- Roșcată . Lac . Blondă . Blondă . Brunetă . Lac . Brunetă . Vulpe . Blondă
- De câți bani avem nevoie pentru un trai decent?
- Pe Vf. Moldoveanu a fost înghesuială
- Bisericile interzic fotografiatul că vor să facă bani
- Rușii nu știu că protestele se fac toamna și iarna
Nu vara, să nu-ți iei din zilele de concediu. Democrație democrație, dar concediul e sfânt. - Plecați cât mai puteți din orașele moarte
- Dormiți mai mult
- Cronica de business
2.De câți bani avem nevoie pentru un trai decent?
1000 euro lunar/adult, am zis-o!
De ce e nevoie ca statul sa imi calculeze mie de cati bani am nevoie pentru un trai decent. Fiecare sa isi calculeze in parte suma asta. Cine nu e multumit de suma pe care o castiga sa-si puna mintea la contributie in a-si gasi un venit suplimentar.
Adica, sunt vanzator in Auchan si nu imi ajunge 1800 lei si mi-ar trebui 2500? Simplu, ma reprofilez, fac un curs de ceva, unde se castiga in medie 3500, ca sa fiu sigur ca si entry level am aia 2500.
„Simplu”
Si Dumnezeu a spus: „Reprofilează-te!”
„e simplu, #numaifitisaraki”
Vezi ca are Dascalu niste cursuri, te ridica la 500 de euro pe ora :))
Pai si daca se reprofileaza toti casierii deodata si ajungi la casa si nu are cine sa iti bipaie portia de rahat pe care pare ca insisti sa o mananci cu pofta?
e simplu in lumea ta simpla. daca oamenii nu au bani de paine, atunci sa manance cozonaci.
@cristian avem self check out
#5 – facem pariuri cat dureaza pana se hotarasc rusii ca belarus are nevoie de „ajutor”, pe modelul Ucraina?
Deja se pare ca oamenii din Belarus au „nevoie” de niste omuleti verzi
Nu, pt ca nu vor sa si-i puna in cap pe protestatari. Deocamdata protestatarii nu au nimic cu Rusia, chiar daca sunt prietenosi cu Vestul.
nu e nici problema etnica/lingvistica din Ucraina – nu sunt rusi (ca in titlul inselator din articol), dar e prea raspandita si acceptata limba rusa ca sa mai fie izbucniri nationaliste – asta daca nu ii intarata rusii. deci rusii nu o sa-i intarate. poate spera la un model armenia, care e prietena si cu ei, si cu occidentul. poate cu mai mult control decat in armenia , dar nu vizibil.
Daca vroiau îl ofereau pâna acum. “Revolutiile” nu au succes doar pentru ca asa vrea plmea
Cu cat ai mai multi cu atat traiul devine mai indecent.
Totul e roz cu salariul minim prima lună cât se merge pe stoc.
Apoi descoperi că și coșul minim costă tot dublu pentru că toți angajații care produc acele produse din coș au și ei salariul tot dublu.
După câte conform indexării anuale anul următor trebuie iar dublat, și tot așa.
Nu știu de ce din 2001 abia acum se va implementa, presimt că știu ei ceva despre lovitura economică ce va veni și prin asta vor atenua un pic efectele pe termen scurt.
De-asta salariul minim va fi un succes cand productia de chestii esentiale va fi automatizata si nu va mai fi nevoie de mana de om pentru a face o paine, o sticla de ulei, un salam, un sampon. Si cine va vrea sa faca ceva cu timpul lui va trebui sa profeseze in domenii mai avansate gen inginerie, cercetare, medicina, etc iar cele simple gen brutar, casier, etc vor disparea cu totul.
@Zarax, daca se va intampla asa in viitorul apropiat va insemna ca o mare parte din populatie va ramane fara un loc de munca (vor muri de foame).
Cei care primesc acum salariul minim cu siguranta nu vor putea sa profeseze in domenii mai avansate cum ar fi inginerie, cercetare, medicina, etc.
Aitistii îsi dau cu parerea despre automatizarea meseriile prost platite si necalificate dar nu vad ca automatizarea se întâmpla în medicina si inginerie. Un manipulant marfa gasesti la orice colt si este eftin, un doctor costa mult si dureaza pâna-l gasesti.
Orasele moarte erau moarte si inainte de industrializare.
Ele au devenit mai animate odata cu industrializarea (fortata), acum revin la forma initiala.
Asta inseamna dezvoltare fortata. E nesustenabila pe termen lung, unde „termen lung” inseamna minimum 50 de ani.
Depinde. Mioveni și Brașov sunt exemple de succes. Mioveni cu industria moștentină, Brașov ca exemplu de adaptare, după moartea industriilor din comunism. Industrii se nasc și mor în multe orașe din lume asta, problema e că nu sunt înlocuite cu nimic.
Alte exemple ce puteau fi precum cele de mai sus sunt Câmpulung, Călărași, Oltenița și probabil multe altele. Vedeți reportajele de la Digi ”România Furată”. Pe la Călărași s-a mai mișcat ceva totuși: e Aldis, Tenaris Silcotub, fabrici de confecții (chiar dacă plătesc mizerabil), Saint-Gobain parcă etc.
Cea mai mare problemă e indiferența autorităților, care nu atrag investitori. Siderca avea toată infrastructura dezvoltată: gară, port la dunăre, macarale, vapoare, spărgătoare de gheață etc. Chiar nu se găsea nici un investitor care să profite de ele? Nici o altă industrie care se putea dezvolta acolo?
Pe lângă autorități, de vină sunt și oamenii, care au rămas pasivi la tot ce se întâmpla. Oamenii ăia care îi strigau lui Rațiu că nu a mâncat salam cu soia și care îi considerau golani pe cei din piața Universității. Mergeți prin curțile lor și veți vedea bolte de struguri și solare făcute din țevi de la sistemul de irigații, trotuare placate cu dale de pe canalele de irigații și chiar de pe cel ce servea Siderca. Furau cu toții fără să se gândească că se fură singuri. Sau poate se gândeau că oricum va muri, măcar să rămână și ei cu ceva…
#2: Inventia asta numita salariul minim trebuie sa moara. E printre cele mai nasoale chestii inventate vreodata.
ai ascultat si tu libertarieni si simti ca ti s-au deschis ochii? sau, mai legit, esti antreprenor?
Libertarienii au pus in cuvinte mai frumoase ce-am scris mai sus. In al doilea rand, ceva de genul.
Spune-mi cum e cea mai nasoala chestie cand practic si cu salariu minim poti fi mai mult sau mai putin sclav? Ce ar insemna lipsa lui? Fiecare isi gaseste sclavi adica pacaleste creduli care au impresia ca un salariu sub cel minim i-ar ajuta, de fapt asta se intampla deja in „gig-economy” un fel de cine poate, poate, cine nu, oricum mai sunt sclavi la usa care au impresia ca pot..
Noroc ca la gig economy intra in practica si bacsisul altfel nu s-ar putea numi decat sclavie moderna, plus setea unora de a merge pe minus ca sa-si inlature competitia, deci te rog explica-mi cum salariul minim e mama tuturor relelor
Intr-adevar, printre cele mai nasoale chestii inventate vreodata de om este ca toate salariile sa porneasca de la un minim care ar trebui sa asigure unei persoane un trai decent. E groaznic sa mergi pe strada si sa vezi oameni care pot trai decent dintr-un salariu minim. Sunt scarbit cand imi zambeste pe strada un om care traieste decent. Pentru un trai decent ar trebui sa faca mai mult. Sa aiba doua joburi. Sa fie stresat, incrancenat. Sa faca un curs de ceva. Sa se recalifice.
@NIX: „E printre cele mai nasoale chestii inventate vreodata.” – asta am scris, nu ca e mama tuturor relelor.
Salariul ar trebui sa fie agreat direct intre angajat si angajator in functie de valoarea muncii prestate, nu sa aiba un plafon minim impus pentru ca asa a considerat un birocrat socialist care n-a muncit o zi in viata lui.
Cum se duce ea, manca-o-ar tata, cu pantalonasii aia roz trasi prin buci pe Moldoveanu, zis si Varfu
explorator de canapea?
Speolog de recamier
dă-i dracu’ de pantalonași roz! avea sau nu ghete/bocanci/încălțări măcar pe jumătate potrivite pt munte, sau era în săndăluțe/espadrile/șlapi/balerini?!
@AB la ce am văzut ca au postat cei de la Salvamont Argeș pe pagina lor vis-a-vis de ce a fost pe Moldoveanu în we, deja sa vii în bocanci e de porc. Nu dai bine în instastory.
Cum ma sa cari boxă și manele pe Moldoveanu, cum?
Nu știu boss, eu abia mă descurc cu toată apa care-mi trebuie, parpalacul de ploaie, un hanorac și-o ciocolată.
#3 vad potential. de nervi ne apucam sa facem tuneluri prin munti cu doua benzi pe sens sau un canal siret-baragan sa ne plimbam cu barca. inca putina inghesuiala, cat sa ne apucam de treaba si sa nu ne luam la omor. sweet spot