Știrile zilei – 24 septembrie 2021

  1. Brunetă . Roșu . Roșcată . Blondă . Maro . Brunetă . Brunetă . Lac . Șatenă
  2. Criza chip-urilor se adâncește
  3. Cum s-a verificat asiguratorul City Insurance
  4. Vaccinați din pix
  5. Ciao, Bella! Frumos la Romania!
  6. CEL.ro face succes
  7. Noul Hyundai Tucson
  8. Horeca e despre oameni
  9. UE vrea încărcător comun pentru telefoane
  10. Cronica de tehnologie
  11. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

73 comentarii

  1. 3. Ce bine ar fi ca cei 2 auditori sa nu mai poata face audituri in Romania.

    • Ce bine ar fi daca cei doi auditori ar plati gaura făcută de City.

    • Ok. Știrea e f „siropoasa”. As vrea sa opresc comentariile despre auditori și eventualii comentaci de pe blog. Nu țin partea City. …dar…. a participat vreo unul din voi la un audit? Ce zice nenea ala de la ASF va rog sa aveți răbdare pana la final de săptămâna când o sa fie făcut de rahat. Minte. E vrăjeală ieftina. Un audit, dacă se numește audit și firma este membra a vreunul colegiu, are o procedura f stricta: de la controlling financiar chiar, la controlling contabil (asa e ca nu stiti diferenta?) la balante, FcF, Capex + Opex.
      Procedura este aproape matematica. Indiferent de rezultat se emite un raport, dupa raport se asuma, se accepta si vine etapa 3/5 a auditului de monitorizare urmarire a solutiilor. Auditurile nu sunt alb-negru. E bine/e rau. Daca vreodata o firma iese „bine” la acel bine sunt etape de monitorizare, verificare si re evaluare. Daca intradevar cele 2 firme au AUDITAT, atunci este un raport.
      Poate ca cele 2 firme NU au auditat ci doar solicitat procedura de pre-auditare, sau chiar consultare a City in vederea auditarii….si acele concluzii cred ca le prezinta nenea

    • @Gustav pai noi comentam la ce vrem pe aici ca de aceea ne-a pus omul aceste stiri
      Dar tu fiind asa expert, cum explici afirmatia auditorului, ca ar fi primit extrase de cont false de la banca elvetiana? (Zic false pentru ca ei spun ca au primit documentele parafate si semnate de banca, dar contul se pare ca nu exista deci, falsuri).

    • @Gustav, in urma cu cateva zile am lasat un comentariu asemanator (insa legat de Deloitte, care a fost implicat in audit pana in 2016-2017). Cineva mi-a atras atentia, spunand ca in scandalul Enron tot o firma de audit a fost implicata. E vorba de Arthur Andersen. Eu si uitasem de acel scandal care fusese in urma cu 20 ani.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Andersen
      Asa ca n-ar trebui sa se plangem de mila.

    • Ăia de la ASF știau de manglă, deoarece la fiecare audit au prezentat același extras cu aceeași sumă, care de fapt trebuia să varieze în timp (comisioane, dobînzi, etc).

    • Ce bine ar fi daca:

      Am desfiinta ASF si tot ce tine de supraveghere financiara am trece la BNR (alt monument de competanta, dar macar nu am avea 2 sinecuri).
      Toata conducere ASF ar merge frumos la sapat la Canalul Bucuresti-Dunare, nunu, nu la Rahova, am trecut de faza de rahova, la canal frumos.
      Baietii de la city ar merge frumos la sapat la canal.

    • Ce bine ar fi ca cei doi auditori sa faca puscarie.
      Gustav, tocmai ca am mai participat pe la audituri si stim ce mizerii sunt de fapt.
      Zicea cineva mai sus de Enron, da’ de wirecard si vreo 5 miliarde lipsa, ce parere ai?

    • Auditorul nu trebuie sa faca politie si investigatii, doar sa verifice documente si anumite chei predefinite. Ceea ce a si facut. Faptul ca aia au falsificat documente cu buna stiinta nu incrimineaza auditorul. La fel ar fi si in cazul unui inspector de la ANAF, nu ar fi el de vina daca i s-au prezentat niste documente false. La fel ca la Hexifarma, nu inspectorii de la DSP sunt de vina ca aia falsificau eticheta. Investigatiile se fac de catre politie, procuratura si alte institutii de genul asta.

      Cazul Arthur Andersen a fost despre altceva (conflict de interese) – erau si prestatori de servicii si auditori la aceiasi clienti, adica se controlau pe ei insisi. Dupa acest caz, toate companiile de auditori care se respecta au reguli stricte in sensul asta. Pe romaneste, nu ofera si servicii de externalizare a contabilitatii si servicii de audit (adica de verificare a contabilitatii) in acelasi timp.

      AA nu a disparut, firma de outsourcing s-a rebranduit in Accenture, aia de taxe in WTAS si apoi a revenit la Andersen (usturoi n-am mancat, gura nu-mi miroase), auditorii insa s-au raspandit pe la ceilalti jucatori de pe piata (majoritatea la E&Y cu exceptia IT-ului care a plecat la KPMG).

  2. #8. Recent am vrut sa dau o comanda pe Tazz. Acelasi produs care la final de Aprilie era 21 de lei acum era 42 de lei. Deci da, Horeca e despre oameni.

    • E o mica scapare a lor, trebuia sa precizeze;

      21 era pretul in baza 11, 42 e pretul in baza 5.

      Cum 42 in baza 5 e 20 in baza 11, produsul s-a ieftinit chiar daca pare ca s-a scumpit.

    • In aprilie au uitat să îl taie in doua.

    • Cum s-a scumpit? Eu tot de 50 de lei comand mancarea…

    • @Silviu Petcu, este trasa de par asta. Intradevar preturile au crescut, dar nu cred ca s-au dublat nicaieri. Poate ca in aprilie ai cumparat produsul la reducere (TAZZ are multe campanii cu reduceri de 40-50%).

    • Nu. M-am uitat la toate cele sa nu fiu eu nebun. A fost comanda fara vreo reducere. Nu baga reducere la acel produs la Nikos ( musaka)
      As pune poza dar nu se mai posteaza comentariul.

  3. 3. Acum să ne scrie adoratorii domeniului privat despre competență, muncă și cinste.

    • @Vali: i-e din plin cu munca, cinstea și competența la privat. 🤣🤣🤣
      Noroc cu secretarele ce-o sug șefilor și a lingăilor ce țin loc de hârtie igienică. 🤮🤮🤮

    • @Vali, pai de fapt problema de fond provine tot din administratia publica, adica la ASF. Daca ei isi faceau partea lor cum trebuie si verificau la sange asiguratorii, nu s-ar mai fi ajuns in situatia asta. Si ce spune Valentin Ionescu este un pic de gargara, pentru ca auditorii trebuie sa respecte niste reguli destul de stricte. Daca este un auditor care nu poate dovedi ca a respectat procedurile standard, nu ar fi trebuit sa fie luat in calcul.

      Sau poate ca ASF ar fi trebuit sa aiba o lista de auditori agreati, nu sa se duca fiecare asigurator la cine este de acord sa inchida ochii mai mult.
      Eu de exemplu daca ma duc sa iau un credit imobiliar, nu pot sa apelez la orice evaluator, imi impune banca un evaluator agreat.

      Asa ca astept adoratorii domeniului public sa ne scrie despre competenta.

    • Relaxați-vă băieți, că și io tot în mediul privat activez, așa că știu ce vorbesc. Cu cât e fustița mai scurtă și capul mai gol sau limba mai maro cu atât mai repede se avansează. Nu contează că proasta sau prostul habar n-au pe ce lume trăiesc.

    • @ John Temple – du-te bă că n-ai dreptate. Mi-am pus fustiță scurtă de mi se văd ouăle și tot nu am avansat. 🤣

    • @Ion T.
      „Mi-am pus fustiță scurtă de mi se văd ouăle…”
      Tu ești de vină, ori n-ai destule, ori sînt prea mici, ori (n-)ai făcut tu ceva…nu se poate altfel.

  4. Pe masura ce gurile de aerisire ale grilelor incep sa devina inutile (vezi electrificarea vietii) observ ca ele incep sa fie inlocuite de … becuri.
    Becuri peste tot.
    Urmatorul model de Tucson va avea si randul 2 cu becuri :)

    • Și ai o problemă cu asta? Eu nu, abia aștept prima mașină care să fie luminată cum e camionul din reclama Coca-Cola de Crăciun 🤭

    • Noul Tucson arata asa de bine de s-a umplut de Kona pe strazi. Chiar sunt curios cum sta la vanzari fata de vechiul model, care a fost super reusit, nu designul asta asiatic de acum.

      Noroc ca la noul Kia s-au mai abtinut putin, pare destul de ok, cred ca o sa fie bataie pe ele.

    • Nu știu cum e la voi, dar eu bălesc la Hyundai Elantra aia nouă, că la găoaza lu Yaeli Cohen Aris. E foarte frumoasă mașina. Și am văzut pe roșu și alb. Genial.

    • fatza arata decent, dar spatele e ciudat rau, asta si din cauza ca efectul ala de alien-cyber-sth pare din topor, daca faceau si ei ceva in genul DS poate era mai atractiv, totusi desi factorul ‘cum arata’ e important nu cred ca atat de impotrant ca multi sa arunce utilitatea pe geam

    • Kona si Niro…. Babaetzi, m am dat cu Dacia Spring. Beton masina. Be-ton. Fara misto. De oras e tot de iti doresti. Bare-bones,a re lansaj, se misca super.
      Bravo UAP!

    • @Ionut M dap, frumoasa, dar doar 1.5 aspirat, 123 cp :(

  5. Și nu spuneau “haideți, doamnă, că știm noi mai bine!”

    8. Auzită aproape mot a mot când am venit astă vară în și am oprit la un restaurant pe la ieșirea din București. Urmat apoi de 2 comenzi încurcate și o băutură uitată.

    Păcat de bucătar că mâncarea era chiar bună, Doi Copaci sau Două Salcii parcă îi zicea, ceva de genul.

  6. 5. Îmi plac la nebunie „Știrilillii ProTv”. FMM-tii ProTv!!!
    Pardon de expresia „Știrile”!

  7. 6. vă dați seama câte țepe se dau de ani de zile în stilul acesta?
    8. La McDonaldsurile din Pitești nu există om să nu-și fi luat vreodată țeapă.
    @Silviu Petcu: asta am observat cu toții.. dacă înainte de pandemie cu 100 lei mâncai o familie cu 2 copii mici.. acum parcă nu mai ajung 150

    • 6. Nu stiti voi sa faceti afaceri. Muti activele si incasarile pe o noua firma si pe cea veche o lasi in faliment. Repeti figura la cativa ani, oricum lumea uita.

    • 6. Asta cu bag firma in faliment si apoi continui afacerea pe alta firma folosind acelasi logo, acelasi site, mi se pare cea mai mare magarie. Si intradevar se practica de ani de zile, un alt exemplu de succes fiind Quickmobile.
      Daca esti printre fraierii care au cumparat de la firma veche si au nevoie de garantie, mult succes.

    • @Vlad mă plimbă și pe mine mintea la astfel de lucruri însă un om „normal” spune că: „ceva pute dacă inchizi una și deschizi alta în continuarea ăsteia”

  8. De unde mai exact? Tazz doar livreaza, nu face preturile, nu gateste mancarea.

    In Aprilie Tazz avea hiper promotii la multe restaurante, probabil ca sa isi mareasca baza de utilizatori. Spre ex la Dristor cred ca au fost vreo 2 luni cu -40% la tot.

  9. NOU
    #37

    5. gata, acum e randul nostru sa ii punem la munca pe italieni

  10. Referitor la știrea nr. 8 cu Horeca :
    Acolo sunt niste oameni care nu au cum sa fie mai buni sau mai răi decât media populației. Eu știu că în opinia publică s-a imprimat ideea că doar la stat sunt oameni care nu muncesc sau muncesc rău și toți cei din privat sunt buni, dar situația nu e chiar așa.

    Referitor la prețuri – eu cred că era evident că prețurile inițiale la lansarea a diferite aplicații de livrare nu au cum sa fie menținute. Eu am văzut și pizza medie cu 12 lei și livrare gratuita sau 5 lei livrarea.
    Nu ai cum ca restaurant sa vinzi pizza cu 12 lei și să ai un minim profit.

    Pe de altă parte comisioanele luate de firmele de livrare + transport sunt destul de mari, am înțeles că ajung și la 40% din prețul final, iar costurile astea trebuie sa le suporte cineva.

    • Părerea mea e că dacă nu le-ar conveni s-ar retrage de pe Tazz, foodpanda, glovo etc.
      Nu înțeleg cum am ~ aceleași prețuri și în aplicații și dacă vreau livrare directă de la ei. Își permit un 30-40% comisioane? Shit, înseamnă că eu plătesc mult prea mult pe mâncare…

  11. 8. Eu sustin HORECA prin a evita la extrem orice interactiune cu ei. Nu am mai comandat acasa mancare de foarte mult timp, iar in oras iau masa doar cand este strict necesar si atunci selectez foarte bine locatiile.

    Pentru ca banii mei, pretentiile mele.

    Eu nu inteleg ce inseamna adaosurile astea la bautura de orice fel.
    9 lei o apa la 330, 9 lei un cola la 330, 9 lei o bere, practic inseamna un adaos de peste 400% la o chestie pe care o cumperi de undeva si o vinzi mai departe plus ca atunci cand sunt dispus sa platesc 9 lei pentru o bere, adu-mi-o in mortii ei rece.

    • Chirii, salariati, echipamente, amenajare, profit.

    • Gipane, vile… iexcursii dă lucs pentru șăfi…

    • Adaosul ăla e prețul locației+salariați+taxe+profit.

      Cu alte cuvinte, da, el ia sticla de apa cu 2 lei și o vinde cu 9 lei, doar că :
      -plateste salariul omului care aduce apa la el în restaurant;
      -plateste o mașină care cara apa aia la el în restaurant;
      -plateste chiria+utilitățile pentru spațiul unde vii tu și bei apa aia;
      -plateste salariul+taxele la stat pentru ospătarul care îți aduce ție apa la masă;
      -plateste taxe la stat pe diverse chestii;
      -la final vrea și el sa rămână cu un profit, că de aia face afacerea aia.

      Eu știu că toți oamenii se raportează la ei, cum se duc ei la supermarket, iau o sticlă de apă și o beau și apoi zic – Ce mare lucru, cum sa vanda apa de 4 ori mai scumpă ??
      Doar că la un restaurant sunt alte costuri, cum am arătat mai sus

      Că sunt costuri mari sau mici asta oricine decide și merge sau nu la restaurant – dar hai sa înțelegem că restaurantul este o afacere, care are niste costuri.

    • Eu ma refeream ca nu inteleg treaba cu adaosul la bautura, la care nu aduci nimic plus valoare.

      In schimb daca tu ai un bucatar smecher si-mi face o friptura care in market e 20 de lei, nu ma deranjeaza sa platesc 100, daca produsul este pe masura. Aici inteleg ca ai alte cheltuieli: bucatar, ajutor, echipaj, vesele, materie prima, depozitare specifica, utilitati si mai multe care nu imi vin in cap acum.

      Hai ca poate inteleg ca faci un suc sau o bere, 10 lei, dar plm, apa frate? Sunt tari unde apa ti se da gratis.

    • @Vlad
      Da, sunt tari unde ți se dă apa gratis doar că în România oamenii ar sta 3 ore la masă și ar bea doar apa.

      Eu nu iau apărarea Horeca și eu merg extrem de rar la restaurant și de cele mai multe ori mâncarea pe care o fac eu acasă este la 80-90 % din calitate/gust/etc. fata de mâncarea de la restaurant, doar că acasă e de 3-4 ori mai ieftină.

      Chiar daca merg rar la restaurant asta nu înseamnă că nu înțeleg care sunt costurile.
      De când sunt restaurante in Romania chiar crezi că niciun patron nu a avut ideea sa dea apa la 2 lei sticla sau gratis ?

      Părerea mea este că așa ceva nu se poate deoarece costul mediu al porției este mic și tu trebuie sa scoți profit de undeva ori daca apa o dai gratis, sucul îl dai la preț de alimentara de unde sa platesti angajați+cheltuieli și să ai profit ?

      Iar în final cei care sunteți nemulțumiți de preturile din restaurante – chiar credeți că dacă ar fi posibil sa vinzi mâncarea la jumătate de preț și să obții profit nu ar fi destui care sa o facă ??? – pai in felul asta ar lua practic toată piața că toată lumea vrea in general prețul cel mai mic.

    • Si mie mi se pare mult sa dai 9 lei pe o apa, dar cum spune @Mirel, de fapt atunci cand te duci la restaurant platesti locatia si angajatii care se invart in jurul tau, nu doar produsul in sine. Daca vrei apa cu 2 lei, te duci la supermarket, o iei singur din raft si apoi stai la coada sa o platesti. Si nici nu ai masa la dispozitie sau pahar din care sa o bei.

      Dar in schimb sunt de acord ca daca tot dau banii astia ar trebui sa primesc apa sau berea rece, nu la temperatura camerei. Si ar trebui sa am si o masa curata, nu lipicioasa cum este la toate teresele din Centrul Vechi.

    • In ce alta industria supravietuiesti adaugand un adaos de 400% – 500% la un produs pe care il intermediezi?

    • Mirele, e valabil ce spui tu, dacă omul cumpără câte o sticlă de apă. Și atunci din fiecare sticlă de apă trebuie să plătească toate alea enumerate de tine mai sus. Dar omul ia baxuri întregi, nu?

    • @Vlad, contracte IT cu Statul.

  12. vizavi de horeca si de gafe: greseli se intampla si se vor intampla, fie ca e vorba de un produs gatit necorespunzator, de ospatarul care a uitat ceva sau mai stiu eu ce. nu acestea sunt motivele pentru care trebuie sa moara, ci altele. cum ar fi: igiena precare din multe unitati, folosirea a celor mai de cacat ingrediente, folosirea a extrem de multe produse congelate, lacomia dusa la extrem si inapoi a patronilor care isi platesc angajatii cu minimul pe economie pe hartie bagand ei in buzunar restul de contributii care ar fi trebuit platite pentru salariul real, controalele sunt facute la misto pentru ca cei care controleaza primesc diferite atentii, etc..
    ah, si sa va zic un secret legat de unitatile din parcuri: NU exista absolut nici o unitate in care sa nu fie soareci si/sau sobolani. in ultimii ani nu mai e asa de rau ca inainte ca cica ar fi pus edilii otravuri, insa tot mai apar, indiferent de cata otrava pui sau cate cacaturi de-alea cu ultrasunete ai (care, apropo, sunt o risipa de bani).

    • Măi, totuși au un atu pe vremea asta – sînt vaccinați cam 70%. Pe cînd savanții din învățămînt și sănătate sînt la jumate.

    • poate chiar mai bine, eu cunosc multi ospatari si persoane care lucreaza in domeniu si absolut toti sunt vaccinati. bine, asta pentru ca le-au cam impus patronii.

  13. Văd ca la Tucson in review apare 2.5 benzina și la noi este disponibil doar 1.6. O sa aduc 2.5 și la noi? Ma cam îndoiesc …

  14. „am verificat dacă aveau vită americană, dacă avea toate etichetele și ambalajul intacte, ce cut-uri aveau. Totul bine și frumos. Am ales să schimb un pic friptura și să merg pe una japoneză. ”
    Asta e esența textului de ieri, despre încălzirea globală, de asta nu se va rezolva niciodată, pentru că „vita americană, sau hai, japoneză”, in România.
    N-are vaci aici, trebuie americane sau japoneze.
    Fitele astea de cacat sunt unul din motivele principale pentru care „nu se rezolva încălzirea globală”, mai puțin decât indienii ăia care traiesc cu o mână de orez pe zi.
    N-are el vita japoneză in România… plin de cacat prin orașe, plin de gunoi, de aer extrem de poluat, trafic infernal… n-a gasit „cut” de care vrea el la vita americană.

    • Boss, nu știu ce mare cunoscător de vită ești, dar mie vita românească nu îmi place pentru fripturi.
      Nu se pretează. E opincă.

    • uimitor cum se poate derapa de la un subiect oarecare la cu totul alt cacat fara absolut nici o legatura. bravo cristici!

    • Am ras…pe ideea „Ce ii trebuie ei masina facuta de Audi, Mercedes sau Porsche, Dacia autohtona (sau ce-a mai ramas autohton din ea) ce avea? Nu era buna?”

      Esenta textului, dupa parerea mea este ca i s-a plans unuia de la restaurant dupa si ala i-a raspuns: Trebuia sa-mi spui ca vii – pe ideea, aveam grija sa fie totul bine. Asta e esenta.

    • Am extras din text un pasaj pentru a comenta la cumva cu el la un alt articol.
      Nu am „derapat” decat cu 24 de ore. :)
      Comentariul meu nu este despre HORECA, ci despre incalzirea globala, iar dupa citat specific: „Asta e esența textului de ieri, despre încălzirea globală.”

    • „Cunoscator” sunt in ale poluarii, ca o vad zilnic.
      Ieri am cumparat lapte din Ungaria, vandutr in Moldova. Ca aici nu avem vaci, ale ungurilor sunt mai țîțoase.
      Camioane de lapte care traverseaza Romania… cand stati blocati in trafic pe drumurile patriei, si vedeti tiruri, ganditi ca duc lapte din Ungaria la Iasi. Lapte, apa, borcane goale.
      Cunoscator…

    • @Ionut M
      Încearcă niște vită australiană reală (de care-i plin comerțul nostru cu produse ”românești) și-ți vei schimba părerea… Aia opincă.
      Cea mai bună vită am mîncat-o prin Sud-America (Columbia).

    • Așa gândeai și când rodeai la puii adidași de pe vremea împușcatului?

    • @Cristici, nu prea mănânc vită că nu știu s-o fac, dar una e treaba cu laptele și alta e treaba cu carnea de vită pt mâncat.
      1. Sunt rase de orice animal domestic: rase de carne și rase de altceva, vacile-rase de carne și rase de lapte, porcii-rase de carne și rase de șunci, găinile-rase de carne și rase ouătoare.
      Și mai sunt rase mixte care le crești pt toate calitățile, dar nu excelează la niciuna. :)

      2. În România lumea nu prea crește rase de vaci de carne pt că dau lapte puțin și românul, dacă nu-i dă vacă 2 găleți de 10 l de lapte pe zi o duce la abator.
      Viorel Ilișoi are un articol vechi spre foarte vechi legat de treaba asta („cel mai mare dușman al țăranului e ta-so”, sau cam așa).

      3. Pt a fi bună de friptură carnea de vită trebuie lăsată la maturat. Și la noi puțini se pricep și practică.

      La capitolul carne de vită nu se aplică aceleași standarde că la fasolea din Etiopia sau merele din Polonia.

  15. 6. Apropo, de Catalin Mihailescu se mai stie ceva?

  16. 9. macfags on suicide watch

  17. 6.

    Si bineinteles garantiile pe produsele vandute de vechea firma nu mai sunt valabile pe noua firma.

    Aceeasi schema a facut si Sigmanet acum ceva ani, firma falimentata si o noua firma preia magazinul fizic/online, angajatii, mai putin garantiile.

    Daca nici o autoritate a statului nu se sesizeaza, ar fi probabil si prosti sa nu faca smecherii de genul asta.

  18. In vara am fost la o petrecere unde bucatar era adi hadean. Totul frumos, dar apoi 2 zile m-am kkt imprastiat.

  19. 2. E nevoie de mai multe cipuri, pentru doza 3, pentru copii. Normal ca se iau „de la gura” automobilelor.
    3. Cam asa a verificat ministerul sănătății eficienta vaccinurilor anti covid.
    4. Exista si „morți din pix”. Spre exemplu anul trecut s-a murit mai puțin de cancer pulmonar comparativ cu 2019. Aproape deloc de gripa.
    9. Apple plângă ca cică încărcătorul comun ar face mii de dispozitive vechi inutilizabile. Ma rog, ei doar le incetineau cu fiecare „update”. Abia aștept și baterii standardizate, amovibile. Prin 1997 Alcatel ot easy funcționa cu 3 baterii r6 (adică aa). Probabil ca piața acumulatorilor dedicați e prea banoasa pentru a impune o standardizare.

    • apropo de punctul 2, și mie îmi place gluma cu criza de cipuri cauzată de folosirea lor la vaccinuri :))
      Acum serios vorbind chestia asta cu criza de chipuri o să ne loveasca mai puternic chiar decât efectul falimentului evergrande, cauza este embargoul tehnologic impus de SUA pentru China, deci toți producătorii ce chipuri care folosesc tehnologie licențiată în SUA au interzis să vânda direct sau prin terțe părți spre China.
      China făcea din chipurile astea electrocasnice, aparate foto, componente pentru industria auto, televizoare și inclusiv telefoane smart, deci cam tot ce e chinezesc și are un microprocesor înauntru o să dispara de pe piață. Deci asta va însemna creșteri de prețuri evident.
      Recomand pentru mai multe informații din industria aceasta să căutați pe youtube un canal numit „asianometry”.
      Deja sunt mișcări puternice pe piețele internaționale de redirijare a fluxurilor economice, partea bună este că au hotărât că trebuie încheiat showul cu coronavirusul fiindcă dacă ajung guvernele să piarda controlul asupra populațiilor nu le va mai folosii la nimic miliardele acumulate din vânzările de vaccinuri și teste.
      Pe partea de media e simplu, google va începe să îi „vadă” mai bine pe antivacciniști și să îi uite pe „ceilalți”, iar guvernele vor fi redirecționate cu forța fiindca deja sau obișnuit să fie „fasciști pandemici”, văd că și la noi a început DNA să ia la puricat contractele cu vaccinuri.

  20. Off topic

    Pronosticuri pentru congresul PNL de mâine? Evident nu e vorba de cine va câștiga ci de numărul de infectării covid post congres. Sub 10, între 10-50, între 50-100, peste 100?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.