Știrile zilei – 18 septembrie 2013

Deci cu ce ne-am ales după “revoluţia binelui” şi accederea la putere a impecabililor Ponta-Şova, trăgând linie? Cu ceaţă totală privind răspunderea democratică, din moment ce toată lumea se fereşte de răspundere şi se declară mereu în opoziţie (la ce?). Cu o dezbatere publică isterizată, lipsită de puncte de reper, în care fiecare încearcă să-i dea celuilalt cu cratiţa în cap şi să-l acuze (de regulă, fără probe) că e vândut nu ştiu cui pe bani grei, de-o parte şi de alta. Şi finalmente cu orice decizie paralizată, în ciuda supermajorităţii de 70% ce fusese decretată nu mai departe de acum un an drept marea şansă a României de a trece reforme impopulare şi necesare.

Schizofrenia lui Ponta

Nu se poate sa zaci inert in casa in fata unor agresiuni revoltatoare impotriva democratiei, sa asisti pasiv cum in guvern sunt instalati cercetati penal, cum politicienii se lupta zilnic cu justitia, cu toate mecanismele unei societati democratice sunt falsificate grosolan si sa nu consideri ca-i obligatia ta sa opresti asta prin orice mijloace pana nu e prea tarziu.
Nu se poate sa asisti impasibil ani de zile cum unii si aceiasi politicieni se rotesc de 20 de ani la putere, cum o nomenclatura relativ mica de oameni (50-60 maxim) au confiscat fraiele establishment-ului, sa-i lasi in pace pe toti cei care ti-au furat pana la urma zi de zi sansa de a trai intr-o tara mai asezata.

Finalitatea protestelor de azi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

3 comentarii

  1. Da, 50% pe housing si transportation; asa e de fapt in toate tarile civilizate, poate cu un procent ceva mai mic pe partea de “transportation” in tarile cu transport public dezvoltat, compensat poate cu un procent ceva mai mare pe partea de “housing” in aglomerarile urbane. De ce nu e si in .ro asa – asta e o cu totul alta discutie!

    00
  2. “The sight of the upright hull at just after four o’clock in the morning was greeted with celebrations by the locals on the island of Giglio and by the engineers who had raised her in a 19 hour salvage operation at a cost of more than 600 million euros.” – Euronews. Ba, esti nebun? D’aia nu scot epava de la Costinesti? 😀

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube