Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Articolul despre imobiliare incepe promitator: „Pompei Mititean, consultant financiar”

    00
    • Nu știu cine ești DO, dar te invit pe FB pe …cred și nu ma înșel, cea mai mare grupare de sectanți de la Bivolaru în prezent, un grup axat pe validare, 0 sfaturi, idei generaliste, preamărit adminului și a vreo 2 „consultanti”, volatilitatea bursei, denumit „Știința banilor”. Grupurile de mămici sunt atat de 2007, asta e prezentul! Acolo vei regăsi toate ideile di platitudini din articol

      00
    • Il mai avem și pe Gabriel Blăniță.

      00
    • – consultat imobiliar

      00
  2. Mai e și știrea asta cu veganul care l-a mușcat de nas pe un tip.

    Nici nu știu ce glumă să fac…
    ”Când veganii atacă”?
    ”Beyond Meat there’s only flesh”?
    ”Foamea bate ideologia”?
    ”Caninii parcă tot nu pentru morcovi sunt făcuți”?
    ”I-o fi luat salata în derâdere”?
    ”Dincolo de rucola e doar canibalism”?
    ”Și căprioarele mușcă tot de față”?

    00
  3. 4. Ciolacu nu e prost, e smecher. El stie foarte bine ca indemnarea populatiei la cumpatare cu lumina sau incalzirea deschide ranile de pe timpul lui Ceasca.
    Ce mai stie el?
    Ca aia saraci vor economisi in timp ce bogatii, in special cei care fac bani ilegal, vor continua sa consume la fel. Asa evita eventualele discutii pe subiectul „In timp ce oamenii de rand fac economie politicienii stau in case de 600 incalzite la 25 grade si cu curtea iluminata.” Asta vrea Ciolacu, sa linisteasca pulimea si sa asigure linistea sufleteasca a sefilor, sefutilor din sistemul bugetar si al politicienilor.

    00
    • Cum mă să te raportezi la consumul de anul trecut?
      La o asemenea hoție cred că în Madrid erau cel puțin două milioane de oameni în stradă a doua zi. La noi e ordin de zi pe unitate să fie liniște

      Unde-s toți revoluționarzii ăia de profesie, „activiști civici”?
      Unde-i criptobolșevicul ăla de Şora, că în 2018 ieșea în stradă în contra hoției:
      „Filosoful Mihai Şora le-a spus protestatarilor din Piaţa Victoriei că a venit la manifestare pentru a fi alături de naţia sa care suferă şi care vrea dreptate şi că ideea pentru care se militează, fără hoţi, este „o decizie bună”.

      Nea Mihăiță ! După ce îți ștergi de pe buze amprenta bucilor lui Iohannis, pe care l-ai votat de patru ori, scoboară-te din geam că a trecut poștașul și dă fuguța și plătește-ti în pula mea factura. Că te lasă ăștia fără curent și la viitoarele demonstrații împotriva hoției te trece absent la catastif.
      Și ar fi păcat.

      00
    • Si ce se intampla daca anul trecut ai avut alt furnizorde curent?

      00
    • Bai klaxon tu esti prost de-mpungi.

      00
    • @Lara
      Habar n-am

      Cred că o să se ceară interfurnizori indexurile la început și sfârșit de an și ăia e

      Ce mă sperie pe mine e că o asemenea
      modalitate de jaf n-am întâlnit nicăieri în lume. Poți să economisești cat vrei dar tot la nivelul anului trecut plătești
      Deci motivul nu e economia, e pur și simplu furtul

      Și nimeni nu zice nimic!

      00
  4. NOU
    #14

    5. de ce e nevoie de o lege extra? ce ii impiedica acum sa masoare nivelul de zgomot? o evacuare modificata nu stie ca e noapte sau zi, tot asa de tare suna. Adica e ok sa ai o evacuare modificata ilegal, daca circuli cu ea doar ziua?

    00
  5. 5. Are, din cand in cand mai merg in Piata Constitutiei la 11-12 noaptea sa ii ia la puricat pe gigeii care se strang acolo. Legea trebuia data ca la folii, politia sa poata retine talonul daca faci zgomot si dupa aia mergi tu la RAR sa il recuperezi….oh wait, politia e inexistenta pe strazi

    00
  6. 5. Franta monteaza camere cu microfoane ce masoara zgomotul, fac poza si trimit amenda acasa. . Solutii exista.

    00
    • Not good, daca trec doua masini in acelasi timp care primeste amenda? Poate doar una din ele face zgomot peste limita

      00
    • Mihai, pe tine daca te filmeaza cu radarul cu inca o masina in cadru, iti da amenda? ai vazut?

      00
    • am vazut o poza cu sistemul ala, are 3-4 microfoane directionale. Daca sunt 2 masini una in spatele celeilalte si doar una face zgomot, foarte posibil nu stii care e. Sigur fac francezii o procedura sau cazurile astea pica in alea 5-10% ce nu pot fi amendate. Pana la urma nu poti detecta 100% ceva, orice.

      00
    • Mihai, genul de om care se duce intodeauna in extreme si te convigne ca mai bine renunti

      00
    • Ca de obicei, expertii de serviciu ‘stiu ei mai bine’.

      00
    • Multe minusuri fara sa va documentati. Uite ce zic francezii:

      „In the next few months the city will test whether the radar can accurately identify the number plates of roaring motorcycles or cars, after which the equipment will have to be officially approved by authorities by the end of 2022.”

      Adica nici ei nu stiu daca va functiona cum trebuie :))

      00
    • Se poate evita elegant problema asta dând amenda doar când e 1 singură mașină în raza aparatului. Tot prinzi lejer și așa și ar fi destul cât să descurajezi fenomenul.

      00
    • Eu inteleg altceva din comentariul „In the next few months the city will test whether the radar can accurately identify the number plates of roaring motorcycles or cars, after which the equipment will have to be officially approved by authorities by the end of 2022.”

      Si anume, se testeaza daca sistemul VIZUAL de identificare a placutelor de inmatriculare va detecta acel numar, in cat mai multe situatii, fara sa faca greseli; nu e vorba daca merge sau nu detectia ZGOMOTULUI – asta se pare ca e rezolvata.

      Schema e asa: ROARING ? DA: citeste numarul ; NU: lasa-l in pace

      Puteti sa faceti si o organigrama cu 4 blocuri :P

      In concluzie, citatul nu este un argument in favoarea incertitudinii masurarii decibelilor.

      00
    • MihaiDB, nu te impresionează ce bine știu francezii engleza?

      00
    • @hash: exact, sa vada daca citeste numarul masinii care face zgomot. Problema nu e sa citeasca numarul, asta face orice camera, problema e sa citeasca fix numarul masinii care face zgomot. Te faci ca nu intelegi si o dai cu sistemul vizual cand de fapt nu sistemul vizual e problema.

      @George.s: deci un site in engleza nu are voie sa preia informatii din alte tari? Aia e problema, ca nu e in franceza citatul.

      00
    • Altu’ cu idei fixe.

      00
  7. Politica reflecta dorinta societatii.

    00
  8. Cat o sa mai mearga faza asta cu datul de legi care apoi nu se respecta sau nu ai cum sa le respecti / aplici?

    00
    • Exact asta mai încerc și eu să explic naivilor care vin ei cu să se interzică aia, să se facă cealaltă. Nu înțeleg că orice lege trebuie aplicată cumva.

      Lumea vrea legi după lozinci: să fie bine la toată lumea! Să nu mai fie sărăcie! Să nu se mai polueze!

      Problema e că în parlament ajung fix idioți din ăștia care nu au capabilitățile mentale ca atunci când concep o lege să o facă si aplicabilă, cu metodologie clară și norme de aplicare clare.

      Sunt fix aceeași idioți cu lozincile care fac legi de grădiniță care apoi la aplicare se interpretează în 3-4 feluri.

      00
  9. Referitor la știrea 2 cu piața imobiliară asa credeam și eu ca scade accelerat și de altfel sunt mai multe articole ori păreri în acest sens ca piata se prăbușește, nu se mai vinde, unii chiar așteaptă reduceri de 50 % etc.

    Insa dacă o sa va uitați pe site-ul ANCPI sunt acolo statistici imobiliare și de exemplu în luna august în toată tara s-au vândut 58.300 de imobile (terenuri, case, apartamente etc.), în iulie 57.300, în iunie 52.900, în mai 64.600, în aprilie 53.200, în martie 72.100, în februarie 58.600 iar în ianuarie 39.500.

    Adică din datele statistice rezulta ca se vând în continuare destul de multe imobile, la nivel mediu este o mica scădere dar nici vorba de prăbușirea pieței despre care tot se vorbește.

    Nu lucrez în domeniu și evident ca nu am de unde a știu ce se întâmplă în mod real în piața, este posibil ca aceste vânzări sa fie majoritar din antecontracte pentru blocuri noi care sunt platite de mai mult timp si s-au dat în folosință abia acum – insa strict statistic în piața imobiliară nu este încă nicio prăbușire.

    00
    • Eu zic ca statisticile alea in realitatea se refera la contractele incheiate ceea ce e diferit de apartamente vandute. Ca multe din apartamentele alea s-au vandut cu 1-2 ani inainte de a incheia contractul si lucru asta nu apare la ANCPI. Anu asta s-au finalizat contructiile, au incheiat contractele si actele.

      00
    • Am vazut un anunt cu cu casa la porumb la 8 km de Brasov. Casa superba…aham. Da coae da e la porumb. Si nici asfalt nu ai,de utilitati nici vorba, si nici finisata pe interior nu e. Si ceri 250k pe ea? Stiu ca piata imbiliara e distorsionata dar hai sa nu exageram.

      00
    • Depinde de segment. Una sunt blocurile noi OK ( “premium” ), alta sunt blocurile ciuruc Militari Residence/Popesti si alta sunt blocurile comuniste.

      Cele comuniste sunt la mijloc ca pret cerut si undeva la 80% din pretul celor noi OK.

      Inteleg locatia, dar multi proprietari refuza sa inteleaga ca un bloc de 40-50 de ani e deja batran.

      Cei care au bani doar de MR/Popesti iau foc daca le zici ca un bloc de 50 de ani e depasit… pentru ei e un efort mare financiar.

      In concluzie blocurile ieftine si cele comuniste au de unde sa scada, cei care cumpara asa ceva nu prea au bani si sunt foarte vulnerabili la inflatie.

      00
    • Nici in 2008 nu s-au ieftinit imobiliarele cu 50%…

      00
    • @AlinP: nu prea exista apartamente premium. Diferenta de pret e facuta in 90% din cazuri de zona.

      00
    • Chiar dacă lichiditatea pieței scade (inflație, economisiri ptr timpuri și mai rele, investiți in alte asseturi, etc) imobilizeze rămân o investiție sigură. Când viața își va reveni ai ce sa lichidezi. Idem si acțiuni sigure, aici însă pragul de “timiditate” este ptr mai oamenilor destul de mare, plus că poți face greșeli (mai) mari.

      Dacă ai bani si poți să cumperi ieftin terenuri bune, case, etc….

      Cum zice nemțu:
      Hektar bleibt Hektar.

      00
    • punKreas, nu cred, zonele centrale sau cu locatie premium sunt deja construite/blocate 99%. Ca mai apare cate un bloc micut 3-4 etaje prin Herastrau sau intre ceva case daramate prin centru… astea sunt exceptii, oricum nu se vand „la liber”.

      Prin premium vad asa:
      – metrou la 5min maxim 10 pe jos
      – suprafata decenta 60+ mpu la 2 cam, 70+ mpu la 3 cam
      – incalzire in pardoseala
      – parcare subterana cu lift
      – pereti fara gips carton
      – instalatii sanitare/electrice geberit, legrand etc
      – tamplarie tripan cu minim 44mm si sticla „tratata” cu multe coduri
      – logie/balcon de 8-10 mpu

      00
    • @AlinP dacă ești la 5min de mers de metrou, probabil ești la bulevard, unde nu poți deschide geamul de noxe, praf și zgomot. Ăla numai premium nu e.

      00
    • Puțini știu că da, ratele la creditul imobiliar al unui polițist pot fi decontate la cerere, doar că nu întreaga sumă, doar o parte, in funcție de salariul lunar. Și aici a fost justificarea că, dacă tot i se decontează chiria, mai bine e încurajat să-și ia o locuință personală și să i se dea mai puțini bani, să zicem jumătate. Văd că pentru magistrați se pregătește ceva mult mai mișto, in primul rând articolul scrie că aveau chiria decontată și la pensie, in timp ce polițiștilor li se întrerupe dreptul acesta odată ieșiți din sistem. In al doilea rând, rata este decontată toată, nici măcar nu se specifică vreo limită referitoare la valoarea locuinței. Deci dacă domnul magistrat consideră că ar trebui să-si cumpere Casa Poporului, singura lui cheltuială ar rămâne facturile. Mi s-ar părea corect să le decontăm și pe alea, adică na, ori faci gestul până la capăt din dragoste pentru justiție, ori nu-l mai faci deloc.

      00
    • „Sumele oferite pleacă de la 100 de euro și ajung până la 600 de euro în Capitală.”

      00
    • @w da, am citit probabil pe diagonală. Anyways, având în vedere că un polițist încasează cam 600 de lei pentru chirie și cca 300 de lei pentru rată, nu pot să scriu decât „wow!”.

      00
  10. @2 daca scoti tranzactiile cu terenuri nu mai ramane mare lucru din piata imobiliara (asta din spusele unui prieten notar). Practic in cele mai multe cazuri nu poti acoperi un credit pentru locuinta cu salariu mediu/median din Romania oricat se dau de pamant dezvoltatorii si agentii imobiliari. In plus multi din cei intorsi in pandemie din strainezia isi cam dau seama ca imparatul are chilotii gauriti si cauta sa plece iar din tara.

    Cine va ieftini (aka lasa din profitul mare sau foarte mare) va vinde; restul vor ramane cu ele nevandute.

    00
    • Problema este ca asa se tot spune de 5-6 ani de zile, timp in care preturile au continuat sa creasca. Eu sincer nu cred ca se va prabusi piata imobiliara, cel mult va scadea cu un 10-15% in urmatorii 2-3 ani.
      Desi, tinand cont de inflatie, exista posibilitatea ca nici macar aia 15% sa nu ii vedem si preturile sa se pastreze sau chiar sa creasca putin.

      00
  11. 5. E dubioasa treaba. Motocicleta mea scoate 98 de decibeli cu tobele din fabrica si 94 cu tobele custom. Pe alea custom nu pot sa le folosesc ca-mi iau talonul. Sa vedem ce lege iese pana la urma.

    00
  12. Piața imobiliară nu o sa cadă prea mult niciodată pentru ca nevoia de locuire e cam cea mai mare nevoie a omului. O sa mănânce parizer cu pâine si tot o sa se bage la rate la un ghetou gen Militari Residence, ca sub pod nu se poate sta. Când n-ai loc de muncă la Frecatei si n-ai casă la București (sau alt oraș mare) nu ai prea multe opțiuni.

    00
  13. Intre timp, la Moscova, cel mai ieftin bilet de avion cu destinatie in strainatate pare a fi devenit cel spre Ankara la 3200 dolari. Si asa se pare ca sunt multe zboruri sold-out. Ma intreb de ce? Nu mai crede nimeni discursurile lui Putin (am pierdut doar 6000 de soldati din cei 200.000, mai avem nevoie de inca 300.000)?

    00
    • Aa, si parca sanctiunile nu au nici un efect asupra Rusiei

      00
    • Zic ei doar 300.000. Dar până la milion nu se opresc. Cu haine de acasă evident. Și mâncare.

      00
    • @fisherman

      Își vor aduce și AK-47 de acasă când se va descoperi că alea din depozit s-au vândut demult de către ceva general care și-a făcut vila aia faină din salariu.

      00
    • Manu, corect. Veste antiglont care contineau placi de aluminiu. Uniforme pentru recrutii din Dombass si Luhansk care nu aveau incaltari. Pusti Mosin-Nagant pentru aceiasi recruti (AK-urile vandute, probabil). Cate o companie doar pe hartie, sa manance si gura unor ofiteri ceva. Cutii pentru explozibil care nu prea aveau explozibili inauntru (amanunte)

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile