Știrile zilei – 2 septembrie 2021

  1. Munți . Munți . Șatenă . Brunetă . Brunetă . Blondă . Șatenă . Șatenă .
  2. Ce a declanșat criza politică de ieri
  3. Arnault vinde participația la Carrefour
  4. Așa arată fast fashion-ul când nu mai avem nevoie de el
  5. Cine ar fi crezut că, atunci când e in spatele gardului, va pierde?
  6. VW face cea mai mare greșeală posibilă
  7. Noul Kia Sportage
  8. Cronica de business
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. Pune te rog un screenshot cu articolele de pe Facebook pentru ca cei ce n-avem cont de Facebook nu le putem citi pe alea ca nu sunt marcate ca publice. Sau exista o metoda?

    • Da, să nu o mai arzi elitist și să îți faci un amărât de cont de Facebook

    • @vax Poate că problema e la tine, eu le pot citi, cel puțin pe telefon (unde n-am intrat niciodată pe Facebook). Doar dacă vreau să văd mai multe răspunsuri/comentarii îmi cere cont.

    • Intra de pe telefon, dar sa ai aplicatia disabled. Iti deschide linkul in browser.

    • de pe telefon merge, pe pc nu merge

    • Am aceeași problemă cu instagram/twitter. La twitter mai pot da click dreapta pe poză și open image în new tab, ca să nu mai apară mizeria aia de fereastră, care mă îndeamnă să îmi fac cont. La instagram, însă, nu merge și nici nu voi face cont, doar ca să văd poza unuia.

  2. 6. Sfarsitu’ lumii, maica …

  3. 6 – pai bine, de asta au murit oameni la revolutie? Sa nu mai putem simti masina condusa de batranica pana la piata?

  4. Nu de aia a fost declansata criza guvernamentala, hai sa nu-i facem pe USR-isti usa de biserica cum ca niste numiri in justitie au cauzat asta. Criza a fost declansata pt ca aripa lui Florin Cîţu din PNL a decis sa dea o poala de bani discretionar catre fiefurile PNL ca mita pt urmatoarele alegeri din PNL. USR s-au opus ca probabil doreau si ei o felie de tort sub o forma sau alta, si-au amintit si de polite vechi neplatite si a iesit circ. Eu cred ca guvernul o sa cada.

    • Pai opoziția usr-ului nu e nimic nou.
      Timing ul si reproșul la adresa MJ e spot on, adica nu a desființat SIIJ? Cum prin oug interzis prin referendum?
      Plus cand il pui interimar pe Bode e clara treaba.
      E foarte bine sa ai șefii procurorilor care nu fac nimic cand urmează mulți bani de furat in următorii ani (pnrr, chiar si pndl3 daca intra)

    • @Ciocanul
      Miza intotdeauna au fost numirile pe sefii de parchete. Nu uita ca plimbaretul de la Cotroceni nu era multumit de DJ Stelu de la MJ de vreo cateva saptamani, fix de cand acesta a inceput procedura de numire.
      Ieri s-au aliniat planetele si totul a picat foarte bine pentru o demitere a ministrului justitiei.
      Ce ramane din asta este faptul ca PNL=PSD si ca iarasi vom inlocui un rau cu un altul. Restul sunt povesti…

  5. 2. Infractoru’ Puțămoale își aranjează mendrele, nimic nou sub soare.
    Nothing to see here, move on!
    5. Săracu’ om bogat.
    6. Idioți.

  6. 4. « The work is far from lucrative — Iddrisu earns about $4.50 a day. »

    Cr*stici tocmai a scăpat un borcan pe jos. Spre Accra, așadar!

    5. Când știi că ai trecut de apogeu e ok să scoți banii și să continui cum o fi. Rar găsesc ceva mai plictisitor decât podcasturile recente.

    • Nu înțeleg de ce platformele de podcast nu oferă și transcrierea discuției. Mi-au plăcut cărțile Freakonomisc. Autorii lor au și un podcast. Uneori o parte e transcris, alteori nu e nici o literă. Să îm bag pl dacă am chef să ascult un podcast, când pot să citesc repede, pe diagonală, să văd despre ce e vorba.

  7. Legat de haine și magazinele de „caritate”…
    Hai să povestesc eu cam cum merg lucrurile. Magazin Oxfam Londra.
    Pe zi se primesc undeva la 40 de saci de haine și vreo 10 de obiecte. Din cantitatea asta, cam un sfert sunt cu etichetele pe ele. Înainte de Crăciun și Paște aceste cifre se dublau, de ajungeam sa avem saci inclusiv în magazin pentru ca la demisol efectiv nu mai era loc și nu se făcea față la sortat. Englezilor le place mult sa își schimbe juma de casă de 2 ori pe an.
    Compania chipurile ajută oamenii săraci din Africa, India samd, e antipoluare blablabla. Vezi asta pe afișele din vitrină, în magazin, pe internet.
    Dar, când intri în „sistem” vezi că ai un target de vânzări.
    Dacă un magazin, care apropo, funcționează pe bază de maxim 2 angajați, plătiți evident cu salariul minim, restul fiind voluntari, nu își face cota, încep și vin mailurile de „ce dracu ai făcut mă asa puțin?”.
    Preturile puse pe niște haine și obiecte primite GRATIS, sunt făcute pe sistemul „cautam pe google sa vedem cu cât se vând”.
    Carevasăzică, dacă x bluză de la y firma apare vândută de Mărioara pe ebay cu 50 de lire, noi o punem cu 35.
    Dar oamenii vin în magazinele alea pentru ca teoretic sunt de caritate, adică te aștepți sa plătești foarte puțin. Însă surpriză… Și uite asa, o data la trei zile, schimbam peste 3/4 din hainele de pe umerașe dar și obiectele de pe rafturi.
    Multe se duceau direct la cică reciclare, obiectele la gunoi.
    Cât nu era madame manager acolo, pentru că 3 zile era ea la conducere, 2 eu, făceam reduceri și dădeam țoale pe bandă rulantă. Când era ea… Ciuciu.
    Principiul ei era „e de firmă, dacă vor de firmă, sa plătească pentru ca sigur își permit”. Deci mai bine vindem 5 țoale de 300 de lire pe zi, că ținem la preț, decât sa vindem 20 și sa facem 500.
    Lăsând la o parte că munca în sine era foarte mișto, antrenată și nici o zi nu era la fel, sistemul în sine era absolut grețos.
    Asa că nu e de mirare că unii ajung îngropați în tone de haine și obiecte nedorite. Pana la urma e vorba doar despre bani.
    Nu caritate, nu reutilizare-reciclare, nu nimic, doar BANI!
    O alta companie, este asta:
    „In 2010 I started working with FARA in Suceava County, Romania as a volunteer delivering services to children and their families who daily deal with conditions hampering survival. I am committed to the work of FARA because every day I see the impact of the FARA family on these forgotten people and it gives me hope and drives me onwards.”
    Azi au vreo 20 si ceva de magazine în Londra. Sistemul este același, oamenii au prins spilul și s-au băgat puternic pe UK, ca na. Sistemul e la fel. Diferența e că ei sunt și mai scumpi, o geacă de piele spre exemplu, ajungând la 60-70 de lire etc.

    • De la o persoana care clatea plasticul, cutia de lapte (nu tot timpul ce-i drept, sa nu ma c*c pe mine) etc. inainte de a o arunca in punga de reciclabile ajung sa cred din ce in ce mai mult in ce a zis Ioana:

      „Pana la urma e vorba doar despre bani.
      Nu caritate, nu reutilizare-reciclare, nu nimic, doar BANI!”

    • @Ioana. O să mai ai un șoc dacă verifici cât din profit se duce pe salariile sefilor și managerilor.
      Ca în toate marile companii și la aceste așa numite carități muncitorii de jos sunt plătiți cu minim sau deloc(hehe, voluntari) iar șefii iau bonusuri și salarii babane.

      Plus e un model de business foarte bun: primesc bunuri gratis de la ‘fraieri’, le vând, donează o parte din bani și păstrează o parte tot mai mare din bani. Plus donații uriașe inclusiv de la guvern.

      https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-7389327/amp/Five-figure-rise-charity-bosses-vast-wages-executive-paid-300-000-receives-134-000-boost.html

      Și cam cate miliarde se învârt pe aici. Când apar sume din astea in joc apar și interese uriașe:
      https://www.bbc.com/news/uk-43145826

    • Am să pastrez comentariul tau pentru articolul despre hainele second hand.
      Chiar in acest moment am pe mine o camasa SH, 100% in (!), H&M, pe care am dat 5 lei. Aproape nouă!
      Lumea cumpără haine noi din plastic, cand magazinele second hand sunt pline de haine din fibre naturale, de firmă, ieftine.

    • Alex, e vorba numai despre bani, dar sunt si realitati – de tipul ca ne umplem de gunoaie, ca sunt scurgeri si infiltratii de substante chimice nasoale in apa freatica… o fi numai despre bani, dar tu poti continua sa reciclezi gandind ca macar aduni gunoiul asta intr-un singur loc. Inca recilez. Pentru mine a ramas singurul motiv, acesta cu adnunatul plasticului intrun singur loc. Poate in 2050 inventeaza unul ceva…

    • @tester ohooo știu, stai linistit. Nu stiu daca tu ai lucrat într-un astfel de magazin, dar e hămăleală maximă atât pentru manager dar și pt managerul adjunct. Pentru ca na, nu poți pune voluntarii la cine știe ce efort, ca totuși sunt veniți acolo de bunăvoie.
      Ce ma amuza e cât de naivi pot fi. Majoritatea voluntaRElor erau pensionare care chiar credeau ca asia trimit toți banii la copiii folosiți pe afișele menite să frângă inimi. O singura data le-am spus ca băă știți… Nu e chiar asa, că uite… Maaama s-au întunecat la față de indoială, eee ca nu cred ca ar face ei asa ceva, cine ar fura din banii pentru caritate … Le-am lăsat în lumea lor. Nu mai știu prin ce an, unu mare de la Oxfam à fost prins cu panarame prin Thailanda … O singură dată, că după.. A avut grijă să se ascundă mai bine. E o mizerie ce se intampla și cum am spus, oamenii aia sunt atât de naivi…
      @Cristici nu știu de ce te miri, când știi prea bine ca ani de zile cei care cumpărau din sh erau considerați automat săraci, ultima pleavă… De ceva vreme s-a mai schimbat nițel treaba, dar asta pentru ca sh à devenit vintage. Eee atunci parca mai merge treaba…

  8. Aa ma ierte ionel stoica, dar nu pot sa ma uit in gura lui doar ca sa vad daca nu cumva spune adevarul o data din 7. Este ofiter de presa autocdeclarat, mai bine zis propagandist cu acte in regula.

  9. Să-l faci pe Stelică Garsonieră martiriu al Justiției e la același nivel de inteligență cu ăia care îl fac pe Liviu Dragnea Tudor Vladimirescu care lupta cu „lifta păgânilor” și „tagma jefuitorilor”.

  10. Punctu 6.
    Bai io nu va inteleg pe astia hateri de cutie manuala, de ce va agitati atata si de ce e rau sa ai de ales. Cu ce va impiedica pe voi sa va luati cutie automata atata vreme cat producatorul X are in portofoliu si manuala? Sta evolutia masinilor in loc din cauza celor cu manuale? A zis vreun producator ca nu mai pune automate pe modelul Y pentru ca sunt cativa „tampiti” care vor manuale si asta ii costa pe ei prea mult? Sunt mai nesigure, sunt mai multe accidente cauzate de cutiile manuale?
    Eu am manuala, urmatoarea masina o sa fie automata – dar sa mor daca inteleg incrancenarea asta a unora pe ceea ce reprezinta, de fapt, varietate si posibilitate de a alege.

    • Ura impotriva cutiei automate de viteza a aparut din cauza problemelor de fiabilitate ale unora. Ghinion sau nu DSG-ul de la VAG a fost una din acele cutii ce a avut nenumarate probleme si mai ales pe masini noi. Bineinteles vorbim de chestii ce s-au intamplat acum peste 10 ani daca nu ma insel, dar sa dai 30k eur pe o masina noua cu o cutie automata si sa stai prin serviceuri cu acea masina nu este ceva ce-si doreste fiecare nou proprietar de masina.
      Aceste intamplari plus faptul ca la nivel de Romania nu exista bine inradacinata o cultura a mersului cu o cutie automata de viteze a dus la crearea acestei incrancenari.

    • mai adaugă aici și românii care își aduc mașini cu cutie automață de dincolo și nu le schimbă uleiul, că e scump, și merg cu ele așa până se strică.

    • Pentru că e ilogic sa alegi sisteme arhaice in detrimentul unora moderne.

      Pe același principiu, de ce ai ștergătoare acționate de la maneta și de ce nu ieși cu juma de trunchi afară să ștergi cu cârpa parbrizul? Sau de ce ai cheie sau buton start engine cand ai putea alege manivelă din aia ca in Stan și Bran?

    • Pentru condus distractiv prefer manuala. Automata e superioara ca tehnologie, confortabila, fara bataie de cap, am inteles, dar nu va oferi niciodata controlul pe care il ai cu o manuala.

      Da, chiar simti masina.

      Acum mergeti si dati minusuri celor de la Honda Civic Type R ca nu au si automata.

    • @Flat
      Pe principiul tau:
      – aia care asculta muzica la pick-up sunt idioti, cand exista Spotify
      – aia de cumpara carti sunt idioti, cand exista Kindle
      – aia de folosesc agende/sticky-notes sunt idioti, cand exista aplicatii pentru asa ceva
      Sa mai continui?
      Poate unii fac ceva pentru ca asa le place, nu pentru ca e logic.

    • Cand va aud cu asta ca fara manuala nu simti masina. Ma gandesc ca simti mai bine un golf GTI lesinat cu manuala, dar hai sa trecem la masini care chiar stiu cum sa puna puterea pe sosea, sa vedeti cum plangeti pe urma toti dupa automate ca niciodata nu veti fi in stare sa aveti reactia la schmbarea vitezelor precum o cutie automata. Mai adaug ca in anul de glorie 2021, lumea inca habar nu are ca majoritatea cutiilor automate pot fi trecute si in modul manual si ajung sa tot vad mari schumacheri romani care nu simt ei masina dom’le.

    • @Zarax nu sunt idioți, ci snobi. Și eu am pick-up și viniluri pentru că sunt snob elitist pretențios și îmi place să mă cred interesant, dar rațional nu există nici un motiv să folosești discuri grele și degradabile.

      Pe subiectul mașini cutii manuale, este o problemă pentru că condusul nu trebuie să fie plăcut sau distractiv. Condusul pe drumurile publice trebuie să fie o activitate utilitară, sigură, lucrativă, eficientă, monotonă, predictibilă. Adică ceva la fel ca spălatul pe dinți. O necesitate enervantă, în lipsa teleportării. A și zis unul de Type-R. Da, poți să te distrezi cu manuală pe Honda.. PE CIRCUIT!

    • Colcăie străzile de mașini ce nu pot depăși un tir într-un timp rezonabil, majoritatea cu maxim 90 cai, dar când vine vorba de cutii toti o ard că nu simți mașina la manuala. Ce sa simți, cum schimbi de 3 ori viteza de un semafor la altul.

    • @Flat, poate pentru tine e o activitate utilitară, sigură, lucrativă, eficientă, monotonă, predictibilă, si e ok, suntem oameni diferiti. Dar altora poate le si place sa conduca. Si nu neaparat cu viteza. Dar pe un drum mai unduit si liber, e placut si la 50km/h. Si daca le place mai mult cu manuala, e fix problema lor.
      Corect, la o naveta zilnica la munca si inapoi, unde activitatea chiar e monotona si utilitara, automata e magica.

    • Pînă prin 2000, nu exista cutie automată sau combinație de cutie automată + sisteme de siguranță care să fie ok pe drumurile din .ro, iarna. Dpdv consum, la fel. Cum parcul auto din .ro este în urmă cu 10 ani… faceți calculele. Cum autoturistul românesc vrea ,,la consum” mai faceți o dată calculele.
      Acum, cînd există cutii automate net superioare dpdv consum, celor manuale și sistemele de control al stabilității și tracțiunii, vocile fanilor cutiilor manuale au început să se împuțineze.

    • Eu vreau să simt mașina, și mă oftic că niciun producător nu vrea să-mi vândă o mașină fără direcție asistată.

    • Majoritatea de aici e formata din pinguini lucratori in multinationale care sunt extrem de fericiti cand preiau un tipar de gandire. Le zice Bosu de la job ca „munka e veatza mia”, asa trebuie sa fie. Teambuildinguri plictisitoare? Da-i sa curga, sefu. Urla Tov. Vali ca manuala-i lucrarea diavolului? Pinguinii aplauda frenetic. Eu am si manuala si automata. Fiecare e buna pt chestii diferite si le apreciez ca atare.

    • Intreaba la Armata, poate mai au ceva IMS-uri sau „Buceag”-uri de vanzare. Acolo simti masina cu adevarat.

    • Oameni buni, io din ’92, de când am permis, n-am condus mașină cu cutie automată
      Sunt dinozaur, accept, dar cand o sa-mi iau mașină cu cutie automată, o să conduc un weekend prin parcare la Jumbo!

    • de-a lungul timpului si masinilor am condus cam in ordinea asta: manuala, manuala, automata, automata, automata + manuala si acum iar manuala. imi e absolut indiferent daca e automata sau manuala, deci nu vad absolut niciun motiv sa dau bani in plus, daca mi-e cat de vag peste mana.

      pe de-alta parte, ce fute grija pe altcineva ce fel de cutie de viteze are masina pe care o conduc eu? nu se mai dezvolta tehnologia pt ca nu vreau eu sa dau bani pe chestii care nu ma afecteaza?

    • La fel și eu @Gupi, permis de 20 și de ani și n-am condus niciodată automată. Mă gândeam să fac câteva ore pe mașină de școală cu automată când schimb mașina.

    • Nu știu de ce vă agitați, e doar comerț. Nu e pentru confortul nostru, e pentru confortul lor financiar. Cutia automată e mai scumpă și mai aduce un bănuț la întreținere (dacă urmezi planul de service).

      Mie personal îmi place manuala că poți să abuzezi mașina gen ambalat motorul aiurea sau dropping the clutch. Dar astea sunt prostii, nu aș conduce manuală, nici în oraș, nici la drum de 500 de km doar pentru că e întreținerea mai ieftină.

  11. Sunt lucruri mult prea importante de facut si nu pot fi lasate pe mana USR+. Numiri de procurori de casa ca Georgiana Hossu si ailalti plagiatori, PNNR e mana cereasca pentru toti primarii ciorditori indiferent de culoare, exploatarea gazelor din Marea Neagra mai are o fereastra mica de tot de oportunitate, prevad ca interesul national aduce un guvern PNL PSD UDMR

  12. 5. A și făcut Covid ieri, asta după ce tot vorbea el despre vaccin și cum nu-l recomandă. Acum cică ia ivermectină, că a auzit el că e bună și pentru animale.

    • Daca e asa, e posibil ca scaderea de audienta sa fie doar conjunctural legata de mutarea pe Spotify, si sa fie de fapt legata de oamenii cu capul pe umeri care au refuzat sa-l mai asculte. Septembrie-Octombrie 2020 parea un moment bun sa incepi sa aberezi legat de vaccinuri.
      Sunt doar presupuneri, nu-l urmaresc pe cetatean si nici nu stiu de cand e antivaxer.

    • Rogan e idiot din totdeauna. Bun entertainer, idiot de clasa mondiala.

  13. Pana la urma avea dreptate fata aia cu pisatul pe el de vot.

  14. 5.O explicație mult mai simplă ar fi că nu poți să faci virale pe Spotify.

  15. La 2 jocul e simplu. Citu stie ca barna nu isi permite sa iasa de la guvernare inainte de alegerile interne din usr pentru ca nu mai castiga. Barna a impartit functii prin usr si stie si el jocul. Ciolos vrea iesirea de la guvernare pt ca asta e singura lui sansa sa castige alegerile in usr. Partea funny e ca si in pnl e la fel doar ca acolo citu o joaca agresiv. Acum e favorit sa castige sefia pnl doar pentru ca e prim ministru si a impartit functii in partid.daca pica guvernul maybe problem, orban abia asteapta…..

    • Ce uităm toți e că „joacă agresiv” pe economia și pe viitorul românilor. Dacă era la mă-sa în bătătură putea să facă orice. Dar de la ridicatul din umeri în fața viitoarelor facturi de energie dublate/triplate și până la „cum să pună ăsta șefi de parchet fără să ne întrebe pe noi”, toate sunt piedici pentru românul de rând cel fără masterat în Iowa și fără soție șefă la OMV.

    • Eugen, sunt PERFECT de acord cu tine dar nu avem ce sa facem. Asta e jocul care se numeste politica. Cum a zis acum ceva timp o duamna “ ciocu mic! Acum noi suntem la putere”. Eu ii astept in 2024 sa mi ceara votul cu texte si vrajeli

  16. 2. La fel ca în cazul lui Vlad Voculescu, aflam ca domnul Stelian era pus pe treaba in viitor. Nu a miscat nimic in 8 luni de mandat, zero absolut, dar de maine reforma toata justitia din România. L-a oprit oculta din drum.

    Citez de pe FB lui Groparu: „Noroc că realizările lui Stelian Ion vor dăinui.” Astept cu nerabdare lista.

    Acum de ce ar vrea Câtu sa arunce in aer coalitia pentru un astfel de personaj ramane un mister pentru mine.

    • Te rog, „Nu a mișcat nimic” Bode e marcă înregistrată.
      Cât despre domnul Stelian, citind din evaluarea lui Cîțu, când încerca să îl prindă pe Drulă: are cel mai bun procentaj la cheltuirea bugetului alocat 97% și mai important a reușit să aducă polițiști judiciari în parchete. A plâns Bode cu muci după 90 de polițiști. Și mai era chestia cu amânarea pensionării magistraților, reluăm discuția în iarnă când vai nu mai are cine să ancheteze. Punctul „slab” e că nu are legătură cu sistemul precum domnul Predoiu și nici pârghii să împingă politici, poate doar să aducă oameni noi prin concurs prin sistem și așa să… NOT.
      Câțu avea treabă cu PNDL 3, KlusterFrakClaus cu procuroarele, SIIJ cu ude mereu… Vorbim de coaliție de parcă ar conta.

  17. Nu vreau manuala decat dintr-un singur motiv: intretinere ieftina.

  18. 6. Tine de gust si obișnuință. Firma pentru care lucrez ofera la fiecare 2 ani mașini noi cu cutie automată steptronic ca și mașini de serviciu. Mașina mea personala are cutie manuala. Eu prefer mașinile cu cutie manuală.Nu-mi place să schimbe un computer vitezele in locul meu. Dacă faci până in 25000 de km pe an nu merită să iei automată.

    • Stai sa vezi cand o sa descoperi automatele care nu schimba viteze, pentru ca nu au trepte distincte. Mindblowing!

    • @Tom si @ Sorin

      Argumente pentru manuala: masina de serviciu BMW X1 Xdrive, nou, cutia steptronic se „duce in cap” cand are chef. Plus ca tine motorul subturat . Modul „manual” de fapt nu este manual schimba tot computerul . Nu poti face ca lumea frana de motor. Plus ca uzezi discurile de frana mai repede decat este normal.Probleme cand e zapada pe jos.Cutia manuala nu se strica iar masina e mai ieftin de cumparat/intretinut. Sunt zgarcit cand e vorba de masini si cred ca nu trebuie renuntat la ceva ce si-a dovedit utilitatea.Minusurile de mai sus provin probabil de la IT-istii care castiga o groaza de bani si formeaza o buna parte din audienta acestui blog.Sfatul meu este sa nu mai puneti botul la marketingul industriei auto care va vinde cotete la suprapret.Urmariti si Scotty Kilmer pe YouTube, ajuta .

  19. #6. Discuțiile astea cu automată vs manuală îmi aduc aminte de reacția multor români când a fost lansat prima dată loganul: ”nu îți lua dacie din aia pentru că nu o mai poți repara în fața blocului și trebuie neapărat să mergi cu ea la service”. Erau foarte supărați că trebuie să schimbe piesa cu totul în loc să mai sufle în jegleoare sau să mai lege ceva cu sârmă.
    Între timp s-au obișnuit să ducă dacia în service. Dar atunci crescuse prețul la solența sh (ultimul model la care mai puteai meșteri) până la cer.
    Până la urmă cei mai mulți vor automată. Am prieteni au condus automată ”împotriva voinței lor” pentru că nu era altceva de închiriat… acum nu mai vor să audă de cutii manuale.
    Dacă cei mai mulți cumpărători vor vrea automată prețul de producție va crește pentru cele manuale pentru că trebuie să menții linii de asamblare care produc puțin.

    • Pretul la solentza a crescut doar la aia diesel pentru ca loganul nu a venit ani bun cu motor diesel. Celalalt motor de pe solenta era tot ala 1.4 de pe logan si supernova, fara jiglere de suflat in ele.

    • I-auzi ce scoruri… Acolo găseai quality și sub 1000 euro, astea or fi având-o aurită.

    • Pai daca nici Alexa nu se pricepe la lături… Trebuie sa manance si omul, nu il condamn pentru asta, daca la jurnalism nu se pricepe destul incat sa aduca un ban acasa, face can-can din asta de doi bani si se gasesc destui interesati sa citeasca asa ceva. Asta e nivelul lui, degeaba are pretentii de verticalitate.

    • @Skyler, sînt ani întregi de cînd ne învăța zoso despre tagthesponsor, deci lumea știe ce și cum, cu anumite starlete. Aici pare cu direcție.

    • Ce jeg de articol.

    • @hazbizarai probabil n-au prestat la Alexa

    • @Marsten etc: De gustibus, personal imi place cum scrie Alexa asta :) E cumva scatologic/dadaist/urban. Oricum, nu stiu cum a aparut asa ceva, in N America cel putin, un text ca asta ar fi avut probleme legale (public shaming, invasion of privacy etc). Doar daca e fictiune, caz in care tot materialul vizual ar insemna ca e fotoshopat/deep fake – cam greu in R.

  20. Nu imi dau seama care este motivul care te face sa spui „dacă faci până in 25000 de km pe an nu merită să iei automată”. Ar fi interesant de stiut.
    Altfel, ca posesor de masina cu A/T si sofer de masini cu ambele tipuri de cutii (incl moto care e doar ‘manuala’) zic ca km nu au nicio influenta in alegerea cutiei. Ba dimpotriva, cu cat conduci mai putin si parcurs preponderent urban, cu atat cutia A/T e mai utila si valoroasa. Cu cat conduci mai mult interurban, drum lung, cu atat avantajele A/T se estompeaza fata de cutia M/T, iar daca am avea retea masiva de autostrazi, cu atat mai putin s-ar simti diferenta intre cele doua.

  21. 5. E avantaj doar pt JR si Spotify. JR simte ca a obosit si isi ia bani pe contract chiar daca scade publicul, Spotify poate sa arate gusterilor care cumpara advertising ca „uite domne cate milioane de ascultatori garantate prin contracte avem noi, dati-ne bani sa ne facem ca va vindem produsul”. E win-win.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile