Știrile zilei – 17 februarie 2022

 1. Șatenă . Brunetă . Sat . Lumini . Apus . Brunetă . Castel . Vulpe . ROșcată . Creață
 2. Prețurile la gaze vor crește iar
 3. CNAIR își face aplicație de raportat gropi
  Și după aia scoate gropile pe piață ca NFTuri
 4. Rahatul ăsta nu promisese că spune cine conduce de fapt lumea?
 5. Justiția pe care o apărăm
 6. Stai că s-a prins Hotnews că nu sunt marcaje pe șosea…
 7. Ukraina tot nu ne place
 8. Cronica de tehnologie
 9. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

 1. 1. eu am ramas pe vechile contracte si la gaz si la electric, imi vin facturi cam la fel ca anul trecut, hai sa zic un 10% crestere cel mult. ma suna in schimb in disperare de la call center, daca nu vreau sa trec pe concurential, ca e de bine :)

  00
  • Sunt in aceeasi situatie, credeam ca ceva nu e in regula, de vreme ce toti din jurul meu se plang de facturile mai mari. Chiar azi mi-a venit factura la curent pe ianuarie si e mai mica cu 50% fata de lunile trecute, asa ca acum sunt si mai mult in ceata.
   Mentionez ca trimit indexul in fiecare luna.

   00
  • Concurential, neconcurential, eu tot 100 de lei am pt facturi

   00
  • Propaganda făcută anul trecut că lumea sa treacă pe piață concurențială a fost cea mai mare teapa de la caristas, fni sau bancorex, peste tot la oficinele puterii: Europa fm, prostv,Digi…auzeai ce mare afacere faci daca renunți la serviciul universal.

   00
  • Toate astea pe lângă propaganda care o făceau de mana cu johanis, PNL și usr pt liberalizarea prețurilor la energie și cum vor scădea preturile imediat după ce va fi anulata nu știu ce ordonanța data de PSD prin care reglementau preturi fixe la curent și gaze.

   00
  • La mine la tara, furnizorul de ultima instanta a dat faliment, asa ca nu e ca și când as fi avut vreo opțiune sa rămân la tarif reglementat.

   Anyway, am prins tarife relativ decente ca m-am mișcat din timp.

   00
  • „Până la 30 iunie 2021 trebuia să alegi o ofertă și să închei un contract de gaze naturale în piața liberă. Dacă ești client ENGIE și nu ai realizat acest lucru, este important să știi că de la 1 iulie 2021, îți vom furniza în continuare gaze naturale, în condițiile ofertei pe care ți-am transmis-o în perioada aprilie-mai 2021.”

   Deci cei ce nu au ales un furnizor au ajuns la un furnizor de ultima instanta, cu conditile din aprilie/mai, cand tarifele erau foarte mici pe piata, chiar si pe cea reglementata. Un prieten a semnat contract in mai cu 100 lei/MW. Eu am semnat in noiembrie cu 620 lei/MW. Ca alea erau preturile pietei in perioada aia. El a semnat pe 2 ani, adica mai sta un an linistit. Tu in schimb vei primi un pret nou in vara, si sa nu crezi ca o sa fie mai mic decat cel de pe piata. In vara vei avea 2 optiuni, ramai in continuare la furnizorul de ultima instanta, dar cu pretul pietei sau iti alegi o alta oferta de la un alt furnizor. Preturile la gaze nu mai sunt reglementate de stat.

   Deci alegerea pe care ai facut-o anul trecut nu a fost daca te duci in piata libera sau ramai pe piata reglementata. A fost daca alegi singur furnizorul sau te aloca ei la un furnizor. Trecerea s-a facut intr-adevar intr-un moment cand pretul pietei era jos, asa ca toti care au contracte din vara au preturi bune. Pretul gazului pe piata libera ajunsese la 40 lei/mw, acum sunt 800-1000 lei/mw.

   00
  • EON (gaz lumina) – ramas pe contract vechi – factura cu cel putin 100% mai mare pe decembrie.

   00
  • @Empire problema este că deși în oferta din vară se angajau la un preț fix pentru 12 luni, prin noiembrie au început să trimită notificări de majorare de preț

   00
  • NOU
   #10

   La gaz, cel puțin, vei avea în mod cert un tarif nou din iulie. Eu am primit acum o ofertă concurențială la același preț pe kW ca cel pe care îl am și ma gândesc să accept, ar însemna că 1 an am pret bun. La curent am semnat automat (acceptare tacită) în noiembrie un contract la 0.67 lei / kW.

   00
  • e amuzanta asta cu „2 ani nu are treaba”, „un an stau linistit”, in conditiile in care se primesc non stop notificari de majorare din n motive scrise marunt in contract.

   00
 2. Marian Vanghelie este unul dintre motivele pentru care a fost inventat rasismul.

  00
  • S-ar putea spune ca am fost rasist in comentarii pe blogul ăsta.. .dar marean nu ajungea ce a ajuns fara obladuirea unor ‘albi’.. deci sa nu aruncam totul pe suedezi …suedezii, fiind destul de inteligenti, doar si-au dat seama ca suntem un neam cam de kkt , putori,hoti, gregari,lași….

   00
  • Nu il treceti la gipsani, are si “perciuni” dupa tata…

   00
  • Car, daca sa fii inteligent inseamna sa furi si sa dai in cap atunci avem viziuni diferite asupra vietii. Se vede cat de inteligenti sunt cand se duc pe afara. Aia tot „putori, gregari, hoti, lasi” sunt?
   Nemtii, britanicii, italienii sunt tot rasisti?

   00
  • In vest nu prea isi permit sa aiba tupeul pe care il au aici…asta e diferenta…tupeul si l-au dezvoltat pt ca au vazut ca au cu cine , ca suntem mamaligari dar si hoti…

   00
  • @Car, deci noi daca le dam peste bot si avem prejudecati suntem rasisti. Aia din afara sunt smecheri cand fac aceleasi lucruri. E bine de stiut.

   00
 3. „Un fel de Waze” mda…

  00
 4. A doua bruneta e tot satena :–P

  00
 5. Aplicatie de raportat gropi ca asta era problema, nu se stia unde sunt gropile. Clar facuta pt. sifonat bani.

  00
 6. 4. „Interese mari la mijloc”. Pe niciunul nu l-am auzit să spună concret cine și de ce conduce lumea, doar conspirații vagi și fără sens ăla forme fără fond.

  7. Vai doamne, cum e posibil așa ceva, fake crying while looking at real problems.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube