Dedeman îmi sunt datori 732lei pentru grătarul ăsta

Așa arată grătarul de beton Bari după prima folosință.

Așa arată după montare. Curge tencuiala aia roșie de pe el într-un hal nemaivăzut.

Știu, la un moment dat o să-mi fac un grătar din cărămidă.

Also, grătarul nu are margini și râcâie betonul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. In momentul in care ai nevoie de un gratar, te duci in magazin, il alegi pe cel potrivit pentru tine, il cumperi si apoi il montezi in gradina ta. Toate acestea suna foarte bine, dar adevarul este ca in majoritatea cazurilor gratarele pe care le gasesti in magazine sunt facute din materiale ieftine si de proasta calitate. Motivul pentru care Dedeman vinde gratare proaste, este evident: pentru a face bani.

    In general, gratarele ieftine, facute din materiale ieftine, nu rezista foarte mult timp. Odata ce incep sa se oxideze, vopseaua rosie le curge si apoi se intampla ca gratarele sa nu mai functioneze deloc. In momentul in care iti cumperi un gratar, nu iti doresti sa iti cada vopseaua rosie pe jos, nu-ti doresti sa te trezesti ca ai un gratar in gradina care nu mai functioneaza. Problema este ca, in momentul in care iti cumperi un gratar de la Dedeman, nu ai nicio garantie ca acesta va functiona corespunzator.

    Acestea fiind spuse, nu inseamna ca Dedeman este complet dezavantajos. De exemplu, Dedeman vinde surubelnite bune. Daca ai nevoie de o surubelnita, Dedeman este magazinul ideal. Surubelnitele pe care Dedeman le comercializeaza sunt de o buna calitate si iti vor servi pentru o perioada mai lunga de timp.

    Asadar, daca ai nevoie de un gratar, iti recomand sa nu il cumperi de la Dedeman. In schimb, daca ai nevoie de o surubelnita, Dedeman este magazinul ideal.

    10
  2. Păi grătarele alea nu sunt făcute să funcționeze 24/24.

    01
  3. Odata zgarcitii erau o rasa aparte. Astazi sunt o specie inrudita cu restul oamenilor. In antichitate, erau oameni care se straduiau din rasputeri sa economiseasca. Acum, zgarcenia este privita ca o virtute. Iar Dedeman, unul dintre liderii pietei locale de bricolaj, a inteles acest lucru si a lansat o gama de gratare pe care sa le poata cumpara si cei mai zgarcititi dintre noi.
    Dedeman vinde gratare pentru zgarciti. Sunt gratare de proasta calitate, facute din materiale ieftine si de proasta calitate. Insa, pentru un zgarcit, acestea sunt perfecte. Pretul este cel mai important pentru un zgarcit, iar Dedeman stie asta. Dedeman lanseaza o gama de gratare special create pentru zgarciti. Sunt facute din materiale ieftine si de proasta calitate insa, pentru un zgarcit, acestea sunt perfecte.

    10
    • @Doru – de ce? De ce, futu-i în gură pe toți care fac asta și pe cei care ne explică lucruri. Dacă îți vând un șurub, prețul pieței este între 2 și 12 lei, de ce ăla de 2 lei se rupe în pungă, până să ajung acasă? Standardele trebuie să fie clare. Vinzi grătare, păi fă-le de 2 lei, dar nu să cadă după prima utilizare. Să-mi bag pla dacă vă înțeleg gândirea asta. Coaie…. vinzi ceva, fă-l în mm să corespundă cu rolul pe care îl are.

      10
    • Fratele meu caut un copywriter. Zi mi cum dau de tine.

      00
    • @Doru: Daca esti zgarcit, nu iti cumperi gratar.

      00
    • Dupa logica ta e perfect normal ca un magazin sa vand produse substandard cu conditia sa fie ieftine? Nu eu am facut pretul ci vanzatorul. Tot el promite un produs functional.

      00
    • Dacă ești cu adevărat zgârcit, păi nu-ți cumperi grătar, ci meri la locurile publice unde există sau la un prieten care are sau împrumuți unul sau furi unu, da nu din Dedeman că-s slab calitative! Dar dacă vrei totuși unul din Dedeman, atunci sună un polițist, poate dai de unul cu experiență în câmpul muncii! ( glumesc, nu recomand furtul!)

      00
    • Nu v-ati prons voi, dar sint unele de unica folosinta, ca sa nu fie nevoie sa le mai curatati…

      00
    • Lipsește detaliul cel mai important din descriere: grosimea tablei. La prețul pe care îl are, e de 1.5 mm. Un grătar mai spre ideal trebuie să aibă peste 3mm grosimea tablei.

      Îmi place că în descriere insistă în schimb pe calculul numărului de fripturi :)

      00
    • daca il cauti pe net il gasesti cu 1000 de lei

      00
  4. NOU
    #21

    vezi cine in produce mai de graba, dedeman doar il vinde:)

    00
  5. Cred ca ti am zis destul de multi ca nu sunt prea ok.
    Si nu, nu ti am recomandat toti avioane in schimb.

    00
  6. La cat bricolezi tu construirea unui gratar din caramida e floare la ureche. Cauti pe net schita care iti place si gasesti exact cate caramizi is neceasare. Mi-am facut gratar singur fara sa am experienta, dar am pus bolobocul la fiecare caramida si a iesit.

    00
  7. Am vrut să cumpăr și eu genul asta de grătar din Leroy Merlin și nu m-au lăsat angajații.

    Efectiv au spus că ei nu-l scot cu transpaletul din depozit pentru că s-au săturat să-i amenințe clienții cu bătaia. Cică pot sa fac și reclamație și să-i dea afară decât să îi aștepte lumea în fața magazinului.

    Acum înțeleg de ce erau așa încrâncenați.

    00
    • Buna asta.

      00
    • Judecator: Inculpat, de ce l-ai snopit in bataie pe angajat, i-ai taiat legitimatia si i-ai aruncat cheile de la stivuitor in canal?
      Inculpat: Onorata instanta, acesta nu s-a opus cand mi-am cumpararat un gratar de beton Bari.
      Judecator: Achitat !

      00
  8. Am un model mai ieftin luat acum 4 ani tot de la ei. Are câteva crăpături luate in timp. Te minunezi când citești instructiuni de utilizare… „Se ia carbunele si se aprinde in altă parte si se introduce cărbunele aprins in interiorul gratarului//a nu se aprinde focul in el”. Incă se ține bine desi la unele gratare ieseau flăcări pe horn.

    00
    • Așa scrie și la ăsta pe site, deși nu înțeleg de ce plm vand ăștia grătare pt copii… Ce plm or vrea, să cumperi grătar de 7 sute și ceva de lei + o găleată unde sa saci focul sau ce mm, ce rol are grătarul asta, de luat cu usurelul, futui in mm de jepcari. Deși sunt mulțumit de chestiile cumpărate din Dedeman, totuși e jenant sa spui clientului, Bă, vedeți că e grătar, dar nu faci focul în el…

      00
    • Āla e numai pentru poze, sa le faci in ciuda sāracilor care bālesc la o curte cu gratar si nu-si pot pune unul in balcon…

      00
  9. Recomand gratarul Camarad sau Tovaras de la Brikston.

    00
  10. Ai stiut ca e un parci dar tu batman batman…

    00
  11. Poate că fragmentul ăsta din descrierea de pe Emag ridica niște întrebări…

    „Pentru o utilizare corecta si de lunga durata, se recomanda a se face focul in mai multe etape (pentru ca dilatarea peretilor sa se faca treptat, astfel evitandu-se craparea lor)!”

    00
  12. M-am mutat la casa si m-a mancat in fund sa-i angajez pe unii sa-mi faca gratar. Dupa am fost la Leroy si am vazut un gratar din asta de 10 ori mai ieftin. Parca acum nu ma mai oftic asa tare…

    00
  13. Voi nu aruncați grătarele după ce faceți friptura?!?!

    00
    • N-are sens, secretul e sa ai mai multe… Unu pt mici, altul pentru cârnați, vita o prepari in casa la gratar… Si tot așa.
      E ca si cu șosetele sau chiloții, nu poti sa stai cu o singura pereche ca se găurește acolo unde doare mai tare.
      PS: într-o nota mai serioasă sunt câțiva producători locali care îți construiesc grătarul după modelul ales de tine, la fața locului.
      Mai cunosc persoane care au pățit fix același lucru cu gratare din cărămidă de la Dedeman. Eu in schimb am mers pe varianta fontă, a făcut 5 ani de folosință

      00
  14. Mai bine îți iei un Grătar Weber Kettle de la hornbach, foarte practic și bine construit. Bonus: îl poți muta oriunde vrei și oricând vrei.

    00
  15. Zici ca e din cultura Cucuteni târzie.

    00
  16. Oare Simona Halep ce părere are de treaba asta? Majoritatea produselor din dedeman sunt niște mizerii chinezești, că lucrurile nemțești sunt scumpe iar frații paval vor să facă profit mai mare decât producătorul. În romania, toți bogații din topuri sunt doar negustori care cumpără ieftin de pe unde se poate, bagă adaosul lor de 100-200% și asta este. Așa, prostii pot să-mi cumpăr și eu la două click-uri distanță de pe aliexpres.

    00
  17. gratarul asta e pt uz minim, nu pt uz intensiv…daca voiai unul hardwork, te duceai la un restaurant gen cocosatul si faceai poze si luai din ala…

    00
  18. dedeman doar il vinde, producatorul e garden deco din deva…poate el e de vina, dar nu dedeman

    00
  19. Mai lasati gratarele si faceti o salata.

    00
  20. In gratarele de beton nu se face focul, se crapa imediat. RTFM please.
    Daca vrei gratar in care sa faci focul, atunci trebuie sa optezi pentru unul cu samota in zona de ardere. Gasesti mai rar prin magazinele de bricolaj. Sunt echipe de mesteri care fac asa ceva, dar costurile sunt de la cateva mii de lei in sus.

    00
  21. Folosință și folosire înseamnă lucruri diferite.

    00
  22. Întrebare: Încă trimit un singur Dorel cand livrează grătarul? Gen să îl dai tu singur jos din mașină?

    00
  23. Probleme de upper class..

    00
  24. structura ca structura, dar este absolut necesar sa faci o chestie: gratarul propriuzis sa il fac din niste corniere (de inox preferabil). Uite un model aici.

    https://i.pinimg.com/564x/73/2d/b3/732db322708ec759a7b38c4c013b5f21.jpg

    Diferenta de fum este absolut imensa pentru ca grasimile nu mai pica in jar. O gramada de beneficii, fumul ala e super nociv.
    Iar sistemul de reglare pe inaltime e ce trebuie.

    00
  25. Eu am ales sa mi-l construiesc singur, acum vreo 3 ani, dupa ce un omulet mi-a cerut vreo 2000 de lei numai pentru manopera, la care s-ar fi adaugat, evident, si materialele. Sunt destul de multumit de ce a iesit din mana unui novice total in ale zidaritului. Isi face treaba foarte bine. Vecinii din jurul meu au si ei gratare din caramida, zidite (unul stiu si l-a facut singur, oarecum in paralel cu mine, ca era simplu modelul, ceilalti au tocmit echipa, dar la ei au fost proiecte ample, cu focar, cuptor, blat de lucru, spatii de depozitare pentru lemne si vesela etc.)
    http://blogulucoje.blogspot.com/2019/06/gratar.html

    00
  26. putin daca cautai, gaseai recenziile care spun ca acel beton crapa de la flacara cand faci gratar, ele sunt produse pentru temperatura jarului, nu sa faci flacara in el, iar noi aprindem gratarul cu flacara apoi punem carbuni..

    00
  27. pai alea de la dedeman nu sunt gratare sa faci focul in el, mi se pare ca si scrie. focul faci separat, pregatesti jarul si cand e jarul incins il muti in gratarul ala si pui carnea. sunt niste mizerii

    00
  28. Este un motiv pentru care vrei zidit?

    Eu îl folosesc mai mult pentru afumat decât pentru grill. Deci pentru use case-ul meu e important să pot regla temperatura din el, lucru mai greu la grătare deschise.

    Momentan folosesc unul de tip Kettle de Tenneker, marcă pe care nu o recomand din motive de calitate pentru prețul cerut. Dar urmează să cumpăr unul barrel-style, similar cu ce a dat Claudiu mai sus.

    Știu că nevoile sunt diferite, dar eu prefer să-l pot muta prin curte (mai ales dacă afumă 1-2 ore, îl duc mai în spate să nu mă afecteze pe mine sau pe vecini fumul).
    Cu o husă pe măsură, chiar și un grătar ieftin poate ține lejer 5 ani.

    00
  29. Specificatii producator:
    Pentru o utilizare corecta si de lunga durata, se recomanda a se face focul in mai multe etape (pentru ca dilatarea peretilor sa se faca treptat, astfel evitandu-se craparea lor)!

    00
  30. Ma bag si eu ca musca-n lapte: am fost acum ceva vreme in Dedeman sa caut un gratar si am fost interesat de un gratar asemanator cu cel din articol. Faza tare a fost ca unul dintre angajati mi-a explicat ca tipul acesta de gratar este facut doar sa stea jarul in el, adica faci focul in altceva (probabil in alt gratar) si doar dupa ce carbunii ajung in stadiul de jar poti sa-i pui in gratar. Evident, n-am mai cumparat si m-am reorientat catre unul din tabla de inox de 5mm handmade.

    00
    • Deci practic e degeaba. Cum sa faci focul în alt gratar apoi sa muti jarul?
      Pai daca am alt gratar fac in el.

      00
  31. Sa nu te apropii nici de mobila vanduta de dedeman. Plin de pocnitori

    00
    • Eu am cumpărat de la ei și montate de mine, două etajere baie, una mai serioasa una mai firavă, un dulăpior pt hol și o masă din aia care are doua blaturi stânga dreapta care se ridica sau se pliază independent. De toate am fost mulțumit. Trebuie sa te și uiți la ele înainte sa le cumperi, sa vezi cam cum sunt fabricate.

      00
  32. eu tin minte articolul si comentariile cand ai zis ca iei gratarul asta.

    Erau suficiente comentarii care spuneau ca fix asta se va intampla.

    00
  33. Dedeman are o marja minima de adaos de 30% la orice produs vandut. E verificata informatia, nu o zic din burta.
    De ce e relevant? Pt ca puteti calcula pretul real al produsului. O sa ziceti, da, dar costuri de logistica, salarii, Halep etc si sunt de acord. Dar pentru anumite produse, cum sunt astea de valoare mai mare e bine sa cautati direct la producator. Nu veti gasi tot timpul, ca multe vin din China, dar sunt destule produse si in RO. De cei 30% economisiti va luati ceva mai bun.

    00
    • Pai dacă îl cumpăra de la producător, trimis prin fan curier, îl primea la starea inițială, adică praf 😅

      00
    • Sigur, dācīt 30%… Suruburi montaj ferestre, 1 leu bucata la dedeman (la pungā cu 10 piese), fix acelasi produs la brick 3 lei 10 bucati.

      00
  34. OMFG! Esti sigur ca nu ti-au intrat niste urși beti noaptea si au facut barbecue party?

    00
  35. E un jeg, e clar ca nu ar trebui sa existe asa ceva pe piață, dar, deși o sa te superi pe mine Vali, o zic eu, că văd că nu te’a certat nimeni.
    Ce dracu te chitroșești mah așa? De ce? Faci/muncesti/câștigi o grămadă de bani și-ți cumperi câteodată cele mai jeg chestii. De ce plm? Tu te miri de deștepții cărora le recomanzi ceva bun pt site-ul /afacerea lor și ei fac fix pe invers, tu de ce faci același lucru? Pentru că o faci pentru tine nah. Pentru Tine.
    Plm…
    Ca să glumesc, ai dreptate, e corect, altfel nu ai avea motive de posturi pe blog 😅🤦

    00
  36. nu stiu altii, dar eu vazand pozele de pe dedeman am avut impresia unui lucru gata sa colapseze :))

    00
  37. Vali, giveaway? 🤣🤣🤣

    00
    • să mori tu că vii să iei 400KG? :D

    • E, vin pă dreaqu.. Glumeam 😅😅
      Deja te gandisei, ia uite frate am și găsit om să mi-l dărâme 😅😅😅

      00
    • Sau, fii antenă, îl pui pe fan😅😅
      Ca idee, am făcut o estimare cost prin fan Courier. Deci, 50x50x120 cm dimensiuni, 400kg, valoare 100 lei = cost transport 1.187 lei 😅😅😅😅
      Dar, fac comanda prin olx, așa e mai ieftin transportul 😅😅😅😅

      00
  38. NOU
    #78

    Incearca sa nu mai topesti la el cutiile din aliminiu.

    00
  39. Pff. Merci. Acum știu să nu dau banii aiurea. Am niște cărămidă roșie rămasă de prin ani 70 – 80 pe care intenționam să o folosesc dar nu eram hotărât. Nu știu însă ce adeziv/ciment să folosesc. Sunt paralel cu domeniul ăsta.

    00
  40. Eu l-am luat pe ăsta în 2018 și rezistă eroic și acum. Într-adevăr partea pe care arde focul are o fisură (se vede din față, dar suprafața pe care ard lemnele nu e fisurată), dar cred că o mai duce 10 ani până să crape de tot.

    Întotdeauna am facut focul în el, nu în altă parte. Singura diferență față de 2018 este prețul, atunci am dat 540 de lei pe el, acum văd că e mai mult decât dublu…

    https://www.dedeman.ro/iasi3/gratar-gradina-cu-carbuni-mareea-2018-fix-din-beton-108-x-68-x-258-cm/p/7052998

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.