Știrile zilei – 24 noiembrie 2023

  1. Blondă . Șatenă . Blondă . Blondă . Culori . Blondă . Veneția . Blondă
  2. După 2 ani de anchete, DNA a ajuns la achiziția de vaccinuri
  3. Mizeria de la Ministerul Energiei continuă
  4. Ciolacu minte că nu se vor mări taxele
  5. Ne vom umple de bani după turneul ăsta
  6. Managerul unui spital recunoaște că a dat mită
  7. Justiția pe care o apărăm pe 2 milioane de euro
  8. Primarul din Baia Mare, 5 ani cu executare
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. La punctual 4 el suferă de disonantă cognitivă.
    1 Nu se vor mări taxele
    2 Fie crestem impozitul pe venit la 16 pentru muncitori fie trecem la o cota progresiva pentru venituri, in ambele cazuri vor creste taxele.

    Ar fi mințit daca spunea nu creștem taxele si atât.

    • Minciuna e ca in 2024 se vor face analizele urmând ca modificările să aibă loc in 2025. Teoretic asa ar fi normal si codul fiscal prin lege se modifică lăsând suficient timp pentru ca toate companiile să isi refacă bugete etc. Realitatea: ordonanța de urgență.

    • Ieri la europa fm zicea ca el nu mareste taxe ci aplica decizii. Iar aia cu cu cresterea e impozitului sau cota progresiva e o decizie ce trebuie luata daca vrem sa facem lucruri in tara asta.

      Ce personaj jegos e omul asta…

  2. 7. Jocul instituțiilor statului în declararea neconstituțională a articolului privind prescripția răspunderii penale a fost similar celui jucat de Dragnea în anii 2017-2019. De fapt, bănuiesc că a fost planul lor secundar, în cazul în care nu ar fi reușit politic. Pe deasupra, prezenta avantajul derutei, atât în timp, vinovați, cât și datorită metodei. E de noaptea minții felul în care CCR-ICCJ-Parlamentul (nu) au acționat pentru remedierea problemei. Pe scurt, în 2018 CCR a declarat neconstituțională o sintagmă din cuprinsul articolului legat de prescripție. La vremea respectivă, în instanțe și printre juriștii erau nedumeriți cu privire la modul de interpretare a respectivului articol. ICCJ a refuzat (sau amânat, nu mai știu sigur) să se pronunțe. Până la urmă, în practică instanțelor s-a ajuns la o concluzie unanimă că e o decizie interpretativă. În alte cuvinte, CCR a declarat constituțional articolul doar dacă e interpretat într-un anumit mod (identic cu articolul modificat de acum). Asta, deși nimic din decizia CCR nu indica în mod direct că e o decizie interpretativă. Trebuia jonglat cu logica juridică să ajungi la asta. În 2022, CCR a revenit asupra aceluiași articol, de data asta declarându-l în întregime neconstituțional. Apoi au urmat lămuririle și pasarea vine: CCR a spus că în 2018, prin declararea partial neconstituțională a articolul, a vrut să salveze instituția prescripției, oferindu-i Parlamentului răgaz să modifice articolul (avea 45 de zile la dispoziție de la publicarea deciziei, timp în care norma neconstituțională e suspendată, apoi iese din vigoare). ICCJ a tăcut. Parlamentul, la fel.
    Uite așa, prin artificii juridice și instituționale, s-a reușit scoaterea din vigoare și, prin urmare, eliminarea unei instituții esențiale în penal.

  3. 5. PRESEDINTELE MEU! Asa cum zice și în tag-ul de nume (în Germania fiind am plătit vreo 12 eur din Essen spre Bonn la consulat de vreo 4 ori sa îl votez, si acritura aia de Letiția Ionescu (blonda cu ochelari și în vârstă de la Consulat + dl Vasile …ceva…ziceau când îmi dădea buletinele de vot „haideți ca voi tinerii va doriți schimbarea”). Multumesc Iohannis!

    • Iohannis sau oricare alt președinte nu poate să ignore cum PSD iese primul la alegeri, cu cel puțin 40%, iar restul partidelor forțate fie să facă o coaliție între ele sau să intre la guvernare cu PSD.

      Ce ai fi vrut să facă și n-a făcut?
      Ce facem cu electoratul pesedist (inclusiv membrii lor)?

  4. 2. dupa alti 20 de ani, dupa ce campania electorala 2024 va fi fost de mult trecuta, toate acuzatiile se vor evapora prin prescriere

    4. corect este: ciolacu minte!

    • 2. Nici macar nu va fi prescriere. Pentru ca nu se va ajunge la dosar penal in instanta. Acuzatia nu sta in picioare. Nu poti face dosar penal pentru decizia politica de oportunitate (adica asa a judecat capul de politician ca e bine in momentul ala). Daca pare aberant, vezi ca Germania a comandat aproape 400 mil. doze, adică de 5 ori populația si a consumat 83 mil. Marea Britanie a cumpărat 457 mil. doze, adică de 7 ori populația si a consumat doar 151 mil. doze. Datele sunt de la Bogdan Glavan, nu cred ca sunt gresite. Si asta e similar pentru orice tara din UE.

      Efectul juridic va fi nul. Electoral insa nu. Circul asta va baga pur si simplu procente bune in dreptul AUR, care oricum se chinuia din greu sa tina subiectul „covid” fierbinte. Si va taia procente de la USR. De ce toata trebusoara asta? Pentru ca cei de la putere stiu ca scad electoral. Si pentru ca AUR este o opozitie cu „care ne putem intelege mult mai usor”.

    • Dupa ce ca DNA-ul este zero de cand au debarcat-o pe Kovesi acum vad ca joaca politic puternic.

  5. 5. Sa de copchii Africani, da a vin aia cu talangele lor la femeile noastre….

  6. 7 – asadar daca ai un avocat bun si judecatori intelegatori poti sa scapi de orice fapta prin prescriere sau deces la 95 de ani.

  7. 5. deja primesc mailuri de la printi nigerieni care vor sa investeasca la noi in tara

  8. 4. Nu minte, are dreptate ca la Radio Erevan.
    Q: E adevarat ca nu se vor mari taxele in 2024?
    A: E adevarat. Dar 2025 e alt an.

    Ne rupe PSD in doua, mai ales pe astia din bula cu venituri peste 5000 lei net.

    2027 va fi un an si mai misto. Ies decreteii la pensie. Nu mai contribuie la sistem, incep sa isi ceara drepturile.

    • „Ne rupe PSD in doua, mai ales pe astia din bula cu venituri peste 5000 lei net.”

      Nu te mai vaicari atat. Cu impozit pe venit la 16%, o sa ajungi la 48% taxe de dat statului din salariu. Hai, ca sunt totusi darnici, iti lasa un pic mai mult de jumatate din bani. Bine, asta e la prima strigare. Daca mai bagi si taxele pe consum, o sa poti cheltui cam 40% din ce castigi. E foame mare de bani, fii si tu intelegator. Multi bugetari, multi pensionari speciali, multe slujbe la ANRE, ANCOM, ASF, etc.

  9. 6. Cine ține în funcții toți directorii de spital numiți de Firea pe bază de competență și integritate?
    Pe cel care a luat șpaga – Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB cine l-a ținut în funcție?
    A fost nevoie de filaj 3 ani ca să ne dăm seama că iau șpagă?
    Așa ajungem la 2 și la 7 – dacă stai prea mult lângă hoți și nu faci nimic ajungi să fii complice sau țap ispășitor.

    • Tot nu aveți departament de comunicare. Fiecare face ce îl taie capul. Iar la unitate, să vă strângeți și să faceți treabă, chit că nu vă place de colegul, sufletul. Și eu am fost finuț în abordarea subiectului. Doar uitați-vă cum e tocat mărunt Vlăduț, credeați că l-au uitat pentru deranjul cu listele speciale de vaccinare? Mai vreți 5%? Luați lecții.

  10. „ Terrible crime, the stabbing of school children and their teacher…”
    „Could not anticipate the response of people filled with hate” Dublin 2023
    Nu e ură, e dezgust și un instinct primar de a proteja.
    https://www.bbc.com/news/live/world-europe-67512628

  11. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

  12. A fugit in lume :)

  13. Deci Klaus a fost sa faca recrutari la Glovo si la Tazz?

  14. 4. Impozitarea progresiva e o mizerie comunista. Daca se mai face și asta, sa fim siguri ca aproape toți vor face tot posibilul sa declare profituri mici. Si știm cum se face asta…

    • Impozitare progresiva e in toata Europa. Cota unica au doar Romania, Estonia, Ungaria si Bulgaria.

    • E o mizerie socialistă, nu comunistă. E cu dus și întors. Depinde ce vrei de la viață. Celui cu venit mare nu-i va plânge nimeni de milă niciodată, chiar dacă a muncit să ajungă acolo, nu a moștenit banii ăia, așa că dacă e vorba de democrație, 100% se va vota mereu pentru așa ceva oriunde.

      Pe de altă parte asta și descurajează excelarea în anumite domenii. Și nu mă refer aici la corporații și ceo-uri cărora li se rupe că își scot bonusurile prin contracte de consultanță prin Dubai și alte zone folclorice, ci la oamenii care fac bani mulți din salarii, ingineri, medici, cercetători, electricieni, instalatori, arhitecți, oameni profesionști care chiar generează valoare.

      Descurajează inovația, antreprenoriatul mic, cercetarea, și asta se vede în europa unde e aproape inexistent peisajul startup-urilor.

      Și în România orice startup cât de cât de succes știu, în secunda în care au prins ceva tracțiune au mutat sediul principal în New York sau San Francisco și la revedere, în europa au doar echipele care muncesc. Și la fel e și pentru startup-uri din Italia, Franța sau Germania. Și eu lucrez la ceva și intenția mea e aceeași, dacă decolează, clar primul lucru va fi deschiderea de LLC în US undeva.

      Chinezii vin tare din urmă, americanii sunt deja înainte și dacă vor da drumul la AI cum trebuie vor distruge orice înseamnă grunt work corporatist, armata de copy/pasteri în exceluri și powerpointuri și atunci va fi jale prin corporațiile europene.

      Europenii în schimb au stresuri mai fine, boeme chiar, de om bătrân și bogat care nu realizează ce se întâmplă dincolo de bula lui, singurul lui stres e ca iarba să-i fie tăiată regulamentar în grădină și trandafirii să aibă nuanța de roșu care a fost votată în parlament. E metaforă dar înțelegeți aluzia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile