Știrile zilei – 25 noiembrie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. Nimic, nimic despre ww3?!

  00
  • Nu stiu de ce dar nu prea vad NATO sa se duca la razboi cu Rusia pentru Turcia. mai ales cand Turcia n-are dreptate.
   Putin probabil ca va pune Turcia sub un trade embargo… si mai vedem.

   00
  • Turcia e oleaca mai importanta decat Georgia iar daca Erdogan zice ca s-a mers prea departe cu trasul in avion, nu-i bai. Dar daca turcul se umfla in pene s-ar puteam sa vedem artifii acusi :(. De parca le e greu sa faca ceva de genul: Assad, tu ramai cu ce ai + isis, kurzii isi fac stat cu ceea ce au si restul merge la vecini, o parte poate si la turci.

   00
  • 1. Georgia nu era membru NATO, si situatiile nu sunt nici pe departe similare
   2. Opinia generala pare a fi ca s-a mers prea departe, si singurul membru NATO care zice ca sustine Turcia e Obama, care e la ora asta intr-o pozitie foarte incomoda.
   3. Deciziile NATO se iau de catre membri, mai precis de catre NAC si informal de Quint. Obama n-a reusit sa convinga NATO sa se implice in Ukraina( nu din lipsa de incercari)- sansele de-a convinge membrii europeni ai NATO sa atace Rusia sunt foarte mici.
   4. Rusia si Turcia au relatii economice bune, sau poate deja e momentul sa zicem „au avut”. Deja cetatenii rusi au fost sfatuitiu sa nu calatoreasca in Turcia. Traficul turistic din Rusia catre Turcia a avut cam 2.4 milioane de turisti anul trecut- e de vazut daca Turcia isi permite sa-l piarda.

   00
 2. 22.54 cm.

  00
 3. legea maririi*, bos.

  00
 4. politistul din „Cum scapi de amenzile de circulație” zice bine, eu unul am aplicat de fiecare data cand am fost oprit metoda „zambetul” si „am gresit.. nu mi-am dat seama”
  nu m-am certat, nu am zis „sefu'”, nu am cerut „ordine de serviciu, certificate..”, nu am avut „obiectiuni” (chiar nu aveam)
  m-am ales cu avertisment sau cu amenda minima de fiecare data
  adevarat, nu am amai mult de 6 „opriri” in ultimii 8-10 ani.., de obicei pentru depasirea limitei de viteza (68-70 prin oras) si odata cu 112 pe camp (eram doar eu, 2 politisti si un lan nesfarsit de grau) :)

  00
  • Tot despre politist:
   Godina 2015.11.25 10:55 #

   0
   Semaforul s-a făcut roșu. Mașina cu numere de Italia, din fața mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat și eu, iar după intersecție l-am oprit pe șoferul grăbit.
   – Bună ziua ! Vă rog să îmi prezentați documentele dumneavoastră! – Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta țara…noma docomente, docomente, docomente!
   Parlesc câteva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc.Având actele în mână, am văzut că pe italian îl chema Arghire și era din…nu vă mai zic de unde era. Și după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia și pesemne că uitase regulile de circulație în același ritm cu care uitase și limba maternă. Devenise alt om, era acum Vasile „după o lună în Italia”.
   – Permisul de conducere vi se va reține treizeci de zile pentru că ați trecut pe roșu.Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului în care stătea uitat frumosul grai moldovenesc.- Hai bre șefule, da ș-am făcut?- Ați intrat în intersecție pe roșu.- Du-ti domnii d-aci…da șe? Eu is chior? Io sun la televiziuni…sun la il comandante…da chiar îți bați joc? Pentru ce să îmi iei tu mia permisul?- V-am explicat că ați trecut pe roșu iar pentru asta se reține permisul, de ce nu întelegeți?- Oo Dio…da normal că nu înțeleg, fă-mă să înțeleg sau acum mă duc la il comandante.- No bine. Vă explic astfel încât să înțelegeți. Vă rog să fiți atent: como entrato en esta țara se aplică el codo rutiero romano care spune că trebuiato să casco el ochii la il semafore și să oprește dacă il e necesaro. Pero che dumnevostră trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Și dacă esto nemulțumito, nu vă duceți la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicationi?
   ‘Nea Arghire a băgat nervos în viteză și a demarat in trombă, abandonându-și docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei, care era in dreapta lui:
   Andiamo, Maricico!

   00
 5. Văd că băieții de la Cațavencii au primit ordin pe unitate să-l reactiveze subtil (în măsura în care și un târnăcop e subtil) pe Crinuleț în conștiința poporului. Și să ne spună cât de contra naturii e fuziunea dintre PNL si PD-L, „unită mai mult de încadrări comune în Codul Penal decît de voință și principii” – asta, presupun, spre deosebire de marea construcție USL, care se baza pe doctrine sănătoase social-liberale de stânga-dreapta și în care PAH și „câteva milioane” (vreo 7,4 conform A3) de cetățeni își puseseră „mari speranțe”… Să fim serioși, mortul de la groapă și Crinul din găleată (a se citi Bruxelles) nu se mai întorc.

  00
 6. Grammar nazi alert: „legea maririi”. Cu doi de „i”.

  00
 7. Bun postul cu amenzile de circulatie, pentru mine a mers de fiecare data. Am scapat cu atitudinea si cand politistul era evident pus pe spaga (tot repeta care e sanctiunea, ca sa inteleg ca risc permisul). L-am rugat frumos sa scrie procesul verbal ca stiu ce am gresit si ca inteleg ca isi face meseria.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube