prezinți nicio „dovada” ci mai pui pe mine sa caut o astfel de dovada.

   Puteai spune ca ai prezentat dovada DOAR dacă spuneai: X are salariul de 51.000 lei/luna sau, fara a da nume sa spui ca ambasadorul României în tara X are acest salariu – iar ceea ce spui tu sa fie ușor verificabil pe un site pe care sa îl spui.

   00
  • Uite aici, declaratii avere de la ASF.

   https://www.asfromania.ro/ro/a/1512/declara%C8%9Bii-salaria%C8%9Bi-actuali

   Ia-le la rand, toate sunt confidentiale. Dar acum 15 ani directorii castigau peste 10k Euro pe luna. Presedintele ajungea si la 40k. Banuiesc ca nu le-au scazut intre timp

   00
  • ASF nu sunt bugetari. sunt autoritate independentă și autofinanțată, sub control parlamentar

   00
  • @Cipper
   Am întrat pe site-ul dat de ține la ASF și am deschis declarațiile de avere ale primilor 4 oameni, în ordine alfabetica, adică Acatrinei Marius, Andreescu Francesca, Andrei Ștefan, Anescu Lucica.

   IN NICIO declarație de avere nu este trecut salariul încasat,asa ca eu zic ca nu are rost sa verific toată lista, mai ales ca răspunsul tău este similar cu al lui @Car – știi tu ca exista unii cu salarii asa mari, nu poți sa ii spui concret, nu exista dovezi concrete ale salariilor acestora, dar dacă o sa ii caut o sa ii găsesc.

   Văzând și like-urile date comentariilor lui @Car, @Cipper eu o sa ma opresc aici cu răspunsurile pentru a am înțeles ideea.

   Ideea este ca unii oameni cred niște lucruri, adica majoritatea oamenilor cred ca exista bugetari cu functii de execuție care au 51.000 lei/luna – nu contează ca nimeni nu poate indica concret, cu nume și prenume, un astfel de bugetar.

   00
  • Mirel, nu fi kknar…
   https://tmpfiles.org/dl/80717/screenshot_20220928-102132_adobeacrobat.jpg
   Dacă se postează commentul ăsta, ai aici pt 60 de minute, o ‘dovadă ‘ de pe site-ul mae.ro
   Ti-am spus ieri și unde și cum sa cauți…asa vei găsi și nume si prenume…

   00
  • Mirel, am pus un comment cu un URL cu ‘dovada’ de pe site-ul mae.ro…vedem daca se încărca…daca nu, ti-am spus ieri cum poți verifica și să afli și nume și prenume…

   00
  • @car, io nu inteleg ce o dai atat de gard, spune cu nume si prenume despre cine este vorba, ca doar sunt date publice. Ca spuneai de zone de conflict, diferentele sunt foarte mari, ambasadorul din Ucraina are 137000 de lei anual, ala din Siria 175162 USD anual. Sau ala din Ucraina a trecut gresit moneda.

   00
  • Conteaza în plm numele si prenumele ? Pop Popescu și Ion Ionescu, na…sau faptul ca ne permitem sa dam peste 100 000 dolari angajaților cu funcții de execuție din ambasade din tari distruse ? Vorbim de marimea la care au ajuns sinecurile românești sau tot incercam sa deviem atenția cu kkt-uri ? Sau de fapt asta ne cam dorim toți romanachii, un post foarte bine plătit la stat, cu responsabilități puține, dar o ardem elitist și capitalist, cand de fapt suntem niște distruși? Ha ?

   00
  • In continuare o dai de gard, eu am fost in stare sa iti zic doua venituri din MAE in doua minute, tu te chinui de doua zile sa ne arati o declaratie PUBLICA de avere care sa iti sustina afirmatiile.

   Ca sa fie clar, nu sunt bugetar, nevasta-mea e, ii gasesti declaratia pe ms.ro, sunt sigur ca te descurci.

   00
  • Soviani a făcut afirmația că șeful ASF ia €200,000 pe an:

   2022 – https://soviani.com/2022/02/20/de-facto-sefului-asf-nicu-marcu-complice-cu-destabilizarea-pietei-asigurarilor-i-a-fost-luata-comanda-parlamentul-sa-i-audieze-si-sa-ii-revoce-sa-ii-demufeze-de-la-salariul-de-200-000-de-euro-pe/

   2021 – https://soviani.com/2021/07/27/daca-va-intrebati-de-ce-platiti-cu-100-000-de-lei-pe-luna-salariul-unui-functionar-plagiator-de-la-stat-hot-de-tva-institutia-va-ofera-si-raspunsul/

   Despre guvernatorul Isărescu, ±1 milion RON (noi, nu lei vechi) cu declarație de avere doar din salariul de guvernator, pe lângă altele – https://soviani.com/2021/07/15/in-anul-in-care-a-fost-trimis-pe-instanta-ca-turnator-si-a-tinut-dobanzile-mai-mari-ca-n-botswana-isarescu-si-a-majorat-salariul-cu-76/

   Vorba unui idealist care a murit de inimă rea: bani sunt, se poate, dar nu se vrea din cauză că unii își iubesc mai mult rudele(copiii) & prietenii decât alții.

   00
  • Pentru că nu se aprobă comentarii cu link, dacă nu apare, uite cu litere

   Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, a castigat 37.315 euro brut in luna noiembrie si 34.779 de euro brut in decembrie.

   Asta era prin 2014. In 2005 2006 câștigau și mai mult. Aveau in statut prevăzută o limită maximă pe lună pentru prime. Maxim de 3 ori salariul. Dar o parte bună din venit ajungea obligatoriu la partid.

   Că d-aia sunt „sub control parlamentar”

   00
  • Boss, primul paragraf din statutul ASF zice ca ASF e finantat din surse extrabugetare si voi ii dati cu bugetarii.

   00
  • @Cipper
   O sa fac DIN NOU un rezumat al discuției ca vad ca tot nu înțelegi :
   -@Car spune ca sunt bugetari cu funcție de EXECUȚIE care au 10.000 de dolari pe lună;
   -eu ii spun ca nu cred și sa spună concret un om cu acest salariu
   -tu interviui și spui ca PREȘEDINTELE SI VICEPREȘEDINTELE ASF au salarii de zeci de mii de euro.

   În primul rand ca președintele si vicepreședintele ASF nu sunt bugetari.

   În al doilea rand – tu crezi ca președintele unei instituții are funcție de execuție?????
   Pai atunci care sunt funcțiile de conducere??????

   00
  • Vali, da-mi adresele de email ale lui Mirel și Rumbu, sa le trimit un exemplu în plm…sa le trimit pdf-ul, ca se pare nu e suficienta pt ei bucățica care arata valoarea indemnizației anuale…

   00
 2. 3. O parere personala : pe la sfarsitul anului 2022 sau pe la inceputul lui 2023, nu cred ca mai rezista mult. Acolo in Rusia totul este un dezastru de manual de la un capat la altul, militar, economic si politic.

  00
  • Pur si simplu disparitia lui Putin pare rezolvarea tuturor problemelor. A calcat pe toata lumea pe coada, razboiul asta distruge toate economiile mari , e dispus sa treaca de la santaj la atentate si sabotaje cum a fost cu tevile alea pe sub Marea Baltica, probabil soarta lui e decisa ramane de vazut cum si cine face treaba murdara.

   00
  • Cu cat mai multi dintre cei din cercul de putere vor crede ca disparitia lui Putin este singura solutie, cu atat mai mari sunt sansele sa se si intample asta

   00
  • Putin nu e singur, de capul lui. Este un exponent al unor minti super-bolnave. Rusii sunt din ce in ce mai vocali sa dea cu nucleara. Cred ca o vor face si si-o vor lua urat in bot. Sa speram ca nu afecteaza si restul Europei.

   00
  • NOU
   #21

   treaba murdara cred ca va fi o demisie fortata pe caz de boala, nu cred ca fizic va pati ceva. pur si simplu i se va permite sa se retraga cu toti banii undeva pe la una din multele sale palate cu conditia sa stea departe de politca.

   cred ca cei care ii vaneaza puterea se gandesc mai mult cum sa faca sa nu piarda majoritatea in parlament, asa ca cel mai probabil nu vor exista alegeri corecte prea curand.

   00
  • Putin nu pare deloc genul să se retragă din funcție și să iasă liniștit la pensie. Nu există așa ceva în Rusia.

   Gorbaciov a fost excepția pentru că la el a fost invers, s-a destrămat urss și n-a avut ce să conducă, altfel era și azi în funcție până când a murit.

   Deci ori se destramă Rusia ori moare, astea sunt singurele opțiuni.

   00
  • Cat timp kgbistii au bani si o duc ok putin va ramane la volan. Nu-i pasa nimanui ca o duc oamenii rau, important e sa ai cu cine sa faci arestari si cine sa dea cu bulanele in ei.

   00
  • Lenin: mort in urma unui atac cerebral (parca?)
   Stalin: tot atac cerebral (desi se sopteste pe la colturi ca Beria …. Vai, am spus Beria???)
   Beria: mort de pneumonie (gloantele erau reci).
   Hrusciov: atentionat tovaraseste de Brejnev ca mai bine se retrage…
   Brejnev: mort de moarte buna.
   Antropov: aproximativ la fel
   Cernenco: aproximativ la fel.
   Gorbaciov: ramas fara obiectul muncii.
   Eltin: mort de beat.
   Putin…. bai, greu. Bine, la un moment dat a avut si Medvedev rolul asta, dar a fost inlaturat democratic, prestatia lui a fost oricum nesemnificativa.
   Dintre toti conducatorii URSS/Rusia, singurul care a fost inlaturat prin violenta a fost Beria. Beria, care culmea, venea cu idei de apropiere de NATO. Poate chiar de aia…
   Sincer, e greu sa dai un pronostic in ceea ce-l priveste pe Putin. Toti cei din jurul lui sunt oamenii lui, yesmenii lui. Greu pentru niste militari sa organizeze un puci. Asa ca nu stiu.

   00
  • Dufu, Beria avea dosare despre absolut toata conducerea URSS. Cand toti s-au inteles ca le este mult mai bine si mai sigur fara el … Lasand deoparte faptul ca era un dement si pedofil, asta nu cred ca i-a deranjat.
   Cat despre sfarsitul lui Putin ca lider al Rusiei: „“If I were Putin I would be cautious about taking holidays,” says Keir Giles, a veteran Russia-watcher and author of the forthcoming book Russia’s War on Everybody”. Diferenta dintre starea de lider si cea de fost lider aflat in arest la domiciliu poate sa devina invizibila cu ochiul liber

   00
 3. Aseara era un delir la Antena 3 (cica)CNN !? banii lui Voiculescu au cumparat constant premii si acum o afiliere pentru acesti toxici, care au facut incredibil de mult rau! publicul lor imbatranit in rele nu e impresionat de CNN. Dar aseara Gadea se tutuia vesel cu Florin Piersic, 86 de ani. pe la 7pm. Mai tarziu nu stiu ce s-a intamplat, dar primeam mesaje ca e penibl. Nimic nou.CNA e mandru si demn.

  00
  • Sincer sunt convins că majoritatea ălora cu 100 lei sunt acolo din cauza incompetentei anaf.

   Nimeni nu știe ce și cât ai de plătit. Urlă alea la tine că plătești conform declarației depuse. Bun. Depui, plătești, tot îți vine că mai ai 30 lei de plătit nu știu ce. Bun, le plătești, apoi iar îți vin alți 25 lei că nu ai plătit ăia 30 lei la timp.

   Sunt convins că dacă le-ar trimite ălora sub 100 lei un link pe site la anaf unde să bagi cardul și să plătești sumele, în 3 zile ar fi achitate toate. Mai ales că bagi și niște cuvinte de amenințare pe acolo și ai rezolvat.

   Și anaf are oricum atât mailul cât și nr de telefon, metode de comunicare ar fi, doar că e de lucru.

   Sau dacă lucrul ăla nu merită suma adunată…poate ar trebui șterse pur și simplu și aia e, faci niste proceduri mai bune.

   00
 4. La știrea 2 cu statul care nu are de unde sa se împrumute mai este o chestie.

  Pentru populație exista acele titluri de stat, cu dobânda foarte bună, dar totul este bine și frumos doar dacă ții banii pana la scadenta.
  Dacă vrei sa ii retragi mai devreme sunt niște termene de așteptare extrem de mari – eu știu pe cineva care si-a retras banii înainte de scadenta și a durat cam o luna și jumătate din momentul în care a făcut cererea și pana a primit banii.

  Acest termen din punctul meu de vedere este o mare problema, mai ales în contextul economic actual – adică înțeleg ca dacă retrag banii înainte de scadenta pierd dobânda, dar dacă am nevoie de banii mei acum, atunci da-mii acum, nu peste o luna și jumătate.

  00
 5. NOU
  #32

  cei cu venituri mici, nu prea au la ce sa se uite la buget. Sa zicem ca face el 3000 lei si ea 2000. Stau intr-o chirie sau platesc o rata, minim 1000 lei se duc, intretinerea cheltuieli, o medie de 700 lei/luna/an, au 1 masina, cam nimic 1 plin pe luna deci cam 350 lei se duc, deci banii sotiei s-au dus.

  Mai raman cei 3000 lei, daca au 1-2 copii s-au dus cel putin 2000 lei pe mancare cu gatit, mancare la scoala, poate un iesit in oras la 2 sapt. Mai raman de jonglat 1000 lei cu haine, rechizite, un dentist, etc.

  Nu devii bogat fiind angajat si economisind din pacate.

  00
 6. Nu cumperi titluri de stat, actiuni, crypto, nft-uri, tablouri rare, bijuterii cu banii de care ai nevoie.
  Pui banii aia acolo pt long run.

  00
 7. RO „azi am gâdilat un senzor până l-am reparat” => EN „i massaged a sensor until it started working”

  00
 8. Intre timp, NS 1 si 2 au facut poc.

  Qui bono?

  00
  • NOU
   #46

   stii ce e mai nasol? ca o sa iasa la pensie, scapa de urmarire si atat se va auzi de povestea asta.

   00
  • Deși când s-au angajat au semnat o hârtie prin care erau de acord să fie testați pe integritate, polițiștii de frontieră sunt la adăpost. Lucrătorii dga nu au dreptul să se dea drept participanți la trafic, să dea șpagă și să efectueze flagrant, pentru că se prezumă că polițiștii au fost provocați. Deci a fost nevoie ca ăla să se angajeze ca șofer pe camion și să lucreze acolo luni de zile ca să nu dea de bănuit. 😀
   Pun pariu că polițiștilor nu li se va întâmpla nimic, un avocat hârșâit le dă ălora flagrantul peste cap într-un an de zile.
   Îmi amintesc de celebrul caz Fotin când a încercat să penetreze două puncte de frontieră și s-a dat singur de gol când s-a îndrăgostit de un lucrător vamal. 🤣 La câțiva ani după, oamenii aia ridicați cu tam tam lucrează fix unde lucrau anterior.
   Adică și dga -ul e așa de profi încât numai de arestări din astea auzim tot timpul.

   00
  • Nu scrie nicaieri ca ofiteru a dat spaga, adica a provocat in mod direct agentul vamal.
   Poate doar a filmat, a inregistrat/fotografiat/etc/metode specifice.
   Sa nu credeti ca militia nu e la curent cu ce se intampla. Dar daca opresc sifonariile isi opresc din venituri si mai trebuie sa lase si pe maine/poimaine niste actiuni…

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube