ProTV și Twitter și cifrele alea care dor

Cristi scrie despre cum ProTV a anunțat că vor afișa in direct mesajele de pe Twitter cu hashtagul #vocearomaniei, să se bucure și disperații care dau în fiecare vineri sute de tweeturi pe tema asta (da, Anne, de aia ți-am dat unfollow).

Deși onorabilă intenția, ea e inutilă (cum ziceam în decembrie 2014). Până nu vor apărea abonamente telecom cu date nelimitate, Twitter este rezervat exclusiv celor 30-50.000 oameni care se pricep la internet și știu să își instaleze o extensie de browser sau un app standalone pe desktop.

Ceea ce majoritatea secretarelor și săracilor care se uită la ProTV nu știu. Drept dovadă: vedetă cu 435.000 urmăritori, un link, 4.500 afișări (nu vreau să mă gândesc că a dat share și pe pagina de fb cu 1,3 milioane fani).

Toți oamenii de mai jos apar la sugestii de urmărit, și toate secretarele care au auzit de twitter își fac cont, dau follow la câțiva și mai intră din când în când pe site ca să…nimic.

De aceea nu avem campanii (de succes) pe twitter sau pe facebook: că cifrele astea nu înseamnă nimic în termeni de trafic trimis către un obiectiv.

Iar fenta e simplă: peste 6 luni vor putea să spună: “vedetele noastre au atâtea milioane de urmăritori pe twitter pentru că am făcut noi o campanie, nu pentru că întâi au fost cumpărați la kil de agenția de media și apoi ne-a ajutat algoritmul twitter”.

 

top-twitter-romania

 

ps: da, știu placa, sunt frustrat că am doar 19.000 urmăritori. să trecem peste.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

16 comentarii

 1. In continuare afirm ca twitter e inutil pt regiunile alea de pe glob unde sms-urile nu sunt nelimitate iar minutele si datele sunt cu taraita. Twitter a avut succes acolo unde primeai vreo 50 de minute de convorbiri in retea si vreo 10 mega de net si sms-uri nelimitat (cam cum is ofertele in UK).

  00
 2. Cam aia e, ce ai scris to in italic 🙂

  00
 3. aia care ar da tweet la vocea romaniei n-ar putea face asta de pe mobil avand net wireless in casa?

  00
 4. Vreau si eu sa aflu ce naiba face andimoisescu! Doar la tine aud de el si cind vine vorba de olivia stern. Daca ma pui sa zic o lista de “vedete” leo de la strehaia e inaintea astuia…

  00
 5. stai, abia acum ti-ai dat seama ca aia-i proasta, serios?? geez.

  00
 6. Întrebarea este: ce au de câştigat dacă peste 6 luni se laudă că vedetele lor au 2 tone de followeri pe twitter?

  00
 7. Cred ca subestimezi dorinta oamenilor de a avea 3 secunde de “celebritate”. Sute de mii de analfabeti au reusit sa-si instaleze acum 10 ani YM, apoi si-au facut pagini pe hi5, apoi au descoperit si facebook-ul. Cand oamenii vor sa-si vada mesajul acolo pe ecran, vor gasi pe cineva sa le instaleze si lor ce au nevoie. Nu, n-o sa caute ei pe Internet, dar o sa aiba un copil de 10-12 ani care a invatat de la altul de la scoala si asa o sa aiba cont de twitter si tanti Vasilica de la Cucuieti. Ca apoi n-o sa-l mai foloseasca, asta da. Dar daca o sa apara si alte televiziuni cu hastaguri, o sa-l mai foloseasca. Doar pentru asta.

  00
 8. “Twitter este rezervat exclusiv celor 30-50.000 oameni care se pricep la internet și știu să își instaleze o extensie de browser sau un app standalone pe desktop.”. Whaaat? Te doare mâna să scrii twitter.com în browser? Și de ce îți trebuie date nelimitate pe mobil?

  00
 9. Nu-i vorba ca esti frustrat, da te oftici ! 😛 🙂

  00
 10. Și la 500 MB/lună poți să faci email, FB si Twitter – nu-i nevoie să oprești conexiunea de date. Nu mai vorbesc de 1GB care se obține foarte ușor ca abonat Vodafone când îi ameninți cu plecarea (presupunând că ai un abonament trist pe partea de date).

  Deci nu prea înțeleg legătura cu date nelimitate – totuși nu vorbim de streaming, YouTube și alte găluște…

  00
 11. Exista lume pe Twitter in Romania?!

  00
 12. Pentru ca am teolefon cu lanterna… twitter e un fel de soft unde primesti mesaje instant, gen? 400.000 de papagali primesc instant cum “se-nclina” Moisescu cand se pune pe buda? Asta e twitter?

  00
 13. Care era site-ul ala pe care faceai schimb de like/follow FB, twitter si G+ ?

  00
 14. la Vodafone, red 10 cu nelimitat national si 3Gbit, deci trreaba cu taraita pica. Twitter este pt oameni care au de spus ceva, nu pentru admiratori de pisicute si 9gag.

  00
 15. Poate cu ocazia asta imi scoti si mie block-ul de pe twitter! :))

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.