Știrile zilei – 21 decembrie 2021

  1. Brunetă . Blondă . Apus . Oraș . Blondă . Alb . Pistrui . Blondă . Drum .
  2. E nevoie de armată la granițe
  3. Cu cât contribuie fiecare stat la bugetul UE
  4. S-a deschis centura ocolitoare a Giurgiului
  5. De ce intră în recesiune economia Germaniei
  6. Am ratat această știre importantă: Nicușor s-a vaccinat
  7. Numai prostii fac ăștia la Oradea
  8. Vesticii cumpără Dacii în continuare
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. @3. E vorba de PIB, nu de buget. Iar contribuția la buget nu e proporțională cu PIB-ul.

    00
    • Păi… ne pricepem la economie așa cum ne pricepem și la politică. Mai bine bricolam ceva.
      Evident că e vorba despre PIB.

      00
    • Păi, Levorius, ce este? In statistica indicată de tine e vorba de contribuția României de 1.7 mld euro. În articolul ZF, 1.8% este ponderea PIBului României în PIB-ul UE de 13400 mld euro (în cifre absolute 241 mld).
      Prin urmare, scuze, intenția nu a fost să-l urechez pe Zoso – se întâmplă, în fuga condeiului, să le mai încurci, nici să-i provoc pe cunoscătorii mai subțirei. Doar semnalam o inadvertență.
      Așa că retrag tot ce am scris.
      Totuși, pentru Levorius, temă pentru acasă: cât ar trebui sa pună Germania la bugetul UE, ca să „respecte” ponderea de 25% din PIB? Cred că ne-ar împușca pe toți :).

      00
    • Cât pune și acum, adică 25% din contribuții la o pondere de 25% din PIB-ul total. Tu ai spus ca aceasta contributie la buget nu e proporțională cu contributia la PIB-ul UE iar eu ti-am spus ca este. Hai că nu e greu.

      00
    • Retrag comentariul, am gresit eu incurcand sume cu procente. Ai dreptate @Crator, important este insa sa nu cream confuzia ca tarile nu contribuie la bugetul EU proportional cu ponderea de contributie la PIB, ca sa nu dam in AUR-isme. Cele bune.

      00
  2. 7 – O singura greseala se face la Oradea, isi fac prea mult marketing, la fel cum si-a facut si Clujul in ultimii 10 ani, si o sa ajunga si acolo curand sa se umple de tarani veniti de pretutindeni. De vreun an doi, apar stiri si povesti cu ” clujeni ” care seamana cu ce s-ar intampla in ultimul sat din Vaslui.

    Iar inainte de astia, erau Timisorenii, care prin anii 2000, pana la ” ascensiunea ” Clujului se laudau peste tot ca-s ” fruncea „. Apoi au fost descoperiti de olteni …

    00
    • Ai foarte mare dreptate. Pe șosele unde e cel mai ușor de observat văd că poate două treimi din cazanele fumegătoare de pe străzile Brașovului sunt din județele vedetă.

      Am un jegos de la VS căruia i-am explicat să nu-mi mai blocheze locul de parcare (proprietate privată, nu pe domeniul public) și nu înțelege. Dacă poliția n-are ce să-i facă decăt să constate, cum sa-l fac să înțeleagă, să-l bat? Să-i foot un ciocan în parbriz? Tot eu intru în belele.

      PS: Îl țin și acum minte pe vecinul din Memorandului care exasperat își făcea loc să iasă din curte cu bullbar-ul. Avea un tip Doctoru cea mai ieftină mașină de la cămine, o Dacia 1300, și-a luat nebunul cu Patrol avânt din curte și daună totală i-a făcut-o. Ca o banană arăta Dacia aia, i-a împins-o până i-a rupt roțile în bordura de pe partea cealaltă.

      00
    • @flowww, ne pui si traducerea la ultimul paragraf?

      00
    • Flowww cumperi un plic de fulgi de usturoi de 4 lei si niste momeala lichida de peste (gasesti la orice supermarket la 10 lei). Le amesteci bine cu 100 ml apa fierbinte strecori si pui in sticla cu pulverizator. Aplici la baza parbrizului pe se unde trage de obicei aerul pentru interior. Un sobolan decedat de o saptamana miroase mai bine decat amestecul ala.

      00
    • Aprob de la Cluj. Orasele mari oricum vor creste, dar cred ca Oradea are potential mai mare decat Clujul, fiind in campie, se poate extinde mai usor. Clujul se dezvolta aiurea, ca nu prea stim unde sa punem un cartier frumos. Avem un centru decent, nu se ridica la nivelul centrului Oradiei, si in rest e un oras de 1-3 stele, prin cartiere. La cat marketing a avut parte Clujul preturile au ajuns mult prea sus. De cand imi doresc sa se mute marketingul la alte orase, sa revenim la realitate.

      00
    • Nicu, respect. Scurt și la obiect

      00
    • @ flowwww
      1 – Ia o seringă mare, umple-o cu ulei ( orice – chiar și de floarea soarelui ). Treci pe lângă mașină și în trecere bagă pe parbriz. E un spectacol să-l cureți.
      2 – Ia lipici de șoareci. Pune-i pe clanța de la mașină de la șofer strivind tubul pe clanță. E cool . ATENȚIE ! e ultralipicios – să nu te autolipești.
      3 – polistiren topit în acetonă. Bagă cu o seringă la chederele de la ferestre. O să mai deschidă ferestrele NICIODATĂ.
      Fă-i tot felul de mici mizerii până cedează.
      ps.
      Astea-s cele mai light idei. Mai sunt.

      00
    • eu știu o singură metodă să nu mai parcheze acolo. niciodată. ai nevoie de 5 minute și omul va trebui să înlocuiască mașina. fără violență.

  3. Pe Tatiana (pistrui) o ai la favorite?

    00
  4. 5. pentru ca e deja foarte sus.

    00
  5. Pe noi ne salvează venitul anual pe locuitor raportat la puterea de cumpărare, aici stăm surprinzător de bine.

    00
  6. 8. orice expert auto român – dar, dar testele ncap, dacia e o mizerie de mașină, mai bine luați mașini second din germania

    00
  7. Pentru 8 in Germania cred ca explicatia ar fi si faptul ca impozitul este de 9,5 € / an / 100cmc la diesel , 2€/an/100cmc la benzina si 0 la electrice. Nu toti merg zilnic pe autostrada 200 de km, ci majoritatea fac navete scurte 50-60, deci masina mica cu motor de drujba ajunge.

    00
  8. #7 asa se relanseaza eterna lupta intre inteligenta artificiala si smecheria naturala. Sa vedem cum „beta-testerii” vor incerca sa abuzeze sistemul, sa arunce mai mult ca sa fie taxati mai putin, etc.

    00
    • Or să trimită ăia roboți la scotocit prin gunoi.

      00
    • citisem undeva de o poveste de-asta, tara nordica, a aruncat printre reciclabile plastice si o baterie, dupa 3 luni primita amenda (gen 1000 euro, poate gresesc suma exacta), cu poza cu punga ei deschisa si se vedea bateria pe langa alte prostii (din clasa aia), si poza cu ea cand este la container si lasa punga respectiva.

      dar toate traznaile astea necesita om sa caute in inregistrari in caz de probleme, om care sa trieze gunoiul si sa verifice daca e ceva aruncat aiurea – nasol de cautat in gunoi, multe verigi slabe pe parcurs

      toate astea insa posibil sa fie absolut munca inutila, si asta pentru ca de multe ori primariile nu pot sa duca deseurile sortate (reciclabile) la o firma care sa le foloseasca si sunt duse tot la groapa de gunoi si au aceeasi ruta reala de distrugere nici urma de reciclare

      citeam de la americani ca mai multe orase maricele au probleme masive cu reciclarea ca e de vreo 10x mai scumpa decat arderea …

      nu gasesc articolul citit (probabil tot de aici), am gasit ceva mai vechi

      https://www.nytimes.com/2019/03/16/business/local-recycling-costs.html

      00
    • @raul, pai normal, pentru ca oamenii sunt de 3xDobitoci, avem(utilizatorul, administratorul si producatorul) in oricare din instante oamenii sunt dobitoci, nu e nevoie sa fie dobitoci nici macar jumatate, e destul sa fie cateva procente si se duce pe pl tot lantul

      00
  9. La Oradea se conduce din ce in ce mai haotic.
    Desi e mai mic decat TM, se conduce mai prost.
    Suspectez ca avem din ce in ce mai multi cetateni care sunt la primul contact cu un semafor, probabil unii sunt la primul contact cu asfaltul… dar asta este alta poveste.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube