Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Cred , mai degraba, ca este un fel de rovigneta care se aplica doar strinilor masinilor inmatriculate in afara Germaniei si va fi diferentiata in functie de durata parcursului si norma de poluare.

    • Dimpotriva. Asta ar fi disciminatoriu, deci s-ar opune UE (proiectul initial din 2015 era exact ceva soiul asta). Cei cu masini inmatriculate in Germania vor plati vigneta pe an (nu exista alta varianta), cu pret maximal de 130€, cei cu masini inmatriculate in alta tara pot plati vigneta pe un an/2 luni/10 zile. Preturile pentru cea pe un an sunt identice. Momentan e inca in faza de proiect aprobat de o camera, va intampina nemultumiri mari, ramane de vazut daca se va aplica ceva incepand cu 2018. Anul acesta sunt alegeri in Germania, deci tocmai acest proiect reprezinta un subiect delicat.

    • NOU
      #3

      Nu au cum sa faca asta doar pentru straini, isi umfla muschii. O asemenea taxa discrimineaza si incalca o groaza de reguli si principii ale UE.
      Daca totusi o vor implementa se vor trezi cu un infringement de toata frumusetea, cum a fost cu taxa de prima inmatriculare de la noi… acum, daca stau sa ma gandesc, cu toata CE pe cap, tot a incasat ceva banii statul roman, de ce n-ar face magaria asta si nemtii?

  2. „De ce urăște PSD multinaționalele?”

    Sunt multinationale, si multinationale. Aia la care lucrez eu, si alte cateva la fel, nu au facut niciodata afaceri cu statul, si nici nu au cum, avand in vedere obiectul de activitate. Nici facilitati fiscale nu a primit vreodata, probabil din acelasi motiv.

  3. Deci cum e aia cu posta. Carte postala pe print pe care o fac pe tel si dureaza pana la 6 zile sa ajunga la fericitul caruia in loc sa-i trimit poza și mesajul, i-am trimis o hartie de pe tel. Vai de ma-sa.
    Cred ca o sa aiba un succes…

  4. „Poșta mai face un pas spre online. Operatorul a lansat un serviciu care trimite cărți poștale personalizate direct de pe telefonul mobil sau din fața calculatorului”

    Era odata un serviciu similar, prin Belgia. Din Romania, le-am trimis un email, cu mesajul si cu datele destinatarului, in Franta, si l-au trimis. Asta era prin anul 2000. Si iata, dupa 17 ani…

    • Anul acesta am incercat de 2 ori sa trimit o scrisoare in Franta cu Posta Romana, prima data nu am primit confirmarea asa ca ma duc la sediul postei unde o doamna supraponderala găsește confirmarea ca scrisoarea s-a intors pentru ca nu a fost ridicata de destinatar, o intreb de ce nu am primit înștiințarea si a trebui sa vin eu sa întreb dar nu mi-a dat un raspuns edificator.
      Am mai trimis o scrisoare, iarăși nu am primit deviz de primire dar m-am plictisit de mers la posta. Asta pentru 50 ron.

  5. Digi se scufunda si ei incet si sigur, prelipceanu seara e din ce in ce mai exagerat, starea natiei amplifica si acum stirile lor sunt toate o varza… https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/pasagera-in-taxi-moarta-intr-un-accident-pe-podul-pipera-696172

    Accidentul cu taxiul a fost dimineata la 7-8, accidentul de pe Cheiul Dambovitei s-a intamplat la 3-4 dimineata :|

  6. La ZF se bat campii cu gratie. Omul pune semnul egal intre privatizarile cu dedicatie si multinationale. Pai retailerii nu sunt multinationale? Firmele de tehnologie (IBM, Oracle, HP etc.)? Firmele de telecom? Majoritatea multinationalelor au plecat cu investiii de la zero in Romania. Iar aia cu miliardul din drepturi de autor e pur si simplu adorabila. Nici macar ANAFul nu stia cat are de recuperat :))

  7. cel mai tantalau e Tariceanu care a recunoscut ca si guvernul lui a oferit multe facilitati multinationalelor, dar ca acum e nasol

    • NOU
      #13

      Toate guvernele din lumea asta ofera facilitati multinationalelor si firmelor importante.
      Sa vezi ce e in state, daca avea un DNA ca al nostru, erau pline supermax-urile de senatori si guvernatori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile