Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. 6. Patru chestii
    – Jobul e un business. Cat timp scot profit de pe urmata, te vor tine, dupa aia esti lasat sa pleci. Trateaza-l ca un business. Il iei drept familia de la birou si faci ru sacrificii fara sa iti iasa nimic, e problema ta
    – Am sustinut de mai multe ori ideea, fa in asa fel sa ai mai multe surse de venit, un mic business pe langa job poate. Pica jobul si inca esti ok
    – Hai sa nu ii plangem pe cei de la Google/Microsoft/Amazon la 500k Total compensation pe an, poate salariu de baza 180k, primesc pachet de sisponibilizare 4-6 luni salariu de baza, plus inca 6 luni de stocuri plus 6 luni asigurare medicala plus 2 sapt pentru fiecare an lucrat in firma aia, pana mea, daca se da la alegere “cine isi da demisia primeste asta, sunt sanse mari sa ridic mana si sa iau pachetul”
    – Pe cv-ul tau scrie EX Google, firmele te vor suna rapid, nu esti chiar pielea plii

    Comentariu apreciat.1336
    • Era un băiat sârb la Bosch în Stuttgart, lucrase la Mercedes până în 2009, când a fost concediat. Eu vorbisem cu el prin 2016-2017, zicea că abia așteaptă să mai vină o criză, să fie iar concediat și să primească compensațiile, că apoi își găsește iar repede de muncă.

      Comentariu apreciat.642
    • Dap, e o oportunitate cand e pe dat afara in masa. Cand te da afara pe rezultate, primesti mumu. Stiu le cineva a luat 1 an compensatorii si in 2 saptamani era angajat deja in alta parte. Plus ca pentru firmele astea mari nu vorbim de bani de seminte

      Comentariu apreciat.422
    • Dacă te reangajezi mai primești în continuare salarii compensatorii?

      62
  2. Si inca doua:
    – Unii vor fi reangajati rapid dupa 1 an maxim in aceeasi firma, e fast tracking, lumea ii stie deja
    – La ce salarii sau total compensation se invarteau in firmele astea, daca ai lucrat de cativa ani in una dintre astea mari si nu ai minim 1 mil bagati in assets, investiti sau cum se traduce ca nu imi vine in minte, atunci iti meriti soarta

    Comentariu apreciat.528
  3. Pe mironica nu l mai plange nimeni? Doar tolontan?? Așa am ajuns?

    Comentariu apreciat.341
  4. Valencia <3

    24
  5. In articolul 8 cu prim ministrul din Marea Britanie amendat pentru că nu purta centură de siguranță mi se pare foarte interesant pasajul asta :
    „Passengers caught failing to wear a seat belt when one is available can be fined £100.
    This can increase to £500 if the case goes to court.”

    Adică din câte înțeleg eu dacă faci o contravenție (ex. nu porti centură sau depășești viteza legală) primești o amendă cu o anume valoare, cum ar fi 100 lire, iar dacă o contești și ajungi la judecată valoarea amenzii poate creste de 5 ori, adică judecătorul poate mări amenda la 500 lire ?

    Dacă ar fi așa ar fi foarte interesant de implementat si în România pentru că acum la noi daca primesti o amenda pentru o contraventie si o contesti in cel mai bun caz castigi și nu mai plătesti amenda, iar in cel mai rău caz pierzi și rămâi cu amenda inițială, nu plătesti nimic în plus – ori posibilitatea măririi amenzii i-ar face pe multi oameni să evalueze mult mai realist sansele de câștig și implicit ar micsora numărul de procese de la instanțe.

    Comentariu apreciat.547
    • Nu are treaba cu contestatia, cauta drept continental vs drept anglo-saxon, si vezi care e treaba.

      811
    • În general, nu contestă nimeni amenzile prin UK, că n-are sens. Ce se întîmplă e că mulți uită să le plătească, iar ăia chiar te dau în judecată dacă nu plătești amenda. Și pentru asta plătești o „taxă” de pierdut vremea judecătorului.

    • Patit de un prieten in Bruxelles. Trebuia sa mearga la consulat, nu prea erau locuri de parcare, ploua cu galeata, asa ca se opreste 20 de secunde, pana a lasat mama cu copilul de cateva luni jos din masina. Problema e ca oprise pe un loc de CD.
      Ii ajunge amenda acasa, cca 30 de euro, parcare/oprire pe loc nepermis. Al meu se apuca sa le scrie alora indignat ca a oprit 20 de secunde, ca ploua cu galeata, ca a eliberat locul practic imediat. Astia au luat mesajul lui drept contestatie, nu au zis nimic, dupa cateva luni primeste acasa citatie ca are de aparat cazul lui contra statului si ca inca poate renunta la caz contra sumei de 700 de euro.
      Daca nu, intra in proces si nu se stia ce calcule ieseau la sfarsit…

      184
  6. @7 ce se vinde acolo pare ca sunt mereu numai gunoaie, sau lucruri lasate sa devina gunoaie.
    A vazut cineva lucruri bune (decente) la vanzare acolo?
    Cred ca e o “strategie” ceva, sa apara la vanzare numai rable.

    141
    • Sunt 2 cauze:
      – bunurile/masinile se pun la vanzare doar dupa incheierea cu hotarare definitiva a procesului pentru evaziune/etc. deci cativa ani minim in care masinile astea stau abandonate prin ceva parc al anaf
      – coruptia – masinile mai interesante se vand prin licitatie in cerc restrans anuntata printr-un afis pe usa biroului x de la etajul 2. stiu asta de la cineva care se ocupa cu imobile ajunse la vanzare prin licitatie la o banca (de obicei credit neplatit).

      101
  7. Politia isi face datoria – https://youtu.be/dHlCap13lGI

    51
  8. 10. „Scandaluri de corupție la Kiev. Mită de 400.000 de euro pentru generatoare și mâncare pentru armată la prețuri umflate și de trei ori ”

    Nu m-ar mira ca și la ei să înceapă moda (de la Moscova) cu ferestrele:
    – a adormit, maică, cu geamul deschis și l-a tras curentul.

    1710
  9. 3. Deci nu prea pare criza (decat initial), ci o oportunitate. Oportunitatea de infiintat ferme in care sa creasca gaini.

    41
  10. 4. În sfârșit văd cuvântul „expertiză” folosit corect în limba română.

    111
  11. 10 ….hahaha…noobi …numa 3x ? astia nu au invatat nimic de la noi ?

    40
  12. 6. A lucra în IT și a fi IT-ist sunt două chestii diferite. Faptul că la toate call centerele le zice IT Support nu înseamnă că sunt altceva decât un call center.

    Sunt curios câți din ăia dați afară sunt programatori, sys sau network admins. La Twitter i-au dat afară doar pe ăia ce n-au vrut să îi jure credință lui Musk. Restul în general erau content moderators sau din ăia ce își dădeau cu părerea asupra utilității unui buton timp de 3 luni până să ia o decizie.

    100
  13. 10. Ucrainienii sunt tot un fel de rusi?

    65
  14. Să fii la putere și să nu abrogi de a doua zi legea cu purtatul centurii, asta înseamnă să fii britanic. Să meargă la Dragnea să-l învețe cum se face.

    50

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.