Știrile zilei – 21 august 2024

  1. Alb . Gri . Roșcată . Brunetă . Brunetă . Roz . Blondă . Brunetă . Roșu
  2. CAMPIONIII!!! CAMPIONIII!!! OLE OLE OLE!!!
    Stabilitate. Siguranță. Pensii recalculate. Votați bine.
  3. Băncile au avut profit record
    1,5 miliarde profit. Oare de unde? De la finanțat companii și afaceri, nu?
  4. Românii nu au încredere în bănci
    Oare de ce?
  5. România a importat carne de 600 milioane euro
    Că e greu să crești animale.
  6. Stăm mult la muncă, dar nu suntem productivi
  7. Ciolacu își anunță candidatura, dar are speranțe medii
    Cum să nu știi nici o limbă străină? Unde ai trăit până acum?
  8. China se plânge că lumea e rea
    Cum e asta, să te plângi la o organizație internațională după ce dai cu flit unei alte organizații internaționale?
  9. AFI a cumpărat blocul Bancorex
    Vrea să facă un parc acolo. Sau o parcare supraetajată.
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Eu sunt curios ce parere are vloggerul de tech despre astea cu china, ca el e cel care le tot propovaduieste toate kkt-urile „pozitive” despre ei…

    Comentariu apreciat.5717
  2. La cate bube are in cap, plus lipsa de orice pregătire, Ciolacu nu poate fi încadrat nici măcar la categoria gonaci. Dar, cu gloatele pesediste in spate, ar putea sa sperie vânatul.

    Comentariu apreciat.686
    • Ca poate fi incadrat undeva, ca nu poate fi, astea sunt doar vorbe. E in fruntea tarii? E! Ce sa mai vorbim?!

      163
    • Eu am sa votez Ciolacu si PSD. Am votat PNL si am vazut ce au facut. Daca votez PSD poate invie PNL-ul

      Indecis. Tu ce zici?529
  3. „Life is not fair if others make it so.”

    sau

    „Life is unfair because others force it upon you that way.”

    –––-

    3. 4. — Paradox: băncile nu au voie să susțină proiecte riscante sau cu risc ridicat decât este prevăzut unor parametrii arbitrari.
    Care sunt proiectele cele mai riscante?
    Ați ghicit: market makers, antreprenorii, businessurile mici & medii.

    Frumos paradox.


    Mulțumim dlor & dnelor BNR, ASF și Asociația Băncilor din Ro, cu băiețeii & fetițele cu oachele albastre simultan.

    Indecis. Tu ce zici?2712
  4. #8: eu la toți ăștia care le plâng de mila chinezilor în europa și america le doresc să meargă în China în calitate de cetățean străin și să încerce să-și deschidă o firmă și să vândă ceva pe piața de acolo. Ba chiar să importe ceva produs în UE și să vândă pe piața chineză.

    Să vină apoi cu un raport de 100 de pagini privind experiența asta.

    Comentariu apreciat.1025
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1267
    • @bigbear

      Păi eu văd multe cazuri utopice de chinezi care deschid firme în europa.

      Până una alta, firmele alea care zici că vând în China, cine le deține? Sunt deținute 100% de europeni sau sunt asocieri și tot felul de combinații/restricții cu guvernul chinez?

      Bun, firmele chineze deschise în europa, prin care vând aici, cine le deține? Sunt deținute 100% de chinezi sau sunt asocieri? Restricțiile (înainte de anul ăsta) erau congruente cu cele din china?

      Și continuăm saga…

      Comentariu apreciat.493
    • Vrem ieftin si bun, dar nu vrem sa intelegem ca totul are un cost, iar in cazul de fata costul este ca Partidul e in toate in China.

      Paradoxul este ca industria auto din US si UE e total dependenta de vanzarile din China, adica tarifele vamale reciproce vor afecta in prima faza fix firmele din US si UE, care nu isi pot scadea costurile.
      China, pe de alta parte, isi poate micsra costurile de productie si cu timpul va invada pietele vestice si cu masini asa cum au facut-o si cu restul de produse.
      Vor fi ieftine si bune, mai ales in zona unde acum Dacia face legea si restul producatorilor nu se injosesc sa coboare.

      Ma uit in jurul meu in casa si vad asa:
      – mobilier Turcia (60%), restul facut local pe comanda.
      – electronice China (99%)
      – electrocasnice made in China de firme coreene 75%, restul firme Europene, dar nu stiu unde sunt practic produse
      – cosmetice Made in Europe, adesea cu componente chimice fabricate in China si India.
      – masina model fabricat in US, cu componente electronice din China.

      Indecis. Tu ce zici?2429
    • @Marcel

      Ai dreptate, există o mare mare preconcepție când vine vorba de China: ei sunt asamblatori, nu neaparat producători. Abia de ceva ani încoace încearcă să fie cu adevărat producători. De exemplu: componente electronice asamblate în China, nu neaparat fabricate în China…

      Ca fapt divers, în 2017 China a notat o măreață realizare: au reușit să producă singuri bile pentru pix. Da, ați citit bine, bile pentru pixuri, alea cu care scriem. Până atunci, orice pix însemna că bilele veneau din Elveția, ei le puneau în pixuri și le trimiteau înapoi. Literalmente vorba aia: muncă de chinez. Caută pe google ‘china manufactures first ball point pen’.

      La fel se întâmplă (încă) la multe din electronicele alea pe care tu pui 99%: piesele vin din Europa, Japonia, Coreea de Sud, chinezii le asamblează, apoi le împachetează și le trimit înapoi. Asta se întâmplă mai des decât s-ar crede. Nu le pot produce ei de la zero sub nici o formă.

      Altă chestie interesantă, încă multe din utilaje (din fabricile care și produc
      și nu doar asamblează) sunt făcute…în europa + întreținute de europeni. Evident au copiat și refăcut tot ce au putut să fie local, dar nu e chiar așa ușor cum s-ar crede. Utilajele lor nu scot aceeași calitate, de unde și reputația de produse mai proaste.

      Chiar toată hărmălaia aia cu măștile în perioada covid, era culmea ironiei faptul că utilajele care le produceau erau 100% europene dar chinezii aveau mult mai multe și le operau mult mult mai ieftin. Pentru că da, costuri, norme de poluare, salarii, taxe etc.

      De ASML, TSMC/Samsung și ce înseamnă nu mai are rost să zic, știu alții mai bine ca mine pe-aici.

      Asta e marea frică a Chinei de fapt. Faptul că vestul poate dintr-o dată redirecționa fluxul ăsta către alți asamblatori, gen vietnam, india, philipine, malaysia, etc. Asta oricum se întâmplă într-un fel pentru că deja chinezii sunt mai puțini, o duc mai bine, și își permit să nu mai sclavagească ca în vremurile bune pe 100 dolari pe lună 12 ore pe zi. Iar când faci singura valoare adăugată e asamblarea…asta schimbă ecuația rapid.

      Partidul comunist chinez pedalează bine propaganda și funcționează: așa cum părinții noștrii erau convinși că în România se dădea ora exactă, că noi produceam totul, de la mături și surcele la nave spațiale interstelare, că Dacia și Aro erau amenințări pentru Ferrari și Range Rover, la fel circulă și acum multă propagandă similară care exagerează mult capabilitățile chinei.

      Comentariu apreciat.6112
    • @Manu – eu inteleg ca este la moda sa fii impotriva Chinei insa personal cred ca bati campii pe alocuri. Cum adica „La fel se întâmplă (încă) la multe din electronicele alea pe care tu pui 99%: piesele vin din Europa, Japonia, Coreea de Sud, chinezii le asamblează, apoi le împachetează și le trimit înapoi. Asta se întâmplă mai des decât s-ar crede. Nu le pot produce ei de la zero sub nici o formă”.

      Nu inteleg cum vine asta „Nu le pot produce ei de la zero sub nici o formă” – sper ca nu vrei sa credem ca o tara intreaga e prea proasta ca sa produca niste piese, cand totul e simplu azi si accesul la informatie e liber. Nu vorbim de niste aliaje speciale sau procese chimice, vorbim de niste piese uzuale. Daca Tiriac sau fratii Paval vor sa se apuce maine de facut tranzistori sau televizoare sau orice altceva si aloca sa spunem 300 de milioane pentru asta chiar crezi ca nu se poate construi o fabrica in Romania si produce orice piesa? Daca nu, de ce nu? Si daca da, de ce s-ar putea face asta in Romania si nu in China?

      Insa fie ca tine, din ceva motive magice chinezii nu sunt in stare sa produca piese si ei doar asambleaza si noi am crezut mereu ca ei produc, trebuie sa imi explici de ce europenii trimit piese in China ca sa fie asamblate, importa produsul finit si apoi se plang de pretul scazut. Daca piesele sunt facute aici cat de greu este sa pui o linie de asamblare langa aia de productie sau eventual intr-o tara amarata cum e Romania, pentru costuri scazute? Chiar este mai ieftin sa le amabalezi, trimiti cu vaporul in China, apoi ambalezi produsul finit si il trimiti iar in Europa doar ca sa ia chinezul 5 piese, sa le puna impreuna?

      Si imi place aia cu bila de pix, cum o prezinti ca o dovada ca sunt prosti chinezii. Da, abia acum ceva timp au fost in stare sa o faca si ei din diverse motive insa la ora actuala in lume sunt doar 3 tari capabile sa produca bile de pix – Elvetia, Japonia si China. Nu ti se pare interesant ca pe lista aia nu ai alte tari europene sau macar US?

      613
    • @Bigbear Nu, nu e deloc la modă să fii împotriva chinei, e plin de propapgandă deja peste tot că mă disperă. Zici că sunt zeii pogorâți din ceruri pentru că au fost în stare să facă un pod extraordinar pe care circulă 50 de mașini pe zi, care da, arată bestial în poze, dar a cărei investiție e strict PR pentru partid, în timp ce alții sclavagesc 10 ore pe zi 6 zile pe săptămână când fără aceste PR-uri ar putea trăi mai bine oamenii de rând poate.

      Și da, legat de ce ziceam, da, e greu să produci ceva 100% de la zero, pentru că sunt piese, ba chiar piese esențiale care de fapt se importă. Și bila aia de pix înseamnă multe, înseamnă precizie, iar precizia înseamnă chestii care rezistă în timp. Ceea ce nu e o calitate a produselor chinezești în general, corect?

      Și da, sunt de-acord cu tine că e hilar că americanii nu sunt în stare să le facă și ei. Pe oricine întrebi însă, când zici made in Japan sau Switzerland, știi că e calitate, corect?

      Acuma serios, fix asta a fost lecția pe care ceaușescu a învățat-o pe pielea noastră, distrugând generații întregi fără a accepta faptul că nu poți face totul singur.

      Și tovarășul avea fix aceeași mentalitate: ce e așa greu să produci rulmenți? Nu e, dacă vrei să nu dureze. Ce e așa greu să produci vopsea pentru vagoane? Nu e, dacă vrei să se ducă la primul ciclu îngheț/dezgheț. Și tot așa în toate industriile. Și chinezii descoperă același lucru, îndată ce vrei calitate…prețul crește și nu poți regla mereu din salariile muncitorilor ca jiglerul la dacie.

      …și atunci ce face statul chinez? Vine și bagă subvenții pentru că nu poate accepta realitatea. La fel ca la noi, când se inventau tot felul de scheme prin care să se ascundă faptul că de fapt se muncea pe gratis și degeaba.

      80
    • @Manu – nu stiu unde vezi tu propaganda aia pro China sau pro Rusia cand stirile si filmele iti spun mereu acelasi lucru – America e buna, Rusia si China sunt rele.

      Insa tu denumesti propaganda pareri ce uneori sunt pertinente. China arunca cu multi bani in dezvoltare si oamenii refuza sa vada asta. Atunci cand arunci cu bani intr-un domeniu se vad progrele, nu exista ceva special ce doar o tara sau niste oameni pot face, totul se poate copia si replica.

      Nu il amesteca pe Ceausescu, el era inversul – a incercat sa faca totul local ca sa scuteasca bani, totul era facut plecand de la economisire si taiere de fonduri. Nu confunda asta cu chinezii care alocuri fonduri mari pentru crestere si economie, dovada si acele subventii de care ne plangem noi.

      Hai sa discutam sincer – daca statul roman ar da subventii Renault si prin asta fabrica ar dudui si ar dubla productia, te-ar deranja? Daca ai auzi ca vindem Logan in draci in Africa de exemplu, ai spune ca nu este corect sa oferim subventii si prin asta le luam fata la alti producatori sau ai fi mandru ca aia din Pitesti au de munca si salarii bune?

      Cam aia e diferenta – chinezii au un plan de viitor pe cand altii nu isi bat capul cu asa ceva, ei traiesc momentul si se simt bine. Ai avut o problema cand Ford a primit subventii mari de la statul american ca sa ramana in viata, ca au facut prostii in criza? Nu? Te-ai gandit ca daca am putea sa punem niste taxe pt VW atunci am vinde mai multe Loganuri facute la noi si ar fi mai bine pentru romani?

      Chinezii cresc, americanii cresc, germanii cresc, poate ar fi cazul sa nu mai fim pro sau contra ceva din obisnuinta si sa me vedem de interesul economic.

      04
  5. #6: e lobby-ul BigCămătărie care subminează încrederea în bănci. Fax

    715
  6. 6 si 3 merg impreuna.
    Productivitatea nu depinde numai de mana de lucru (skills si management) ci si de tehnologia disponibila iar pentru aia trebuie bani.
    Numai ca bancile prefera sa sustina creditele de consum (implicit statul) pentru ca riscul e mult mai mic decat in productie/servicii.

    232
    • Băncile nu sunt organizații de binefacere. Sunt societăți comerciale care au că scop profitul. Ca Dedeman, Altex, Auchan, de exemplu….
      Daca pot face profit mai repede și mai ușor, creditând un stat tembel, condus de ciolaci și ciuci, o fac.
      Cum ai face și tu și aș face și eu, in alegerea dintre a face bani rapid și ușor și a face mai puțini și mai greu.
      Că statul ăsta are că reprezentanți, ciolaci și ciuci , e de fapt problema reală, dar ne facem că nu ne interesează, cel mult facem bășcălie…asta ne va exploda la un moment dat în față, pt că nu poți avea un stat eficient cu trepăduși de ăștia…
      Ar fi trebuit să învățăm ceva din povestea recentă a Greciei..

      Indecis. Tu ce zici?275
    • @car: clar ca bancile nu sunt organizatii caritabile.
      Doar ca diferenta intre noi si Germania de exemplu e ca profitul bancilor germane e mai mic procentual (mai putin de jumatate din cat e la noi) in timp ce crediteaza ieftin economia (nu doar imobiliarele si statul).
      Problema nu e la banci ci la legislatie/BNR/politica (statul german nu prea se imprumuta pentru pensii si salarii).

      Oricum e ironic cand saracii ii apara pe aia care ii fut in cur cum prind ocazia :D

      Comentariu apreciat.282
    • fix așa.

      1. ce profit au băncile în alte țări? ok, românia e riscantă, înțeleg, dar tot au profit nesimțit…
      2. de ce le iei apărarea?

    • Nu exista vreo lege in Romania care sa te oblige sa iei credit de la bănci…
      Deocamdată se pot plati cash toate cumpărăturile de necesitate…chiar și achizițiile de mare valoare se pot face cash, daca îți asumi costul lui și daca vânzătorul e de acord…
      Deci, de ce hate-ul pentru un serviciu de care te poți lipsi ?
      Ați văzut și ce profituri au Dedeman și Dacia ? Sau în cazul lor e mai ‘palpabila’ utilitatea socială ?
      In vest, băncile au profituri mai mici pentru că creditează economia reală, la tarife suportabile pentru debitori. Asta pentru că guvernanții de acolo nu sunt ciolaci și ciuci, și au grija sa existe cadrul pentru o economie reală.
      Mai avem mult de lucru la mentalitate, la a înțelege capitalismul…

      206
    • @car: de ceva ani exista plafoane pentru tranzactii cash.
      La ora asta B2B e 5k lei iar B2C e 10k lei.
      PF la PF e inca 50k lei dar aia inseamna 10k euro, cam putin pentru o casa sau o masina decenta.
      Costul cred ca intra la evaziune fiscala si parnaie intre 2 si 8 ani.

      00
  7. Toate statisticile arata ca firmele se inchid pe capete.
    Desigur, multe erau poate fara activitate, dar a crescut enorm volumul de munca pentru contabili, iar acestia au saltat preturile.
    E-Factura e de o birocratie infioratoare si urmeaza E-Proprietatea (pentru noi toti).

    Pur si simplu costul mentinerii unei afaceri de inceput a explodat.
    Orice investitie costa enorm, deci realist clasa „patronilor” viitori este in scadere dramatica.

    Apoi toti vrem salarii mari, cifrele de afaceri sunt mici adesea => cresc preturile => inflatie.

    Sotia are o mica afacere in industria alimentara. In ultimii 2 ani, pe cifre, s-au DUBLAT cheltuielile cu materia prima si cu salariile, dar nu am dublat preturile, pentru ca piata nu duce si e concurenta mare.
    Ma uitam cu un produs facut de noi, fix cu aceleasi ingrediente se vinde cu un pret de 3-4x mai mare in vestul Europei.

    Salariile nu sunt deloc mari, forta de munca e practic necalificata (o califici tu) si volumul de munca e foarte mare, deci e nevoie de mai multi angajati decat imi inchipuiam eu initial, iar dupa 8 ore se rupe usa si trebuie sa merg in doua schimburi, chestie care nu merge!

    Problema sunt costurile totale, iar cea mai mare componenta e cea salariala.
    (salariu mici + taxele aferente) x nr de angajati = suma imensa la sfarsitul lunii, iar unele luni (vezi august) sunt total moarte si nu esti multinationala, sa aduci bani de acasa.

    De cand Ciolacu creste din pix salariu minim, a doua zi preturile cresc, pentru ca salarizarea este o componenta de cost uriasa in orice afacere din Romania.

    Utilitatile au urcat urat in ultimul timp, iar cand a inceput povestea cu Ucraina pentru IMM erau preturi la kWh fara limita, pana sa le plafoneze si la ele.
    A fost jale, inca am esalonare la Enel.
    Astept cu frica disparitie plafonarii in 2025 la curentul electric.

    Si eu, daca as fi banca, as avea mari dubii in a investi in afacerile romanesti.
    Banii dispar fara urma, intr-un ritm alert, iar ROI ajunge la niste praguri absurde.

    Mai mult, cand conditiile de creditare erau mai laxe, s-au dat niste tepe fantastice pornind de la supraevaluari de garantii si nu mai vreau sa platesc gaurile lasate de alti.

    Comentariu apreciat.747
    • @Marcel – dupa alea 8 ore le platesti legal suplimentarele? Adica minim 75% iar daca sunt in wkd si sporul de wkd? Ca poate asa se explica de ce rup usa la 8 ore.

      Indecis. Tu ce zici?3121
    • Stai, păi de ce n-ar rupe usa dupa 8 ore?
      Cand fluiera arbitrul, se termina meciul, toată lumea la vestiare

      Comentariu apreciat.633
    • @Marcel fara suparare dar se pare ca nu e nevoie de afacerea sotiei cu prajiturele fancy sau ce-o fi. Asta e, dai eFaliment si te apuci de altceva.

      Indecis. Tu ce zici?2717
    • „iar dupa 8 ore se rupe usa” – cand dai salariu mic si hamalesti oamenii pe baza unui salariu mic ( stiu, e mare pentru tine, greu de suportat, dar e foarte mic comparativ cu preturile care au crescut enorm, peste tot ) nu poti privi peiorativ faptul ca omul isi munceste cele 8 ore si apoi pleaca. Nu, nu are nimeni nimic cu tine, dar daca vrei oameni care sa traga la caruta cu tine, trebuie sa le oferi ceva mai mult decat salariul ala mic. Daca singur nu mergem asociaza-te cu cineva, suportati costurile impreuna. Eu inca refuz sa cred ca aceasta componenta salariala lunara este un cost care pune in cap o companie, daca asta e situatia, e foarte posibil ca modelul de business a nu fie cel mai bun. Ai nevoie de 10 angajati, la minimul de acum asta inseamna un cost de 37000 lei, 7500 euro lunar. Ce produci de 7500 euro lunar sunt prea multi bani si pun o presiune prea mare pe firma. Totodata, e nevoie de 10 angajati pe minim sau e mai bine cu 5 pe salarii mai mari?

      Indecis. Tu ce zici?2911
    • Marcel, tot ce iti pot spune e sa incerci sa rezisti, chiar si la activitate redusa, si sa astepti vremuri mai normale la cap. Nici Ciolacu, Bolos, compania si politicile lor aberante (cresterea birocratiei sub pretextul „digitizarii”, cresteri de taxe si pretul energiei tinut sus, ca e foame de bani la buget) nu sunt vesnici.

      Un sfat de doi bani. Incearca sa faci un pas „in lateral”, adica o diversificare pe orizontala, la care nu te-ai gandit pana acum (inclusiv la servicii te poti gandi). Poate gasesti ceva de oferit cu mai putina bataie de cap si marja ceva mai mare de profit.

      112
    • yup ai raspunsul aici:
      „pentru ca piata nu duce si e concurenta mare”
      „fix cu aceleasi ingrediente se vinde cu un pret de 3-4x mai mare in vestul Europei”

      sunteti prea multi si de aia vindeti prea ieftin

      135
  8. Am mai văzut astăzi o știre foarte interesantă, dintr-o țară civilizată.
    „Suedia a eliberat licenţe pentru uciderea a 20% din populaţia sa de urşi bruni în cadrul vânătorii anuale din ţară, care începe miercuri, în ciuda îngrijorărilor ecologiştilor”

    Efectiv nu înțeleg ce se întâmplă, cum poți să faci vânătoare anuală de urși, pentru că din mass-media din România am înțeles că ursul este ceva intangibil, noi suntem vinovați că i-am cotropit teritoriul și asta este, nu ai voie să vânezi urși.

    Și link-ul
    https://www.g4media.ro/suedia-va-ucide-20-din-ursii-sai-bruni-in-cadrul-vanatorii-anuale.html

    Indecis. Tu ce zici?3620
  9. Ai uitat stirea aia cu : e mult gaz disponibil si creste pretul la el…
    Ca neah..legea economiei e folosita sa ne stergem la fund cu ea, nu pentru a dicta preturile !

    151
  10. Nu știu de ce atâta hate referitor la masinile din China. Mie mi se pare bună concurenta pt ca mai scad preturile nesimțite care se practica acum la tot ce e făcut în Europa.

    Indecis. Tu ce zici?1526
    • pana ajungi cu ea in stalp dupa care ti-ai fi dorit altceva, dar nu cred ca mai apuci sa iti doresti nimic

      155
    • Clar nu era suficient să ajungem cimitirul Euro pentru hârburi nemțești, mai avem nevoie și de petarde auto chinezești.

      157
    • @Cristi
      Sunt niște mașini excelente. De aia

      https://www.reddit.com/r/AutomobileRO/s/9zkSyfUeXq

      14
    • Pentru că scad prețul trișând. Și eu aș fi 100% pro-concurență. Apropo, nu ai observat că nimeni nu e supărat pe japonezi sau pe coreeni că vin și fac concurență? Nici americanii, nici europenii? Toți le laudă.

      Chinezii trimit o mașină la testele de omologare și apoi vând total alta. Alt tip de fier, alte grosimi, altă tablă. Mergi în showroom e una, ce conduci acasă e altceva. Se trișează la orice nivel. Dar emit pretenții.

      91
  11. Imi amintesc vremurile bune cand libra facea reclama ca sustine afacerile mici cu imprumuturi. Cand am apelat la ei sa ma sustina fix cu o afacere pe care o dadeau ei in reclama ca exemplu, am vorbit in gol. Inca astept raspunsul.
    Dar bancile o duc bine, da.

    Comentariu apreciat.343
  12. 6. sure, productivitatea e scazuta ca o buna parte din profit este exporta – 1000-3000E/ora/om factura management din tari vestice (Orange anyone?), cu 20% alocare/luna. Si cate un om din asta prin fiecare echipa/la cateva echipe. Persoana pe care o vede echipa cateva ore pe luna.

    52
  13. 2. In ZF (un fel de cancan al presei financiare) este un articol promovat în google cu titlul „Inflaţia scade mai accentuat decât se aştepta” :)))

    110
    • Deși știrile au apărut de cu noapte ești primul care zice ceva de 2. Cred că oamenii au bani, nu prea’i interesează de inflație atâta timp cât poți să faci un credit în 15-20 de minute (80k€-revolut) și să mai lungești agonia. Eu vin cu o întrebare însă… în toamnă, va sări € de 5 lei? nu că ar fi departe dar ce mi-e 5,3 sau 5,4 eh! la fel cu 4,97 cât e acum, bani de semințe nu?

      40
    • Nu comentează pt că se simt vinovați că au votat PSD/PNL sau nu au votat deloc :)))

      01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile