Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

    • Interesant ar fi sa vedem cati din fiecare categorie de salarizare sunt bugetari si cati lucreaza in mediul privat… Cred ca primele 3 categorii sunt in proportie de 95% in mediul privat si urmatoarele 3 sunt bugetari :)

      00
    • Cei cu salarii de 25 000 de lei sunt developeri Java (https://www.economica.net/americanii-de-la-coherent-solution-vor-sa-mai-recruteze-335-de-specialisti-it-si-sa-se-extinda-la-cluj-si-iasi-alina-sandru-general-manager-specialistii-java-sunt-cel-mai-dificil-de-gasit_590817.html)

      Zau daca inteleg ce e asa atragator la Java, am lucrat la o problema intr-un interviu si candidatul a ales Java ca limbaj de programare. Foarte incurcat sa faci si cel mai simplu lucru in el.

      00
    • @Andrei este vorba DOAR de bugetari, nu supraimpozitează nimeni privatul.

      00
    • @nicolae:
      La un calcul scurt – salariul net peste 2000 eur/luna (17000 lei brut) castiga 68k angajati din 5 milioane – adica undeva la 1,3% din angajati.
      si din cei 5 milioane – 4 milioane (80%) castiga pana in 700 Eur/luna (6000 lei brut, 3500 net).
      Dar matematica asta simpla e prea grea pentru ziaristi.

      @vasile – cand vor fi supra-impozitati bugetarii prea bine platiti, vor face plangere la CCR pentru discriminare si vor obtine extinderea si la privati. Sau asta as spune eu ca e planul PSD care vorbeste de impozitarea progresiva de multa vreme.

      00
    • Deci eu trebuie sa inteleg ca zecile de mii de oameni care declara ca au peste doua mii de Euro venit net primesc de fapt banii pe firma sau PFA?

      00
    • @Red: …eu n-am inteles niciodata de ce ar conta limbajul de programare sau experienta pe tehnologii. Inteleg ca oi fi eu generalist da’ n-am avut niciodata probleme sa ma adaptez la tehnologii sau limbaje. La mine toate-s blurate, gandesc in concepte, am bazele puse la punct si scriu cod bun(conform spuselor celor din jurul meu, oameni in care am incredere ca nu se sfiesc sa spuna prostului ca-i prost) in toate limbajele. Imi trebuie o carte citita + 3-4 saptamani de tractoreala cu un limbaj ca sa fie treaba ok. Am scris cod de la microcontrolere cu 16kb ram pana la pagini web(am trecut prin toate prostiile posibile, la inceputul anilor 2000 scriam html-urile de mana, cu tot cu php si javascript, acu’ e boiereala cu toate framework-urile, ca sa nu zic ca o pagina de prezentare o faci in 2-3 ore intr-un wordpress si la revedere). Ma mai suna cate un recruiter ametit si ma intreaba daca am experienta cu framework-ul X(indiferent de limbaj). Ala e momentul in care ii spun ca a gresit numarul si ca el cauta pe altcineva, nu pe mine. Niciodata cand am fost intrebat de framework-uri sau tehnologii nu am gasit un codebase bun in spate.

      00
  1. 9. Parada anuala BOR de anul acesta se amana, din cauza unui focar de variola maimutei.

    00
  2. Din punctul meu de vedere problema cu ajutorul pentru Ucraina este mult mai complexă decat pare la prima vedere. Complexitatea vine din cel putin următoarele aspecte :

    1. orice țară care vrea să ajute Ucraina trebuie să scoată niște bani și să îi dea pur și simplu Ucrainei. Aici nu contează dacă se dau bani efectiv, armament, medicamente sau mâncare, deoarece armamentul, medicamentele și mâncarea nu cresc in copaci, trebuie cumpărate, adică în esență este vorba despre niște sume de bani
    Cați bani pot fi dați ? – depinde de la țară la țară, dar un miliard de euro este un miliard de euro și în România și în Germania și în America, adică înseamnă foarte mulți bani pe care pur și simplu îi iei din buget și îi dai.

    2.O a doua problemă tine de perioada pentru care se acordă ajutorul – va fi nevoie de ajutor o sapatamana, o luna, un an, 5 ani, 10 ani – nimeni nu știe – pentru că în mod evident Ucraina va avea nevoie de ajutor si după ce se termină războiul.
    Este evident ca Ucraina este intr-o situație extrem de dificilă și impactul emoțional pentru ceea ce se întâmplă acolo este foarte mare – însă nu știu care ar mai fi susținerea populară în România (de ex.) dacă s-ar veni cu o propunere de genul – de mâine mărim pretul benzinei și al motorinei cu 1 leu pe litru sau creștem impozitul pe salarii cu 1% și banii îi dăm Ucrainei.

    3. O a treia problemă ține de armamentul care poate fi dat Ucrainei și ce se întâmplă cu acel armament după război.
    Ok, să spunem că America, Germania și alte țări dezvoltate dau Ucrainei rachete, tancuri, drone, avioane etc. de sute de miliarde de dolari astfel încât Ucraina va fi superioară Rusie și o învinge.

    Bun, se termină războiul iar după aceea tot acel armament rămâne în Ucraina – dar dacă în Ucraina după Zelenschi vine X care are ideea să folosească tot acel armament să cucerească România sau Polonia ???

    00
    • „Bun, se termină războiul iar după aceea tot acel armament rămâne în Ucraina – dar dacă în Ucraina după Zelenschi vine X care are ideea să folosească tot acel armament să cucerească România sau Polonia ???”

      Tovarășe Mirel
      Nu știu cine ești în realitate, nu știu ce te-a făcut să devii ceea ce ești,
      Însă tu și alți tovarăși sunteți proști incurabili.

      00
    • @Boros
      Din păcate asta este o problema a societății actuale și anume modul cum unii oameni discuta cu alții – eu am expus o părere care poate să fie buna sau rea – iar tu nu ai niciun argument care sa contrazică ce am spus, dar pentru că vrei sa spui ceva arunci niste jigniri.

      Este oare de mirare că oamenii se înstrăinează unii de alții?

      00
    • ”dar dacă în Ucraina după Zelenschi vine X care are ideea să folosească tot acel armament să cucerească România sau Polonia ???”

      Șansele de a se întâmpla asta sunt extrem de reduse și chiar dacă s-ar gândi cineva la asta, Ucraina are arme mai mult pentru apărare, decât pentru o invazie. De asemenea, o invazie ar fi extrem de costisitoare, iar Ucraina are alte probleme.

      00
    • Pai Mirel, nu fii ofensat, explica-ne te rog cum dupa ce armata ucrainiana ii invinge pe rusi se intoarce si incepe sa cucereasca tari prin Europa.

      00
    • Da, Mirel, e logic ce spui.
      După ce cu câteva duzini de obuziere și lansatoare de rachete primite din Occident – pentru care de abia are muniție – Zelensky va reuși să dea rușii afară din Donbas și Crimeea, sigur va ataca rapid niște țări NATO. Of course… 😜

      00
    • Tovarășul Mirel a cuvântat ca la manual. Manualul FSB

      00
    • @Ted
      Nu sunt ofensat deloc, deci sa explic :

      Eu personal NU cred că dacă Ucraina ar primi extrem de mult armament și ar câștiga războiul cu Rusia ar invada Europa după aceea.

      Pe de altă parte războiul durează de peste 3 luni deci America, Germania sau orice alta tara ar fi avut tot timpul din lume sa dea Ucrainei armele, banii și tot ce mai era necesar – totuși din articolul de la punctul 7 rezultă că nu s-a întâmplat asta și nu s-au dat așa multi bani și arme.

      Poate că aceste țări nu au dat armament și bani din cauzele spuse de mine, poate din alte cauze, dar eu cred că putem vorbi despre asta fara jigniri – deoarece faptul că cineva mă jignește nu schimbă situația – și anume că țările dezvoltate nu acorda Ucrainei ajutorul despre care se vorbea la inceput.

      00
    • Pe de altă parte vad că părerea mea primeste multe minusuri și jigniri – însă nu vad care sunt concret opiniile contrare – adică nu înțeleg de ce acei oameni care au alte păreri nu le explica – de genul Mirel, nu ai dreptate in ceea ce spui și America, Germania etc. nu dau foarte multe arme Ucrainei pentru că …………. (aici fiind părerea celui are o alta opinie)

      00
    • @Mirel

      1. Probabil cine da mai mult acum va avea si cele mai multe companii care vor primi contracte pt reconstruirea Ucrainei. Ai auzit de UE? Romania primeste miliarde de eur nerambursabili de ani de zile. Multi ani, multe miliarde.

      2. Ai macar un caz de o tara care a propus asta? Nu? Nimic? Deci punctul 2 e degeaba.

      3. Deci la punctul 2 problema este ca Ucraina va fi oricum fffff slaba si daca castiga razboiul. Si va avea nevoie de ajutor pe multi ani de zile pentru a se pune pe picioare… dar intre timp ce e f slaba si depinde mult de ajutor extern pt reconstructie va ataca tarile vecine NATO pentru ca i-au mai ramas 3 rachete care stau sa expire si ar fi pacat de ele.

      Ce ti-a spus Boros in primul comentariu se confirma si prin argumente.

      00
    • @Mirel
      Deci tu crezi ca Rusia are niste retineri in a se lua pe fata cu NATO (Romania, Polonia) dar Ucraina, dupa razboi, mai mult distrusa, o sa isi propuna se cucereasca vecinii vestici?

      Intrebarea ta e cam prosteasca de asta ai fost luat la misto.

      00
    • Aci mai e si o „conspiratie inversa”: poate ca vesticii isi pun problema ca ar fi preferabil pentru ei ca Rusia sa castige razboiul?

      Poate le-au dat arme Ucrainei la inceput pentru ca au crezut ca va fi suficient ca Ucraina sa castige cateva batalii pentru ca Rusia sa se retraga sau cel putin sa inghete frontul.

      Dar e clar ca Rusia n-are chef si are destui soldati cat sa poata trage de razboiul asta inca niste luni.
      Munitiile date Ucrainei sunt pe terminate si o arma fara munitie e cel mult o bata de metal.
      Ce-i drept, Rusia are arme invechite si au intrat in stocurile din anii 70, DAR isi pot fabrica munitie pentru acele arme.

      Mai exista si riscul ca armele trimise Ucrainei sa ajunga in mainile rusilor, dar riscul ca rusii sa intoarca armele vestice impotriva Europei este foarte mic, pentru ca si armele trimise au fost foarte putine.

      00
    • Nu vine nimeni sa invadeze Romania sau Polonia.
      Intrebarea mai corecta e cum se va face trasabilitatea armelor alora, o data ce au fost date la civili si unele vor „disparea” in neant. 1000 de mitraliere si cine stie cate grenade pe la bajetii din mafie nu sunt de ici de colo

      00
    • @Cristian, @TicTac
      Acum după ce v-ați scris opiniile incep să înțeleg de ce părerea mea a primit așa multe mânuțe roșii – oamenii nu pot sa înțeleagă textele scrise.

      Deci, dacă ați avea curiozitatea de a citi articolul de la punctul 7 ați constată că acolo se vorbește despre faptul că statele dezvoltate au promis Ucrainei un ajutor de circa 30 de miliarde de euro, dar i-au dat efectiv doar 6, iar din armele promise i-au dat mai puțin de jumătate.

      Opinia mea pleacă de la un FAPT – și anume Ucraina a primit mai puțin decât i s-a promis, referitor la această situație mi-am expus opinia, iar voi tot ce faceți este să spuneți in diverse moduri ca nu am dreptate – Ok atunci spuneți voi DE CE Ucraina a primit doar 6 miliarde de euro din 30 promise și DE CE a primit mai puțin de jumătate din armele promise?

      Dar incercati ca după jigniri și explicații că nu am dreptate, că sunt comunist sau altele la fel să exprimați păreri proprii DE CE Ucraina nu primește ajutorul promis – pentru că despre asta este discuția.

      00
    • Cum vine Mirel și ne dă temele pe care să prestăm – gen mergi la careva random pe strada și zici: explică oamenilor Gigele de ce îți bați nevasta.
      Nu Mirel, asta nu înseamnă că „ți-ai expus părerea”. Să expui părerea ta ar fi să explici de ce s-ar apuca Ucraina să atace țările NATO după ce ar încheia cumva conflictul cu Rusia; de ce ar fi ostilă cu cei care au ajutat-o, ce ar urmări să câștige exact ca teritoriu, de ce nu s-ar teme să lupte cu o asemenea alianță militară, cum se poate să o facă fiind după spusele tale devastată de lupta cu Rusia etc.
      Ca să concluzionez: tu nu expui nici o părere, cu atât mai puțin să o susții cu argumente. Tu doar faci o propagandă disimulată promovând mizerii formulate ca întrebări. Redirecționezi discuția – nu discutăm despre războiul pe care Rusia chiar îl poartă cu Ucraina, in realitate, și care nu poate fi scuzat (nu aici), către ce vrei tu – războiul pe care Ucraina l-ar purta cu România sau Polonia. Din victimă transformi Ucraina în agresor.
      Asta pentru că ai cerut să ți se spună de ce ești făcut idiot (util sau natural). Nu, nu pentru că nu avem cultura dialogului. Ci pentru că ești, logic.

      00
    • @Johny
      Tocmai că NU am mers la cineva random pe strada să ii spun – Explica Gigel de ce îți bați nevasta.

      Eu am plecat de la faptul că multe state nu au ajutat Ucraina așa cum au spus – apoi am spus care ar putea fi motivele pentru care s-a întâmplat asta – iar tu spui că sunt idiot pentru că motivele arătate de mine sunt idioate – iar toată argumentația ta se invarte in jurul ideii că am argumentat prost.

      Ok, să acceptăm ideea ta că sunt idiot – oare se schimba in vreun fel situația pentru Ucraina?????
      Ce sa vezi – nu se schimbă – rămâne tot cu 6 miliarde de euro din 30 promise și cu mai puțin de jumătate din armele promise.

      Eu cred că Ucraina ar trebui sa primească toți banii promiși și toate armele promise și cred că ar trebui sa discutam DE CE nu le primește – adică de ce unele state au promis un ajutor pe care nu îl acordă și ce ar trebui făcut ca promisiunile sa fie respectate.
      Dacă refuzam însă să vedem problema și anume că Ucraina nu a primit tot ajutorul promis problema nu are cum sa se rezolve.

      Doar că ce sa vezi – nu putem discuta despre asta, pentru că dacă discuți despre asta ești idiot, prost, comunist, KGB -ist etc.

      Ok, hai sa tacem cu toții din gura și pentru că din ce spui tu cam tot aia e indiferent de ce se va întâmpla – dacă Ucraina mai primește bani și arme e ok, iar daca primește doar promisiuni iar e ok.

      00
    • Ei bine, citind articolul și urmărind mai ales graficul, vei constata următoarele: diferența între ajutoarele militare promise și cele livrate efectiv e minora pentru toate statele cu excepția a trei: SUA, Germania și Grecia. Explicațiile sunt diferite zic eu: SUA sprijină serios, demonstrabil prin cantitatea enormă pe care au trimis-o deja; dar fiind cantități enorme, logistica e pe măsură, și trebuie să vină de peste un ocean, doar cu avioanele nu merge ci e nevoie și de vapoare. De la americani sunt pe traseu și ajung etapizat. La celelalte putem bănui că au rețineri să ajute din motive economice pentru Germania, pentru care relația economică cu Rusia e complementară și cu greutate, și probabil motive culturale pentru Grecia. Varianta ta cu temerea că ar ataca Ucraina pe Polonia e o prostie, Polonia însăși fiind printre cei mai mari susținători ai Ucrainei cu tehnică militară. Pretinzi că ai lansat tema ca să ducă discuția la respectarea angajamentelor de susținere a Ucrainei – nu știu cum discuția pe un blog ar realiza asta, in schimb e clar cum ar contribui la a manipula opinia publică împotriva sprijinirii militare a Ucrainei prin vehicularea de sperietori de genul „țările occidentale se teme că după oprirea luptelor cu Rusia Ucraina ar folosi armamentul să atace vecinii”

      00
    • Ah, și în subtext mai bagi o fumigenă sugerând că Occidentul doar vorbește, dar nu sprijină efectiv Ucraina. Ceea ce daca ar fi foarte de dorit pentru Rusia daca ar fi acceptat de opinia publică, căci în acest caz prudența ar dicta pasivitate față de agresiunea sa. Fals, sprijină, chiar și Germania dar într-o măsură mai mică.

      00
  3. Punctul 7
    Da, au cam inceput sa oboseasca vecinii si nu numai.
    https://www.libertatea.ro/stiri/le-monde-in-europa-centrala-generozitatea-fata-de-refugiatii-ucraineni-incepe-sa-se-stinga-ce-tari-au-taiat-din-ajutoare-4173991
    sau
    stiridiaspora.ro”Britanicii îi dau afară pe ucraineni din cazările gratuite”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile