Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

18 comentarii

 1. Cum poti sa spui asa ceva despre Maestrul Beligan?! Cine esti tu si ce ai facut pana acum ca sa ai dreptul sa-l judeci? Radu Beligan apartine poporului

  00
  • Tu esti Vadime ?

   00
  • Intr-adevar, Beligan apartine poporului. Acelei parti din popor pentru care turnatoria, arivismul, ipocrizia si pupincurismul reprezinta inalte valori morale.

   Iar articolul nu este despre “ce a facut” pe scena rostind niste texte scrise de altii, ci in afara ei, rostindu-si propriile texte…

   00
  • @nicu Beligan nu e al noastru, Beligan e al tau…

   (self irony: am donat pt Brancusi 🙂 )

   00
 2. off – @Vali – deci briceagul ala (cu pisicuta pe el) cu link de imgur mi-a dat sangele pe nas… arata nemaipomenit, si are lama damasc 🙂

  00
 3. NOU
  #10

  Beligan n-a fost turnator, ci doar pupincurist.

  00
 4. E normal ca oamenii aia din gasca lui Medelin si Niki Scorpion sa fie nemultumiti ca i-a saltat DNA-ul. Ei au convingerea ferma ca, de banii pe care i-au manglit, au muncit de s-au spart.
  Crezi ca e usor sa scoti din burta cateva mii de nume de defavorizati, sa faci tabele cu ei, sa scrii chitante?!?
  Numai faptul ca au facut la foc automat vreo 2000 de conventii civile cu toata hartogaraia aferenta reprezinta un efort titanic. 🙂

  00
 5. articolul cu Beligan in varianta scurta: un securist sef critica public un turnator.

  00
 6. Mda, partial corecte acuzatiile aduse lui Beligan.
  Atentie, articolul a fost scris in 2014, cand actorul era inca in viata.

  Apropo, dl. Liiceanu mi-e profund antipatic, ca orice intelectual arivist care si-a făcut, în 1990, editura privată (Humanitas) din fosta Editură Politică… prin ordin al ministrului culturii, dl. Andrei Pleșu. Folosind apoi cu succes stocul uriaș de hârtie al EP pentru a-și clădi renumele de mare om de cultură și editor. Adică a făcut avere precum miliardarii de carton: pe baza unui contract cu statul.

  00
 7. NOU
  #14

  Ce aveți mă cu Beligan? Adică da, înțeleg, turnător, chestii (aici ar fi bun un articol de la un zeu al onlineului despre cum Securitatea a demonizat cu succes colaboratorii trecând cu totul sub tăcere pe membrii activi ai acesteia). Revenind, la cum juca putea să mănânce și pui de panda pentru că asta este singurul lucru pe care îl rețin despre el. Restul au fost insignifiante comparat cu alții. Apropo de cei care urlă despre ce a făcut la congrese, ia jurați-vă cu mâna pe [cenzurat] că mami și tati îl înjurau pe Ceaușescu pe față oriunde apucau. Prea mulți au uitat de realitatea aceea.

  00
  • Omul e lingau de cursa lunga. Dupa Ceausescu, a urmat Iliescu si apoi Ponta. Las-o ca macane – sunt o groaza de actori care au fost si atunci si acum si care nu au facut din astea. Chiar deloc.

   Okay, tie iti place de el – foarte bine. Dar asta nu inseamna ca nu a fost un lingau profitor o viata intreaga.

   00
  • @Z – te-ai gandit ca poate era un om de stanga si credea sincer in partidele de aceasta orientare?

   00
  • @bugsy – “credea sincer”?
   La cate a vazut si a trait, nu mai vorbim de crez aici. A fost director al teatrului national timp de 21 de ani sub comunism, atunci cand pana si copil fiind stiai sa ai grija de ‘sectoristul de scara’.
   Sigur cineva trebuia sa o faca si pe asta, erau alte vremuri, bla bla.
   Dar dupa revolutie? Putea sa fie doar actor, indragit dar a preferat sa fie marioneta neo-comunistilor.

   Sa lasam mortii sa se odihneasca si voi incheia spunand ca desigur poate credea sincer in partidele de stanga – avand o viata mai egala decat cea a ‘clasei muncitoare’ care traia (si traieste) inghesuita in blocuri mizere, la periferie de care, tu desigur, director si actor renumit, sa nu ai habar.

   00
  • Nu-i iau apararea, nu are nevoie de mine, in maximum 3 luni poporul il va uita, sunt convins… dar totusi cred ca voiati prea mult de la Beligan, sa fie stindardul luptei anti sistem.
   Il faceti “lingau”, “turnator” si “oportunist”. DA, in mod sigur a fost oportunist. Asta da. Dar “lingau” si “turnator”? Pe cine a turnat si cand? “Lingau”… repet: in afara de ce au sapat unii prin arhive, gasind cateva articole, l-ati auzit des?
   L-ati vazut vreodata recitand pe la TV ode pentru Ceasca?
   La cat teatru, teatru radiofonic, traduceri, film a facut, nu cred ca prea mai era timp pentru atatea cacaturi cate i se impun.
   Si nu cred ca votul lui (daca pe vremea aia exista asa ceva) ar fi contat, securistii ar fi desfacut chinga pentru ca a spus Beligan.
   Intrebare: Carui grup sa se fi alaturat Beligan? CE grup de dizidenti era in lumea in care se invartea el? Cati erau si unde?

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile